Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
Új hozzászólás Aktív témák
-
chris-v
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Biztos, hogy nem ennyi lenne az ára, ez nem kérdés.

-
chris-v
senior tag
válasz
donpedrito
üzenetére
Az kell amit én írtam, hidd el.

Autodata is ezt mondja, ha a gyári számot beütöd a google-be, akkor is ezt hozza helyettesítő terméknek.Sőt, ha kell van itthon 4 belőle (ha pontos akarok lenni, akkor csak 3, mert az egyik leesett), amiben van kb 300 km. Mert én bevásároltam annak idején, csak az enyém FL előtti és nem volt jó.

-
chris-v
senior tag
válasz
donpedrito
üzenetére
Amit mondasz gyertyát az a FL előttiekbe való. Neked a hosszabb kell: ILTR5A-13G
-
chris-v
senior tag
Ha valaki chipeltetni szeretne, jó áron, akkor ajánlom őt: www.chipcenter.hu
Nagyon profi a srác, nem csak rátol valami netről leszedett beállítást, hanem kiolvassa az autóból először, aztán azt módosítja és úgy tölti vissza, tehát akár a kevés fogyasztásra is lehet optimalizálni. Az eredeti szoftvert elmenti, ha később szeretnéd visszateszi, illetve ha kevésnek érzed a tuningot, vagy csak módosítanál arra is van lehetőség. Ja és nem kínai kamu eszközökkel dolgozik, hanem több ezer eurós igazi cuccokkal. Szóval tényleg profi.
-
chris-v
senior tag
Van ilyesmi, én is láttam már hasonlót, de az a kormányon van és az csak egy billenő gomb + és - irányban, nem pedig egy kis potmétert tekersz a végtelenbe baloldalt lent a műszerfalon. Mondjuk ezt pont nem is a végtelenségig lehet tekerni, de az már részlet kérdés és a fotóról ez nem is derül ki

-
chris-v
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
És nem feltétlen fogyaszt többet, mint manuális váltóval.
Az újabb automaták általában kevesebbet fogyasztanak mintha manuális váltóval szereltek.
Mazdánál ugyan nincs tapasztalatom ilyen téren, de pl Citroen C4-nél így van. -
chris-v
senior tag
válasz
Csabee.
üzenetére
Tavaly óta lehet rendelni, csak most nem volt egy darabig.

(#1755) h1mpi:
https://www.facebook.com/groups/magyarmazda6klub/ -
chris-v
senior tag
Ebben a rejtett menüben lehet korrigálni a fogyasztás mérőt (50-es pont), lehet csak kicsit állítani kellene rajta.
-
chris-v
senior tag
-
chris-v
senior tag
Én ezt fajtát használom.
-
chris-v
senior tag
válasz
üzenetére
Nekem ilyen cd-be dugható tartóm van, egy táblagépet tart, semmi gond sincs vele. Igaz nincs is cd lemez a fejben.
Egyébként vannak ezek a fajta mágneses tartók is, ahol csak felragasztod valahova a mágnest aztán kész is a telefontartó.

-
chris-v
senior tag
válasz
Csabee.
üzenetére
Döntsd el magad, mi a megfelelő

A nyomaték öl, nem a fordulat -
chris-v
senior tag
-
chris-v
senior tag
Szerintem is a 2.0 a legjobb választás. Nem megy sokkal jobban a 2.3-as, legalább is én nem éreztem olyan nagy különbséget. Ja és most a régebbi 2003-2006-ig motorokról beszélek.
Viszont ami érdekes, hogy a mazda 3-as (2003) 2.0 benzinese más és sokkal pörgősebb kis motor. Hengerenkénti gyújtótrafó van és 150 lovas. Nem mondom hogy jobban gyorsul 0-100-ra mint a 6-os 2.0 benzinese, de mindenképpen dinamikusabbak érződik és gyorsabban végigszalad a fordulatszámmérő. -
chris-v
senior tag
válasz
-Gabesz-
üzenetére
Nem Ford motor! Mazda tervezte: The Mazda L-series is a mid-sized inline 4-cylinder gasoline engine designed by Mazda, ranging in displacement from 1.8L to 2.5L. Introduced in 2001
-
chris-v
senior tag
válasz
üzenetére
Autósboltba bemész és katalógusból megmondják.
De elvileg ez való bele: NGK ITR6F-13
Az ára ismerőstől és bolttól függően 2500-4000 Ft / darab között mozog.Nem kell speciális szerszám, de ha még nem láttál ilyent, hogy hogy kell cserélni, akkor inkább fizess ki egy szerelőnek pár ezer Ft-ot a cserére. Jobban megéri, mintha véletlen ferdén tekered bele és lenyalod a menetet, vagy hasonló probléma adódik.
-
chris-v
senior tag
válasz
dzoli87
üzenetére
Ahol a levegő bejön, ott a víz is. Esőbe ázna a kocsi.
Szélzaj lehet a tükör körül, de a szélből az utastérbe nem fog menni. Kül és a beltér elég jól elvan választva.
Úgy tudod elzárni, hogy a ventilátort lekapcsolod és a levegő keringetést belsőre kapcsolod. Így a külső levegőből nem jön be semmi, illetve a ventilátor se fogja fújni a levegőt sehol.
-
chris-v
senior tag
válasz
membrandj
üzenetére
Gyári Dexelia olaj nem játszik?
-
chris-v
senior tag
Jól teszed, ha tudod cseréld!

Egyébként nem irigykedek (és igazából nem is utállak
), csak trollkodok egy kicsit.
Bár én is szeretném ha egy újabb 6-osom lenne, de hát úgy alakult, hogy nem lehet. Viszont én elégedett vagyok azzal amim van, és örülök, hogy van akinek van újabb és láthatok róla szép képeket és gyönyörködhetek benne.
Majd ha egyszer látlak az utcán leintelek és bekéretőzöm, hogy összekoszoljam a piszkos cipőmmel a szőnyeget.
-
chris-v
senior tag
Hiába szívjátok a véremet, nekem tetszik!

Mondjuk ebbe szívesebben áttenném a testem.

-
chris-v
senior tag
Egy barátomnak volt egy. Vezettem párszor, nekem tetszett.Az egyik legjobb autó volt amit valaha vezettem, pedig nagyon sok fajta autónak sikerült már a volánja mögé ülnöm.
Nem csúcsminőségű anyagokból van a belseje, de egyébként teljesen rendben van.
Szóval nem menekülnék sehova.
-
chris-v
senior tag
Nem szeretek beszállni a dízel vs benzin vitákba, mert minkét oldalnak megvannak a maga előnyei és hátrányai.
De aki 0 km-es új autót vesz, annak azért jó vétel egy dízel, de használtan, főleg 10 év felett már kerülendő. Persze ez nem az jelenti, hogy lesz valami hiba, csak már elég nagy az esély egy nagyobb kiadásra.Viszont azt tudni kell, hogy európán kívül kb sehol a világon nem veszik a dízeleket, csak itt van így felhájpolva. A vw dízel botránya még erre rátett egy lapáttal, szóval tuti, hogy 5-10 év múlva már közel sem lesz keresett motor fajta.
-
chris-v
senior tag
Jó is lenne a matek, ha mind a 10 ezer km-et autópályán mentem volna és 140 helyett 130-al, hogy megspóroljam azt a 2 litert. De itt helyben ahol lakok, hogy eljussak A-ból B-be, abból nem sokat lehetne spórolni. De ha lehetne is, akkor sem fogok holnaptól nyugdíjasan vezetni. Nehéz a lábam, szeretem ha megy az autó, ennek ez az ára.

-
chris-v
senior tag
Nem vitatom az 5 ajtós és a kombi előnyét, csak azt mondom, ha valaki nem pakolgat semmit, akkor igazából nincs jelentősége és csak azért nem érdemes egy sedant ott hagyni, mert nem 5 ajtós.
De szerintem mindenki tudja, hogy általában miket szokott vinni/szállítani.
-
chris-v
senior tag
válasz
üzenetére
Nekem is sedan van, semmi hátrányát nem érzem annak, hogy nem nyílik fel egyben a hátulja. Igaz nem is viszek vele hűtőt, meg mosógépet, meg hasonlókat.
Hátránya valóban, hogy kisebb a csomagtér nyílás az 5 ajtóshoz képest, viszont előnye, hogy jobban szigetelt hátulról és nem zörög a kalaptartó. Plusz nem fog beázni és a karosszéria is némileg merevebb.Én azt mondom, ha nincs tervben különösebben nagyobb dolgok szállítása, akkor teljesen megfelelő a sedan, semmi gond sincs vele.
-
chris-v
senior tag
Bosch ECO-t szoktam én is venni. Nagyon jó kis törlő, jó áron.

-
chris-v
senior tag
Nem Ford motor! Mazda tervezte: The Mazda L-series is a mid-sized inline 4-cylinder gasoline engine designed by Mazda, ranging in displacement from 1.8L to 2.5L. Introduced in 2001
-
chris-v
senior tag
válasz
SzaboZE
üzenetére
Köszi!

