Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Asszociációs játék. :)
- Hiányzik a gamer érzés
- Mára elég volt a reklámokból
- Szólánc.
- Tápszűrő építése kapcsolóüzemű adapterekhez (HiFi készülékekhez)
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Biztonságosabb SSH
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
_t0Mi_
aktív tag
Sziasztok!
Egy FX-6100as vagy Phenom II x4 965 BE-hez keresek egy lapot, és kinéztem magamnak ezt az ASRock 970 Extreme 3-as lapot. Minden benne van, ami kell, de nem igazán ismerem a márkát, illetve a mai lapokkal se vagyok teljesen tisztában.. Jó ez, vagy nézzek másik lap után?
Otthoni használatra, játékra, esetleg sufni tuningra lenne.. Köszi!---
-
_t0Mi_
aktív tag
válasz bluyoo #36058 üzenetére
Nem győzöm megköszönni a sok segítséget! De megint mondtál egy újdonságot, mit jelent ez, hogy digitálisan vezérli a fázisokat? Tényleg nagyon rég néztem már ilyesminek jobban utána, aztán az ember nyilván szeretné a legjobbat kiválasztani a legolcsóbban, ezért a sok kérdés!
---
-
_t0Mi_
aktív tag
-
_t0Mi_
aktív tag
válasz bluyoo #36063 üzenetére
Erről az eSATA3-ról nem sok mindent tudok. Miben más, mint a sima SATA3 csatoló? Egyébként nekem ezek közül minden más felesleges, USB3-as eszközöm még jó ideig nem lesz, így nem kell előlapi csatoló, CMOS-t tudok resetelni, mert sosincs rajta a házon az oldala, IEEE portot nem használok, Crossfire-t/SLI-t sem..
Egyedül ez az eSATA3 a kérdéses, ha ez sem fog kelleni, akkor marad az Extreme3.---
-
_t0Mi_
aktív tag
És még egy kérdés... ígérem az utolsó.. Mennyire kell komolyan venni az Asrock oldalán, meg úgy egyáltalán ezt a memory support list-et? Csak mert elég kurta.. Kingmaxok pl alig vannak a felsorolásban, azok is csak 1 gigásak.. Köszönöm! Vége!
(Az előző kérdésre még azért válaszoljatok! )---
-
_t0Mi_
aktív tag
Sziasztok!
Valószínűleg egy i5-3570K procit fogok vásárolni a napokban. Alá kéne egy lap, mivel K-s procit veszek, ezért nyilván egy kicsit húzni is szeretném.. Mit tudtok ajánlani? Az ár fontos szempont, SLI/Crossfire nem kell.. 28nál nem kéne többnek lennie.. Köszönöm előre is!---
-
_t0Mi_
aktív tag
válasz bluyoo #36146 üzenetére
Hát az ember ott spórol, ahol tud.. Nyilván a nyers erő az kell, de feleslegesen nem adok ki +10k-t olyasmiéért, amit nem is használnék.. Pl. DVI csatlakozó, plusz Sata 3.0, vagy ilyesmi nekem nem ér 1 forintot se, mert nem fogom használni soha. Alapból nem kell az integrált vga, akkor meg minek a DVI? stb.
Szóval a lényeg, legyen jó a teljesítménye, legyen benne azért sata 3, usb 3.0, és azért a tuningtól se fusson el.. Ezek alapján jó a Pro3? Vagy legyen inkább a 4? Annyit láttam, hogy az előző az 4+1, utóbbi meg 4+2, bár ehhez már nem értek, hogy mire kell..---
-
_t0Mi_
aktív tag
válasz bluyoo #36152 üzenetére
Köszönöm szépen az újbóli választ.. Igen, néha kicsit nehéz a felfogásom, ezért szoktam inkább mindent kétszer megkérdezni, hogy biztos egyértelmű legyen a válasz, illetve több ember véleményére is kíváncsi vagyok..
Nekem is ez a Virtu dolog keltette fel az érdeklődésem a linkjeid közül, de ha jól értem, a gyorsításhoz nem kell az alaplapi DVI, max az energiatakarékossághoz. Szerintem ebben meg egész jók már a gyárilag alkalmazott módszerek is.---
-
_t0Mi_
aktív tag
Kicsit off: Alapból nem szeretném használni a beépített videókártyát, szóval le kéne tiltani, viszont ez a Virtu dolog érdekel. Ha jól tudom, a videokártyához a memóriát a ramból veszi el.. nos, én ezt nem szeretném, mivel egyelőre csak 4 giga ramom elsz, viszont a Virtut szívesen használnám.. Meg lehet oldani ezt valahogyan? Köszönöm!
---
-
_t0Mi_
aktív tag
Sziasztok!
A közeljövőben tervezem egy 3900X beszerzését, ehhez nézegetek alaplapot. A kérdésem, hogy szerintetek érdemes-e megvárni a B550 megjelenését egy ilyen nagy igényű processzor esetében, hátha jobb áron kapok hasonló alaplapot, vagy inkább nézegessem az X570-es változatokat, amik már a piacon vannak?
Köszönöm!
---
-
_t0Mi_
aktív tag
válasz SECTORnooB #96114 üzenetére
Én is erősen gondolkodom egy Ryzen 3-as szérián. Fogós kérdés, hogy legyen elég egy B550, vagy inkább az újonnan érkező MSI x570 Tomahawk..
---
-
_t0Mi_
aktív tag
válasz Beba Snake #96262 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a 4000-es procikhoz jönnek majd 600-as chipsetek. Nem mondanám, hogy a 4. generációra vannak kihegyezve, hiszen például az X570 már egy éve a piacon van.
---
-
_t0Mi_
aktív tag
Valami készül: Alza B550
---
-
_t0Mi_
aktív tag
válasz palfitom #96282 üzenetére
Nem teljesen értek egyet. Számomra a chipset fan az kizáró tényező, és a PCIe 4.0-ra sincs szükségem a chipset felől. Viszont hasznosnak vélem a 2.5GB lan-t, a wifi-t, m2 hűtőt, io pajzsot, amik pedig az általad említett modelben nincsenek.
Én is az MSI termékekre várok inkább, de az AsRock lapok is jól néznek ki a 14 fázisokkal.
---
-
-
_t0Mi_
aktív tag
Sziasztok,
Nézegetem ezt a B550 VRM táblázatot, de nem igazodok el rajta teljesen, nem ismerem a kép forrását. Például mit jelentenek a piros - kék - zöld kiemelések a fázisoknál?
Köszönöm!
---
-
_t0Mi_
aktív tag
válasz mcmike #96409 üzenetére
Nekem is az a bajom a Tomával, hogy nem lehet tudni, elér-e itthonra a közeljövőben. X570-es változat is papíron már megjelent egy hónapja, de itthon nem lehet kapni.
Nekem tetszik több lap is, de sajnos nem vagyok otthon ebben a nagy VRM háborúban, viszont szeretném, ha nem lenne gond egy esetleges 1X magos 4. genes Ryzennel sem.
---
-
_t0Mi_
aktív tag
válasz ScomComputer #96411 üzenetére
Viszont ha hiteles a link, akkor miért jobb a Tomahawk 5+2-es lapja, mint például az Aorus Elite 6+2-es változaté? Nyilván ha csak a VRM-et nézzük.
---
-
_t0Mi_
aktív tag
Az Alza beárazta a B550 Tomahawk-ot 74 ezerre. Elég irreálisnak érzem, a többi gyártó már wifi-t ad ezért az árért, hasonlóan jó vrm-el, lásd például Aorus Pro AC.
Mit gondoltok?
---
-
_t0Mi_
aktív tag
Sziasztok,
Aquához is felkerült két Gigabyte B550 ára, és elég baráti szerintem (Alzához képest):
Gigabyte Aorus Elite - 47.500
Gigabyte Aorus Pro - 59.500Sokat kutakodtam, hogy mit is kellene venni, és azt hiszem, hogy Aorus Pro lesz belőle. Szerintem megvan benne minden, ami számomra kell:
- Jó VRM
- Erős VRM hűtés
- 2 db M2 hűtő
- 2.5 gigabites lan NEM az Intel hibás változatából
- Type-C hátul
- Elfogadható ár
- Talán nem olyan nagy dolog, de ALC1220Ha esetleg ti láttok valamit, ami miatt ez a lap mégsem ajánlható, kérlek osszátok meg most, vagy halgassatok örökre!
Köszi!
---
-
_t0Mi_
aktív tag
válasz Hapi18 #96484 üzenetére
Szia,
Ahogy én értem:
Ha az alsó M2-be(PCIe 3.0) SSD-t raksz, akkor a felső PCIe 3.0 16X (Felső fekete hosszú) tiltva lesz.
Ha az ötödik és/vagy hatodik sata portra rákötsz valamit, akkor az alsó PCIe 3.0 16X (Alsó fekete hosszú) tiltva lesz.Én már korlátozásról nem tudok.
---
-
_t0Mi_
aktív tag
Nekem megérkezett a 3800X mellé a Gigabyte B550 Aorus Pro. Az alaplap szerintem nagyon szép, az elején volt egy kisebb problémám az usb-vel, de a chipset driver megoldotta.
Alzától van, érdekes, hogy ott egy tizessel olcsóbb, mint a többi helyen, pedig messze nem ott szokott a legkedvezőbb lenni.Nem igazán vagyok túl kompetens a témában, de szerintem jó lap, minden földi jóval, ajánlom!
---
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest