Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Android másképp: Lineage OS és társai
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Olcsó, magyar kiosztású, háttérvilágításos billentyűzetek összehasonlítása
- Bambanő háza tája
- Kínaiwebáruház, amit jobb elkerülni
-
LOGOUT.hu
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
nekem 28/3.5 volt, nyitva is jó, de kb pont olyan volt mint az amúgy is kiváló Oly 4/3-os 14-42 kitobi 28mm-en. Az 50/1.8-hoz képest a mostani 50/1.4 egy kategória ugrás, nem csak fényerő, hanem képminőség, boké terén is. Az 1.8-asnak nagyon 'ideges' a mosása meg nem olyan tetszetős.
-
.mf
veterán
Nem ekv. értékre gondoltam - nehéz akkora gyútávon belenagyított manuálfókuszálni, de nem lehetetlen. Főleg az EM5 stabijával, nagyon jól jön manuálfókuszálásnál.
Amúgy igen, többnyire valahogy megtámasztva. Természet, város, meg az egy-két obligát Hold-képChris: ez tök jó, azt hittem, hogy nagyobbak. Az eddig látott 135-ösökkel is az volt a gondom, hogy azok már kicsit nagyok. Ha jól sejtem, OM?
Közben találtam ezt az oldalt is, aranybánya: Minolta manual lens list. A 85 f2 is csak 17mm-rel hosszabb, mint az 50 f2-m (igaz, tömegben már +130/135 g...)P_Adam: kösz! Igen, az OM-ről is már sok jót hallottam, főleg a teléikről.
Szuper-tele: értem én, nincsenek irreális elvárásaim, sőt. Esélyes, hogy csak egy páralkalmas játszóobi lesz. Egy akkora (méret + tömeg) darab vasat nem hinném, hogy sokat cipelném magammal.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
.mf
veterán
Egy 85 / 100 (ekv. 170 / 200) még valamennyire életszerű, de egy 200 / 400 már elég speciális ahhoz, hogy csak néhány alkalommal kelljen, tehát a méret ennél kevésbé számít. Másrészt egy ekv. 400 még kevés a Holdhoz, ekv. 300-zal már próbáltam.
Bár... hmm... *evil genius grin* lehet, hogy arra a pár Hold-képre kikölcsönzöm az Oly 75-300 tesztobit, ugyan f6.7 kezdő ekv 600-on, de ingyé' van és legalább nem nálam fog a pár kép után porosodniFotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
faki_
senior tag
Nem tudom ez mennyire jó árat jelent neked és a Pentaxok szóba jöhetnek-e, de az SMC bevonatosak közül van 28/2.8 és 28/3.5 is. Én az előbbit terveztem, de utánanézve a gyengébb fényerőset választottam, mert nyitva és úgy általában is jobb képet készít sokak szerint. Ára olyan 12-15e Ft körül reális szerintem, előbbi lényegesen gyakoribb darab, de eBay-en szokott lenni utóbbi is. Az M verziókat linkelem, mert abból van mindkettő. Egyébként is a K ritkább, régebbi, de sokszor jobbnak tartott és általában drágább változat. Az A verzió meg csak Pentaxosnak jelent előnyt a vázról is állítható rekesz miatt, ezért kerül többe. A különböző verziók között is előfordulhat eltérés optikailag, ezt most nem néztem:
SMC Pentax-M 28mm F2.8
SMC Pentax-M 28mm F3.5 -
Benji21th
tag
Sziasztok!
Végre valahára megérkezett kínából az m39-m43 adapterem. Egy E-PL3-ra teszem/tenném rá a Helios 44-2 m39-es verzióját. Ami nem zavaró: csak "fejjel lefelé" lehet rácsavarni az objektívet, a feliratok alul lesznek, ez annyira nem érdekes. Viszont az már igen, hogy akárhogy állítom az objektívet, vagy a vázat, csak homályos képet képes produkálni. Nem életlen, hanem homályos, mintha be lenne kenve valamivel az üveg, (de persze tiszta minden). Nem lepődnék meg, ha én lennék a béna, úgyhogy várom a tippjeieket, mi lehet a gond Köszönöm. -
jjeahh
nagyúr
válasz Benji21th #5009 üzenetére
hm nem lehet szétszedni az adaptert? az m39 menete kiszedhető? nekem is volt hasonló gondom kínai m42-m4/3 adapterrel, oldalt pici csavarok tartják egyben, szétszedtem, újra összeraktam úgy, hogy az obi skálája felül legyen, és azóta minden klappol...ezek a kínai adapterek sajna ilyenek, néha jó cuccot kapsz el, néha nem, nekem olyanom is volt, ami fel sem ment a kamerára
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
p_adam
addikt
válasz Mr.Csizmás #5014 üzenetére
Holdra tökéletes...
-
.mf
veterán
válasz Mr.Csizmás #5016 üzenetére
Így van, ennyire elvetemült nem vagyok
De valszeg az obligát hold-képet a kikölcsönözhető 75-300-assal letudom, az ekv. 600 már talán elég lesz, s akkor csak egy 85-100 körüli kell. Na halljátok, alaposan elszálltak ezek az árak. Ebayen 150-200k+ HUF Lehet, hogy bolhapiacon kéne körbenézni...Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Benji21th
tag
Szétszedtem ahogy mondtad, látványosan jobb lett, de csak annyira, hogy már látni azt hogy mi van a túloldalon, de még mindig nagyon messze van attól, hogy hasonlítson a valóságra és igen, rekeszelve is homályos. Megpróbálom még igazgatni, jobb ötletem nincs sajna. De köszönöm a tippeket.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Benji21th #5018 üzenetére
tudsz esetleg képet mutatni? az obit szétszedni/kitakarítani is nagyon könnyű, de azért annak csak tutorial-al, óvatosan fogj neki...sztem ha helyrejön megéri ugyanez a gondom volt szintén helios 44-2-vel, szétszedtem az adaptert, az obit is, megtörölgettem, giottos rocket blower-el kifújtam, újra összeraktam, és most műkszik...igaz a rekesszel megszívtam picit
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Benji21th
tag
Tudok mutatni persze, de úgy látom felesleges. Kicsit gugliztam a dolgok után és találtam egy fórumot ahol ezt írták:
The problem is your adapter. Helios-44 lenses were designed for SLR cameras which require a large "register" (the distance from the back of the mount to the film/sensor) to leave room for the mirror to clear the back of the lens when it swings up. Your adapter is for rangefinder lenses, which have a much shorter register because there is no mirror between the lens and film.Fortunately, the solution is easy and cheap, if not especially attractive. You need to find a M39-M42 adapter ring (your lens may have come with one) and then buy a M42-Micro 4/3 adapter. This will give you the right register.
Megpróbáltam kiemelni és picit távolabb tartani a szenzortól és valóban élesebb lett :/
-
jjeahh
nagyúr
válasz Benji21th #5020 üzenetére
rendelj valami normálisabb adaptert sztem, én sem tökölök többet kínai vackokkal, sőt sokszor a noname házilag gyártott eu-ból rendelt cuccok is sz*rok...a kollégák majd megmondják a tutit melyik gyártónak vannak megbízható adapterei ami engem is érdekelne mellesleg...
(#5022) Benji21th: ha a helios-od m39-es akkor nem fog rámenni az m42-es adapter...ha meg az m39-es adaptered hibás, akkor más m39 bajonettes manuálokkal is mosott képe lesz valszeg
[ Szerkesztve ]
-
ccs2929
senior tag
-
félisten
válasz ccs2929 #5026 üzenetére
Köszi!
Olyan lencsét keresek, ami vagy karcol 2.8-on teljes felbontásban (4/3-ad érzékelő, 8Mpixel), vagy legyen f1.8 / f2 fényereje, és annyira legyen éles teljesen nyitva, hogy fullHD-ra leméretezve tűéles legyen.
ekv 40-120mm-ig keresek.
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
MrChris
nagyúr
4/3-on az azt jelenti 20-60mm. 50-es manuál. Az alatt megugranak az árak ha éleset akarsz. f2-n is jó 50-es 15-30e között van. 35mm-ből 2,8-on jó már húzós, ha nincs szerencséd. Milyen gyutávot, hány obit és mennyit szánsz rá? Mit szeretnél fotózni manuállal? Most mid van?
-
félisten
válasz MrChris #5028 üzenetére
E-500 Oly dupla kitem (14-45 f3,5-5,6 + 40-150 f3,5-4,5) van jelenleg. Elsősorban természetfotózni szeretek, amiben bogaraktól kezdve tájképig minden van. Makró közgyűrűim már vannak m42-höz.
Néha családi kötelességből portrézni is szoktam.
Szeretem, ha a háttérelmosás szép. Nem kell atom kicsi mélységélesség, csak ne úgy mosson, mint a mostani Zuiko kit lencsék - kockásan.
Egy 50-esre gondoltam én is, vagy esetleg még f2 58mm-es Helios-okat árulnak még viszonylag gyakran. Nem tudom, hogy ez mennyire jó vétel.
Emellé szeretnék majd egy szélesebbet, de ez még ráér, illetve egy fényerős telét, de még nem tapasztaltam ki, hogy mire is van szükségem. Az eddigi zoomokkal sosem figyeltem, hogy mekkora gyutávval fotózom, csak azt láttam, hogy kellene még fény...Na, annyira kell élesnek lennie, hogy 1920x1200-ra leméretezve tűéles legyen a kép teljesen nyitva is. Teljes felbontásban nem olyan fontos.
Árban a 20k a lélektani határ az 50-esre, de ha 5k-ért találok jót, akkor nagyon örülök, mert vehetek mellé szélesebbet meg telét, stb.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Lencsevadászat közben bukkantam erre:
-
Gertev
csendes tag
Holdfotózáshoz legalább 500mm-es obit érdemes használni. (Itt nincs 'ekvivalens 600mm..., ugyanis egy 300mm-es obi rajzol egy adott méretű Holdat az érzékelőre. attól nem lesz 600mm-nek megfelelő rajzolat - nagyítás, hogy kitakarod a széleit és jobban kitölti a képmezőt...)
Orosz - szovjet tükörobik jók és olcsók: pl. 3M-5CA (500mm), MTO-11CA (1000mm). Rendes állvánnyal!
-
MrChris
nagyúr
a 14-45-t nem ismerem, 14-42-m van az jól karcol az e510-en. Manuál obival szerintem kiválthatatlan. Volt egy OM 28/3.5 obim annak megegyezett vele a képminősége azonos gyutávon. Fényerőben sincs érdemleges különbség. A 24milis obik amik jók inkább 30tól vannak. És fényerőben se nagyon vagy előrébb. Alatta meg exponenciálisan nő az ár, többe kerül mint a mostani szeted. Ha nem váltasz rendszert én a helyedben vennék egy ZD35/3.5 makrót, 30ért össze lehet hozni, portréra pedig egy jó 50/1.4-et, persze legjobb a ZF50/2 Népszerű az OM50/1.8 de sajnos annak pont az a hibája, hogy darabos a bokéja és 2.8nál jön meg az éle. Egy jó helios szépen mos, csak f2-n még becsillan.
-
MrChris
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #5034 üzenetére
igen, az manapság jó ár. A nagy fényerejű obik fő kérdése hogy nyitva milyenek. Mikor 100milist kerestem vonzott az OM100/2 viszont sok képen láttam, hogy f2-n gyakori, hogy lágy, míg a 100/2.8 2.8-on éles. Igy elég pénzkidobásnak gondoltam 2-3X annyit kiadni érte, hogy aztán akár csak egyet is rekeszeljek. Meg 2x akkora.
-
Elektrosokk
addikt
srácok szükségem lenne egy m42 eos adapterre. igazából csak próba erejéig, de ha megveszem az optikát akkor azzal használnám. az a kérdésem hogy hol tudok venni jó minőségűt ? a képminőségre van valamilyen hatással az adapter ?
Az èlet sport vagy szórakozás! :)
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Elektrosokk #5037 üzenetére
nálam van egy chipnélküli, Bp/Bp mellett.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Elektrosokk
addikt
-
p_adam
addikt
válasz MrChris #5035 üzenetére
Az OM100/2 tök éles nyitva de eléggé nehéz pontosan fókuszálni, mert kicsit görbül a fókuszvonal szóval egy törőékes mattüveggel szerelt 5D-n elképzelhető, hogy kicsit elmozdul a fókusz újrakomponálásnál.
De talán pont emiatt is van olyan 3D-s érzete. Egyszerűen gyönyörűen rajzol, alig várom, hogy FF vázra kerüljön.Egyébként nem csak az élesség, a színek, kontraszt is más, és megépítettségben is jobb mint a 2.8 (jobb érzetű fókusz, 9 lamella), közelpontja is jobb (és ott is éles a lebegő elem miatt) persze 5x annyiba kerül nagyobb és nehezebb, de nem olyan vészes.
Az OM 90/2 a másik szuper kisetele, éles mindenhol (közelre kicsit élesebb mint a 100/2 de jobban lilul, távolabbra az utóbbi) de valahogy nehezebbnek érződik és nem olyan a fókuszálás érzete, szóval inkább azt adtam el a végén. -
p_adam
addikt
válasz MrChris #5043 üzenetére
Szinte minden objektívre jellemző valamilyen mértékben csak valahol annyira kicsi hogy észre sem lehet venni, valahol meg extrém nagy és még változik is rekesztől függően, de pont ettől lesz különleges (pl. lásd itt fekete fehér kép, nagylátószöggel is lehet jól izolálni)
jjeah: igen, anno majdnem ugyanannyi volt a 90/2 és 100/2 új ára, és most is ugyanolyan drága mindkettő, de ami ritka és még jó is az aligha veszti az értékét
[ Szerkesztve ]
-
Wa2x_
veterán
Penge (2.8-on már legalább) 1.8-as vagy nagyobb fényerejű obit keresek szép bokeh-val, aminél chipes adapterrel átvihető a rekesz és van fénymérés. 50-85mm között.
Helios M44-4 vagy 6-ot ismerem, ezen kívül mit ajánlatok? Ha van ennél jobb 15e alatt.
Egyáltalán érdemes eladni a Canon 50/1.8 II-m? Kicsit back fókuszos, meg am is jobban szeretek manuálban élességet állítani.
Köszi a helpet előre is! Akinek esetleg van Canonra hasonló obija, ami megfelel a feltételeknek és képet is linkelne mellé megköszönném!
..: Old Honda's never die - they just get faster :..
-
faki_
senior tag
Nem M42!
SMC Pentax-M 50mm F1.7 + PK-EOS adapter kijön ennyiből, nemcsak a PK bajonettesek között átlagon felüli objektív.
Már 2-es rekeszen nagyon élesek a Chinon, Revunenon, Ricoh Rikenon 50/1.4-esei, de amennyire én ki tudtam venni a netes képekből a színek, kontraszt terén elmaradnak az SMC Pentaxoktól. Ezek inkább adapter nélkül ennyik jó esetben, lehet van belőlük M42 is.
-
ccs2929
senior tag
Az Auto Revuenon 55/1,4-et én is jó szívvel ajánlom, f2-n karcol, szerintem baromi jó bokeh-je van, nekem volt, de be kellett áldoznom , hogy új vázat tudjak venni, de, ha megint megkaparintanék egyet, azt nem adnám ki a kezeim közül
Flickr: http://goo.gl/V53ntj Ha korrekt volt az üzlet,akkor várom az értékelést!
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI RS4 Pro Combo / 0 perces / Számlával / 12 hónap jótálással
- Canon Speedlite 580EX II vaku és távvezérlő szett eladó
- CANON EOS 2000D DSLR fényképezőgép+ EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 DC III objektív KIT +AJÁNDÉK.
- Canon Eos 2000D fényképező gép+18-55mm Objektív
- Zhiyun SMOOTH Q3 Mobil Gimbal -Okostelefon Stabilizátor
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest