Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Smogus
őstag
Ezt a vak vezet világtalant a fénymérésre értetted vagy arra hogy nem vagyok Nikonos?
Mondjuk nem volt még Nikon DSRL a kezembe sem nagyon, egészen most karácsonyig egy D80-amit az ismerősöm kapott , hú emberek az egy nagyon jó gép
Egyébként szerintem jópár ember van a forómun aki lehet hogy még fényképezőt sem látott, de nagyon tudja a teszteket meg a specifikációkat
Érdekes dolgok ezekHa az emberi agy elég egyszerű lenne ahhoz, hogy megértsük, akkor egyszerűségünkben erre már nem lehetnénk képesek. -- http://smogus.deviantart.com/ --
-
Hydra SR
addikt
Smogus, hali01: ezektől a szakértő-de-sohasem-fotózó-sőt-néha-még-fényképezőgéppel-sem-rendelkezőktől néha én is leteszem a hajam, de végülis tényleg megspórolják nekünk, hogy mindennek utána kelljen nézni. Kérdezek valamit, ő fejből idézi a tesztet amit olvasott, és lehet, hogy nem érti vagy legalábbis a jelentőségét nem fogja fel, de jobb esetben én tudom értelmezni és hasznosítani amit mond. Egyszerűbb, mint ha nekem is végig kéne olvasni 30 angol nyelvű tesztet. Szóval már nem bántom őket Csak mindig az a haverom jut eszembe róluk, aki meg baromi nagy hi-fi szakértő, építget is ezt-azt, de a zene ízlése kritikán aluli. Nem értem, hogy ahhoz a zenéhez minek olyan minőség. De ha nekem kell valami, bármiben tud segíteni a témában. Így nem kell megtanulnom valamit amihez nem akarok baromira érteni csak felhasználni.
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
Stitch
őstag
Hátha tudtok segíteni: [link].
-
Dtomi
őstag
Egyébként szerintem jópár ember van a forómun aki lehet hogy még fényképezőt sem látott, de nagyon tudja a teszteket meg a specifikációkat
Szerintem ez egy bizonyos szintig rendben van. Kivétel akkor ha már nem csak az adatlapot fújja hanem az észt is osztja, és már oktatni akarna...
De ha vásárlás előtt megnéz 10gépet és mind a 10et be is vágja oda vissza az az ő dolga és jó ha néha néha kijavít 1-1 téves technikai információt.
offoltam
[Szerkesztve]"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
-
Jinxx
senior tag
Végre egy ilyen topik! Egy ideje foglalkoztat az M42-es obikkal való fényképezgetés, hétvégén sikerült is szereznem egy átalakítót Canonhoz, és kipróbálhattam két obit. Sajnos azt tapasztaltam, amit írtatok is, hogy nincs élességvisszajelzés. Ezt valamiféle firmware frissitéssel nem lehet megoldani 350d-n egyáltalán? Hülye kérdés, most látom, h elvileg nem. Valaki leírhatná nekem, hogy néz ki egy ilyen EF emulátor, és hogyan működik? Azt kell mondjam, hogy szerelmes lettem a régi obikba, szóval örülök, hogy lett ez a topik, és szívesen veszek minden tanácsot kezdőként. Ha érdekelnek valakit a hétvégén készített képeim, holnap belinkelgethetem ide. A digitfényképeim topikba biztos.
Jó éjt mindenkinek! -
ThufirHawat
senior tag
Zenitar16/2.8 full framen is APS-C-n: [link]
Képeim, írásaim: http://www.miklosrabi.com
-
Stitch
őstag
Az emulátorról bővebben itt olvashatsz: [link], képeket a (7),(8),(9),(10)-es hozzászólásban találsz. Milyen objektíveket sikerült szerezned? A képeket meg nyugodtan linkeld be, ha tudod, akkor minél nagyobb felbontásban, az objektív pontos típusának megjelölésével. Ha meg bármilyen kérdésed van, ide nyugodtan írhatsz, valaki biztos tud rá válaszolni.
-
Jinxx
senior tag
Köszi a linket, hasznos dolog, de még át kell rágnom párszor, h megértsem. Első körben egy Chinon 55/1.7-et és egy jó öreg orosz 500/fix8-as obit sikerült szereznem. A telével nem sokra mentünk állvány nélkül, azt hagytuk is, de az 55-össel meg egy pár közgyűrűvel egész jól el lehet lenni. Állvány híján, a iso-t gyakran fel kellett venni, hogy ki tudjuk tartani kézből és ez látszik is pár képen. Most kaptam egy Carl Zeiss Jena Sonnar 135/3.5-ös obit is, amiben sajnos a blende rossz, így csak 3.5-ön fogjuk tudni használni. Remélem nem lesz túl lágy a képe, de hétvégén majd kipróbáljuk. Van még egy kétszerező is, remélem nem lesz hétvégén felhős az ég, mert szeretnék holdat fotózni, csak kéne egy állvány.
A Chinonnal készült képek:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Ha valameiket meg akarjátok nézni eredetiben, szóljatok és felrakom, csak most sz@rakodik a kepfeltoltes.hu.
Várom a véleményeket. -
Jinxx
senior tag
Galambmakró? Egyébként nem lenne rossz, csak mielőtt felraktad volna, egy kis retus nem ártott volna neki. Egy elforgatás... Meg egy vágás... Meg folteltávolitás Biopo...ööö...Fotosoppal... Meg egy kis kontraszt... Meg fény, mert szerintem picit sötét. A téma nem rossz.
Állványbeszerzés folyamatban.
Sz: Hejesírási hibáim...
[Szerkesztve] -
Stitch
őstag
Van köztük jó makró, az ekkora képeket nézve nincs semmi baj ennek a Chinonnak a rajzolatával. A Sonnarral nem készültek azóta képek? Egy ideje gondolkodom egy viszonylag nagy fényerejű (f2.8, f3.5), manuális 135-ös beszerzésén, jelenleg ebben a tartományban nincs semmilyen objektívem..úgyhogy szívesen mégnézném a Sonnar képét nyitott rekesszel (többnyire úgyis azon használnám), teljes felbontásban.
perempe: hali01-nek igaza van, az általa leírt módszerrel készült tesztképekkel tudnánk valamit kezdeni. Egyébként nem lehet, hogy bemozdult? -
Jinxx
senior tag
Sajnos az obi hibája miatt (valószínűleg) nem sikerült értelmes képet kicsiholnom a hétvégén. Minimális a mélységélesség, talán nincs is éles pont, iszonyat lágy a képe, a rekesz is szar és csak 3.5ön tudtam használni. Vissza is adtam a gazdájának. Szerintem gyárilag nem kéne ilyennek lennie, de nem rongállak benneteket képekkel, mert rosszat álmodtok.
-
Stitch
őstag
Hmm..nem tudtam sok mindent levonni ezekből, az óvónénin meg tényleg látszik, hogy rossz körülmények között készült. Egyébként szívesen megnéznék teljes méretű, f2.8-on és f4-en készült képeket, mivel igaz, hogy általában nálam 13x18cm a cél, de jobban sikerült képekből szoktam 30x45cm-es nagyításokat is készíttetni és ekkora méretben már kijön, ha egy kép életlen, lágy. Azonban úgyis OM végű, fényerős kistelét keresek, ezért miattam felesleges ilyen képeket belinkelned.
Jinxx: Nyitott rekesszel is ki kell, hogy nézzen valahogy az a kép..nem lehet, hogy be is mozdultak? Nem volt belül koszos, gombás az objektív? -
Stitch
őstag
Hello!
Ezekről az objektívekről szól ez a téma, úgyhogy nyugodtan linkelj be (lehetőleg minél nagyobb felbontású) képeket, a használt rekesz megjelölésével, engem konkrétan f2.8-on és f4-en érdekel a dolog. Magáról az objektívről is írhatnál pár sort, meg hogy honnan, mennyiért sikerült beszerezni. Erről a fajtáról van szó egyébként: [link]? Pentax K10d-vel nyomod, igaz? Akkor a viszonylag pontos fókusszal nincs gond, viszont a bemozdulást jó volna elkerülni (a stabi ellenére)..esetleg állványról (MLU-val) készült képeid nincsenek? -
Jinxx
senior tag
Koszos biztos nem volt, mert azzal kezdtem, hogy megtakaritottam, meg megnézegettem. Az a gáz, hogy már a keresőben sem adott éles képet. Tekered, tekered, már majdnem éles, és még az éles tartomány előtt átesik a ló túloldalára és kezd megint elmosódni. Próbáltam közgyűrűvel makrózni, atomstabilan az asztalra rakva, de itt is ugyanez volt a helyzet. Szerintem le lett ejtve, vagy valami történhetett vele, de mivel már visszaadtam, már nem tudok vele foglalkozni. Viszont találtam egész olcsón szinte VADIÚJ! KARCMENTES! 135/2.8-at (ha jól tudom vivitar) És állam leesett, hogy van még ilyen obi ilyen jó állapotban. Valószínű hamarosan elmegyek a boltba az átalakitóval, és megnézem mit tud. Élvezet volt kézbevenni. Imádom, ha egy obi fémből van, és nem vacak műanyagból.
-
hali01
őstag
Megtaláltam a Chinon rawjait.
Akit érdekel töccse: [link] -
BEE
addikt
Mostanában annyira el van fáradva a PH! és a képfeltöltők,
hogy inkább elküldöm mélben az érdeklődőknek.
Ez nem a belinkelt tipus, ez bajonetes csak át lett alakítva K-ra.
Régen Prakticáztam, abból van itthon némi készlet.
Végigpróbálom az összes optikát ahogy az időm engedi.
Erről az obiról hirtelen annyit, hogy felrakva megváltozik a gép kinézete,
fogása, súlypontja a kitobikhoz képest.
Szűrőméret 55mm és ezt majdnem teljesen kitölti a frontlencse,
kíváncsi leszek a fényerő összehasonlítására.
Fókusz visszajelzés volt még F11-en, kitobival F8-on.
2,8-on elég lágy, de 4-en már egész jó, ezt tartja 11-ig, 16-tól lágyul.
Képeket majd küldöm.
BEEFradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
nagyúr
Kérdeztél a másik topicban:
Tyűű appám..sokáig szerettem volna egy olyat..maradt egy OM végű Tokina 300-as f5,5-ös fényerővel. Nézz már be ide: [link] és ha lehet, ott válaszolj ezekre a kérdésekre: DSLR-en használod? Van más Zuiko (OM végű lencséd) is?
E-1-en használom majd, ha megjön (holnap postázza a srác, mert ma presidents day van amcsiknál)
Ez lesz az első OM obim.
Egyébként 14-45, 40-150, 50macro a készlet.
Ha beválik az OM, akkor mindenképp tervbe van véve az 55 f1.2 isAki él és nem boldog, az téved!
-
Stitch
őstag
Aha, értem. Az E-1-en hogyan tudsz OM objektíveket használni? OM / 4/3 átalakítóval? (már ha van ilyen egyáltalán ) Fénymérés, élességjelzés megy? Egyébként teszt szerint már nyitott rekesznél is hasonlóan rajzol a leendő teléd, mint f5,6-on és f8-on. Belinkelhetnél majd egy-két teljes méretű képet, kíváncsi vagyok hogyan rajzol.
-
nagyúr
Érdekel valakit egy Minolta MD 50mm 1:1.4-es manuál obi?
Még akkor vettem ebayről, amikor úgy volt, hogy minoltám lesz, de nem lett az
6 ezer pénzért megválnék tőle. Sérülés nem látszik rajta, a frontlencse és a vége is makulátlan. A rekeszgyűrű és a fókusz is szépen jár. Kipróbálást azért javaslok, mert csak fordítva berakva makróztam vele Oly-n.Aki él és nem boldog, az téved!
-
nagyúr
-
Stitch
őstag
Teljes méretű (~2MB), Olympus Zuiko 24mm/F2.8 nyitott rekesszel készült kép: [link]. RAW-ból konvertálva, minden alap beállításon.
-
Jinxx
senior tag
Ma elvileg veszek egy 135/2.8as m42es obit és hozzá közgyűrűsort. Van már állvány is, szóval jövő héten jövök képekkel, remélem. Addig is jó fényeket mindenkinek!
-
Stitch
őstag
perempe, Jinxx, pilóta: majd írjatok ám beszálmolót az obikról, meg jöhetnek a szebbnél szebb képek!
-
sabeur
csendes tag
Helló
Olvasgattam a forumodat, és igazat kell adnom. Nekem is van pár Zuiko-m, bár én eddig csak OM-es Olympus vázon használtam őket, de nagyon becsületes darabok. A 1,8/50 és 1,4/50 bűbájos két objektív, olyan magas szinvonalú alap fix objektívok, hogy a magasabban kvalifikált lencsékkel, simán köszönö viszonyban vannak, nem találtam jobbnak az 1,4/50-es Zeiss.et sem, és a Minolta MD is csak érzetben volt más. A méltán hírás Takumar is ez a kategória... Ezeknél nincs jobb, a professionális technika 25-30 évvel ezelőtt is az volt...
Van egyfajta finom tónus élmény ami megmagyarázhatatlan hatással van rám, a rajzosság, a tűéles fókuszpont, és a kezdő fényerőn az életlenedési körök mesebeli világot adnak vissza, Én az 1,7/50-es Minolta MD-t hagytam cserbe az 1,4/50-es Zuiko-ért...
Én most tervezem, hogy beújítok egy 350D-t, egész baráti árban meg lehet venni, van egy OM/Eos átalakítóm, a 33-ason hasznbálom, de nem az igazi valami, a fénymérés, néhól 4-5 Fé-el alúl akarja exponálni a filmet ... ezzel kapcsolatban majd lehet lesznek kérdéseim, ééés olvastam az emulátoros dolgot, nekekem nem okoz gondot szemre élesre állítani, bár én alig használtam idáig AF-es gépet...
További szép napot !
Fecó -
sabeur
csendes tag
Ezt ismerem ezt a lencsét, méregdrága, de annyival nem jobb mint az árkülönbség Én magam nem fotóztam vele, de beszéltem olyan emberekkel, akiknek van ilyen... volt egyszer egy leharcolt darab nevetséges 80Eur-ért ment el gondolkoztam, hogy megveszem de mégis letettem róla. Ezzel kapcsolatban hallottam azt, hogy azért nem 50-esre gyártották, hanem 55-re, de ez igaz sok más gyártmányra is, mert az extrém nagy fényerő volt az elsődleges szempont, és 55-ösre sikeredett...
Ha jól emlékszek 2/58-as Heliossal is valami hasonló volt
Ha van egy fiatal 1,4/50-ed szép állapotba az símán kárpótol, főleg ha a sorozatszáma 1millió fölötti , mondjuk nagyon szép állapotban van a kicsike kép alapján
Mondjuk a Zuikóéknál volt ez az ''agylövés'', hogy azt hiszem ''elvből'' nem csináltak sokfajta átmérőt, más gyártónál ezt nem tapasztaltam, így fordulhat elő, hogy a nagylátótól, egészen a 100/2,8-on azt hiszem még a 135/3,5 is 49mm-es szűrőmenete van, a teléknél, még van egy méret azt hiszem az 58-as, és van még egy a 180/2 de ez már nem a ''földi'' kategóriába sorolható darab... -
-
Stitch
őstag
Hello!
Milyen jó, hogy megtaláltad ezt a topicot..mégiscsak egyszerűbb, mint levelezni.
350d-re váltva szerintem lesz bajod a szemmel történő élesítéssel. Sajnos a gép keresője kicsi és sötét, törőéket is el lehet felejteni..nem azt mondom, hogy lehetetlen de szerintem nem lehet minden esetben biztosra menni.
Egyébként a sorozatszámot megnézted már? Itthon találkoztál már Zuiko 24/2-essel? Bár lehet, hogy nem tudnám megvenni..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest