Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Asszociációs játék. :)
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Olcsó, magyar kiosztású, háttérvilágításos billentyűzetek összehasonlítása
- Bambanő háza tája
- Kínaiwebáruház, amit jobb elkerülni
-
LOGOUT.hu
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Muerte68
addikt
válasz KelemenUhr #9001 üzenetére
Ha bajonettes akkor az.az jó kis obi az eggyik legjobb.Nekem minoltám van de majd egy ilyet akarok
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
tvamos
nagyúr
Ket obit neztem ki...
Topcon UV-Topcor 4/135 Tokyo Kogaku Tele
MInolta MD Tele Rokkor 135/3.5
Mi a velemenyetek?"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
KelemenUhr
aktív tag
Valószínűleg az lesz egyébként, hogy mindkettőt megveszem, és akkor már csinálok összehasonlítást. A Heliost már meg is vettem, 2500 Ft-ért jól működő moszkvai olimpiás vázzal együtt nem tudtam otthagyni, így bőven belefér a Yashica is, ezeket a régi üvegeket úgyis napról-napra nehezebb megszerezni.
...De van egy rossz hírem is: a röntgenfelvétel alapján önben egy csontvázszerű lény él.
-
tailor
őstag
-
grigo
őstag
válasz MrChris #9008 üzenetére
Nem tudom segít-e. Most csináltam hátha....
Ha mondod mennyire rekeszeljem csinálok olyat is.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
HKorn
veterán
Na megjött a 6 ezerért megszerzett patika állapotú Minolta MD 50 f2, csak az adapterre kell még várnom 2 hetet mire ebayről megjön, elég kellemetlen ez a várakozás...
Run&Ride
-
grigo
őstag
-
Muerte68
addikt
ez így van a helios csak játékszer a Yashica mellett
És nem is sokkal drágább a Yashica.
tailor ehez még megvan az obi is?eddig drágább volt szerintem ez csak a váz.[ Szerkesztve ]
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
törölt tag
Vásároltam egy m42 es csatlozású 50 fixet a fuji xe1 re, de nincs végtelen, pedig az átalakító jó fajta, egyéb ötlet?
-
80hun
addikt
válasz #86322688 #9020 üzenetére
Vagy az obi a ludas vagy az átalakító
Más obival van végtelen?Nem skála szerint nézed a végtelent ugye. Az adaptereknél sokszor túl van tolva a végtelen és nem a végtelen jelhez esik.
Az adapter felfekvő pontjainak vastagságának 27.76mm v kevesebbnek kell lennie. Persze ha meg tudod mérni tolómérővel.
-
tvamos
nagyúr
válasz Elektrosokk #9023 üzenetére
Szep! Milyen geppel? (Bocs, nem emlekszem, mid van...)
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Elektrosokk
addikt
köszi. Sony A7II. elég régóta megvan ez az optika, pár hete már hirdetgetem , gondoltam csinálok valami friss teszt képet, meglepően tetszik nekem is az eredmény.
leginkább fényerősebb optikákra hajtottam régen, de most már lecsapok a nem túl gyorsakra is, f4-en kevés optika rajzol macskaszemet, ugye ez ott van nyitva.
itt van még kettő kép vele.
[ Szerkesztve ]
Az èlet sport vagy szórakozás! :)
-
HKorn
veterán
válasz Elektrosokk #9023 üzenetére
Tudom ízlés kérdése, de nekem már túl sok a bokeh, ennél már csak azt szeretem kevésbé amikor még körkörös is
Run&Ride
-
tvamos
nagyúr
En erzem a "viharos hatter"-ben a bugit. Regebben lattam valami oldalt, ahol portrek voltak orveny boke-s obival. Az nagyon tetszett, de hat nincs nekem 10 ezer dollarom olyan objektivre.
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
HKorn
veterán
válasz Elektrosokk #9028 üzenetére
jájj
én a kellemesen mosott, egyszerű, lehetőleg homogén hátteret szeretem, minimál bokeh-vel, nem vagyok nagy bokeh rajongó, ez már nekem "szédítő".
Run&Ride
-
jjeahh
nagyúr
válasz Elektrosokk #9030 üzenetére
Na ez meg nekem mű, olyan mintha meglőtted volna F22-őn, majd a háttérre ráhúztál volna valami gaussian blurt, szal ízlések és pofonok Macskaszemet szeretem
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
HKorn
veterán
Valami ilyesmi igen, még egy picit nagyobb DoF (élesebb háttér) se gond.
De amúgy igaza van jjeahh-nak, tényleg kicsit utólagos homályosítás hatása van.
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
HKorn
veterán
Még csak most jött meg a Minolta 50/2-őm, csak az adapterre várok aztán beindul a mosoda
Amúgy előtte APS-C-n se vittem túlzásba.
Szerintem ennek is van egy határa, nekem bizonyos szint felett már inkább zavaró, vagy túlzottan művésziesek ezek az örvényes bokeh-k.
De nyilván ízlések és pofonok.
Run&Ride
-
ccs2929
senior tag
Nem tudom ki, hogy van vele, de nekem abszolút bejön ennek az obinak is a rajza, meg én is imádom a bokehet, a swirly-t is, meg a kör alakú Meyer félét is. Feltehettd volna full felbontásban is ezt a képet, kíváncsi vagyok mennyire éles, bár annak tűnik, meg azt a ronda CA-t kiszedtem volna még a hölgy mellei közül
Flickr: http://goo.gl/V53ntj Ha korrekt volt az üzlet,akkor várom az értékelést!
-
Elektrosokk
addikt
válasz ccs2929 #9036 üzenetére
ez egy álomoptika, nagyon nehezen szereztem meg, igazi "no sale lens"
szerintem eléggé éles, legalábbis készítettem már vele 1-2 óriásplakátot, de nem az az ember vagyok aki a 100 százalék crop-okat nézegeti egész nap. Hozzáteszem hogy nyitva szeretem használom, de rekeszelve is megmarad a karaktere, és f4-en is szép a bokeh.
Photozone teszt
(#9043) 80hun : az igen
[ Szerkesztve ]
Az èlet sport vagy szórakozás! :)
-
80hun
addikt
válasz Elektrosokk #9042 üzenetére
Ez az A-bajonettes zeiss 135/1.8?
-
törölt tag
Jut eszembe...kik gyártanak még manuális obit?...mert ha a régiek elkopnak....
-
törölt tag
válasz Elektrosokk #9048 üzenetére
100 ezer alatt..;-)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest