Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zlcsi
senior tag
válasz Ferdzsoo #26386 üzenetére
rosszul tudod,
a napelem rendszer üzembe helyezése elött új szerződést kell kötni a szolgáltatóval (és vagy a hálózati engedélyessel)
akkor választhatsz, hogy milyen elszámolási időszakot szeretnél, de mindig az évest ajánlják a szolgáltatók is és a szakemberek is, mivel így lehet az éves termelés ingadozást kikerülni.Nyáron amikor többletet termelsz kimegy az utcára, télen meg vissza veszed.
Az ad-vesz mérő óra pedig az mutatja, hogy mennyi az eredmény.Ha többletet termeltél azt kiszámlázhatod a szolgáltatónak (2x forintos áron nem 9 Ft-ért...) Ha többet fogyasztottál mint termeltél azt pedig normál áron ki kell fizetned.
Ezért kell a napelem rendszert az egész éves fogyasztáshoz mértezni. Nyáron kitermeled a téli fogyasztást is.
Egyébként jelenleg 8-10 év alatt térül meg egy ilyen beruházás.
[ Szerkesztve ]
-
Joe123
senior tag
válasz Ferdzsoo #26643 üzenetére
Valószínűleg az hogy majd fél év múlva kapod csak meg. Ha valaki ilyen motyót tud gyártani, amit csak le kell tenni a sarokba, adni neki áramot és termeli a pénzt, azt miért adná oda bárkinek? Inkább futtatja ő pár hónapig, aztán ha már nem hoz annyit, megkaphatja egy mezei user is.
-
-
ff-thomas
aktív tag
válasz Ferdzsoo #27125 üzenetére
@shteer: köszi, akkor ezt "felírom", hogy ez a lap tudja a 8 GPU-t ilyen módon kezelni.
@Ferdzsoo: ezzel nem értek egyet, közel sem kell ennyi BTC fölött rendelkezni hozzá. az árfolyamot nem a teljes BTC mennyiség adja, hanem az, amivel aktuálisan kereskednek, amit eladásra kínálnak, vagy épp amekkora mennyiségre vételi ajánlatot tesznek.
find a way or make one..
-
haxiboy
veterán
válasz Ferdzsoo #27125 üzenetére
Lehet hogy a piacon rengeteg btc van. De akik az elején kezdték hatalmas mennyiséget tudtak felhalmozni. Elég ha abba belegondolok hogy én 1db E8400-al 1,5 nap alatt 3 blokkot is találtam solo bányászatban induláskor. El tudom képzelni hogy másnak akár 100k BTC is összejöhetett akkor. Elég csak a világ legdrágább pizzájára gondolni.
Nem kell milliónyi BTC elég megnézni hogy poloniexen mondjuk ZEC-re buy order összesen jelen pillanatban 360BTC-nyi vételi ajánlat van, ETH-ra 6600BTC. Na most van olyan ismerősöm aki havonta ~50BTC-t keres bányászattal és körülbelül ennek körülbelül 15-70%-át tradelgetéssel. Szóval 1-1 exchangen belül nem kell olyan nagy pénzösszeg hogy meg tudja pumpálni az árfolyamokat. Nem az egész piac fogja lereagálni nyilván, de az adott váltón belül jó nagyot lehet szakítani.
(#27123) bobalazs: Tőzsdés eseményeknél nagyon megfigyelhető a pump/dump. Tehát nyitáskor/záráskor, sőt ha sikerül elérniük hogy valamelyik nagyon népszerű értékpapíron befagyasszák az adott napra a kereskedést akkor ismét átcammognak cryptozni akinek bennt maradt vételi/eladási ajánlata.
Ünnepnapok előtt általában a botos traderek megpróbálnak barominagy profitot össszehozni hogy legyen miből megvenni a karácsonyi/blackfriday akciókat.
Egyébként a mostani minden esik egyszerre tipikusan a margin trade botok műve szokott lenni, 1-1 coinról kiveszik a magas vételi ajánlatokat, az ár crashel mint az állat, jól bevásárolnak (más pénzén), majd visszarakják a vételi ajánlatot.
A különbözet profit.
A sok coin magasabb áron eladva profit.(#27127) Ferdzsoo : Nem kell annyi BTC. Kinézek egy coint, van eladásra 500BTC-nyi belőle. Nekem van 1000BTC-m. Megveszem az összeset egy bizonyos árfolyamig amit szeretnék látni. Majd mikor mindenki látja hogy hatalmas a trade volume, és hogy milyen árfolyamon van az aktuális coin szépen elkezdik berakni a vétel/eladási ajánlataikat. Én meg a jó áron vásárolt coint eladom nekik.
[ Szerkesztve ]
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
mepet
addikt
válasz Ferdzsoo #27127 üzenetére
"Viszont ha 1 valaki kezében ma van jelenleg 100.000 BTC akkor ő már elég keményen milliárdos ahhoz hogy pont ne kezdjen szórakozni az árfolyammal, mert ígyis úgyis rohadtul nem érdekli."
Elnézést, de szerintem ez nettó hülyeség.
1. a milliomos milliárdos szeretne lenni, a milliárdos meg multimilliárdos... Ez ilyen.
2. a bálna nem maga kereskedik, hanem profi trader csapattal kezelteti a vagyonának egy kis részét, akik ráadásul a kézi kereskedést is botokon keresztül végzik. (Látszik a váltókon a sávos minta, pl. nem 100BTC eladó 2000USD-ért, hanem pl. sokszor 0.5 BTC 2000USD körüli árakon, ami összesen 100BTC. Na az mind egy kattintás volt.)"A lényeg a lényeg: Kizárt dolognak tartom hogy 1 személy párezer BTC-vel, de akár 100.000BTC-vel érdemi irányban (legalább 1-2% -és ez még azért mindig semmi valljuk be) képes lenne befolyásolni elmozdítani a piacot..."
Értem, te kizártnak tartod. Én pedig biztos vagyok benne. Az orderbookból kiderül, hogy a jelenlegi ár körüli áron mennyi eladó BTC van, pl: alul. Tehát most épp 2145EUR egy BTC. Kb 500BTC eladó össz a 2145-2300 sávban. Tehát ha valaki most egyet kattint, vesz 500BTC-t egyben, akkor az ár máris 2300 lesz. Ennél többet nem látunk, tudtommal nem nyilvános a teljes orderbook. De a nagyságrend látható, kiszámolható, hogy a Krakenen 500BTC-vel 5-10%-ot mozgathatjuk az árat. Akkor az általad említett 100ezer BTC-vel mennyire mozgathatjuk? És ez az XBTEUR, nem egy szaros altcoin. Az altcoinok piaca akár nagyságrendekkel könnyebben manipulálható az alacsonyabb forgalom miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Yany
addikt
válasz Ferdzsoo #27127 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe a Variance 2 cikkét is a témában, sajnos megerősítik a jelenség meglétét:
Nem kellett volna csesztetni
Amikor a fal adja a másikatÉpíts kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
-
-
Fiddlestick
aktív tag
válasz Ferdzsoo #36555 üzenetére
50nap ? Mirol beszelunk ? Hol kapsz te 23ert 1050ti-t ? Mert 50napra szamolva lb 86dolalrt keresel vele... Azert ne rugaszkodjunk el a valosagtol...
[ Szerkesztve ]
Legalább annyi gerinc legyen benned, hogy válaszolsz az üzenetedre, főleg ha látszik mikor voltál utoljára belépve!!
-
szazbolha
addikt
válasz Ferdzsoo #36611 üzenetére
Szerintem egy 1060-asból sem jön kianapi 3USD tisztán. Az 750 Ft, Az áaram díja mégerre rá jön, min. 100 FT. Szóval 24/7-ben kéne 850 Ft keresni azza a 1050 ti-vel.
Nagyon jók a megtérülési idők, de szerintem alig van VGA ami 4 hónap vagy annál rövidebb idő alatt kitermeli az árát. Inkább a 6-8 jellemző, beleszámítva minden veszteséget, fee-t leállást, stb.
-
fogtunder
nagyúr
Ez OK, csak azért nem így szokás bányász körökben számolni, hiszen a kártya nem megy el magában és fogyaszt némi áramot is. Ha meg csak befogod kotorni a gaming kártyát, akkor a BTC tranzakciós díjak elég durvák lesznek a bányászott coinhoz képest, ezt sem érdemes figyelmen kívül hagyni. Szóval értem én, hogy számoltad, de ha vállalkozásba kezdesz, ne így csináld az üzleti tervet.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Yany
addikt
Ezt hívják wishful thinkingnek, és aztán jön a combos zakó, amikor rádöbbensz, hogy még közel sem termelte vissza az árát. Se a kivételkori jattokkal nem számolsz, se a gép többi alkatrészével. Ha egy bányász így kalkulál, az minimum felületes, de inkább felelőtlen, ha még kommunikálja is, hogy visszahozza az árát gyakorlatilag semmilyen költséggel nem számolva.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
BRIKLY
veterán
-
Plasticbomb
addikt
-
sanzi89
addikt
válasz Ferdzsoo #37442 üzenetére
Gőzöm sincs, szerintem nem több/ugyanannyi mintha máshonnan utalnám. Itt az a lényeg, hogy addig amíg egy értelmesebb összeg összejön (pl. 0.1-0.05BTC) addig is a Nicehash-nél biztosabb helyen tartsam a pénzt.
[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Tamás9x
őstag
válasz Ferdzsoo #38879 üzenetére
Nekem ez a listám
nem.
-a, --algo=ALGO specify the algorithm to use
heavy use to mine Heavycoin
mjollnir use to mine Mjollnircoin
fugue256 use to mine Fuguecoin
groestl use to mine Groestlcoin
myr-gr use to mine Myriad-Groestl
jackpot use to mine Jackpotcoin
quark use to mine Quarkcoin
anime use to mine Animecoin
nist5 use to mine TalkCoin
x11 use to mine DarkCoin[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/@kisstontour
-
AAntii
őstag
válasz Ferdzsoo #41084 üzenetére
Ha ezen értékek nem változnak, akkor három lehetőség van. A coin együtt emelkedik a btc-vel, vagy a coin árfolyamának emelkedése ugyan magasabb, mint a btc árfolyamának növekedése, de a nehézség pontosan olyan arányban növekszik, mint a btc-eth kereszt változásának aránya. A harmadik, hogy a fenti két lehetőség ellenére a bérlők nem fizetnek normálisan az értékesített hashért. Ha forintosítod a btc termelésed mostani mértékét és a mélypontnál aktuális mértékét és korrigálod a nehézség százalékos változásával valamint az árfolyamváltozás pozitív hatásával, akkor kaphatsz reálisabb képet, hogy most mi a helyzet.
[ Szerkesztve ]
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- ÁR ALATT Lenovo ThinkPad Pro dokkoló állomás (40AH) Töltővel együtt + Ajándékkal
- iPhone 14 pro -128 gb - deep purple - független - szép állapotú!
- Szép! Dell Latitude 7420 -50% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i5-1145G7 16/256 FHD IRIS Xe
- X1 Carbon 7th 14" 4K IPS i7-8665U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Ryzen PC v3 , R5 4500 , RX 5700 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 320GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest