Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sinick
senior tag
Gépvásárlás lenne, két kategórián gondolkozom: Bridge és Compact.
Ezeket néztem ki és kértem is egy hozzáértőbb ismerősöm véleményét:
Bridge: Panasonic DMC FZ-18, Panasonic DMC FZ-8, Panasonic DMC FZ-50
Compakt: Nikon Coolpix P5000, Samsung S1050, Panasonic DMC TZ3Ismerősöm így szólt:
Bridgeből - vagy ultrazoom-ból - felejtő a Pana FZ-8 és 18. Pana FZ-50 mehet illetve mellé még ajánlja a Fuji Finepix S9600 vagy Canon S5 IS gépeket. Nekem a Panasonic FZ-50 maradt szimpatikus!
Kompaktokból - ha nem kell látószög, zoom - akkor Nikon Coolpix P5000, a többi felejtő. Láttam, hogy az P5000-es javítot, ideit változata a P5100 - erről kellene vélemény mert erről nem találtam csak adatlapot. Azóta találtam Canon Powershoot G9-et is, de erről is csak adatlapom van. Nekem a Nikon P5000 vagy P5100 lenne szimpi.Igazából a szűk és széles látószög illetve zoom nem izgat annyira. Optikai stabilizátor, vakupapucs jöhet. A cél az, hogy nyaraláskor a kinti (asszony élvezi a strandot), benti (asszony nézi a kiállítást) illetve otthoni alkalmi (pl. karácsonyozunk lefényképezem az asszonyz) képek jól sikerüljenek (homályos, zajos képek kíméljenek).
A DSLR gépekről már lemondtam, mert 1) nem használnám ki 2) egy komplett nyolckilós cucc nyaralásra nekem nyűg 3) inkább egy fasza bridge, mint belépő DSLR (vagy nem?). Pénzkeretem max. 200ezer nagyonmax. 300ezer Ft (egy éve hezitálok, úgy háromhavonta ).
Szóvel kérdéseim:
Vélemény az értékelésről?
Igényeim szerint inkább compact. A P5000-esek felé hajlok! Valaki ismeri a P5100-eseket?
De lehet hogy meggondolom magam, így Pana FZ-50 és Nikon P5000/5100 gépek lesznek a versenyzők.Köszi:sinick
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- BestBuy topik
- Politika
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Automata kávégépek
- Vírusirtó topic
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Tovább kavar a nevekkel a Realme