Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyepi
tag
És ha nincs összepacsmagolva a víz, akkor miért kell kicserélni?
(tudom, hogy van csereperiódusa, de egy kb. 10 éves hűtőközegben mi tud elfáradni?)
Persze, nyugodtan cserélje ki a kolléga, ha attól nyugodt. Én soha, semmilyen autómon nem cseréltem. Csak ha esetleg pótolnom kellett, nem vízet töltöttem bele. -
Fabolous4
csendes tag
Sziasztok márkatársak adott egy Mazda 6 GH FL 2.0 benzines 155lovas,jelenleg 181ezer km van benne szerintem még a gyárí hűtőfolyadék van benne,az lenne a kérdés sokan írják, hogy csak fl22 hűtőfolyadékot lehet beletölten és mondják azt is hogy mindegy milyet csak zöld legyen. Az lenne a kérdés hogy engedjem már le az egészet most és töltsek bele fl22-est vagy erre az évre csak vegyek g11es zöld koncentrátumot és töltsem kicsit fel?Válaszotok köszönöm,szép napot mindenkinek!
-
Uyuarasy
tag
válasz
ZeroX92P #4690 üzenetére
Plusz ha kinyitva hagyod mosas utan par napig, amig teljesen kiszarad, akkor utana is menni fog (gondolom nem daralja le a muanyag fogaskereket). Nekem rendszeresen felig vagy egyaltalan nem nyilt ki mosas utan, akkor sem ha kozvetlenul a tukorre nem ment a vizsugar, csak melle az uvegre meg az ajtora, aztan ez lett a workaround...
-
TheProb
veterán
válasz
UberMutant #4688 üzenetére
Ezek szerint neked is ilyen van?
Valóban, én voltam a balfék, elcsúszott az oldal és a gen2 motorjait néztem...
Mennyire dinamikus ez a 165-ös motor? (150LE-s, turbó benyáról váltanék) Ez is atmoszférikus ("szívó"), ugye?Tükrös "móka" javítása mennyire zsebbe nyúlós? Mi kotlik ilyenkor meg, a motor vagy maga a mechanika?
-
UberMutant
őstag
válasz
TheProb #4687 üzenetére
bal tükör megadja magát, ha csukogatod.
központi zárak akadhatnak, érdemes kipróbálni.10 év az átrozsdásodási garancia , talán nem kéne még rozsdásodnia.
van 165 LE verzió, rövid váltóval, magasabb fogyasztással. (all time átlag 8.3 l/100km nálam, sok autópályával).https://en.wikipedia.org/wiki/Mazda3
ott van az engines résznél a 165ös. -
TheProb
veterán
Sziasztok!
Gen3-as (2015-ös) mazda 3 (sport)-nak vannak típusbetegségei vagy bármi, amire kifejezetten figyelni kell? Rozsdásodásra mennyire hajlamos? A 165LE-s (? wikipedia szerint nincs ilyen. 2000ccm-s, a hirdetés szerint.) benyás motor mennyire megbízható?
-
lemmy71
őstag
Na a neki álltam, kicseréltem az alsó lengőkarok szilentjeit és a tolórúd gömbfejeket. Az axiál csuklóról lehuztam a gumi harmúnikát, megrángattam , de nem onnan jön a kótogás, úgy hogy az maradt a régi, Amúgy egy csőfogóval vidáman lelehet szedni
Lehet a kormányműből jön a kopogás, holnap megnézem a kormányoszlop csuklót is, bár belül nem hallani, de lehet hogy a sok vas kiviszi a hangot a tolórudak végéig
Nem szeretnék ormány művet cserélni
Esetleg annak a felfogatási szilentjei kopoghatnak, bár én kétlem, de azt úgy is ki kell szedni ha cserélni akarom. Ezeknek a hulladékoknak mennyire tartós a fogasléce, ebbe most 240 ezer van.
-
Uher
aktív tag
válasz
Fabolous4 #4682 üzenetére
ez ala semmi nem fer be, ez a mankokerek es bose melynyomo nelkuli hab.
van meg amibe belemeny a bose, es olyan ami mankokerekhez jo,
ilyen gyakorlatilag nem letezik, cserebe mazdanal 100k a listaara (kb.).legegyszerubb megoldas, ha szerzel egy bose hoz valot, es levagod meretre az aljat
-
lemmy71
őstag
Az néztem én is hogy valami excenteres kulcs kellene oda, de van komoly csőkulcsom majd azzal neki esek. Még egy kérdés, most a bal oldali kopog, ezt is párban ildomos cserélni vagy ne maceráljam a jobbost ha az csendben van
Igen az alsó támasztó gömbfej még feszes és gondolom hogy az utángyártott a nyomába sem ér. A tolórúd végi gömbfej még nem lóg de viszont könnyen jár és valami barna zsír is kijött belőle, olyan mint shell retinax EP2.
Még annyi hogy az axialcsukló gumiharmonikán a belső rögzítés az ha jól látom, valami spirálosan összecsavart drótTuti gyári lehet mert ezt még senki sem bontotta meg, ne tököljek vele csípjem le egy fogóval
-
nyepi
tag
válasz
lemmy71 #4668 üzenetére
Az axiálhoz kell egy speckó kulcs.
Pl. [link]
De ha ki tudod annyira fordítani a kormányművet, hogy hozzáférj egy emberesebb csőfogóval, akkor megvan az esély rá, hogy meg tudod lazítani azzal is.Én (de ez csak az én véleményem) csak a szilentet cserélném. Nem egy nagy ördöngősség és jó eséllyel a gömbtámasz még sokáig elmegy. Ritkán szokott velük gond lenni.
-
Uher
aktív tag
válasz
lemmy71 #4670 üzenetére
Alltalaban azert cserelik egyben az egeszet, mert mire a szilent elfarad, addigra a gombfej sem passzos mar annyira mint uj koraban. Amikor kap egy uj szilentet a lengokar, az a resze feszes lesz es onnantol a gombfej kezd el jobban kopni, es viszonylag rovid ido alatt kuka lesz az is
-
lemmy71
őstag
válasz
Moleman #4669 üzenetére
A felsőket már kicseréltem tavasszal, abba is lehetett volna gömbfejet cserélni, de nem akartam vele szar....ni, mivel az egy pár lengőkar 15 ezerbe került ha 5 évet ki bír akkor már megérte. Az alsó lengőkarnak mindegy hogy rozsdás, úgy is egy nagy vasdarab az egész, de majd jól megrángatom és ha a gömbfej jó akkor csak szilentett cserélek, itt azért cirka 15 - 20 ezret megspórolok vele. Az a baj hogy hiába veszel jó minőségű utángyártottat vagy gyárit, annyit úgy sem fog kibírni mint az eredeti
Ezért nem akarok a gömbfejjel szara ..ni, max a szilent csere játszik.
-
Moleman
addikt
válasz
lemmy71 #4668 üzenetére
Ha jó állapotú a gyári lengőkar, én csak a szilentet cserélném, vagy ha a komplett lengőkart választod, akkor gyári minőségűt. Bár kérdés, hogy meddig akarod még megtartani az autót.
Az előző kocsimon kellett lengőkart cserélnem, a közepes minőségű utángyártott 6 év alatt szétrozsdásodott, most megint cserés lesz az új tulajnál. A másik oldalon a 17 éves gyári lengőkar még mindig makulátlan. A féknyereggel ugyanez történt, az 5 éves utángyártott rozsdás és szivárog, a többi gyári hibátlan.
Én végülis jól jártam, nálam így kisebb költségként jelent meg, de bosszantó, hogy csak ennyit bírtak, és termeltem jópár kiló vashulladékot. -
lemmy71
őstag
Köszi értem. Amúgy a GG hatosnál mennyire nehéz leszedni az axiálcsuklót.
Persze most kicserélek akkor mindent, a futóművön és majd utána elviszem egy beállításra. Még annyi hogy az alsó lengőkar még eredeti gyári, na most egy utángyártott olyan 10 körül van, viszont maga a szilent hozzá jóval olcsóbb. Megéri csak szilentett cserélnem, vagy komplett cseréljemLehet hogy fél év múlva a gömbfej adja meg magát a végén és akkor szedhetem szét megint.
-
nyepi
tag
válasz
lemmy71 #4663 üzenetére
Igen, alatta van az axiál csukló. Vagy az lóg, vagy a szélső rúdfej (a rajzon a 4-es alkatrész), esetleg a fogasléc, de az ritka.
A kormány álláson és a gumi elnyaláson pedig csak egy futómű beállítás fog segíteni. De azt csak a lengőkar csere és a kormányösszekötő csere utána csináltasd meg! -
lemmy71
őstag
nyepi
Beszéltünk már hajtókar csapágyazásról stb- rólEsetleg bontottál már hatos kormányművet. Szombaton beültem a nejem kocsijába (2004 mazda6 GG 2.0 D 120 le) és erőteljes kopogást hallottam plusz a kormánykerék sem áll egyenesen, ez van ha évente egyszer kétszer megyek vele
Na a lényeg a gumit szépen lezabálta, de azt amúgy is kukáztam volna, az alsó első lengőkar ki van. Plusz könnyedén mozog a tolórúd gömbfej is. Kopogást a kormánymű harmonika alatti részből érzek, azt még nem szedtem szét. Ott valami cserélhetős "csukló" lehet???
-
törölt tag
Köszönöm szépen, akkor elvileg ez jó is lesz hozzá?!
-
Moleman
addikt
válasz
#21346560 #4657 üzenetére
Ugyanaz van mindkettőhöz, sőt, a Hyudai-Kia is ugyanazt az anyát használja minden felnihez. Én csak azért vettem új készletet az alufelnihez, mert a régiek már kezdtek rozsdásodni. Bármilyen M12×1.5 jó hozzá.
#4658 Gustavson
Én feltételezném, hogy minden kerékanya kúpos. -
Gustavson
tag
válasz
#21346560 #4657 üzenetére
Szia!
Szerintem igen, javasolt a más típusú csavar.
Alapvetően 3 csavaranya típus létezik:Kúp csavaranya
Kerek csavaranya
Lapos csavaranya
Mindig az adott felnihez valót érdemes használni, nekem is másik készletet kellett vennem, csak én acélfelniről váltottam alufelnire. -
törölt tag
Kedves Mazdás fórumtársak!
Azt szeretném kérdezni, hogy a 2013-as, 6-os Mazda gyári alufelnihez használt csavarok jók-e a gyári lemezfelnihez, vagy illik másikat használni hozzá?
Fordom volt ezelőtt, és ahhoz az acélfelnihez másik csavart (anyát) javasoltak/használtam. -
Uyuarasy
tag
válasz
Moleman #4655 üzenetére
+1 barmilyen LED-re, tartosabb is, meg ami nalam szempont volt, hogy rendesen bevilagitja a teret.
Ket ontapados szalagot hasznaltam, a szamolt fogyasztasa 2.3W es ilyen lett. Elvileg eleg lehuzni az akksisarut beszerelesnel, de eppen raertem, szoval tettem ele egy feszultsegszabalyozot es egy csereleheto biztositekot is
-
Moleman
addikt
válasz
jdaniel1993 #4654 üzenetére
Nem tudom, mennyire vannak hőre érzékeny dolgok a környéken, lehet, hogy egy sima 5 wattos T5 sem okozna gondot. De mindenképpen biztonságosabb megoldás a led, vagy ami még praktikusabb, T5 foglalatú led panel (nekem is az van, bár én kicsit túltoltam 6 panellel
).
-
Uher
aktív tag
válasz
jdaniel1993 #4652 üzenetére
Ez sima foglalat nelkuli izzo ranezesre, barmely autosboltban vagy aruhazban kapsz
-
jdaniel1993
újonc
Sziasztok!
4 ajtós sedan Mazda 6 (2010.04) 12v3w csomagtartó izzót keresek. A gyári cikkszáma: GJ6A-51-4C5.
Van valakinek eladó Budapest vagy Hajdú-Bihar megye környékén.
Köszi. -
Fabolous4
csendes tag
Sziasztok márkatársak megtudnátok nekem mondani hogy a Mazda 6 GH kombi és hatchback ülések egyformák-e gondolok a hátsó sorra?valamint kombinált félbőr ülésgarnitúra van az autóban gondoltam lecserélném az elektromos full bőrre,csatlakozóm van e hozzá ülésfűtésnek és az ülésvezérlő elektronikának?
válaszotok köszi előre is további szép napot!
Új hozzászólás Aktív témák
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest