Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
ez egy héten belül már a sokadik rugás...
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
s7evcsenko
addikt
válasz DanielLong #65838 üzenetére
Tehát akkor az a 680W már nálad is inkább 750W és platina táp kellene hozzá.
Nekem bronz tápom van, ami jó eseteben is 85%-os, vagyis 810W-nál járunk.
Annyiban igazad van, hogy akkor még 135W-ot mért a szoftver, mert nem volt optimalizálva teljesen a vga, így jött ki a fogyasztásmérőn a 850W körüli érték, így valóban nem volt minden rendben...
Így akkor csak havi 1700ft a különbségem most, ez viszont kb 2 évi villanyköltségre elég, és akkor leszek árában ugyan ott, mint ha platina tápot vettem volna...A lényegen mindez akkor sem változtat, 1000W-os táp nagyon necces 6db 3070-nek, főleg, ha az általad írt 50% terhelés a cél...
[ Szerkesztve ]
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
bobalazs
nagyúr
Ez az Ergo nagyon megy ma, +40% egy nap alatt, emiatt jövedelmezősége magasabb mint Eth-é per pill. Őrület. Gondolom ez nem sokáig fog tartani.
-
Hzsolt11
tag
Sziasztok
Tudom hogy már sokan tették fel ezt a kérdést de nem igazán tudom megfejteni hogy hogyan lehet Coinbase-en Ethereum-ot átváltani és azt számlára kiutalni.
Hogy lenne a legkedvezőbb a kiutalás, és hogyan tudom pp-ra kiutalni vagy K&H számlára?
A segítségeteket előre is nagyon szépen köszönöm -
DanielLong
senior tag
válasz s7evcsenko #65852 üzenetére
A 125W helyett szerintem menne a 120W is, már rögtön 742-25/0,93=715W, majd még ebből jöhetne le, mert direkt a legrosszabb értéket vettem figyelembe. Valszeg 700W körül gond nélkül futna a rendszered, tehát rendben, nem 680W, de azért ez a 850W-tól piszok messze van. Bár szerintem már amikor írtad is tudtad, hogy ott 135W-on mentek a kártyák, tehát felesleges vitát szított...
Persze, ha már 85%-os hatásfokú a tápod, akkor jóval lassabban térülne meg egy gold vagy platina, viszont mellette szól, hogy annyival is kevesebb hő fűt, lehet, hogy az sem elhanyagolható. -
Laraxior
titán
Nálatok is remekel a rios motor?
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
s7evcsenko
addikt
válasz DanielLong #65858 üzenetére
Nem megy 120-al, elkezd esni a MH.
A biosba meg nem szívesen turkalnék, annyit nem ér az a 25W.
Miután írtad, hogy sok, akkor futott át rajtam, hogy nemrég finomítottam, nem volt szándékos vitakeltés."Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
F_Balazs
aktív tag
Nicehash - Wallet withdrawals disabled
Vannak azért aggodalomra okot adó jelek mostanság. nem tudom mi lehet a háttérben...
-
RockHaRD
addikt
válasz echterion #65848 üzenetére
Én sem próbáltam másik poolt, de az itt leírt értékek alapján lehet, hogy az pár százalékkal jobb. Plusz ha nincs stale share a 3080-nal sem, akkor már jobban megéri nekem.
50 alatti pingem van Nano eu szerveren, és 30% stale. Most átváltottam US szerverre, így 300+ a ping, és stale kb 3-5%
-
RockHaRD
addikt
válasz echterion #65865 üzenetére
Ez a bajom, hogy a csak bányára használt gép 17000ből 2 stale, a másik gép pedig 10-ből 4 az előbb
és egy másik ugyanilyen vga-val is ez volt
ping 50 alatt, nulla incorrect, vagy rejected share, de ott van zárojellben, hogy accepted shares 10 (stales 4) vagy vmi ilyesmi.
szerk.: és ott van ugyebár a Nanominer, az meg nem is vezeti a stale share-t sehol
[ Szerkesztve ]
-
Laja333
őstag
válasz demmer123 #65859 üzenetére
Vagy a 83k
Tesztelgetik a 42-3k-t a bálnák és vásárolják fel a BTC-t. MicroStrategy is vett gyorsan 229 coin-t. Viszont ha beesik 41k alá, akkor esélyes, hogy megindul 30k-ra, mielőtt újra bullish lesz. Meglátjuk. Sajnos ETH-t is ránthatja magával. -
Bossp
addikt
Sziasztok! 1070-et hogy érdemes belőni eth-ra? alapon kicsit forró fejű (74C) és 26.5 Mh/s-el túr. Gigabyte Gaming 1 modell.
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
Két 3080-at próbálok beüzemelni az adatlapomon lévő konfigban, egyelőre sikertelenül.
Az egyik kártya az elsődleges x16-os slotba kerülne, a másik pedig egy x1 riser-re. Ugyan ilyen konfigurációban használtam eddig egy 3080-at és egy 1080-at, azokkal szuperül ment.
Viszont ha két 3080-al próbálom indítani a gépet akkor a következő furcsaságok egyikét csinálja, teljesen random:
- POST-nál fekete képernyővel lefagy
- A Windows elindul, de mintha az egyik kártya nem is létezne, sehol sem jelenik meg
- A Windows elindul, mindkét kártyát látja de az egyiket eszközkezelőben felkiáltójellel jeleníti meg és Code 43-at ír
- Ezt az esetet néha megcifrázza azzal hogy mellette nincsen hálózat sem.Néhány próbálkozás (sima ki-be kapcsolgatás, áramtalanítás) után sikerült elindítanom a konfigot mindkét kártyával, be tudtam lőni őket Afterburner-ben és stabilan bányászták az Eth-et 90MHs környékén órákon keresztül. Minden szuperül működött.
Aztán valamit matatni akartam a case ventillátorokkal és emiatt lekapcsoltam a gépet. Azóta sem tudom visszakapcsolni úgy hogy mindkét kártya menjen, állandóan a fenti esetek egyike jön elő.Driver frissítés volt. DDU és driver újratelepítés volt. Próbáltam a kártyákat egymással felcserélni, a tápkábeleket cserélgetni, a riser-t átdugni máshová, de ez nem változtatott semmin.
Két különböző Windows 10-es telepítéssel is ugyan ezeket produkálja.A régi GTX 1080-at visszatéve a riser-be minden flottul megy.
A táp nem elég esetleg? Rendszerindításkor lenne egy ugrásszerű fogyasztás emelkedés amivel nem bír el?
Eddig a 3080+1080 kombót egy 550W-os táp hajtotta, azt gondolnám hogy két 3080-nak bőségesen elég kell hogy legyen a 860W. -
EQMontoya
veterán
válasz AeSDé Team #65873 üzenetére
A 860W tuti eleg, ha nem valami gagyi taprol van szo.
Ha a Fractal, akkor tuti jo.Par tipp:
-Csereld meg a ket kartyat. Feltehetoleg nem old meg semmit, de egy dologban biztos lehetsz utana: nem fugg a kartyaktol a dolog semennyire.
-Masik riser? Illetve hogy taplalod a risered? Lehet, hogy a 1080 kevesebb delejt vett fel a pci-e sinbol, es ez elrejtett valamilyen, korabban is meglevo problemat
-Risert tudod esetleg masik slotba dugni a lapon?[ Szerkesztve ]
Same rules apply!
-
AeSDé Team
őstag
válasz EQMontoya #65874 üzenetére
Köszi a tippeket!
Igen, a Fractal hajtja őket.
A riser direktben egy PCIe tápkábelről kapja az áramot. Ez a kábel mást nem táplál.
Kártya csereberét csináltam, mindig az alaplapba dugott kártyát ismeri fel a rendszer, és az adja a képet is. Önmagában mindkét 3080 teljesen üzemképes.
A riser átdugdosást is megnéztem, 3 elérhető slot van és mindenhol ugyan az az eredmény.Magát a riser-t cserélni nem próbáltam, egy ugyan ilyenem még van itthon, holnap megnézem.
Most találtam egy bejegyzést ahol azt javasolják hogy kényszerítsük BIOS-ban a PCIe Gen3 használatát, hátha a riser nem támogatja a Gen4-t. Ez logikus lenne és megmagyarázná hogy miért megy a 1080-al, és miért nem megy a 3080-al. Deee akkor az az egyetlen egy kivételes eset amit fent írtam, az hogy történhetett? Akkó mér' ment mindkettő?
Holnap tudom ezt is kipróbálni.[ Szerkesztve ]
-
RockHaRD
addikt
válasz AeSDé Team #65875 üzenetére
Leírtad a megoldást. 99%, hogy jó lesz miután Biosban átrakod a Gen-t. A rendes 3.0 x16 risereknél is elmondják, hogy új rtx széria esetén át kell rakni biosban, mert nem fog bootolni.
-
szabeska
addikt
A kinai tiltasrol ki mit gondol? Eleg nagy zuhi van.
F1
-
F_Balazs
aktív tag
Hát gyengélkedik a BTC továbbra is, és egyre inkább...
-
aerosmith
őstag
To the ground!
Már csak azt kellene megálmodnom mikor vásároljak be.
[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz aerosmith #65882 üzenetére
HODL!
Én megvárom meddig zuhan ilyen meredeken, majd ha napokig lassan emelkedik akkor veszek. BTC-t és ETH-t, a többi csak shitcoin.
[ Szerkesztve ]
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Dare2Live
félisten
válasz szabeska #65879 üzenetére
én még tegnap amikor linkeltem meghoztam a szomorú döntést... ez a kombó így nem vicces. Aztán lehet 1hónap múlva bánni fogom... vagy visszaveszem lejjebb.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
South Velen
addikt
válasz koko52 #65883 üzenetére
a BTC a legnagyobb shitcoin, annyi az érdeme, hogy "első" volt, és mindig azt azonosítják a kriptókkal, de technikailag, mint pénz, és jövőpotenciál szempontból a legalja. Ráadásul a leginkább energiapazarló.
De mivel ezt a piacot csak a spekuláció mozgatja, így bármi is elképzelhető.
[ Szerkesztve ]
-
Ferdzsoo
addikt
válasz South Velen #65887 üzenetére
Végülis ez is egy vélemény.
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
South Velen
addikt
válasz Ferdzsoo #65888 üzenetére
Közelebb áll a valósághoz, mint a te szektás btc imádatod.
Akkor is igaz, ha pár év múlva lesz egy újabb run, és 100-130k lesz a BTC. Simán benne van, de attól még nem fogja azt jelenteni, hogy technológiailag jó bármire is..
Van pár értelmes coin, de a btc semmirekellő. 100% spekuláció és pszichológia, 0 fundamentum.
[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
Sziasztok
Mi lehet a gond a nicehashnel? En ugy latom nem lehet kifizetni.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz South Velen #65889 üzenetére
Szerinted közelebb ál. Szerintem pedig rohadtul nem.
Ez ki fog derülni az elkövetkező évtizedben.[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Dare2Live
félisten
válasz sakal83 #65890 üzenetére
napok óta.
gondolom megint lenyelik a bányászok pénzét. Viccet félrerakva amíg nem jön rendbe én tuti nem bányásznék rá. Mondjuk én utána sem.
Még aszem koko52 a forum NiceHash fanja is átált róla.?szerk:
BTC az döglött. buta, energiazabáló, fejlődésképtelen. Kihal mind a dínók vagy bármi ami fejlődésképtelen.
A kérdés inkább, hogy kik lesznek a befutók.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Binance poolon ugyanúgy lehet használni a phoenix minert? szimpibb a napi szintű kiutalás mint ethermineon a min. 0,05ETH, mostanság qrva lassan jön össze, bár amennyit zuhant az árfolyam majdnem mindegy.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
EQMontoya
veterán
Legalabb ma reggel felporgott kicsit a banya hozama, ha mar az eth beesett.
Same rules apply!
-
koko52
nagyúr
válasz EQMontoya #65898 üzenetére
Igen, szépek a hozamok. Majd ha beáll a kereskedés és ha marad a 3000-es eth, akkor lesz kb 7dollár/100Mhs.
Dare2Live: igen a kiutalás probléma miatt hiveon van az a rigem ami ott volt. A többi ethermineon.[ Szerkesztve ]
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
htc07
addikt
válasz South Velen #65889 üzenetére
Részben egyet értek, részben nem.
Az szerintem is valid, hogy a bitcoin azért a top1 mióta létezik, mert az a de facto cryptocurrency, ez égett bele az emberek agyába.
Gyakorlatilag hasonló a helyzet, amikor meghallod azt a szót, hogy üdítóital, a Coca Cola fog eszedbe jutni (vagy egyéb ízesítésű terméke), nem pedig a helyi diszkontlánc cola jellegű itala. Pedig nekem aztán ízre sincs sok különbség köztük
Ahhoz, hogy letaszítsa valaki onnan, villantani kell valami nagyot. És az én véleményem az, hogy ehhez pusztán a smart contract chain kevés. Mert szép és jó, hogy lehet ilyet, de ha megnézed, hogy mire van használva a gyakorlatban, kb. csak az hajtja a BNB és az ETH árát is, hogy rengeteg shitcoin fut rajtuk smart contractként.
Ez a decentralizált alkalmazás kifejezés rohadt jól cseng, de ha fel kellene sorolni 3 példát, hogy miben jobb, mint egy klasszikus docker cluster, szerintem én is habognék.
Idővel biztosan egyre elterjedtebb lesz ez, és ahogy könnyebb lesz integrálni a hétköznapokba, egyre több helyen fel fog bukkanni, de ahhoz szerintem idő kell. Ezért nagy összegben nem fogadnék arra, hogy a BTC-t letaszítják a trónról egyhamar.
Viszont azt is aláírom, hogy vannak olyan egyéb projektek, mint pl. a THETA, ami szerintem nagyot fog menni, mert speciális problémákra vannak kihegyezve, nem csak arra, hogy smart contract meg NFT kiscicák.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest