Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Olcsó, magyar kiosztású, háttérvilágításos billentyűzetek összehasonlítása
- Asszociációs játék. :)
- Bambanő háza tája
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Kínaiwebáruház, amit jobb elkerülni
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roxx
tag
Köszi!A mattüveg az pontosan mi is? Portréhoz is gondolkodtam egy manuál obiban.
-
tailor
őstag
Hasznos infók
Portréhoz bármilyen 50 mm körüli gyútávú obival próbálkozhatsz - ebben a topikban is rengeteg infót / véleményt / tapasztalatot találsz.[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
zeiss otus vagy semmi! van letölthető dng. atyagatya mennyire éles!!!
[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
HollyBoni
veterán
Ne tedd. Nyitva a képe borzasztó, életlen, brutális CA. Rekeszelve is a Panasonic m4/3 kitobim 2x élesebb minden gyutávon. Képi világa is teljesen átlagos, becsillanásra nagyon hajlamos, ráadásul csúnyán is csinálja, lila folt lesz középen. A blende is beragad, szervízben ahova mindig vitte barátom javíttatni mondták hogy elég sokszor találkoznak ezzel a típussal. Az egyetlen jó dolog azon az obin hogy elég közel tud fókuszálni.
Használtan 30-35 körül megy, viszik is mint a cukrot, szerintem 10 ezret nem ér.Mielőtt mondaná valaki hogy biztos hibás példány, haveromnak 2 van, mindkettő ugyanolyan. Mi is azt hittük húúú de jó obi lesz mert Zeiss, de nagyot csalódtunk.
[ Szerkesztve ]
-
Gertev
csendes tag
válasz HollyBoni #6010 üzenetére
pedig a legtöbb helyen jókat írnak róla... nekem eddig egy Zeiss-el volt bajom, a 2,8/20-al. 2.8-on borzalmas képe volt, f8-f11-körül lett jó... mostanság már 80 ezer körül is látom! lehet, hogy csak rossz példány volt, de tokkal-vonóval, szinte új volt. Most egy 4/25-ös van, ég- és föld a kettő!!! (Ezen is lehet egyészen 18-20 cm közel élesíteni...)
-
-
grigo
őstag
Sziasztok. Múltkor rengeteg hasznos tanáccsal elláttatok, be is szereztem egy Heliost (44-M4) és egy Zeisst.
Zeiss az nagyon tetszetős. Élvezet vele járnom az erdőt pl (135 3.5), Heliost portréra probáltam de legyőzött. 1mm és elveszítem a fókuszt, előkép meg állvány és talán. Nektek ez mennyire okozott problémát? Ha egyáltalán okozott. A képi világáért odáig vagyok, az örvénylő bokeh orgia nagyon tetszik de nem tudok éles arcot kihozni belőle csak nagy ritkán.https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
MrChris
nagyúr
Csippes az adapter? Nekem az sokat segített a dslr Olye510-en. Meg kicseréltem a mattüveget törőékesre és kigyakoroltam mikor csippan, mit látok. Azon épp úgy volt, hogy mindig közelről tekertem végtelen felé és az első csippanás kb jó. Amúgy szokott olyan lenni hogy nem pont ott van az élesség a szenzoron mint ahol a keresőben.
Szép az OVF de ilyenkor (is) jó az EVF -
fattyu
veterán
jajjmár
régi keleti frontos zeissek jelentős része felejthető. Nem feltétlen echte szar ( bár van olyan is) de sehol sincs a hypehoz képest ami övezi a nevet.
pedig ugye én is zeiss hívő vagyok. bizonyos daraboké...
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
tomiee85
senior tag
Sziasztok!
Kicsit átértékeltem a dolgokat, mert fényerős 24-28-35 objektívre nem lesz pénzem, meg irreálisan sok az áruk.
Nos akkor marad az hogy kevésbé fényerőset keressek, tehát egy 2.8-as darabot. Sony Nex-6-ra keresem az objektívet, amivel a célom portré (egész alakos), viszonylag közelről. Van egy jóféle MD 50 1.4-em de nem tudok annyit hátralépni, hogy jó legyen. Ami fontos: nyilván számit a szép bokeh, de fontosabb, hogy éles legyen, mivel a test, az izmok részletei, tónusai nagyon fontosak. Ebből a szempontból, nem fontos hogy széltől-szélig éles legyen, de a középső terület tűéles legyen.
Ezeket a szempontokat figyelembe véve mit ajánlanátok? Vagy ilyen téren nem teljesítene jól egy "vintage" optika, kitobi (Sel1855)-hoz képest hol lennék? Az is egy opció hogy erre a feladatra inkább keressek egy jó AF lencsét, arra ott a Sigma 30 DN A.
Köszönöm előre is.
-
MrChris
nagyúr
válasz Elektrosokk #6028 üzenetére
ez akkor mi is akar lenni?
-
fattyu
veterán
válasz Elektrosokk #6031 üzenetére
grat hozzá. ritka madár. Bokeh elég izé...
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Elektrosokk
addikt
Köszi. Sajnos nem saját. Hogy érted hogy elég izé ? szerintem kimondottan szép, nem túl tolakodó. Néha nekem is tetszik a meyer 100 triotar vagy biotar mosása. De azért nem tudnám minden képemen elképzelni. Ezzel a pancolárral amúgy egyetlen bajom van, a fehér felületek kicsit olyanok mintha "gerjednének" nyitott használatnál.
Az èlet sport vagy szórakozás! :)
-
fattyu
veterán
válasz Elektrosokk #6033 üzenetére
nyilván nem egy triotar szint de elég ideges ez...
-
fattyu
veterán
válasz Elektrosokk #6036 üzenetére
egyiket se.
-
Elektrosokk
addikt
nincs valakinek exa nex adaptere s.o.s. egy napra ?
Az èlet sport vagy szórakozás! :)
-
total90
veterán
Szervaltam par Canon obit a Nikonomra: [link]
meglepoen kellemes az eredmenyHa nincs jó, ló a szamár is.
-
total90
veterán
Szomszed tag koltozott es mivel tudta, hogy fotozok megkerdezte kell-e, mert amugy kidobna, mert regi... en is majdnem mondtam, hogy nem kell. Aztan vegul orulok, hogy inkabb elfogadtam
Amugy nem ami a kepen van, sokkal korabbi modell
[ Szerkesztve ]
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
p_adam
addikt
[link]
Két változata van, a régiek nagy részét maga a gyár alakította át EF foglalatra autófókusszal együtt.Érdekes, hogy a Canon Museum honlapján sem szerepel ez a változat...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest