Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Asszociációs játék. :)
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Olcsó, magyar kiosztású, háttérvilágításos billentyűzetek összehasonlítása
- Bambanő háza tája
- Kínaiwebáruház, amit jobb elkerülni
-
LOGOUT.hu
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mega Bass
tag
-
Matska
senior tag
válasz Mr.Csizmás #13001 üzenetére
Aha, ott biztosan. Meg van külön csoportja is a Flickr-en, ott van egy csomó kép ami vele készült.
A Fujifilm X csoportban volt/van Pethobnak. Első kézből tud róla nyilatkozni.
https://www.flickr.com/photos/146088520@N03/
-
MrChris
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #13004 üzenetére
Ebből már elég drága a jó minőség, ~40e-től van. Nekem 24/2.8 és 28/2 van Olympus OM-ből. Mindkettőt érdemes egyet rekeszelni.
Annak a Zsolnainak van x bajonettes változata is, még az is lehet, hogy jobb apsc-re mint egy drágább régi manuál. -
Rapid136
őstag
válasz Mr.Csizmás #13004 üzenetére
Nézd meg a Voigtlandereket. Nekem egy 1,4/35-öm van, nem volt olcsó de napellenzővel és adapterrel együtt elfér a tenyeremben, úgy hogy nem látszik ki belőle semmi. Ezek örök darabok, használtan kell megcsipni úgy elfogadható az ára.
Egy m42 1,9/35mm-es Vivitart váltottam vele, az épp eladó :-)Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
jmakk
őstag
válasz Mr.Csizmás #13006 üzenetére
-
faki_
senior tag
válasz Matska #13000 üzenetére
Itt egy klón(?): 7Artisans 25MM F1.8.
-
tvamos
nagyúr
Meike 6.5mm f/2.0 vasarlasan gondolkodom. Mi a velemenyetek? Fontos lenne, hogy eles legyen... legalabbis kozepen. Nincs sok penz a projektre.
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tailor
őstag
Valaki egy 8 ezres Jupi 8-at egy 3 ezres kínai adapterrel 55 ezerért? Megéri, mert...ö...BOKÉ!
Hihetetlen, milyen emberek vannak... Érdemes megnézni a többi hirdetett cuccát is, leteszi az ember a haját.
[ Szerkesztve ]
-
80hun
addikt
válasz tvamos #13017 üzenetére
Nem készült belöle DSLR géphez való.
Az N1-ed re létezik belöle de dslr-re nem
Talán ez is jó lehet csak utánna kell nézni milyen.
[ Szerkesztve ]
-
-
DrojDtroll
veterán
tvamos!
Mit szólsz ahhoz, hogy lehet jön az FF Nikon MILC?
-
tvamos
nagyúr
válasz DrojDtroll #13024 üzenetére
Szerintem annyiba fog kerulni, mint egy A9... De ha az A7R3 araban lesz, nekem akkor is felejtos. Ezek nem nekem valok. Azt nem gondolom, hogy lesz valamilyuk a D610 araban, meg sokaig.
Attol egy kicsit tartok, hogy nem folytatjak a N1-et, mert nekem ez nagyon megfelel. Olcso, nem rettegek, hogy baja lesz, elbarakcsolok vele. Minden jo."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
DrojDtroll
veterán
-
tvamos
nagyúr
válasz Matska #13027 üzenetére
Majd kitalaljak, hogy mi legyen. En bizom benne, hogy nem lesznek genyok. De jo, hogy igy mondogatjatok, mert legalabb nem veszek sok-sok nativ obit.
Ha megis kidobjak CX-et, majd valtok, mondjuk Olyra talan, azok eleg kicsi gepek.
Csak nem tudom, milyen video kamerat veszek akkor.(#13026) DrojDtroll
Az ironia akart lenni! Ezert tettem oda ilyen kis felyecsket: Tudod mikor koltok en annyi penzt gepre! Mar az A7-re is sajnalom a zsetont. Pedig mar tobbszor remegett a kezem a <vesz> gombon a Rajala shopban. (Plane, amikor 10 ezer vol kit obival...)[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz DrojDtroll #13030 üzenetére
Azt is mondtam, ha 10 ezer alatt lesz a Sony A7 kit, (es ez a 10990-750 mar majdnem kevesebb!) akkor tuti megveszem, de olyan gyorsan valtoznak az ember prioritasai... Elkepeszto.
Ezt a Pentax Cosmicar C60607KP-t mashol RICOH FL-HC0612A-VG-nek hivjak, es a tesztek alapjan egeszen jo lehet. Lattam vele tesztet MFT-n is, de ott a pixelsuruseg kisebb, mint a Nikon 1-en. Mostmar csak talalni kene jo aron egy hasznaltat.
Illetve, amit meg most talaltam, az a Rainbow H 6mm F:1.2 CS. Esetleg ezzel van valakinek valamilyen tapasztalta? Felve kerdezem ugye, mert ti legalabb MFT-t hasznaltok, ugye...
Illetve, rendelt mar valaki Israel-bol? Megbizhato az? [link]
[ Szerkesztve ]
-
Szlopa
tag
Adott egy Vivitar 70-210 3.5 macro toló zoom üveg, Canon FD csatlakozással.
A zoomolás elég nehezen megy rajta, főleg a tele végétől a rövid vége felé. Visszafelé simán megy. Gondolom egy kis kenés kellene neki. Mennyire bonyolult egy ilyet szétszedni? Van hozzá objektív szerelő szerszámom (Spanner Wrench).
[ Szerkesztve ]
-
Szlopa
tag
válasz catroot #13034 üzenetére
Nem lötyög. Az enyém series 1 (22-essel kezdődik a serial).
#13033: És összerakni mennyire nehéz?
Múltkor 5 órát szenvedtem egy Zeiss Jena Tessar 50 2.8-cal, de sikerült végül megtisztítani az olajtól a lammellákat és visszapakolni a helyükre. De zoom obit mégnem kaptam szét....
[ Szerkesztve ]
-
80hun
addikt
válasz Szlopa #13035 üzenetére
Objektrívfüggő mennyire nehéz összerakni és szétszedni is
Ha ez a fajta az itt egy kis iromány itéld meg magad
-
80hun
addikt
válasz Szlopa #13037 üzenetére
Mert a tiéd hogy néz ki?
Nem ilyen?Egyébként belül hasonlóan épülnek fel ezek a régi zoom obik. Nincs benne semmi különös.
De ha nem szedtél még szét obit én nem javaslom hogy szétszedd .Ha meg már szétszedtél és összeraktál pár obit nem kell hozzá útmutató
Itt van még valami de nem sok.
Meg még ez.[ Szerkesztve ]
-
Csari93
aktív tag
Srácok! Mik a vélemények multi-coated Chinon 55/1.7-ről? Lenne bármi létjogosultsága 50/1.8 stm mellett? Az ára pici, a zöldes lencse és a minimálisan jobb gyutáv/fényerő arány kicsit imponál (illetve eladnám a mostani analógom, ami igazán kéne helyette, túl drága, de azt sem akarom, hogy hely legyen a táskában ).
[ Szerkesztve ]
www.flickr.com/csari
-
törölt tag
Sziasztok,
Bedobom ide is, kis megerősítést kérnék
Egy ilyen adapterrel szeretnék használni Fuji X vázon egy Voigtlander 15mm f4.5 obit, ami L39 menetes. Az adapter eladója szerint menni fog, de szeretnék biztosra menni. -
törölt tag
Köszi a segítséget
-
itouchfan
senior tag
Sziasztok! Nikon D3200-re adapterezett Meyer-Optik Görlitz Domiplan 50 mm f2,8 obival vannak gondjaim.
Az első képet F2,8-on készítettem, a másodikat F16-on azonos beállítások mellett, még sincs semmi különbség, pedig F16-on teljes sötétségnek kéne lenni kb..
Ha leveszem az objektívet, a bajonettjén lévő pöcök nyomogatásával megfelelően beugranak a lamellák a kiválasztott rekesznyíláshoz. Valami ötlet?„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest