Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
coolpet
senior tag
Sziasztok!
Még mindig megy a vacillálás, I5-11600K mellé Z-s lapot nézegetek.
Az MSI Z590 A-Pro és Giga Z590 UD AC lapokat ajánlottátok.Mivel a gép lehet költöztetve lesz, és nem lesz LAN elérhetőségem, Must-Have featurénak tettem a minimu AC-s Wifi-t. Ezenkívül a Bluetooth stick ami jelenleg be van dugva is folyton elveszti a kapcsolatot, szóval kell egy beépített BT 5.0 is.
Továbbá lehet lesz rákötve egy 2.1 / 5.1 házimozi, tervben van, szóval nem elég a 2.0 line out, szeretnék Optikai kimenetet is
Ezt a lapot néztem ki: Gigabyte Z590 AORUS ULTRA
Van e róla vélemény tapasztalat?
A mostani is Z-s lap, Asus P8 Z68-V (I7.2600K), csak már kicsikét időske, és ráférne a vérfrissítés.Egyébként ez a I7-2600K proci a mai napig szerintem is kiváló, szóval szeretnék egy hasonló jóba nyúlni
-
Gyárfás
tag
Hali!
Milyen alaplapot vegyek?
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
Amennyit kell, ár-érték best.
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
Amelyikek ár-érték bestek és megfelelnek szűkös elvárásaimnak.
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
Kisebb, jobb. Csak ne menjen az ár-érték rovására...
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
Teh... Nem biztos h lesz benne videókártya, de 1 ssd-t akarok bele... Egér, billentyűzet nyomtató +2 USB telefonhoz meg akármire .
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
Assetommiaz.
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
Nem nagyon, de ami fesz. állítgatás nélkül belemegy azt olykor megjátszom, rászánok 1 napot, ilysmi.
7. Használt, vagy új alaplap?
Végülis mindegy, de használtam van és nem kapcsol be, szóval hosszú távon nem biztos, h megéri.
8. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...)
Nagyon, de nagyon nem.
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Nagyon, de nagyon igen. Mindig így építek, h később használtan megveszem bele a csúcsot ami belefér.Munkagép, jó ideje nem követem a témát, nem is tudok annyit utána olvasni amennyit kéne és rengeteg féle fajta chipkészlettel és foglalattal van. Jól jönne valami indító. Tudom, h gép építés, de azért itt teszem fel a kérdést, mert alaplappal állok leginkább hadilábon.
-
nagyúr
i5 11400F proci, G.SKILL 16GB Aegis DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-16GIS -rammal, kell a Asrock B560M Pro4 alaplap, vagy elég a ASUS PRIME B560M-K alaplap is.
Játék nem lesz rajta.
Mi a lényeges különbség a két lap közötti? (proci támogatás, stb)"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Gyárfás
tag
válasz Gyárfás #101753 üzenetére
MSI B450M PRO-VDH MAX alaplap ?
Mindössze egy 20-as... AM4-be jelenleg bármilyen amd ryzen-t beletehetek, vagy válogatni kell? Ha az AM4 bármit befogad, akkor igazából jó választásnak tűnik, mivel intel fronton most csak az LGA1200 játszik, az LGA1700 már fölöslegesen drága.
-micro ATX lesz a megfelelő számomra, úgy érzem.
-
palfitom
félisten
válasz Dluinet #101756 üzenetére
Az M-K nagyon melegedős, ezért nem szívesen ajánljuk i3 fölött. (Megkérdezhetted volna ott az okát)
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
kapitanj
csendes tag
Sziasztok,
Szeretnék egy ASRock Z590 Pro4 alaplapot és a régi memóriákat átpakolnám. Kicsit elbizonytalanodtam, hogy támogatja-e ez a lap a 2133 mhz-es Kingston ramokat? (KCP421ND8) -
kolopele
nagyúr
válasz kapitanj #101760 üzenetére
11th Gen Intel Core Processors support DDR4 non-ECC, un-buffered memory up to 4800+(OC) 10th Gen Intel Core Processors support DDR4 non-ECC, un-buffered memory up to 4666+(OC)
Minden bizonnyal támogatja, az Intel sosem volt háklis a memóriákra. Más kérdés, hogy játékra 2666-3600mhz között jobban járnál, min. fps terén mindenképpen. Milyen a procid? Mi lesz a VGA? Monitor? Sok a megválaszolatlan kérdés.[ Szerkesztve ]
-
kapitanj
csendes tag
válasz kolopele #101761 üzenetére
Nem akarok játszani, csak munkára kell. RX 570 ROG STRIX 8GB kártyám van, amit szerintem még nem vittem 20% fölé
Proci szerintem 11700K lesz bele. Azért kérdeztem mert a gyártó oldalán nézegettem a támogatott memóriákat és nincs közöttük az én Kingstonom és másik 2133mhz ramot sem találtam a listában. 8700k-ról akarok fejleszteni és a lapon/procin kívül kívül szerintem mindent megtartok.
Amúgy ez a Z590 Pro4 60k-ért jónak számít, nem? Kb azt tudja mint az Asus Prime Z590-A és a TUF GAMING Z590-PLUS csak 20k-val kevesebbért. Nekem a színes ledek nem kellenek, csak legyen stabil, tuningolni sem szoktam. -
kapitanj
csendes tag
válasz kolopele #101763 üzenetére
Kösz! Még nem volt MSI lapom de pont néztem összehasonlítást ebben a videóban: youtube.com/watch?v=w594enhi0vs
-
Raz3r
tag
Sziasztok!
jelenlegi z490m lapomat cserelnem atxre, igy Alaplap csere elott allok, egy Rog z590-e-t szeretnek.
3200mhz ramokat tamogat XMP profillal?
vagy a support listan mit jelent, hogy az aoC nem szerepel a 3200mhz mellett?
a jelenlegi corsair ramjaim mennenek bele.
cmw16gx4m2c3200c16elore is koszi!
-
palfitom
félisten
válasz Raz3r #101765 üzenetére
Raz3rSzia,
Természetesen támogatja. Azért nincs mellette OC, mert a 11. gen procik natívan támogatják a 3200-as ram-sebességet.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Raz3r #101767 üzenetére
Raz3rSzívesen.
Nem. Akkor a 3200 OC-nak számít, de ennek nincs jelentősége.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Andor22
aktív tag
Sziasztok
Mi a véleményetek a következő lapról?
ASUS ROG STRIX Z690-A GAMING WIFI D4
12700k menne bele
Illetve
G.SKILL 32GB Ripjaws V DDR4 4000MHz CL18 KIT F4-4000C18D-32GVK
Köszönöm előre is -
pilu85
őstag
Sziasztok!
Jelenleg msi z490 A-Pro-m van. A z590 A-pro-n gondolkozom, leváltsam-e arra. Ami mellette szól hogy 3db m2, pci-e sávban mennyivel tud többet mint a z490-es? Érdemes lecserélni?
Köszi."A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
Raz3r
tag
válasz palfitom #101768 üzenetére
Szinten koszonom!
bocsanat meg egy kerdesem lenne a lapon talalhato 2. PCIe x16 slot azon esetben is teljes erteku slotkent funkcional ha az 1. Slotba nincs semmi?
a 2. Slotba menne a kartya mert fole szeretnek egy backplate hutot ami csak akkor fer el ha a masodikba teszem a kartyat.koszi valaszod elore is!
-
Gerisz
addikt
Sziasztok!
11400 alá szeretnék jól felszerelt lapot.
Asus Rog Strix B560-G Wifi vagy
Asus Prime Z590M-PlusVagy más? Nagyon régóta Asus lapjaim vannak, nincs velük gondom. 60-70 körül van a keret.
-
palfitom
félisten
-
pecccccccca
őstag
válasz palfitom #101777 üzenetére
Szerintem arra gondolt, hogy a megszokott bios egy másik márkánál hiányozna és az lenne szívás.
Mondjuk ezt sosem értettem. Én pl imádom a giga biosát is pedig sokan szidják. Sőt nekem az a favorit. De tök jól elvagyok az Asrock biosával is. Most meg egy MSI Z370-et nyúzok. Ennek a biosa is teljesen kézre áll.
Nem értem a feltétlen ragaszkodást egy márkához vagy akármihez is, de hát nem vagyunk egyformák.[ Szerkesztve ]
Humorban nincs helye tréfának!
-
palfitom
félisten
válasz pecccccccca #101778 üzenetére
Ahha, úgy OK.
Teljesen szubjektív ez a BIOS-téma, kinek mi. Nekem nem tetszik a Giga BIOS (sok Giga lappal szerelt gépet raktam össze másoknak), de mivel most én is Giga lap tulaj lettem, így szokom vele az együttélést. Nyilván nem tragédia, végül is minden BIOS hasonló, csak ha megszoksz valamit, akkor kicsit nehéz lehet átállni egy "másfajta szemléletre".Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
nagyúr
válasz palfitom #101779 üzenetére
Az Asrock BIOS-ában az egyszerűséget és a kontrasztos megjelenítést kedvelem, valamint a szerintem jó- felépítését. Illetve azt is, hogy tök mindegy hogy az adott Asrock lap egy s1151v1/v2-es vagy AM4-es lap, kézreáll mindegyik, és nincs széjjelvariálva. Ez áll a Giga BIOS-ára is, ott csak a narancs-fekete színvilág ami kevésbé vonz. Az Asus-oké szintén ott van, az MSI Click BIOS meg izlések és pofonok, AM3+-nál találkoztam vele előszőr, szokatlan volt (pláne legacy BIOS után), de megkedveltem.
A mostani UEFi BIOS-ok közül a "legpuritánabb" az AMI Aptio bios sorozata, kiköpött legacy kinézet és kezelés, csak kevésbé mély kéket válaztottak alapszínnek.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
codec
senior tag
válasz kolopele #101776 üzenetére
Azzal az MSI-vel futottam bele olyan szívásokba, hogy többet kb soha senkinek nem ajánlom, de az MSI fanok miatt inkább kihagyom a részleteket, úgyse hinnék el, én meg nem magyarázgatom.
Az intelligencia hiánya gyógyíthatatlan betegség, azonban a tünetei jól kezelhetőek!
-
kolopele
nagyúr
válasz codec #101782 üzenetére
A gyerekeimnek jó ideje megvannak a 490 - esek, megy bennük a 10600k minden gond nélkül, de elfogadom, hogy te belefutottál esetleg egy hibásba. Nekem is volt már hibás Giga, Asus lapom is, pedig agyon voltak dicsérve általában máshol. Ha ránézel az adatlapomra, láthatod milyen lapom van, szóval messze vagyok mindenféle fanságtól.
[ Szerkesztve ]
-
pilu85
őstag
válasz kolopele #101783 üzenetére
Jaja, most döglött be egy asus b460 tuf lapja havernak, amit tőlem vett. Szerencsére pcx garis.
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
codec
senior tag
válasz kolopele #101783 üzenetére
4 hibásba futottam bele általam ismert 6-ból, de attól még jó lehet az MSI. Akit érdekel privátba elmondom mik voltak.
u299975: Ne menjünk bele, főleg ne az arcoskodásodba !!! És ahogy olvastam, ezt más is szóvá tette már neked, szóval még sok tanulnivalód van! De legfőképp vegyél vissza!!!Az intelligencia hiánya gyógyíthatatlan betegség, azonban a tünetei jól kezelhetőek!
-
-
coolpet
senior tag
Ti tényleg ennyit turkáltok a BIOS-ban?
Én KB 1x akkor lépek be amikorbelepakoilom a hardvereket a gépbe, és kikapcsolom a splash screent
-
palfitom
félisten
válasz coolpet #101792 üzenetére
Nyugi, a userek nagy többsége egyszer sem lép be a BIOS-ba. Ez egy szakmai fórum, ahol a "kemény mag" egy része található, itt természetes a BIOS-ban turkálás.
-
Amerigo57
őstag
Aránylag új hír.
" Az Intel új, Alder lake-S processzoraihoz készített alaplapok többsége egyelőre nem számít kifejezetten olcsó választásnak, és akkor még el sem merészkedtünk a felső kategóriáig. Természetesen az utóbbi vonalat erősíti az ASUS jól ismert ROG Maximus HERO sorozatában megjelent Z690-es deszka is, ám sajnos egyre több beszámoló és teszt gyűlt össze, melyek arra utalnak, hogy az Asus nagyon elnézett valamit a gyártás és a tesztelés során. A jelek szerint egy apró alkatrész forrasztási hibája miatt több vásárló példánya is kiégett és teljesen használhatatlanná vált."
Link: -
palfitom
félisten
válasz Amerigo57 #101794 üzenetére
Az Alder topikban már többször előkerült a téma. Az Asus pedig -szokás szerint- "maszatol"...
-
Nippon
őstag
Sziasztok!
A Gigabyte Z690M Aorus Elite AX DDR4 alaplapon melyik Realtek ALC chip van?
-
Aprósólyom
addikt
válasz Nippon #101796 üzenetére
Haha... Gigabyte szereti eltitkolni mostanság a hangcipek pontos típusát. Vagy mert nem tudja, hogy melyikből fog tudni beszerezni eleget a gyártáshoz és változhat a hangchip típusa a gyártás dátumának függvényében?! Több változatot is el tudok képzelni...
Akartam B560-t venni és a kutakodásaim alatt rájöttem, hogy ahol nincs feltüntetve, ott szinte biztos, hogy a belépő ALC-ket szerelik fel és nem az ALC1200/ALC1220 chipeket és nem is az új ALC 40**-ket.
Ha a jobb hangchipekkel lenne szerelve, akkor hidd el, hogy büszkélkednének vele az oldalon és megtalálnád a típusát.
Arra már rájöttem, hogy egy ideje beléptek abba a tendenciába az alaplapgyártók, hogy a jobb integrált hangchipeknek a felára erősen közelít egy jobb diszkrét hangkártya árához.
Ezért is inkább tartogatom a jó kis B460-om, ahelyett, hogy vegyek egy "vékony hangú" alaplapot drágábban.
Szóval hidd el, hogy szinte 100%, hogy valamelyik belépő ALC van rajta.Jevons paradox
-
Nippon
őstag
válasz Aprósólyom #101797 üzenetére
Igen, azt gondoltam, hogy a jobbakkal dicsekednének, viszont a Z690 Aorus Elite AX lapon a ALC1220-VB van, így reménykedek, hogy ezen is vagy ez, vagy a 4080 van elérhetőség függvényében. De tartok tőle, hogy inkább valamelyik alap ALC lesz az.
-
-
Aprósólyom
addikt
válasz Nippon #101798 üzenetére
Most ránéztem mindkettő overview lapjára és "Direct Digital VRM Design" szegmensre.
A VRM-en is látszódik, hogy a Giga magasabbra pozícionálja a full ATX méretű lapját a mATX variánshoz képest.
Ilyet ma már látni, hogy mATX és ATX nem csak méretbeli alternatívája egymásnak.[ Szerkesztve ]
Jevons paradox
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Sweet.tv - internetes TV
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Politika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Külpolitika
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó, DDR3 és DDR4 SO-Dimm és NVME ssd-k
- MSI MPG B550I GAMING EDGE WIFI Alaplap
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest