Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
Frozen
addikt
ezeket a fogyasztási értéket mivel figyelitek?
-
-
Frozen
addikt
srácok valaki tudna segíteni?
olvasom az összefoglalót ,de olyan kínainak tűnik és nem tudom hogy kezdjek neki
-
Albigator
őstag
Ahha értem.
Azért az a 90 fok elég kemény volt. Most nálam 280-290W környékén is 61-63 fok. Csak ha az áramot nézem így nem éri meg azért kell lejjebb menni sokkal, ha a GPU órajel nem számít.GDDR6X VRAM húzására tanács? Úgy tudom itt macerásabb, vagy inkább "veszélyesebb" mint a sima GDDR6.
-
-
-
koko52
nagyúr
válasz
Albigator
üzenetére
Az órajel annyira nem számít, hogy én 2000-ről 1100-ra levettem, fesz1.2-ről 0.78, 220W-ról 90w-ra esett a fogyasztás (90C->56C) és a MH/s 50-ről 49,8 lett
. VRAM-ot húzva 53, így stabil. Tud 55-56-ot de nem éri meg a fagyások miatt. 5700xt no BIOS mod.
A jutubos 60-is elérhető de csak 1 kártyával.aleister: én folyamatosan váltom. Öregapámtól megtanultam, hogy amit már elköltöttél az a pénz volt a tiéd.
-
cof
veterán
válasz
aleister
üzenetére
Amikor 600-700 körül volt az árfolyam akkor már nulláztam magam. Ez már tiszta nyereség.
Akkor el kell dönteni, hogy mikor elég túl mohónak sem szabad lenni mert az ember úgysem találja el sem a tetejét sem az alját soha, csak néha-néha véletlenül. De ha innen már mínuszosan jönnél ki, az csak a te hibád lenne. Amikor az ember meg kikessel már nem szabad az árfolyamot vizslatni, hogy mi lett volna ha...
-
Albigator
őstag
Én még semmit se húztam a VRAM-on.
Azt vettem észre, h a GPU órajel pedig nem sokat számít.
Most alapon használom 75% limittel azaz 285W max. De az órajel így 1890-1905 MHz, azaz ~100 MHz-el kevesebb mint az UV 0.962V 2010MHz ahol kb ennyi volt a fogyi ugyanúgy (290W).
De most is 86 MH/s-t dobál folyamatosan, mint korábban.Viszont ész nélkül +1250-1500-at rádobni a memóriára, hát sztem nem kéne.

+200 még sima lehet sztem is.
-
tom120514
őstag
válasz
aleister
üzenetére
Én úgy csinálom hogy nyugodt legyek, nem vagyok beljebb ha van több pénzem meg mellé egy gyomorfekély.
Annyit hagyok bent hogy ha durván beesik ideiglenesen akkor sincs semmi, ami bent van az HODL, nekem sem való a trade. Ez az összeg sem kicsi de ha kiveszem, nem változik az életem alapvetően de ha sokszoroz akkor már igen.
Úgy gondolom, most fog indulni ez a dolog de valóban benne van az is hogy bedönti valami előre nem látható esemény, szabályozás. Ha így lesz, akkor ki kell várni újra amíg magához tér megszűnni, eltűnni nem fog szerintem. -
-
aleister
veterán
válasz
tom120514
üzenetére
Amikor 600-700 körül volt az árfolyam akkor már nulláztam magam. Ez már tiszta nyereség.
Viszont idegállapotba kerülnék, ha beváltom most 1.100-en a motyót, aztán 1 hét múlva 2.000 lesz. Pl 20 ETH-nál ez 18.000 USD különbség, azaz kb 5.400.000 HUF, ami miatt azért már el lehet pár könnycseppet morzsolni.
Másik oldalról nézve, ha pár bálna úgy dönt, hogy eleget kaszáltak, és elönti a piacot ETH-val, vagy még rosszabb, valami globális törvényhozás miatt ellehetetlenítik a kriptót, és minden megy a levesbe, akkor viszont -a példabeli 20 ETH-nál maradva- 22.000 USD veszteség.Rá kellett, hogy jöjjek, hogy én műszaki ember vagyok. Bár ezt igazából eddig is tudtam.
Sokkal inkább felvillanyoz és érdekel, hogy 4 napja szopok 2 RX470/570-nel, mert a korábbi tulajok ész nélkül szétcseszték rajtuk a BIOS-t. Jó érzés volt működő kártyákat csinálni belőlük. Mennek a bányába, és finomhangolni fogom őket, amit megint csak szívesen csinálok.
De ez az árfolyamot lesős, idegeskedős nyomiskodás kiborít.
-
Albigator
őstag
Szóval a memóriaórajel húzás dob rajta sokat.
+1250 meg +1500 elég laza.

Én eddig v.memóriát direkt nem húztam, főleg nem GDDR6X-et, mert azt hallottam abból lehetnek gondok.
Ja meg a power limit 75% nem mond sokat. Kártya illettve BIOS függő melyiknél mennyi.
Nálam FTW3 Ultránál (3X8 pines) 380W 100%, 75% 285W...
Volt NonOC TUF-om is anno, az alapból 320W volt, tehát 75% pont 240W.Ezek szerint úgy kell belőni, hogy 240-250W-nál megálljon ez a lényeg.

-
aleister
veterán
Na gyerekek, ki tartja még?
-
Zsoca_D
tag
válasz
koko52
üzenetére
Azért mikor észreveszed, hogy nem is 40 dodó az a napi kereset, akkor ne a riget rugdosd...

Pont belenéztél abba a 6-8 órába, amikor a reward több, mint duplájára ugrott a normálisnak. A napi 15-18 usd a reális (mínusz kb 3 usd áram), habár jelenleg a nagy Eth küldözgetés és Eth emalkedés miatt a 25-öt is eléri. -
Albigator
őstag
válasz
Frozen
üzenetére
Nekem is ugyanez a kérdésem.
RTX 3080-al mit lenne érdemes nyomatni?
Calculator alapján az Ethash (daggerhashimoto) 89 MH/s. Benchek alapján 80-85 MH/s 0.95V-on, 1995 MHz-en 280-290W környékén (61-63 fok a GPU). -
BeZol
őstag
Érdemes gamer gépet (amin csak wowozok
) beállítani bárminek a miningolására?
RX 6800-as érkezik csütörtökön, ami elvileg 125W-on 61-63MH/s.
24/7 használom minden gépemet 12 éve (azóta egy sem ment tönke a ki/bekapcsolgatásoktól), szóval tudna napi 16+ órában ügyködni. -
Frozen
addikt
Udv hobby szinten most mibe erne meg belevagni illetve hogyan? ( Adott egy viszonylag eros gamer pc a hatterben 50% ot adhatnak az eroforrasbol szerintem nem is ereznem meg)
-
Agyrák666
aktív tag
Risere mindenkinek van?

-
ferni
őstag
Üdv.
ASRock H110 pro btc+ alaplapot kerestem, de hát nem találni már sehol, van erre bármi más opció ami ugyanezt tudja?
8GB videókártyák mennének bele, 12db.
ETHIntel Pentium G4560 proci a másik ilyen kérdésem, van ami ugyanezt tudja?
Illetve van erre való topic, vagy ez megfelel ennek a kérdésnek?
-
Vikitorony
tag
-
mepet
addikt
válasz
koko52
üzenetére
Nálam 2 féle megoldás volt:
1. rövidrezárni a 2 lábat a másodlagos tápon. Lehet vastag drót darabbal is, vagy az egyes talán corsair tápokhoz ajándékba adott kis fekete műanyag cuccal. Ekkor minden újraindításkor le kell kapcsolni a másodlagos tápot, majd pár másodperccel az elsődleges indulása után kézzel bekapcsolni.
2. Add2PSU klónokkal: (az eredetit blődség kifizetni szerintem)
-ebből a legegyszerűbb változathoz 1db relé szükséges. Ha kap az elsődleges tápról feszt (5V vagy 12V), akkor zárja rövidre a másodlagos táp 2 lábát
-létezik ebből kínai utángyártott is, ebből 3 féle fordult meg a kezemben, mindhárom rendben működött. elfekvőben már csak ebből a típusból van nekem: [link] -
rebb
tag
válasz
koko52
üzenetére
Én egy ilyennel.
Itt beállítható, hogy az alaplapra dugott táp 0-10mp késéssel induljon, ez garantálja, hogy minden kártyát felismerjen az alaplap. (ha esetleg valamelyik kártya kicsit később térne észhez és lemaradna a POST-ról) -
koko52
nagyúr
Ti mivel indítjátok a többi tápot, ha több van a rendszerben?
-
Dronte
aktív tag
@hodigy Ez érdekes, mert nekem pont ma írták jóvá a Bitstamp accountomon

Reggel feltöltöttem a Revolutot, átváltottam az egész feltöltést eurora, kiutaltam a megadott Bitstamp számlára, és délutánra jóvá is írták. Ezzel lényegben teljesen ingyen és középárfolyamon töltöttem fel.
-
Kiskokó
veterán
Ja értem. Köszike
-
madpapa
senior tag
válasz
Kiskokó
üzenetére
Szóval a rewardot az kapja, az a bányászpool(medence
) kapja, aki a blokkot előállítja. Ez a reward osztódik el annak függvényében, ki mennyi melót ( accepted sharet ) dobott bele. Nyilván annál többet kapsz minél nagyobb hashrátával és ennek függvényében több megoldással is szolgálsz. -
-
Kiskokó
veterán
-
Jó rég írtam ide.
Egy kártyás rendszer esetén mi most a bestbuy vga, 3070 vagy megéri a felárat a 80-as? -
madpapa
senior tag
válasz
sanzi89
üzenetére
Most van egy haszon realizálás.Hogy meddig megy le, majd kiderül. De tutira lesz még fentebb. De oly mindegy ha nincsen rá szükséged. Viszont a tranzakciókat fel kell dolgozni, amiért fizetnek szépen. Több mint 9 ETH egy blockreward most pillanatnyilag. Bolond az, aki most nem bányászik. Ömlik a reward
-
sanzi89
addikt
Elindult a zuhanórepülés vagy csak egy kis korrekció az utóbbi napok rallyja után?
-
aleister
veterán
válasz
hodigy
üzenetére
Hála égnek a Coinbase ott a kivételek között. Én már utaltam ki CBpro-ról R*-ra, és működött szépen. Most is fogok.

madpapa:
Hát, ha fent lettem volna, amikor átlépi az 1100-et, akkor már nem lenne miről beszélni.
Most, hogy bezuhant 9xx-re, még tartom, de ez az idegek csatája gyerekek.
-
hodigy
tag
válasz
Dronte
üzenetére
You can use your Revolut card almost anywhere, except :
Cryptocurrency exchanges (although we do support some, such as Etoro, Coinbase, and Gemini)
https://www.revolut.com/en-HU/help/making-payments/paying-by-card/which-merchants-are-not-supported-by-revolut
A nem támogatott irányba az euro átutalás sem megy át, visszadobják.
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Linux felhasználók OFF topikja
- Konteó topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MIUI / HyperOS topik
- További aktív témák...
- Új! Razer Iskur V2 - Black gamer szék!
- Új és újszerű 13-14 Gamer, ultrabook, üzleti, 2in1, X360, Touch készülékek kedvező áron Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4173, 94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

régen is csak a ram sebesség számított.
. VRAM-ot húzva 53, így stabil. Tud 55-56-ot de nem éri meg a fagyások miatt. 5700xt no BIOS mod.

meg kéne néznem mit bír a cucc. Jelenleg 78-80MHs-sel teker ami sztem bőven javítható.

) beállítani bárminek a miningolására?
, falból 290W-t kér