Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
Egy klasszikus
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Dtomi
őstag
Valaki használ beugróblendés pentacon 29 f2.8 as obit??? Vagy használna?
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
Stitch
őstag
-
AuLaci
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Megörültem, hogy ismét volt hozzászólás a fórumhoz...
Belinkelek néhány képet, amit a D200 + Helios 58/2 obival készítettem. A konverter a lencsés verzió. Esetleg, ha Valakit érdekelne valamelyik fotó teljes méretben, hát rajta, csak kérje bátran priviben!
A Link:[link]
Persze van még pár...
Jó Fényt Mindenkinek!
-
Levitálok
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, mit tudtok a Sigma 28-70mm f 2,8-4-es "UC" jelzésű filmes obiról? Találtam egyet, érdekes módon vadonatúj, már nemtudom hány éve hever a raktárban, és K-bajonettes, vagyis Pentax K10D-n használnám. A minőségéről, egyéb jellemzőiről kéne infót szereznem.
Előre is köszönöm! -
sabeur
csendes tag
válasz Levitálok #760 üzenetére
Halihó,
Bár régebben a Zoom obiktól óckodtam, vannak mégis igen becsületes darabok keresd a fix fényűeket ;)
Más:
Nagy rendcsinálásom közepedte rábukkantam egy Soligor 2x-ezőre, hát uccu neki készítettem is egy gyors képet a kis "kedves" menetes Takumárommal akit érdekel:http://www.fotohaz.hu/fotoarena/showphoto.php?photo=313048&size=big&password=&sort=&cat=521
Szép estét,
szép fényeket és gombamentes objektíveket -
sabeur
csendes tag
jaja,
jól látod, végső soron a fix fény erő egyfajta státusz szimbólumként is felfogható ugye, hiszen ha műteremben fotózol akkor illik ilyen üveggel fotózni, namármost ha műteremben fotózol ....
üdv,
Fecó -
sabeur
csendes tag
Sziasztok,
A fix fényerejű zoomok kapcsán kedvem támadt kicsit lövöldözni, akit érdekel:
OM végű már MC-s KALIMAR 35-135 fix 3,5-es fényerővel ezen a fényerőn már tűéles képet produkál, (én magam is meglepődtem, hogy ilyenem van, ami ilyet tud, normál fénybemérésnél szinte egyáltalán nem aberrál...Ha érdekel valakit küldhetek még képeket most csináltam vele párat, kifogástalan por és gombamentes külsőre kb 97%-os
akit érdekel dobjon egy mailt csak azért adom el, mert zoom-okat nem gyűjtök!Szép fényeket:
Fecó
-
sabeur
csendes tag
Íme egy kép a Kalimarral:
-
sabeur
csendes tag
-
sabeur
csendes tag
Szia
Értem persze, pont olyan kép valszeg nincs amire te gondolsz, bár nagyon jó képeket tudok küldeni, ahol látszik a felület meg a lencsék közötti rész
Vaterára már előkészítettem, ha érdekel dobj egy mailt, sabeur@freemail.hu-ra
és ha tényleg érdekel akkor inkább neked adnám el szívesebben, ez még a normál kivitel nem az MC-s ...képet tudok küldeni egynégyen épp hétvégén fotóztam vele, lerekeszelve viszont félelmetes az élessége, nyitva tényleg nagyon lágy, de precíz a fókuszpont.Én csak azt tudom mondani, hogy nagyon szép állapotban van, ára 12e Ft. ez alá nem szeretnék menni, mert az 1,8-ast is már láttam 9e ért az meg azért nem ekkora kaland, ismered Mellesleg a Kalimart is tudom ajánlani, az meg fix fényerejű és MC-s digin szépen muzsikál 35-135 egy nagy zoom átfogás, ennek 7e a vége.
Üdv,
Fecó -
zoli1989
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a régi M42-es kétszerezők milyen minőségűek? Melyiket éri meg megvenni, ha egyáltalán megéri? (nézegettem, 5-6 ezer Ft körül van elég sok)
zoli
-
as_Rock
őstag
A miranda nevű csodát hová sorolod?
Azt próbáltam, speciel az úgy sz.r ahogy van
Próbáltam egy másik "made in japan" feliratú-t, az is csak művészi képmosási effektezésre volt jó.
Lévén ezek sokszor 20-30 éves dolgok ki kell próbálni és ha a vevőnek megfelel, akkor vegye meg.
A másik maire oda kell figyelni, hogy a mögé rakott obi kezdő fényértékét 2X-ező pl. felezi, tehát ha nem fényerős, akkor tűző napon kívül nem sok mindenre lehet használni az obit[ Szerkesztve ]
"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi
-
ottkar
addikt
Nekem volt régebben egy ruszki az pld osztályon felüli volt. Mindegyik csökkenti a fényerőt és ugyanúgy. Chinont (Revuenon) kell venni az biztos jó, nekem van Pentaxban, kifogástalan.
Ezt a 20-30 éves dolgot nem értem mert nekem van egy 28 éves Tamron makróm szenzációs a digiten.[ Szerkesztve ]
-
zoli1989
csendes tag
Oké, köszi a segítséget!
Igazából a legtöbbször úgyis tűző napon használnám, úgyhogy az nem gond.
Vivitar, Lentar és Soligor márkákról mi a véleményetek ?zoli
-
Jinxx
senior tag
válasz zoli1989 #775 üzenetére
Nevesebb gyártókban gondolkozz. Az orosz cuccok általában jók, de szóba jöhet pl. Zeiss, Veb-et is láttam a soósban, ami szerintem egy próbát megér, a Vivitar is elég jó cuccokat csinált, a Soligort hanyagolnám. Egyébként fogod, kipróbálod, tetszik a képe marad, nem tetszik, nem veszed meg.
-
as_Rock
őstag
Mit nem lehet azon érteni, hogy egy 20-30 éves cucc vélhetően többet kapott, többet volt használva, ezáltal nagyobb az esélye, hogy mechanikai, vagy egyéb hibája van
"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi
-
zoli1989
csendes tag
Oké, ezer hála a segítségekért !
Nekem is Pentaxhoz kell. Figyelni fogom a Chinonokat, meg a ruszkikat is. Vivitart elég sűrűn látok, azzal nincs gond.
Az újabb, már a digitális Pentaxokhoz készült 1,7-szerező Soligorról hallottam. Eddig mindenki dícsérte, de most inkább valami olcsóbb M42-est nézek majd.
u.i. :mégegyszer kösz.zoli
-
philoxenia
MODERÁTOR
Ez gondolom jó vásár lehet....
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
johnjohn
addikt
válasz philoxenia #783 üzenetére
Csak manuálisan működnek, az M 42 adapterek csak menetet alakítanak bajonettre, nincs rajtuk csatlakozás.
-
ottkar
addikt
válasz philoxenia #781 üzenetére
Az optikák is megérnek annyit.
-
ottkar
addikt
válasz philoxenia #783 üzenetére
A felépítésük és a rendszerük miatt nem lehetséges.Az újabbak sem vihetik át.
-
veterán
Van egy kérdésem. Az lehetséges, hogy a 70-200amba belekerült egy porszemcse? Egy icipici fekete csíkot látok benne, valahol a gép fele eső részen... Ki lehet azt valahol szedetni onnan, vagy esélytelen?
Amúgy eléggé "olcsón" (110k) tudnék venni 17-40es Canon obit. Van ilyen valakinek? Tapasztalat?
A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
-
veterán
Ha valamilyen obi nem mozog, hanem a belsejében mennek az üvegek, ergó a két végén lévő üvegeknél lezárt, akkor miért kellene hozzá védőszűrő? Szerintem csak azért, hogy ne karcolódjon a front üveg. De, hogy nem ott fog bemenni a kosz, az tuti. Főleg nem egy L-es obiba. Leginkább a belső anyagok súrlódása miatt termelődhet kosz. szerintem.
A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
Hydra SR
addikt
Szvsz védőszűrőVEL sem teljesen por- és cseppálló. Ellenben sem a portól, sem a cseppektől nem lesz baja. Legalábbis annyitól nem, amennyi bejuthat. A képeket sem rontja el emiatt. Ha vizes vagy mocskos a frontlencse, akkor igen, de ha ugyanez a "védőszűrőn" van (eddig ezt a fogalmat nem is ismertem, gondolom UV szűrőt ért alatta csak fogalma sincs, hogy az UV szűrőt az UV szűrésére találták ki, nem az objektív védelmére, és a neve nem megtévesztésből UV szűrő), akkor is. Halál fölösleges ezen parázni. Ha beleejted a sárba, valszeg tönkremegy. Nem kell beleejteni a sárba. Egy kis vízpermettől meg még a kitobinak sem lesz baja. Ahogy egy kis portól sem. Aki meg mindentől félti, az tartsa:
1, vitrinben
2, a boltban (=ne vegye meg) -> ez még ingyen is vanTele van az internet ilyen faszságokkal, hogy mi mindentől kell félteni a többszázezres objektíveket is. Szerintem azoktól kell félteni, akik ilyen ökörségekkel hintik tele a fotós fórumokat. A leggagyibb DSLR obi sem metastabil anyagokból van, ami a levegővel való érintkezéstől is kárt szenved. A Canon L-es obit meg még annyi dologtól sem kell félteni, mint egy kitobit. Talán attól igen, hogy ellopják de azon nem segít semmilyen szűrő.
[ Szerkesztve ]
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
Hydra SR
addikt
válasz Hydra SR #792 üzenetére
Még valami: Isten a tanúm, hogy kurvára nem vigyázok az objektíveimre és egyéb fotós cuccaimra, márpedig elég sokat használom őket. Ha ott van előttem a téma, nem érdekel, hogy esik vagy havazik, ha hirtelen kell obit cserélni, ledobom a közgyűrűt vagy az obit sapka nélkül a fűbe, zsepivel törlöm le a frontlencsét, aztán a maradék szöszöket lefújom szájjal, és egyetlenegy obim frontlencséje sem karcos, foltos, nem reszel a zoom és a fókuszálás, meg úgy általában, semmilyen cuccomnak semmi baja. Egyszer élő bogár is volt a vázamban de attól sem lett baja. Még a frontlencsét sem védem semmilyen szűrővel, szűrőt akkor használok, ha annak a tulajdonságaira van szükségem. És nincs is L-es cuccom, beugrószintű dolgaim vannak. Hatszázmilliárdszorosan túl van spilázva a cuccok féltése. Ha nem csinálsz égbekiáltó hülyeséget, vagy nincs oltári peched, nem megy tönkre sem egy obi, sem egy váz olyan könnyen. Egyetlen dolgom ment eddig félig tönkre, egy akksi, amikor a táska sarka belelógott a patakba, azon a végén, ahol az akksi volt, és valószínűleg órákig egy vizes zsebben hurcoltam tok nélkül. Utána egy kicsit érdekesen viselkedett vele a gép, főleg vakuzáskor.
A manuális obik pedig, amiknek a topicjában vagyunk, még az L-es szintnél is gyakran masszívabbak. A Pentacon 4/200-amra egyszer ráb*szta a huzat az ajtót befelé jövet de úgy istenesen. Meg is néztem, nem lett-e baja az ajtónak Meg sem fordult a fejemben, hogy az öntött vas obi kárt szenvedhet a faajtótól. Nem is szenvedett.[ Szerkesztve ]
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
adik
őstag
Nekem csak egy valami nem világos*: az üveg önmagában szűri az UV-t, nem? Ezek szerint az UV-szűrő csak segít neki jobban szűrni? Amúgy van a Hoyának olyanja, hogy protector, asszem az a "legneutrálisabb" - legalábbis a szaki ezt mondta, akármit is jelentsen - üvegje a cégnek.
* legalábbis ami ontopik, és eszembe jut
Kettő, csipkebokor vessző!
-
Hydra SR
addikt
Az UV elég széles tartomány. Az üveg egy részét megszűri. Az UV szűrő többet szűr belőle, sőt, ránézésre az már egy kicsit a láthatóból is szűr.
-
veterán
válasz Hydra SR #792 üzenetére
Egy beszöszölődött (még nincs meg a vázam, tokban tartott) 70-200al mit lehet csinálni? Ki lehet pucoltatni valahol? Camera káefté?
-
Hydra SR
addikt
Biztosan ki lehet pucoltatni, de én nem tudom, hogy hol. Valószínűleg a Camera Kft. is csinál ilyet, csak nem biztos, hogy a legjobb/legolcsóbb megoldás de lehet, hogy USM obit csak ők tudnak úgy szétszedni és összerakni, hogy működjön is. Egy pár szöszmösz viszont még nem a világ, szerintem csak akkor szedesd szét, ha tényleg zavaró a képeken. De ez már a magánvéleményem.
-
veterán
válasz Hydra SR #797 üzenetére
Akkor kölcsönkérem szomszéd gépét, és az összes f tartományban fényképezek egy fehér papírt. Ha kijön a szösz, akkor pucolás lesz
Hétfőn megkérdezem a kamerásokat... jobb ötletem nincs.köszi
-
nagyúr
válasz Hydra SR #793 üzenetére
Végre egy rendes akciófotós kolléga!
Anno az Olympus E20-asomat verték ki kezemből a Visegrádi várban. 4-5 métert repült majd beleesett egy kis bokorba. Utána még hosszú évekig használtam, majd valamire elcseréltem. Most egy E330-as nyúzok és érzem ez nem fog annyit bírni, de majd meglátjuk. Én sem finomkodom túl a dolgot, bár azért van egy sűrített levegős palackom a fotóstáskámban, mert a múltkor 15 percen keresztűl csalogattam ki egy levéltetűt a gépből. A megoldás egy friss zellerlevél volt
A 200-as obimnak már van egy kis "lógása" de még nem zavaró a fénytörése, majd ha már nagyon fog csikorogni és kotyogni (elijeszti a madarakat mikor zoom-olok ) akkor majd megérik egy 300-as csere, de addig jó lesz ez is.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Könyvajánló
- iPhone topik
- Bluetooth hangszórók
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Tomb Raider Remastered I-III
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Horgász topik
- "Lopakodó", E-ATX-es miditoronyot dobott piacra a Phanteks