diablo1984:
Lehet, hogy a motor patyolat tiszta lett, bár gázolaj + olaj keverékénél ezt nehéz elhinni, benzinnél már hihetőbb, de ha így volt, akkor így volt, ezzel nem vitatkozok.
Viszont a gázolajos rendszernek van egy visszatérő ága is, ami visszakerül a tankba. Szóval lehet ott a faternál is ilyen volt a tank belülről 
De egyébként ez mit se változtat azon, hogy porlasztó cserekor ki kell pucolni a rendszert és a tankot. Szóval ha ez nem történik meg, az igencsak a szerelő hibája! -
chris-v
senior tag
válasz
membrandj
üzenetére
Egy apró észrevétel: Amikor kicserélték a porlasztókat, akkor le kellett volna szedni a tankot, tank és a vezetékek kipucol + új gázolajszűrő.
Olaj térbe vannak a porlasztók, ha át szakad a tömítés a motor olaj bekerül a gázolajba, Égés + olaj = koksz, szóval meg is van a fekete kátrányszerű anyag oka. -
chris-v
senior tag
válasz
üzenetére
Én is ha tehetem OMW-n tankolok, bár benzines az autóm, de az érződik a legjobbnak. Shell-en szoktam még, azzal sincs semmi gondom, de valahogy nem olyan mint az OMW anyag.
A MOL kutakat viszont messzire elkerülöm! Többet eszik belőle az autó és sokkal gyengébben megy. -
chris-v
senior tag
Van itt valaki, akinek FL előtti az autója és van benne gyári ülésfűtés?
Hogy működik? A könyöklőn van a kapcsoló, jól tudom? Ha be van kapcsolva, akkor magától ki be kapcsolgat, vagy folyamat megy? -
chris-v
senior tag
Mindegyik benzines csipegeti. Ebben a topikban is volt már többször téma.
Nem kell nagy dolgokra gondolni kb 15-20 ezer km alatt kb 3-4 deci (bár valakinél több, valakinél kevesebb)
A 2.3 benzinesek ezért purcannak meg, mert nem ellenőrzi a tulaj, kevés olaj megy bele mert kicsi az olajteknő.
Szóval nem nagy dolog, néha rá kell pillantani a nívópálcára, ennyi. -
chris-v
senior tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Láncos mindkettő, fogyasztás kb ugyan az, 2.0 dinamikusabb. Szondákkal, katalizátorokkal nem szokott gond lenni. Minimális olajfogyasztás előfordul, sőt azt mondom számolni is kell vele. AC pumpa amit olvastam párszor így Mazda csoportokban, hogy megpurcant. Mást nem nagyon.
Ja és egy fojtószelep tisztítás szinte biztos hogy kell, de könnyen hozzáférhető helyen van és otthon is meg lehet csinálni 20 perc alatt.
Ami rohadni szokott: első- hátsó ívek, küszöbök, meg úgy általában alul. Ajtók alja még esetleg.
Dióhéjban ennyi.
-
chris-v
senior tag
válasz
SzaboZE
üzenetére
Nem egészen értek egyet.
Azért mert cserélni kell a sárvédőket, a hátsó íveket és a küszöböket, még lehet jó az autó, akár megkíméltebb, mint ami patika állapotban van kívülről.
Mint feljebb írtam, kb egy komolyabb autó vezérlés csere árából megvan a karosszéria javítás. Ha árban olcsóbb a kicsit rozsdásabb, mint a nem rozsdás, akkor összességében jobban megéri a kívülről nem szépet megvenni.
De ezt mindenki maga döntse el, mi jobb neki, venni egy kicsit drágábbat, amire kívülről csak 2 év múlva kell költeni (mert szinte biztos kell) vagy venni egy olcsóbbat és egyből elkölteni, amit úgy is elköltesz.
-
chris-v
senior tag
válasz
-Gabesz-
üzenetére
Nem csak a sózás a lényeg, hanem az, hogy sajnos a Mazdák úgy általában, jobban korrodálnak.
A 2.3-as motor eléggé lutri. Az a baj, hogy a kis olajteknő miatt kevés olaj van benne, és csipegeti. Na most, ha a tulaj szart rá, akkor a motor nagyon kevés olajjal ment, amitől el van már kopva. Ilyen szempontból a 2.0 biztonságosabb választás. A 2.3 egyébként szinte minden esetben magasabb GT felszereltségű, mint a sima 2.0, persze abból is létezik xenonos, stb. A 2006 utáni faceliftesek már 6 sebességesek.
Én amikor vettem az enyémet megnéztem pár 2.3-as GT-t mert én is azt szerettem volna, de mindegyik nagyon le volt harcolva, úgy hogy 2.0 lett. Szerintem nem jártam rosszul, nincs kinyomva a motor szeme és nem hiányzik a bőr belső se. Amit el tudnék viselni, az a fűthető ülés.
Egyébként szinte minden extra megvehető bontva, ha nagyon kell, mert sokat hoznak amit darabokban adnak el. -
chris-v
senior tag
válasz
-Gabesz-
üzenetére
Benzinest olyan gyakran nem tekergetik, mint a dízeleket, de ezt nem lehet tudni.
Meg kell nézni, ha szép állapot és rendben van, akkor meg kell venni, bár 90% hogy a rozsda eszegeti.
Persze ez megint olyan, hogy ha van rá +150-200 ezer Ft-od, akkor ki lehet lakatoltatni és le lehet fényeztetni és akkor sok évig hibátlan. -
chris-v
senior tag
válasz
muchacoado
üzenetére
Az a baj, ha mélyek a karcok, akkor polírozni nem lehet, újra festéssel, meg eltérő lesz a szín. A legjobban úgy jársz szerintem, ha nézel valami bontottat, ami nincs összekarmolva.
-
chris-v
senior tag
válasz
muchacoado
üzenetére
Meg kell nézni diagnosztikával, hogy valójában mennyi az a fordulat. Lehet annyira nem is alacsony.
Meg akkor mindjárt az is kiderül, van-e valami tárolt hiba.Ja és fojtószelepet pucold ki, mert az mindig koszos, ha az előző gazda nem foglalkozott vele

-
chris-v
senior tag
Szerencsére a japánok nem spóroltak és normális láncot tettek a motorba, nem úgy mint az olaszok a Fiat 1.3 mjet motorokba, mert ott kb bicikli lánc van.
Van is vele probléma, sőt ott van csere idő is megadva. -
chris-v
senior tag
Érdekes egyébként, hogy milyen nagy az árszórás.
A minap elgondolkoztam, hogy lecserélem az autóm. Na nem azért mert nem tatszik, vagy valami baja van, csak kicsit jobban a sportos vonal felé húz a szívem, leginkább egy utolsó szériás toyota celica lenne amit vennék, abból is a TS verzió.
Na de a lényeg, szerintetek mennyiért lehetne most eladni egy 2003-as 2.0 benzin sedánt?
Rozsdásodás kezdődik, más baja nincs.
Kicsit több mint 1 éve amikor megvettem, kicseréltem a váltó olajat, gyertyákat, gyertya kábeleket, meg azóta első és hátsó stabilizátor pálcákat, infó kijelzőt, meg belekerült egy aux is. Jelen pillanatban költségmentes, de majd egy nem túl távoli jövőben kell a karosszériával foglalkozni. -
chris-v
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Itt egy részletes leírás a csere menetéről.
Led izzókat lehet bele tenni, persze csak egy kis sufnizással.
De én nem tennék, mert nem dobja szét úgy a fényt, ezért ahol a led izzók vannak, ott sokkal fényesebb lesz, mint pár centivel körülötte. Szerintem nem szép, de kinek mi. Csak azért, hogy azt mond, na led van benne, azért felesleges. -
chris-v
senior tag
Nekem is hibás az egyik lámpa állító motorom, de szerencsére csak a legfelső állást nem találta, a többi szint jó, így 1-es szinten van és ahhoz álltattam a fényszórót.

A báridnál mennyiért találtál motort hozzá?A középkonzolhoz itt találsz izzót.
Arra figyelj, hogy mindegyiket cseréld, ne csak egyet! Továbbá a cserénél át kell rakni a régiről a kis piros gumit az új izzókra. És mivel gyárilag a középső 2 izzó kicsit kisebb, ezért figyelni kell, hogy jó rá legyen húzva ez a kis "óvszer", mert mellette kivilágít a fehér, akkor ronda lesz. -
chris-v
senior tag
2.0 benzin
Város kis távok, van hogy be sem melegszik rendesen, akkor kb 9-10 között alakul az átlag.
Autópályás, autóutas út, több személlyel 8-8,3 liter, óra szerint 140-es tempóval.
Ennél kevesebb is lehetne, kicsit kevesebb tempóval, óvatosabb gyorsulásokkal, de 2.0 liter benzintől 1375 kg önsúllyal nem kell csodákat várni.
-
chris-v
senior tag
Lehet venni bluetooth-os hangtovábbítót, amit összedugsz az aux-al és bluetoot-hon küldött hangot hallod a magnódon.
Az alkatrész pedig nem drága, vagy is ugyan az az lakatrész nem drágább mint egy másik ugyan ilyen kategóriás autóhoz. Egy komplett motor bontás mindenhol drága nem csak az audinál. Csak annyi különbséggel, hogy itt nem kell ilyentől tartani.
-
chris-v
senior tag
Szerintem mindegy milyen javítóívet veszel.A lényeg, hogy legyen normálisan előkezelve és előkészítve, majd szintén normálisan lefestve. Ha ezek rendben vannak, akkor úgy gondolom hamarabb lesz rozsda más helyen.
Én ha cserélek tuti nem fogok gyári után szaladgálni, már csak azért sem mert látjuk milyen hamar rozsdásodik az autó gyári lemezei! -
chris-v
senior tag
Nos, mivel a kerékcsapágy egyben van az aggyal, így igen, az húzósabb áron megy, mint azoknál az autóknál, amiből kipréselhető és ténylegesen csak a csapágyat cseréled. Viszont nem nagyon hallottam, hogy valakinek cserélnie kellett volna, pedig vagyunk páran 2003-as autóval.
Egyébként van fele ennyiért is, szóval, azért mert a legdrágább kerékcsapágy árát bemondta a szerelő, még ne mondj le az autóról ha tetszik
Új hozzászólás Aktív témák
- SONY LCD és LED TV-k
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- iPhone topik
- CES 2026: Bluetooth hangszóróvá összetekerhető fejhallgató a TDM-től
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Éjszakai műszak
- További aktív témák...
- Hario MINI MILL SLIM PLUS tekerőt keresek, mert elveszett
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Új AKRACING CORE EX gamer szék
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Xiaomi 14T Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 1000GB 1 év garancia
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Gratulálok!