Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
Kiskokó
veterán
válasz
demmer123
üzenetére
Utalási Feek- szerintem annyik amennyik az adott blokkláncon is vannak. Viszont ha Ledgeren akarsz Swapolni vagy ilyesmi, na az baszott drága.
Más : Pont a napokban jelentették be a PayPal és a Ledger társulását, így már Paypalon keresztül vett cryptot rögtön a Ledgeredre tudod megvenni.
-
-
Frozen
addikt
válasz
demmer123
üzenetére
Igen ahogy mondod ,az esetleg elképzelhető lesz,hogy a következő bikapiac erejére lesz újra olyan coin ami picit profitos lesz viszont közel sem fog már egyik sem annyit hozni mint annak idején az etherium.
És ez az egész kb addig fog újra tartani amíg meg lesz pumpálva vagy fel lesz fújva újra az árfolyam. Utána mikor leenged megint vége lesz mindenek. Közben pedig a hardwer az árából többet vesztett eddig mint amennyit keresni fog vele az ember. -
Frozen
addikt
válasz
demmer123
üzenetére
Ez egy hülyeség szerintem, megmondom miért , ha most lenne egy új shitcoin annak minimum kellene 4-8 év ,hogy látszata legyen a következő medvepiacnál mennyire tűnik el a süllyesztőben vagy mennyire marad talpon , ez mellett az is kellene látni a befektetőket mennyire vonzza a projekt, mert ha nem rak bele pénzt senki akkor a bányász csak kiveszi a pénzt és kilapul a coin árfolyama.Így szokott járni a legtöbb.
Bányászható érme mindig van most is ,viszont az energia árak és a diff miatt nem éri meg ezért a kapott hozam minuszos erősen vagy nagyon minimális. A következő években folyamatosan fognak kijönni kártyák esetleg még az fordulhat elő jobban,hogy durrantanak a gyártok valamit aminek sokkal nagyobb a számítási kapacitása mint a mostani kártyáknak és kevesebb energiából jobb hatásfokon többet termelnek ki xy érméből.
De sok reményt nem fűznék ehhez az egészhez már.
-
Frozen
addikt
válasz
demmer123
üzenetére
nem csak te várod ,hanem mindenki ,viszont fent már leírtam. Ez az egész kb olyan mint a merge ,áh nem lesz meg majd eltolják ,mert egy ekkora bizniszt nem fognak csak úgy hagyni stb lásd jelenleg a piaci árakat és,hogy mit is éri meg kaparni. Az hogy mikor melyik fog felfutni senki nem tudja előre ergo lehet simán évekig veszteségesen kaparsz valamit és utána is az marad a coin. Amíg a btc vagy eth nem fog elindulni felfelé addig sok változás nem lesz. És tuti ,hogy vannak olyanok is akik tartogatják a riget vagy gépeket,várják az új coint. Viszont ezzel nem ők vannak csak egyedül.
-
-
varmi2
nagyúr
válasz
demmer123
üzenetére
Ez igaz. De nem akármennyi btc-t kapsz, hanem pont annyit, ami az aktuális algo bányászata után jár. Tehát ha az aktuális coin X mennyiségű dollárt ér, akkor pont ugyan annyi értékű btc-t, pontosabban satosit kapsz. És ha x=0.0001$ akkor pont annyit fogsz kapni satosibol is ertekileg. Tehát semmivel nem vagy előrébb.
-
Pietrosz
addikt
válasz
demmer123
üzenetére
Túl sok a nyitott kérdés sajnos én pl diktálok és az éves limitet rég ellőttem. Köv. diktálás egy hónap múlva azaz aug. közepe, nade mi alapján tudják, hogy mennyit fogyasztottam aug. 1-ig? Másik ami aggaszt, hogy költözök épp akkor most nekem 0-ról indul a dolog vagy fogyasztási hely számít de nekem mi közöm az előző lakó fogyasztásához?
Meg ezer kérdés van még de csak kiderül hó végéig... -
-Skylake-
addikt
válasz
demmer123
üzenetére
"Ez brutalnak tűnik."
Nem, ennyibe kerül. A brutál az, hogy egy komplett ország ingyen használta eddig a villanyt és fel sem merült benne, hogy amugy nagyon durván nem ennyibe kerül. Majd most mindenki megtanulja, hogy amikor valaminek világpiaci ára van, akkor annak világpiaci ára van akkor is, ha két zsák köcsög krumpliért lemegy csicskába...
-
varmi2
nagyúr
válasz
demmer123
üzenetére
És pontosan melyik lesz bányászható profitábilisan? Most ott tartunk, hogy a legdrágább 1 misibe kerülő vga, termel napi 1$-t, ha levesszük az áramot belőle.Ha az eth-n lévő bányásztelejsítmény töredéke átmegy, az is 0 profitot fog hozni. Egy nv 3090 tud ethash-ban 119Mh/s-t 320W fogyasztás mellett. Nekem nincs ilyen kártya, az adatokat a whattomine.com-ról vettem. Az eth-n jelenleg 950Th/s van. Ami a második legprofitábilisabb ezzel a kártyával, az a cfx(octopus algót használ) De persze nem 1:1 az arány az eth algó és az octopus között. (119Mh/s(eth) : 94Mh/s(octopus)) Ez azt jelenti, ha hírtelen mindenki aki eddig eth-t bányászott volna áttér erre a cfx coinra, akkor a jelenlegi 1Th megnőne 751Th-re. De persze ennyi nem fog átmenni, számoljunk csak a töredékével 10th-el. Akkor 1 Th-ről 11Th-re növekszik a net hasrate. Ez mit jelent? Több mint 10x növekedett a hash rate, a diff. az egekbe kilő, és a jelenleg 0,85$ termelő rtx 3090 egyből, 0.085$ fog termelni naponta. Ami az áram töredékét sem fedezi. Ráadásúl ezen az algón többet fogyaszt a kártya, mint eth algón...
A 3. a sero (progpo algó) még kisebb jelenlegi hasrataval, még kevesebb kell, a profit nullázásra. -
t72killer
titán
válasz
demmer123
üzenetére
Egyelőre ott tartunk, hogy nektek van cérnaszálnyi profit a rezsicsökkentés miatt. Persze, a beüzemelt rendszert cérnaszálnyi plusz mellett se érdemes kikapcsolni, de lassan árgus szemekkel kell figyelni, nem indul-e meg a vga-dömping a használtpiacon. Mert ha abba belefutsz, az a karik mostani eladási árának a fele lehet még.
#81353: én ezt 6db rx 290-nel átéltem 2014/15ben. Késői beszálló volt, épphogy nullára ki tudtam hozni a bulit. A mostani helyzet nagyon hasonlít az akorira, a kriptók körüli hype oszlani látszik, hamarosan megtalálja a helyét a tőzsdén a többi, szintén nem világmegváltó eszközosztály között a forex-polcon. Tudom, a trade itt off, de a bányaprofitok eső trendje is több mint fél éve tart, ezzel a trenddel érdemes számolni a következő fél évre is.
-
fireman123
őstag
válasz
demmer123
üzenetére
hát igen, a pár hónappal ezelőtti is eléggé kevés db volt a 2021 elejéhez képest, én is megnéztem a db számot és 1,5 éve éppen 4-5x ennyi db jött ki mint most, jelenleg nem látom, hogy ez a helyzet a közeljövőben javulna, az eth2.0 után meg ki tudja mi lesz, lesz-e olyan coin aki feltudja szívni (sokszoros áremelkedéssel) a felszabaduló hasht és érdemes lesz-e bányászni valamit...majd kiderül
-
Frozen
addikt
válasz
demmer123
üzenetére
Már ki lett fejtve,ha kb csak a 10% jelenlegi kapacitás rászabadul elosztva az első top 20 érmére már mindegyiknek reszeltek ,mert veszteséges lesz.Vissza lehet keresni a videot ha jól emlékszem varmi2 linkelte.Ez a lekapcsolom a bányát pár napra stb ez úgy hülyeség ahogy van, elsőnek is ki kell várni lesz e merge vagy nem. Ha lesz akkor nagy eséllyel a videokártyás dolognak is vége hiszen nem lesz más amit érdemben lehetne túrni vagyis lehet majd ,de a diff ugy megfog emelkedni,hogy érdemben semmit nem fogsz keresni. Lehet rájátszani,hogy valamikor valaminek felmegy az ára de a top 10-20 coinból pont beletalálni valamibe nagyon nagy mák kell.. Akinek sok bányája van könyen elosztja és kockáztat ,de akinek alig vergődik otthon pár kártya meg régebbi modelek azoknak kapufa röviden tömören.
-
-
sebkri25
tag
válasz
demmer123
üzenetére
Hát szerintem hv tárcára kell rakni a centralizált tőzsdék helyett, de egyéni preferencia ki mit választ, én nem szeretek váltókon/tőzsdéken tárolni több kriptot, mint amivel épp kereskedem.
[Coinbase Global, Inc] teljesítménye:
-
viharhozo
addikt
válasz
demmer123
üzenetére
A Coinbase reszvenye novemberben 340 dollar volt. Tegnap 45 dollar, ma aztan felfutott egeszen 70-ig, ami novemberhez kepest meg mindig 80%-os buko.
A fonok arra hivatkozik, h egy esetleges csod eseten a birosag zarolhatja az ugyfelek kriptojat is, aztan az eljaras vegen eldonti, mi legyen vele. De szinten a fonok szerint kinalnak custodial walletet is, ahol a tied marad a seed phrase.
-
koko52
nagyúr
válasz
demmer123
üzenetére
Nekem semmi nem omlik össze, csak kártyák belassulnak pár másodpercre, majd újra futnak. Naponta párszor egy-egy kártya stockra áll, de kliens ezt nem is mutatja, hogy crash lett volna.
Szerencsére nagy kiesés nincs, mert 99 helyett 88-al túrnak ilyenkor a 3080-ak csak a fogyi megy fel 60W-al kártyánként. 3080ti-k ritkán csinálják. Az lhr mentes kártya ebben a rigben atomstabil, arra nem hat semmi.Trex 100% nem jött még ki, ami nem test?
-
GabeE3e
tag
válasz
demmer123
üzenetére
Amikor telepíted a Quickminert, akkor az egyik következő léptetés előtt van pár opció, ahol ki kell választani : QuickMiner v0.5.4.0 RC - alapból a stabil verziót telepíti, amivel nem megy a dolog.
A másik , azt írják ne Afterbournerrel állítgasd, hanem OCTUNE-ban, a jobb alsó sarokban a mini nicehash ikonra jobb klikk és ott találod. -
Frozen
addikt
válasz
demmer123
üzenetére
szerintem meg nem , aki tud számolni az hamar rájön,hogy amivel kiszállt azzal bőven pluszos és abból eth vett akkor bőven jól járt, de mondok más most még olcsobb a kártya mint pár hónapja ergo az eladott rigből egy sokkal gyorsabbat tud venni most ha annyire hisz valaki még ebben a bánya dologban. Viszont érdemes fontolóra venni,hogy küszöbön a merge és azt is többször elmondták már,hogy a végsőkig kell a hashrate,hogy az átálás zökkenőmentes legyen ergo nem valószínű hogy saját maguk alatt vágnák a fát és előre bejelentenék,hogy xy dátumtól vége hiszen ezzel veszélybe kerülne az addigi munkájuk és az átálás az eth 2.0 ra.
-
kenwood
veterán
válasz
demmer123
üzenetére
En is hallottam a pek felesegenek a fiatol, de a bomba attol meg ketyeg. Kell egy EIP, hogy ne essen le nullara a reward a merge elott. Engem mondjuk annak az eip-nak a linkje erdekelt volna, amiben ezt kezelik. Vagy legalabb valami fejlesztoi hozzaszolas linkje.
Tenyleg annyira bonyolult dolog egy szakmai forumon erdemi diskurzust folytatni ?
Ki kivancsi ezekre, a "majd ugyis lesz valami,eddig is volt,,de nem tudom,mikor ,es hogyan " tipusu postfarmokra?Valamiert Frozen minden agymenesere erkezik 50 hozzaszolas, de az ilyen #79396 #79525 kerdesreke erdekes modon pont nulla.
Most csak ket sajat peldat emeltem ki, de kb. akarki tesz fel ilyeneket, nagyon ritkan erkezik ra erdemi valasz. Az egyetlen valoban szakmai tema,ami gykaran felmerul,az az lhr mining.Nem tudom,hogy ez azert van "mert en szoptam vele,mire kitapasztaltam, nem adom tovabb ingyen az infot" ,vagy azert, mert mindenki total vakon ebben a topicban ...
-
Frozen
addikt
válasz
demmer123
üzenetére
Aztan majd mennyien arcra esbek mikor iden bevezetik es a kartya erteke is beszakad ugy mint meg soha. Na az lesz majd szep. Itana rovidesen a topiknak is vege lesz hiszen erdemben nem lesz gpu-val normalisan profital banyaszhato coin. Lehet varni es hinni h lesz majad valami helyette ,de ez mese habbal ahogy a multkor mar megneztuk az első 10 db coinból semmi nem fogja megerni. Utána ha lenne egy új az irant sem garancia a befektetők érdekeltsege. A banyasz meg hiaba tur ha mindig csak elad es nem vesz bele.
Max paran majd befogjak a gatyi fenykepek meg videok photoshop meg vagas stb re a kartyat meg paran jatekra,viszont ez egy nagyon vekony reteg csak.
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- World of Tanks - MMO
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- ASUS routerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Jövedelem
- Zyxel NAS326
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

nem kicsit átlátszó a vergődésük. Na túrhatjuk végig az idei évet, tippre nyáron lesz merge.