- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT.hu
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
TOM.......
tag
-
johnjohn
addikt
válasz TOM....... #898 üzenetére
Normál fényben, mérj a Sony-val és állítsd be az értékeket az Exa-val .Amúgy ISO 100-as filmnél, 1/125-öd és 5.6-os 6.3-as blende normál nappali fényviszonyok között, ha tűz a nap, 1/250--f 8 as blende.
-
TOM.......
tag
Egy kicsit off: Kaptam ajándéka egyik ismerősömtől egy működőképes EXA Ia manuál tükrös gépet...Carl zeiss 50/2,8 as obival.....szeretnék vele lőni 1-2 képet, de az az igazság eddig DSLR volt már a tulajdonomban 3db most egy A300-van de manuálisan helyes expozicíóra képtelen vok fénymérő nélkül...hogy tudok manuálba lőni max +-1 Ev eltéréssel is képet az EXA-val? van erre valami sablon? hogy milyen fényviszonynál milyen rekeszt/záridőt használjak?
Segítséget előre is köszi!Figyi...bele se kezdj a vitába velem..ugy is nekem van és nekem lesz igazam mindíg...szval ne pazarold a drága időd felslegesen inkább foglalkozz az aszonnyal:) Sony A300
-
Stitch
őstag
Már megint egy fránya, kis fix Zuiko-val "kellett" végigfotóznom, egy kiruccanást.
-
Mercutio_
félisten
Ennyiért Soósnál K-bajonetes Auto-Chinon 135/2.8-at vettem ahol nem kell adapterrel kínlódni és bevált darab szép rajzzal
Szvsz csak ha elismerten jó rajzú, vagya K-bajonettel nem elérhető gyutávú M42-es obihoz jutunk hozzá van értelme adaptert használni.
HydraSR jól mondja, nem csak lencsékről szól egy obi...
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
dzsimano
csendes tag
Sziasztok!
Nekem sikerült megtalálnom két régi Prakticar objektívemet és szeretném használni a jelenlegi Nikon D60-asomon. A probléma annyi, hogy ezek Praktica B bajonettesek, így hát nem jó hozzájuk az M42-es adapterem...Ők azok:
Ebben szeretném a segítségetek kérni. Létezik ilyen adapter? Olympus gépeknél létezik ilyen adapter...
Előre is köszi!!!
-
Hydra SR
addikt
Valamivel többet érhet, de nem sokkal. Nincs AF, nincs beugróblende, nincs zoom, nincs a mai gépekkel kompatibilis csatlakozása szóval még átalakító is kell...nem csak optikai teljesítményből áll egy objektív, mert ezzel az erővel eléd rakhatnák a lencséket is egy zacskóban, hogy ragaszd bele egy WC papír gurigába az ábrán látható módon. Persze, lehet úgy is, csak annak nem annyi az ára.
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
Allien
veterán
válasz Hydra SR #882 üzenetére
Az eladója nagyon sok cuccot "árul", és relative ilyen occsón. De, ugyebár pénzt kér érte, én meg pont azt nem tudok adni. De, így jártam, ez van. A mostani is jó, beérem azzal is. Max használom a digitális zoomot (ps). Egyedül a képminőséget és fényerőt nem tudom "pótolni" (egy bizonyos szintig).
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Allien
veterán
Köszi a segítséget, de még csak most vettem meg a gépet, és ma vettem meg az adaptot (M42), pöckös. Látszólag tényleg nem nehéz használni, de a vele használt obit, ahogy tekergetem, kitekerődik. Valszeg, ez abból fakad, hogy nehezen tekerhető, kezd beálni, gondolom.
Cassidey, köszi a linket, nagyon tetszik!
[ Szerkesztve ]
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Cassidey
senior tag
-
ottkar
addikt
Az adaptert soha ne a vázba tedd be először! Mindíg az optikára kell felcsavarni és úgy betenni a bajonettbe! Kivételnél meg kell próbálni úgy kivenni mintha normál bajonett lenne. Csak ha úgy nem jön ki akkor kell kicsavarni a menetet. És ha nincs kulcs egy kis csavarhúzóval kell kiemelni.
-
Allien
veterán
Tehát, ezek szerint, ha megveszem a legoccsóbat, azt is lehet használni, csak "okossan", rá kell jönni a helyes használatára? Me, akko nem vennék 6E pízért, vagy még drágábban, hanem fél áron, az occsót.
Ezeket hogyan kell használni? Először az obira rakom rá, vagy a vázra?Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Cassidey
senior tag
nincs veletlenul vkinek egy pentax-m42 atalakitoja elado?
megrendelhetnem medikertol vagy edigital de min 7500 lenne amit sokallok erte
-
Gááboor
tag
Sziasztok.
Hátha tudtok segíteni. A Pentaxomba szeretnék rakni egy bajonettes -ok. nem m42 de hátha van tapasztalat - Auto Chinon MC 135 / 2.8 obit, és bele is megy azzal nincs gond, de mihelyt rá/bele helyezem a foglalatba, azonnal elkezd villogni az "F" és semmit sem tudok állítani, és nem is exponál. Természetesen a vázon manuálon próbálom.Ezen az obin nincsen A/M kapcsoló hiszen bajonettes.Előre is köszönöm az elgondolkodtató hozzászólásokat.
[ Szerkesztve ]
-
Stitch
őstag
Óóó hogy az a...
-
Allien
veterán
Upsz. Alapbeállitásoknál alap dolog, hogy az érzékenységet (ISO részt) át kell rakni a lehető legkisebb értékre (semmi esetre se auto módban használni). Jobb esetben ez ISO100, vagy ez alatt. A többi része még talán nem is annyira fontos, mint ez.
(szvsz)[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
Ha a másik gép a Nikon DSLR, akkor nem lesz olyan éles és kontrasztos a kép semmilyen beállításokkal, egész egyszerűen azért, mert az S9600 nem DSLR, nagyságrendekkel kisebb érzékelőre kb ugyanannyi képpontot kirajzolni pedig, hát nem igazán lehet. Mindenesetre kis játékal a beállítások körül jelentősen jobb kép kapható, szóval hajrá, főleg egy ilyen kategóriájú gépet nem illik csak autoban használni, nem mutatja úgy meg, hoy valójában mit is tud.
-
rdi
veterán
válasz Szten Márs #858 üzenetére
Szia, közben kiderült, hogy az asszony a gépet az alapbeállításokkal használj.
Nekem nem tűntek elég élesnek és kontrasztosnak (főleg a másik géppel összehasonlítva) és azt hittem, hogy az objektív a bűnös. Most egy kicsit utána olvastam és látom ám, hogy nagyon sok beállítási lehetőség van, úgyhogy kipróbálom.Fej! Tor! Potroh!
-
rdi
veterán
válasz Szten Márs #855 üzenetére
hmm az jó. Akkor ilyen ajándéka már nem lesz az asszonynak karácsonyra
mondjuk egy gonddal kevesebb... egyel meg több ))
mérges vagyok, hogy ilyen sz***t vett magának tavaly ősszel...[ Szerkesztve ]
Fej! Tor! Potroh!
-
Szten Márs
nagyúr
Igen lehet, mégpedig az, hogy a Fuji S9600 nem cserélhető objektíves gép, magyarul nem tudsz nemhogy teleobjektívet, egyáltalán semmiféle objektívet csatlakoztatni hozzá. Az az objektíve van, ami rá van építve, sajna. Esetleg előtétlencséket lehet rárakni, de előtétlencséből nincs képstabilizátoros.
-
rdi
veterán
üdv,
nem rég készítettem pár képet egy dsr nikonnal, amin volt egy kézremegés kiszűrő teleobjektív.
Most fujihoz (9600) keresnék teleobjektívet, hasonló paraméterekkel..
Lehet itt valami gond a csatlakozással?[ Szerkesztve ]
Fej! Tor! Potroh!
-
ottkar
addikt
válasz Cassidey #852 üzenetére
A munkablende az a lencsenyílás ami az expozíció pillanatában lesz. Az automata fénymérés a kereső világossága miatt az élességállítás megkönnyítésére teljes nyílással mér fényt úgy hogy beszámítja a munkablendét a végleges értékbe. A manuális blendénél teljes nyílással állítunk élesre és a munkablendére csavarva kapjuk a valódi expo értékeket.
[ Szerkesztve ]
-
BEE
addikt
válasz Cassidey #846 üzenetére
Az az obi optikailag nagyon jó, állítólag a Zeiss Sonnar ruszki koppintása.
De mivel egy tök manuális obi, nincs AF, nincs beugróblende.
Vagyis kézzel tekersz élesre és munkablendével mérsz fényt.
Elég jó a közelpontja, de makrózni csak kb lepke méretű
dolgokat érdemes vele.BEE
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- EA Sports WRC '23
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vélemény: nem akar Exynos lapkákat gyártani a TSMC?
- Jófogás tapasztalatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- Megérkezett az Until Dawn mozifilm teljes előzetese
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...