Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség 3. Végszó.
- talmida: Változások 2. rész
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
-
LOGOUT
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
itouchfan
őstag
Sziasztok! Nikon D3200-re adapterezett Meyer-Optik Görlitz Domiplan 50 mm f2,8 obival vannak gondjaim.
Az első képet F2,8-on készítettem, a másodikat F16-on azonos beállítások mellett, még sincs semmi különbség, pedig F16-on teljes sötétségnek kéne lenni kb..
Ha leveszem az objektívet, a bajonettjén lévő pöcök nyomogatásával megfelelően beugranak a lamellák a kiválasztott rekesznyíláshoz. Valami ötlet? -
törölt tag
Köszi a segítséget

-
törölt tag
Sziasztok,
Bedobom ide is, kis megerősítést kérnék

Egy ilyen adapterrel szeretnék használni Fuji X vázon egy Voigtlander 15mm f4.5 obit, ami L39 menetes. Az adapter eladója szerint menni fog, de szeretnék biztosra menni. -
Csari93
aktív tag
Srácok! Mik a vélemények multi-coated Chinon 55/1.7-ről? Lenne bármi létjogosultsága 50/1.8 stm mellett? Az ára pici, a zöldes lencse és a minimálisan jobb gyutáv/fényerő arány kicsit imponál (illetve eladnám a mostani analógom, ami igazán kéne helyette, túl drága, de azt sem akarom, hogy hely legyen a táskában
). -
80hun
addikt
válasz
Szlopa
üzenetére
Mert a tiéd hogy néz ki?
Nem ilyen?Egyébként belül hasonlóan épülnek fel ezek a régi zoom obik. Nincs benne semmi különös.
De ha nem szedtél még szét obit én nem javaslom hogy szétszedd .
Ha meg már szétszedtél és összeraktál pár obit nem kell hozzá útmutató

Itt van még valami de nem sok.
Meg még ez. -
80hun
addikt
válasz
Szlopa
üzenetére
Objektrívfüggő mennyire nehéz összerakni és szétszedni is

Ha ez a fajta az itt egy kis iromány itéld meg magad

-
Szlopa
tag
válasz
catroot
üzenetére
Nem lötyög. Az enyém series 1 (22-essel kezdődik a serial).
#13033: És összerakni mennyire nehéz?

Múltkor 5 órát szenvedtem egy Zeiss Jena Tessar 50 2.8-cal, de sikerült végül megtisztítani az olajtól a lammellákat és visszapakolni a helyükre. De zoom obit mégnem kaptam szét....
-
Szlopa
tag
Adott egy Vivitar 70-210 3.5 macro toló zoom üveg, Canon FD csatlakozással.
A zoomolás elég nehezen megy rajta, főleg a tele végétől a rövid vége felé. Visszafelé simán megy. Gondolom egy kis kenés kellene neki. Mennyire bonyolult egy ilyet szétszedni? Van hozzá objektív szerelő szerszámom (Spanner Wrench).
-
tvamos
nagyúr
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Azt is mondtam, ha 10 ezer alatt lesz a Sony A7 kit, (es ez a 10990-750 mar majdnem kevesebb!) akkor tuti megveszem, de olyan gyorsan valtoznak az ember prioritasai... Elkepeszto.
Ezt a Pentax Cosmicar C60607KP-t mashol RICOH FL-HC0612A-VG-nek hivjak, es a tesztek alapjan egeszen jo lehet. Lattam vele tesztet MFT-n is, de ott a pixelsuruseg kisebb, mint a Nikon 1-en. Mostmar csak talalni kene jo aron egy hasznaltat.
Illetve, amit meg most talaltam, az a Rainbow H 6mm F:1.2 CS. Esetleg ezzel van valakinek valamilyen tapasztalta? Felve kerdezem ugye, mert ti legalabb MFT-t hasznaltok, ugye...
Illetve, rendelt mar valaki Israel-bol? Megbizhato az? [link]
-
tvamos
nagyúr
válasz
Matska
üzenetére
Majd kitalaljak, hogy mi legyen. En bizom benne, hogy nem lesznek genyok. De jo, hogy igy mondogatjatok, mert legalabb nem veszek sok-sok nativ obit.
Ha megis kidobjak CX-et, majd valtok, mondjuk Olyra talan, azok eleg kicsi gepek.
Csak nem tudom, milyen video kamerat veszek akkor.(#13026) DrojDtroll
Az ironia akart lenni! Ezert tettem oda ilyen kis felyecsket:
Tudod mikor koltok en annyi penzt gepre! Mar az A7-re is sajnalom a zsetont. Pedig mar tobbszor remegett a kezem a <vesz> gombon a Rajala shopban. (Plane, amikor 10 ezer vol kit obival...) -
DrojDtroll
veterán
-
tvamos
nagyúr
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Szerintem annyiba fog kerulni, mint egy A9... De ha az A7R3 araban lesz, nekem akkor is felejtos. Ezek nem nekem valok. Azt nem gondolom, hogy lesz valamilyuk a D610 araban, meg sokaig.
Attol egy kicsit tartok, hogy nem folytatjak a N1-et, mert nekem ez nagyon megfelel. Olcso, nem rettegek, hogy baja lesz, elbarakcsolok vele. Minden jo. -
DrojDtroll
veterán
tvamos!
Mit szólsz ahhoz, hogy lehet jön az FF Nikon MILC?
-
-
80hun
addikt
válasz
tvamos
üzenetére
Nem készült belöle DSLR géphez való.
Az N1-ed re létezik belöle de dslr-re nem
Talán ez is jó lehet csak utánna kell nézni milyen.
-
tailor
őstag
Valaki egy 8 ezres Jupi 8-at egy 3 ezres kínai adapterrel 55 ezerért?
Megéri, mert...ö...BOKÉ!Hihetetlen, milyen emberek vannak... Érdemes megnézni a többi hirdetett cuccát is, leteszi az ember a haját.
-
tvamos
nagyúr
Meike 6.5mm f/2.0 vasarlasan gondolkodom. Mi a velemenyetek? Fontos lenne, hogy eles legyen... legalabbis kozepen. Nincs sok penz a projektre.
-
faki_
senior tag
válasz
Matska
üzenetére
Itt egy klón(?): 7Artisans 25MM F1.8.
-
jmakk
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
-
Rapid136
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nézd meg a Voigtlandereket. Nekem egy 1,4/35-öm van, nem volt olcsó de napellenzővel és adapterrel együtt elfér a tenyeremben, úgy hogy nem látszik ki belőle semmi. Ezek örök darabok, használtan kell megcsipni úgy elfogadható az ára.
Egy m42 1,9/35mm-es Vivitart váltottam vele, az épp eladó :-) -
MrChris
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ebből már elég drága a jó minőség, ~40e-től van. Nekem 24/2.8 és 28/2 van Olympus OM-ből. Mindkettőt érdemes egyet rekeszelni.
Annak a Zsolnainak van x bajonettes változata is, még az is lehet, hogy jobb apsc-re mint egy drágább régi manuál. -
Matska
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Aha, ott biztosan. Meg van külön csoportja is a Flickr-en, ott van egy csomó kép ami vele készült.
A Fujifilm X csoportban volt/van Pethobnak. Első kézből tud róla nyilatkozni.
-
Mega Bass
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Milyen csatlakozásút keresel?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Hálózati / IP kamera
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Elektromos autók - motorok
- Okos Otthon / Smart Home
- MWC 2026: leégsz, ha nem figyelsz a TCL 15 ezer nites panelje előtt
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- Eladó Nikon D500, 17-55 mm 2.8, 18-140 mm 3.5-5.6, markolat, tartozékok egyben vagy külön
- Új, magyar garanciás Panasonic S 20-60mm
- Sony Alpha 7 III váz(30 perc limit off) + Sony 50mm 1.8
- Manfrotto karbonszálas kameraállvány (MT057C4) + magnézium gömbfej
- DJI Pocket 3 Creator Combo + 2 év DJI garancia
- LG 77C3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPad mini 6 (64GB) Wi-Fi + Cellular (5G) - Asztroszürke
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP ProDesk 400 G3 (SFF), i3-6100T,4GB DDR4,256GB SSD, DVD,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Állítható egy imbusszal az objektív pozíció, hogy felefele nézzen a skála. A végtelenre nincs garancia, nekem hasonló van m4/3-ra az jól volt méretezve.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Megéri, mert...ö...BOKÉ!