Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-08 20:34:45

LOGOUT.hu

Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#39401) Takvan válasza BiriBum (#39400) üzenetére


Takvan
tag

Kösz a választ. L610 -re azért gondoltam, mert valamelyik tesztoldal képösszehasonlítórészénél egész jó képei voltak, szemben a WB750-el, mert annak meg nem voltak olyan élesek, tiszták a képei. Itt olvastam hogy aut. nem olyan szép.
Megér 10e ft külonbséget a Canon, vagy inkább csak a nevet kell megfizetni?

(#39402) thomeef válasza Takvan (#39401) üzenetére


thomeef
őstag

A Canon semmivel nem nagyobb név mint a Samsung, sőt... :U Egyszerűen csak egy kicsivel drágább, és egy kicsivel szebb képet csinál, ami laikusként alig észrevehető.

Lehetne még emelgetni az áron, 10-20k-val a pana tz30 vagy samu wb850f kicsivel megint jobb választás lenne mint az utóbbiak, aztán jön a sony hx20v megint csak kicsivel jobb és így tovább:) A kérdés az mennyit szánsz rá.

Személyes véleményem hogy a 30-40k-s és a 100k-s kompaktok közt nincs akkora különbség mint amit az ár tükröz.

[ Szerkesztve ]

"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."

(#39403) Takvan válasza thomeef (#39402) üzenetére


Takvan
tag

Köszöm az infókat.
Lehet csak régi beidegződés, hogy a fényképező az Nikon, Canon meg a többiek. Bár ennek lehet csak a csúcs, profi gépeknél van jelentősége.

(#39404) thomeef válasza Takvan (#39403) üzenetére


thomeef
őstag

Amelyik gyártó a legtöbb bestbuy gépet rakta le az asztalra akár low-end, vagy high end gépről volt az a Sony :K

[ Szerkesztve ]

"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."

(#39405) plgr


plgr
tag

Érintőleges téma: sx220-hoz class8-as kártya elég? Illetve úgy általában milyet érdemes venni? 8gb-ban gondolkodok egyelőre.
Köszönöm

(#39406) thomeef válasza plgr (#39405) üzenetére


thomeef
őstag

Pont tegnap este írtam hasonló kérdést a nagy memóriakártya topicba, várom a választ, várhatod velem ha gondolod :DDD

"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."

(#39407) Takvan


Takvan
tag

Még 1 kérdésem lenne a WB750-el kapcsolatban. Egy tesztben írták, hogy a kijelzőnek túl kicsi a betekintési szöge. Mondjuk felemelve alulról nem nagyon látszik a kijelző. Ez valós probléma, vagy túlzás?

(#39408) Triumph válasza Takvan (#39407) üzenetére


Triumph
tag

Nekem 750-esem van a kijelzője nem kicsi és a betinkési szöggel kapcsolatos problémát eddig nem vettem észre. Szóval sztem nem :)

(#39409) sanzi89 válasza Takvan (#39407) üzenetére


sanzi89
addikt

Nekem is WB750-esem van. Felülről, jobbról, balról nézve nincs vele gond, azonban ha az ember a feje fölé emeli, akkor tényleg sötétedés tapasztalható. Ilyen szempontból nekem a WB850 AMOLED kijelzője volt áll leesős, az brutálisan szép és hatalmasak a betekintési szögei, kb 180 fok.

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#39410) Takvan válasza Triumph (#39408) üzenetére


Takvan
tag

Szuper. Köszönöm. Egyébként meg vagy vele elégedve? Képek, videók szépek? Maga a gép jó minőségű? Valaki itt azt írta lötyögős a zoom pöcök, fél hogy letöri.

(#39411) Triumph válasza Takvan (#39410) üzenetére


Triumph
tag

Nagyon meg vagyok vele elégedve. Sztem még mindig ez a best buy a kategóriában. P módban egy kis beállítás után nagyon szép képeket készít.

(#39412) Takvan válasza Triumph (#39411) üzenetére


Takvan
tag

Nagyon amatőr vagyok, remélem azok a kis beállítások nem fognak problémát okozni. Akkor majd jövök kérdezni. Ezek alapján lehet WB750 lesz, ha még kapok.
Mindenkinek köszönöm a segítséget és az infókat.

[ Szerkesztve ]

(#39413) netsurfer78


netsurfer78
csendes tag

sziasztok! már régóta olvasom a fórumot de még mindig nem jutottam döntésre. a fuji tuti felejtős a canon a befutó számomra csak még nem tudom melyik lenne az ideális számomra néztem a sx240-et ami nem rossz de tudnátok ajánlani komolyabbat? attól tartok h hosszabb túrázásnál hamar megadja magát az akku. előre köszi a válaszokat. a nikon-t nem ismerem abból esetleg? ja az is fontos lenne hogy belső sötétebb helyeken pl templom is jó képeket tudjak készíteni nem mint a fos dsc h55-el szemét az egész :(((

[ Szerkesztve ]

(#39414) scarabaeus válasza netsurfer78 (#39413) üzenetére


scarabaeus
őstag

"attól tartok h hosszabb túrázásnál hamar megadja magát az akku"
Ha csak ennyi, vinni kell pótakkut, picike, könnyű, elfér az. Én is így vagyok vele, van a fényképezőkhöz is, loggerhez is, telefonhoz is.

"az is fontos lenne hogy belső sötétebb helyeken pl templom is jó képeket tudjak készíteni"
A beltérről a Kézi éjszakai felvétel mód több fényképet feldolgozó módszerével jó képek lehetnek szabad kézből is - ha nincs mozgás a képmezőben az üzemmód által kiváltott sorozat alatt, pl. ha valaki átsétál közben előtte, azzal nem nagyon fog tudni mit kezdeni. Ha túl gyakori a sötét beltéres akció, akkor egy nagyobb szenzoros, nagyobb fényerejű (cserébe kisebb zoomátfogású) objektíves gép lenne célszerűbb.

Quoth the Raven "Nevermore."

(#39415) netsurfer78


netsurfer78
csendes tag

nem lenne gyakori a belteres fotózás inkább kültéri (természet tárgyak növények állatok stb) esetleg tippet tudtok adni? pótakkun én is gondolkodtam

[ Szerkesztve ]

(#39416) scarabaeus válasza netsurfer78 (#39415) üzenetére


scarabaeus
őstag

Szerintem igen, SX240 pl. Az egy jó dolog azért, ha kerülöd az automatát (nem tudom, a H55 automatában volt-e rossz), és legalább az ISO kezelését átveszed a géptől. Nemcsak ettől, akármelyik kompakttól. Pl. akár P mód, a rekesz túl sok különbséget úgyse ad a mélységélesség szűkösségében. De a motívumprogramok is használhatóak lehetnek néha, pl. vakus portrénál az arcot keresi, és annak a helyes expozíciójára, színére ügyel.

[ Szerkesztve ]

Quoth the Raven "Nevermore."

(#39417) netsurfer78


netsurfer78
csendes tag

akkor sztetek melyik készülék lenne nekem az ideális? max 80 körüli árban

(#39418) Zozzer888 válasza netsurfer78 (#39417) üzenetére


Zozzer888
addikt

Az SX240-es:)

ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/

(#39419) plgr


plgr
tag

most én is az sx240 fele hajlok, pénteken lehet hogy meg is venném. Hol érdemes megnézni Budapesten? A netes boltokat már nézegettem persze, ezeken kívül gondolom.
Köszönöm a segítséget!

szerk.: neten itt találtam legolcsóbban (screenshop).
Merjek innen rendelni?

[ Szerkesztve ]

(#39420) Najz


Najz
tag

Sziasztok!
az ajánlások alapján énis a samsung wb750 mellet döntenék , de ahogy nézem már nem nagyon találni 40körül esetleg tudtok ajánlani valami boltot ahol még beszerezhető ennyiért? , mert elég szűkös a keret és még memóriakártyát is szeretnék venni :R

Lassan járj többet mész. Esőben a nyílt difi is sperr

(#39421) Mhamster válasza plgr (#39419) üzenetére


Mhamster
tag

Érdemes tudnod hogy: "Magyarországon a kötelező jótállás 1 év, de ha hivatalos partnertől vásárol valaki és rendeltetésszerűen használja a készüléket, akkor akár* a vásárlást követő 2 év során is lehet díjmentes javítást igényelni.

*további feltételek:
Jótállási jegy és a vásárlást igazoló számla megléte"

Canon-ra vonatkozik természetesen. A hivatalos partner azt jelenti hogy: fotoplus, digitcam, camera kft, mediker és media marktok. Lehet hogy van még, ezekről tudok én. Hogy megéri-e neked a plusz 1 év gari, döntsd el te.

Canon AE-1 + Yashica 124 G

(#39422) Zoluska


Zoluska
tag

Sziasztok!

Elég kezdő fotós vagyok, de érdekel a fényképezés világa. Eddig egy Sony DSC-H20-at használtam, de az családon belül elvándorolt, így most kéne nekem egy gép, ebben szeretném a rutinos fotósok segítségét kérni. A belőtt ár legyen 100-120ezer Ft tartozékok nélkül... Kis mértékben eltérhetünk ettől, ne pár ezresen múljon a tökéletes választás.
Igazából nem biztos, hogy kompakt gépet akarok, inkább a tapasztaltak tanácsát kérném, hogy mi lenne nekem alkalmas.
Fő felhasználási terület, kirándulások során tájképek készítése, találkozókon autók fotózása, valamint rally versenyek fényképezése, videózása. Szeretek vaku nélkül, állványról éjjeli, városi képeket csinálni. Tehát fontos lenne, hogy sötétben ne legyen zajos a kép, lehetőleg tudjon full HD videót (1280*720-at mindenképp), ami közben változtatható a zoom, viszonylag robosztus, strapabíró gép legyen, illetve legyen benne jó manual mód, esetleg kézi fókusz, hogy jobban megismerkedjek a fényképezéssel, és kreatívabb képeket is tudjak készíteni.
Ami nem létszükséglet, de előny: nagy (>10x) zoom, magas fps-számú videó, esetleg lassított felvétel készítése, ha létezik ilyen: autóban való rögzíthetőség belső felvételekhez, vagy erre alkalmas tartozék.
A gép mérete, felépítése nem számít, csak az igényeimet nagyjából lefedje. Ezért a pénzért gondolom kell kompromisszumokat vállalni, de ha be tudnám határolni az erre alkalmas típusokat, könnyebb lenne választanom.
A segítségeteket előre köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#39423) Mhamster válasza Zoluska (#39422) üzenetére


Mhamster
tag

Vagy a nagy zoomot zárd ki, vagy válaszd azt, de zárd ki az összes többit. Nagy zoom mellett kis szenzort kapsz, ami a fullhd-t ugyan ebben a kategóriában tudja, de hogy zajmentes képet nem csinál éjszaka az tuti.

Canon AE-1 + Yashica 124 G

(#39424) Zoluska válasza Mhamster (#39423) üzenetére


Zoluska
tag

Köszi, egy hasznos tanács. Mint írtam, a nagy zoom másodlagos szempont, fontosabb a képminőség. Ezzel már szűkült a kör.

(#39425) Mhamster válasza Zoluska (#39424) üzenetére


Mhamster
tag

Akkor én a helyedben egy cserélhető objektíves tükör nélkülit vennék, olympus E-PL1 duplakit például a westend MMben 125 ezer, a két objektív pedig 10.4Xes zoomot fed le, ugye cserével. Képminőségben jóval jobb mint bármilyen kompakt (RX100at kivéve), full manuális mód, beépített vaku. Hátránya hogy az AF-je nem a legesleggyorsabb (bár a kompaktoknál így is jobb) és hogy kicsit öregecske.

Canon AE-1 + Yashica 124 G

(#39426) Reaper


Reaper
őstag

Végre itthon van a kicsike (Nikon p510), az első akksi már feltöltve, és ismerkedünk. Szép vaskos felhasználói könyve van de a millió+1 funkcióhoz kell is :)
Van valami olyan akksi töltő ami tud hálózati, és szivargyújtós töltést is?

(#39427) scarabaeus válasza Reaper (#39426) üzenetére


scarabaeus
őstag

Perszehogy. A népi Kína mindent legyárt, amit ezekhez nem adnak, nekem is volt több fényképezőhöz töltő hálózati és szivargyújtós csatlakozóval együtt, a Samsung EX1-hez pl. gyárilag valami 40 cm-es USB-s töltőt adtak, ami gépen belül töltötte az akkut, de már az előtt korábban is, FZ-hez is rendeltem (amúgy a később az EX1-éhez rendelttel egyező formájú, csak az adott akkuhoz kialakított bölcsőjű) töltőt, kocsiban jól jött pótakkut tölteni.

[ Szerkesztve ]

Quoth the Raven "Nevermore."

(#39428) Reaper válasza scarabaeus (#39427) üzenetére


Reaper
őstag

Sejtettem, hogy onnan lesz majd valami, csak nem tudom, hogy nem nyírja-e ki az akksit a tökéletes szerkezet, amit a szorgos kis kezek összeraktak. :)

(#39429) BiriBum válasza thomeef (#39404) üzenetére


BiriBum
őstag

A kompaktjaitól mostanában nem vagyok hasra esve, igencsak durván zajszűrtek a képek, pl az általad említett HX20v-ben is.
A DSLR vonaluk az más tészta, mint tudvalevő felvásárolták a Minoltát.
Szintén figyelemreméltó a Nex család, más kérdés, hogy eléggé szegényes az objektívkínálat a MFT gépekéhez képest.

(#39430) BiriBum válasza Mhamster (#39425) üzenetére


BiriBum
őstag

Inkább E-PL3, sokkal jobb gép, nem sokkal több pénzért.

(#39431) odipapa válasza BiriBum (#39429) üzenetére


odipapa
senior tag

"igencsak durván zajszűrtek a képek"

És az miért baj?

(#39432) PRO-peller válasza BiriBum (#39429) üzenetére


PRO-peller
senior tag

HX20-ban a video képesség a poén. fHD 50i nagy átfogással. Persze vmilyen képet is csinál, de szerintem az se az utolsó.

Tudni kell melyik funkciótól mit vársz. Mft kit jobb képet csinál. Video viszont nehezen kezelhető egy kit obival.

(#39433) junior11 válasza PRO-peller (#39432) üzenetére


junior11
veterán

A HX20V full hd 50p-t tud (50i-t a hx10V).

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#39434) rajzol01


rajzol01
tag

Sziasztok,
60,000 Ft-ig szóba jöhet valami ezeken kívül?
Canon SX220/230 HS
Samsung WB750 ?

A szép képminőség mellett fontos lenne a videók hangminősége is.
kösz

(#39435) Mhamster válasza odipapa (#39431) üzenetére


Mhamster
tag

Mert a részletek is áldozatul esnek a műveletnek.

Canon AE-1 + Yashica 124 G

(#39436) odipapa válasza Mhamster (#39435) üzenetére


odipapa
senior tag

Részletek, amik már elég elég zajosak.
Na mindegy, ez úgy is ízlés kérdése.

(#39437) thomeef válasza BiriBum (#39429) üzenetére


thomeef
őstag

HX9V, HX20V, RX100, A37, NEX-7, A77 stb stb. Lehet hogy nem tökéletes gépek, de bestbuy mind, mert az árkategóriájában nem igen van náluk jobb.
A hx20v-nek talán nem tökéletes a képe, de majdnem, ezen felül viszont baromi masszív, gyönyörű gép, felhasználó barát, kismillió beállítási lehetőség, és sok-sok featurel:)
(szerintem mondjuk gyönyörű képket is csinál :DDD )

[ Szerkesztve ]

"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."

(#39438) Mhamster válasza thomeef (#39437) üzenetére


Mhamster
tag

Azért a hx9 helyett sokkal inkább egy Canon Sx240. RX100-nál persze hogy nincs jobb, mivel egyedüli a kategóriájában, úgy azért nem nehéz. A fénycsapdás "tükrös" gépekről ne is beszéljünk, 1/3 fény elveszik egyrészt, másrészt akármilyen jó az EVF, soha nem lesz olyan mint egy _jó_ optikai kereső.
Nex (meg amúgy a tükrsök is) alapból kiesnek a vagy nem beszerezhető vagy csillióba kerülő optikák miatt.
Nem rossz gépek, de hogy bármelyik bestbuy, azt nagyon erősen vitatom.

Canon AE-1 + Yashica 124 G

(#39439) thomeef válasza Mhamster (#39438) üzenetére


thomeef
őstag

Egy canon sx széria által túlhipe-olt topicba nehéz bármi mást ringbe állítani.

"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."

(#39440) Mhamster válasza thomeef (#39439) üzenetére


Mhamster
tag

Beállíthatod a ringbe csak ne csodálkozz ha padlót fog. Szerencsésnek mondhatom magam, mert a felsorolt gépeket mind próbálhattam, az, és a tesztoldalak képei alapján alkotok véleményt.
RX100-nál ha esetleg próbáltad te is észrevehetted hogy olyan lassú, hogy a csiga bespeedezett jaguárnak számít mellette...

Canon AE-1 + Yashica 124 G

(#39442) Mhamster válasza Petersaure (#39441) üzenetére


Mhamster
tag

Dprivjú tesztábra iso 3200, képsarok, azért a 650D, mert képminőségben kb ugyanaz mint a Canon eos-m ami ugye ugyanaz a kategória mint a Samsung NX210. Nx300-as tesztábra még nincs ugye.

És azért ne felejtsük el, hogy a Samsung csúcskategória az nem egyenlő "A" csúcskategóriával, mivel ott ugye nincs is gépük. MILC-ek között azért nincs rossz helyen, előbb vennék Samsungot mint pl Sony NEX-et.

Canon AE-1 + Yashica 124 G

(#39443) A Zéé válasza Mhamster (#39442) üzenetére


A Zéé
addikt

mondjuk ez a kép pont nem mond semmit egyik gépről sem, csak azt mutatja, hogy a Samu szenzora elé elég gyenge obit tekertek (nemtudom milyen obik voltak a gépeken).

Just a simple Lineman...

(#39444) Mhamster válasza A Zéé (#39443) üzenetére


Mhamster
tag

Mondjuk egy gépről sokat elmond az is hogy milyen obit tudsz elétekerni. Nem?

Canon AE-1 + Yashica 124 G

(#39445) A Zéé válasza Mhamster (#39444) üzenetére


A Zéé
addikt

De igen, csak azért ez kicsit összetettebb dolog, minthogy ebből az egy képből bármire is következtetni lehessen. Minden rendszerre vannak szar üvegek, CaNikonra is, m4/3-ra is, Samura is.
Rendszer szinten nem tudom, hogy áll a Samsung, de abban egyet értünk, hogy előbb vennék Samut, mint Nex-et. Bár még előbb vennék bármi mást, mint ezt a két rendszert :)

Just a simple Lineman...

(#39446) Mhamster válasza A Zéé (#39445) üzenetére


Mhamster
tag

+1

Canon AE-1 + Yashica 124 G

(#39447) Jumbozorz


Jumbozorz
senior tag

Sziasztok,

Gondolom nem eloszor teszem fel ezt a kerdest.Milyen fenykepezot erdemes vennem ar/ertek aranyban?Elolvastam az 1hsz-t igy nagyjabol van fogalmam mit is keresek.

1. 30.000-60.000HUF az artartomany, melyben gondolkozom.

2. Felbontas annyira nem fontos. 6MPixel szerintem elegendo.

3. Amire hasznalnam a fenykepezot: Haverokkal/baratnovel fenykep keszites+Nyaralas megorokitese,szoval csak "hobbi" szinten, semmi tajkep, naplemente,kolibri fenykepezese nem celom.

4.Video keszitese jo lenne.

Elore is koszonom mindenkinek az onzetlen segitseget!

(#39448) Zozzer888 válasza Jumbozorz (#39447) üzenetére


Zozzer888
addikt

30-ért hááát...Canon SX 150...de 30ért nem lesz sehol
40-ért Samsung WB750
50-ért Canon SX 220 HS
60-ért Canon SX 240 HS ha van valahol ennyiért

ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/

(#39449) MAGUS7


MAGUS7
tag

Sziasztok most Szeretnék belevágni a Fotózásba először csak 1 egyszerűbb géppel 45-ezer forintos felső határral,én eddig ezeket találtam Nikon Coolpix L310, Olympus SZ 14, Olympus SP-620 ezek közül szerintetek melyik lenne a legjobb választás ? Vagy esetleg van valami Best-Buy gép ? Meg az Olympus-okról mik a tapasztalatok ? A Nikont mindenki dicséri, Fuji-ból is találtam rengeteget de arról meg nem valam jók a vélemények.

iPhone4>Lumia 920>Lumia 930>Note7>S7Edge>HTC U11

(#39450) Thunderzolee

Üdv!

Lehetséges, h ez tényleg csak mono hangot vesz fel?
Sony DSC-H90

Euronicsban 40ezerbe kerül.
Gondoltam lecserélem rá a h55-ösösm, de hát akkor tartsa csak meg a Sony a vackait. :/ Ezaz! Fejlődjünk visszafelé. Ők is , meg a Pana is a mono sz×rjaikkal. :/

Remélem is, h csődbe mennek ilyen üzletpolitikával.

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.