Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• AeSDé Team

őstag

Sziasztok!

Két 3080-at próbálok beüzemelni az adatlapomon lévő konfigban, egyelőre sikertelenül.

Az egyik kártya az elsődleges x16-os slotba kerülne, a másik pedig egy x1 riser-re. Ugyan ilyen konfigurációban használtam eddig egy 3080-at és egy 1080-at, azokkal szuperül ment.

Viszont ha két 3080-al próbálom indítani a gépet akkor a következő furcsaságok egyikét csinálja, teljesen random:

- POST-nál fekete képernyővel lefagy
    - A Windows elindul, de mintha az egyik kártya nem is létezne, sehol sem jelenik meg
    - A Windows elindul, mindkét kártyát látja de az egyiket eszközkezelőben felkiáltójellel jeleníti meg és Code 43-at ír
    - Ezt az esetet néha megcifrázza azzal hogy mellette nincsen hálózat sem.

Néhány próbálkozás (sima ki-be kapcsolgatás, áramtalanítás) után sikerült elindítanom a konfigot mindkét kártyával, be tudtam lőni őket Afterburner-ben és stabilan bányászták az Eth-et 90MHs környékén órákon keresztül. Minden szuperül működött.
    Aztán valamit matatni akartam a case ventillátorokkal és emiatt lekapcsoltam a gépet. Azóta sem tudom visszakapcsolni úgy hogy mindkét kártya menjen, állandóan a fenti esetek egyike jön elő.

Driver frissítés volt. DDU és driver újratelepítés volt. Próbáltam a kártyákat egymással felcserélni, a tápkábeleket cserélgetni, a riser-t átdugni máshová, de ez nem változtatott semmin.
    Két különböző Windows 10-es telepítéssel is ugyan ezeket produkálja.

A régi GTX 1080-at visszatéve a riser-be minden flottul megy.

A táp nem elég esetleg? Rendszerindításkor lenne egy ugrásszerű fogyasztás emelkedés amivel nem bír el?
    Eddig a 3080+1080 kombót egy 550W-os táp hajtotta, azt gondolnám hogy két 3080-nak bőségesen elég kell hogy legyen a 860W.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés