Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Sir Riccio
addikt
válasz
Laraxior
üzenetére
Láttuk Grúziánál, Belarusznál, Csecsenföldnél meg a Krímnél, hogy milyen jó volt, hogy senki nem csinált semmit, csak elmondták, hogy majd szankciók lesznek. Meg kellett volna várni a szankciókkal, hogy nálunk, vagy a lengyeleknél kopogtassanak, vagy egyből fegyveres választ adni már Grúziára, hogy Te olcsón tankolhass? Aki szerint az USA-nak a gyenge EU a jó, az meg nem tanult közgazdaságtant.

#82878koko52: Nem lesz 5-6 év mire az oroszok könyörögni fognak, hogy vegyünk Tőlük energiahordozót. Egy (a háború és a szankciók előtt) Olaszország méretű gazdaság, ami egy nagyhatalom háborúban álló hadseregét kell, hogy eltartsa, nem fog tudni évekig fenntartani egy háborút, ahol a másik felet, tulajdonképpen mindenki más támogatja anyagilag és fegyverrel, pláne, hogy már most súlyos veszteségeket szenvedtek és kis túlzással vesztésre állnak. -
-
törölt tag
válasz
Laraxior
üzenetére
Csak akkor crypto bull market jött, ezért butaság volt az az eladás, most viszont a bear market legmélyebb bugyrai felé kalandozunk. 3-4 hónap múlva van rá esély, hogy bölcsnek fogod tekinteni, amikor 800€-ért már senki nem tudja eladni a használt 3090-et.
2 éve volt amúgy, nem tavaly.Shkiz0: "Konkrétan tele a net képekkel, hogy Kínában, meg Taiwanban is akkora víz hiány van, hogy gyárak tömege kénytelen leállni, hogy a lakosságnak maradjon elég víz."
Azt hagyod ki a számításból, hogy ez már teljesen irreleváns, ugyanis a kártyák már le vannak gyártva, csak egyrészt a raktárakban csücsülnek eladatlan készletként, másrészt bányákban robotolnak és arra várnak, hogy kikerüljenek a használt piacra. -
koko52
nagyúr
válasz
Laraxior
üzenetére
És még ezután jön a nettó 200 ft-os áram. Erre országonként jön az áfa + az elosztói sallangok. Napok óta 500 euró a zsinór ár 1 MWh-ra. Beszéltem az Audaxal, ha ma kötnék le energiát idei évre a vállalkozásnak (világpiaci kereskedő) 270 ft/kwh ha 2 évre aláírom.

Idén év végéig 52-ért kapom a két éve kötött áramot, 2024-ig 86 ft-ért kötöttem le áramot Januárban. Jó döntés volt...Ismi 60 centes árat kapott némibe Rastatt mellett.
-
tlac
nagyúr
-
Hurkaleves
őstag
válasz
Laraxior
üzenetére
ASIC-ekre váltottam idén februárban az ETH merge-től tartva. Még egy hónapja is vásároltam a csapathoz gépet mert nagyon nyomott áron vannak. Über szívás.
Van olyan telephely ahova be lehetne adni ASIC-et még értelmes villanyáron?
1db KD-BOX se férne már bele, mert az is magában kb. 180kwh/hó.
-
Frozen
addikt
válasz
Laraxior
üzenetére
igen ez pontosan így van az a helyzet,hogy mostmár a rtx 30xx széria is lassan 2 éves lesz azt nézzük öreg kártya jön egy újabb ami fogja majd lenyomni az árát ,amd vonalon ugyan ez. Az intel is hozott pár kártyát bár hogy bányába mit tudnak azt nem tudom nem követtem le azt sem hol áruljak őket és ki vett.Viszont szavaiddal élve minden elektronikai eszköz ára lemegy elég gyorsan, a hiány és a bánya láz miatt volt hogy lehetet ezzel kereskedni ,de ennek egy időre meszeltek már ,plusz ugye ha lesz merge utánna nagyon ingoványos talaj lesz ez a kártya dolog ,hiszen bányászkártyát mindig nyomott áron lehetet eladni alapból mert kivan nyomva a szeme , az pedig hogy majd sok sok db mindegyik gamer legyen ezt senki nem fogja elhinni. Vagy jön egy láz újra hogy gamer gépet épít majd mindenki köré ,hogy eltudja adni hihetően a kártyát és ne bagoért...
-
echterion
nagyúr
-
viharhozo
addikt
válasz
Laraxior
üzenetére
de jelenleg nincsen 11xx alatt.
10GB MSI GeForce RTX 3080 VENTUS 3X PLUS OC LHR GDDR6X
Ez netto 856 euro. A Bestbuy tovabbra is 699 dollarert listazza a 3080-at, abbol indultam ki. Persze ennyiert sose volt. Ha mar 759 az MSRP, akkor "csak" 26% a felar. Azt kibanyassza 3 honap alatt.
-
echterion
nagyúr
válasz
Laraxior
üzenetére
Kibicnek semmi se drága. Aki nem itt él, az maradjon ki abból, hogy itt ugyan mi is történt vagy történik valójában és milyen az élet egyeseknek. Részemről ennyi a komment a politikai szálhoz.
Gondolkoztam rajta, hogy az erős forint miatt a hét közepén kiveszem a motyót és majd a kövi alsó pontot keresgélem. NEm tettem, rosszul is tettem, úgy látom, most megint várhatok.
-
koko52
nagyúr
válasz
Laraxior
üzenetére
Kint dolgozó/élő ismerőseim szerint egyre szarabb ott is. Brutál infláció, rezsi és a fizu nem követi le. Európa nagyot zuhan ezzel a háborúval, USA, Kína nagyot szakít. Oroszok Kínának fognak minden gázt és olajat eladni. Európa totálisan impotens katonailag és gazdaságilag is. Élelmiszeren kívül semmink sincs. Az egyetlen pozitívuma ennek az lehet, hogy óriási fejlődés megy végbe a megújulók terén, hogy leszakadjunk a függőségektől. Az atomerőműveket a németek kénytelenek lesznek visszakapcsolni, ha nem akarnak megfagyni és kikapcsolni az áramot. Paks2 szintén meg fog épülni, ha nem akarunk energia ár miatt államcsődöt.
-
Hohocali
aktív tag
válasz
Laraxior
üzenetére
Az ár drágulásokat a németek indították el az atomerőmű leállításokkal, a háború meg rátett erre. A magyar kormány megpróbál ebből kihozni valamit ahelyett, hogy sodródna az árral (amihez semmi köze Magyarországnak amúgy). Ugye nem gondolod, hogy nálatok németben azért van sz@r világ, mert itt a kormány bármit is csinál?
#78407mokus1: +1. Lesz ez még sokkal durvább is.. Bűnbak meg mindig kell..
-
koko52
nagyúr
válasz
Laraxior
üzenetére
A nagyker árat is befagyasztották, már nem buknak a naftán. Adókat elengedik, hogy a melós megmaradjon. Amúgy igen, idáig más faxával csalán szitu volt.
A jó világnak választások után vége, akárki is lesz nagy bajban lesz és a lakosság is. A fidesz megérdemelné a győzelmet, egye meg amit főzött. -
echterion
nagyúr
válasz
Laraxior
üzenetére
A kriptó egyik fő erénye, hogy független a központi bankrendszertől. Így ez várható volt, hogy nem fognak beállni a fősodorba. Pláne, hogy akkor az összes orosz bankszámlát is be kellene ezzel az erővel fagyasztani és mivel ez nem történt meg, nem is értem, mit gondolt az ukrán csóka, mikor ezt nyilatkozta...
-
-
-
válasz
Laraxior
üzenetére
Te f@sz
#78070 sakto
Nagyon szar relatív nincs, mert igazából itt nincs nagy hőterhelés.
De itt is igaz az ami a nagyobb kariknál, érdemesebb az értelmes verziókat venni, a hang és a hűtési teljesítmény okán.
Persze ezek kicsit drágábbak, viszont ha szűk a keret akkor egy Asus Dual, vagy akár PowerColor Red Dragon is megvehető.
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Gumi és felni topik
- Milyen széket vegyek?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Jövedelem
- Magisk
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- World of Tanks - MMO
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 16 Pro Max - Black Titanium - 256GB - Akku: 90% - Megkímélt állapot!
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

2 éve volt amúgy, nem tavaly.
.

?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Kérdés a posal mi lesz,hamarosan jönnek az uj intel kártyák is