Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
JohnyBlue
addikt
Eegy magára valamit adó bányász ilyenről nem ír, nem beszél

ImpersonatoR: https://hashrate.no/gpus
-
k1raly
aktív tag
Én ez a videó alapján csináltam, elvileg megy azért annyira nem bízom benne, majd kíváncsi leszek fog e menni a coin mozgása..
-
EQMontoya
veterán
Nope, az ennyit tud, itt sajnos nem segit az extra l3.
BeZol: 5950x eseten elmeletileg nem segit a +2 stick, mert nincs tobb memoria csatorna, ket szomszedos stick azonos csatornan osztozik. Inkabb csak ront, mert altalaban 4 modullal rosszabb idozitesekkel hajlado csak menni, mint 2-vel.
Milyen ramod van, ami ilyen brutal idozitest tud 3600-on? cl14 eleg szep.
Viszont ennyire hajtanod felesleges, ugyan 32 szalon, de nekem 3600mhz 0.9v mellett tud 15.500-at, cserebe nyersz meg vagy 20 wattot szerintem. (Bar ilyen alacsony fesszel valszeg csak akkor fog menni, ha b2 steppinges a procid) Ja, es nalam a memoria is csak 3200 cl16.
-
EQMontoya
veterán
Szerintem inkabb cpu (epyc szerver) es zephyr jelenleg.
Csondes, nem fogyaszt horror sokat, termelgeti a penzt, de a legfobb elonye szerintem az, hogy ha az adott coinnak le is aldozik, ezek most nem agyon hype-olt cuccok, szoval nem fog tizedere esni az ara.
Ha erdekel, privatban meselek bovebben. -
Rick4
félisten
A Kholer az valami kínai másolata lesz a Kohlernek?
Nade annak cakk pakk mennyi a bekerülési- üzemeltetési költsége, és ha szervizelni- cserélni kell, az mennyi lesz? Azaz amikor a szolgáltatótól 37Ft-ért veszel 1kWh-t, azzal számolhatsz mindenre megtérülést, de itt mennyibe jön ki?És akkor még nem számoltuk azt, hogy a kiszolgáló egységek árából nem termelő eszköz, vga lett véve, hanem csak az áram biztosításához szükséges dolgok. Valójában pont ezért nem éri meg a napelem sem, ha csak egy 2.5M-s beruházásban gondolkodik az ember, akkor ennyiből napelemet feltéve kapsz egy kb. 7KW-os rendszert, ami havi kb. 24k-s villanyszámlát fedez, míg ugyanekkora összegből 3-4x ennyit termelő bányász cuccot veszel, és a profitból nevetve kifizeted azt a 24k-nyi összeget..
-
Albigator
őstag
Szóval a memóriaórajel húzás dob rajta sokat.
+1250 meg +1500 elég laza.

Én eddig v.memóriát direkt nem húztam, főleg nem GDDR6X-et, mert azt hallottam abból lehetnek gondok.
Ja meg a power limit 75% nem mond sokat. Kártya illettve BIOS függő melyiknél mennyi.
Nálam FTW3 Ultránál (3X8 pines) 380W 100%, 75% 285W...
Volt NonOC TUF-om is anno, az alapból 320W volt, tehát 75% pont 240W.Ezek szerint úgy kell belőni, hogy 240-250W-nál megálljon ez a lényeg.

-
-
-
-
-
-
cuko
aktív tag
Wow, hány, milyen kártya volt rákötve, milyen riserekre? Vitted garanciáztatni/szervizeltetni, vagy csak simán kicserélted a kábelt?
Nálam ment és még mindig megy átalakítókról is riser (GTX 1060, RX 570 alatt) és azt a tippet kaptam, hogy az első pár óra alatt fogdossam végig az összes riser betáp kábelt, hogy nem melegszik-e nagyon - merthogy ha forrasztási/egyéb hibából a kábel nem fogja bírni, az az elején kiderül.
Nálad beüzemelés után közvetlen történt, vagy véletlenszerűen már bejáratott rignél? -
Vigilante
őstag
Nem is az tud a veszélyes lenni, hanem a MOLEX végek kábelei. Ha egy ágról már 3 riser kapja a naftát, akkor pokolian tud melegedni a tövében. Ilyenkor értelmet nyer az a max 80 °C jelölés a kábelen.
Szóval max 2 molex végződés/kábel. Egyébként ezek 3600-3700 Wattot képesek elbírni. Igaz egy gagyi elosztónál ezeket a határokat azért nem szívesen feszegetném. 
-
-
westlake
félisten
Örülök neki, én viszont két random árat írtam, bizonyítva, hogy igenis a GTX 1070-et kb. az RX 470 duplájáért meg lehet venni. Éppen az ipon volt "kéznél". Tudok olcsóbban RX 470-et is és GTX 1070-et is. Még annál is olcsóbban, amit te írtál. De ez nem pissing contest volt.
-
-
westlake
félisten
Tudom, hogy meg lehet venni. ~9.000 forintért vedd meg te.

Annyira tudok én is forrasztani, hogy vezetékeket forrasszak egy ponthoz. És egy ellenállást sem sokkal nehezebb a "helyére" rakni. Ha valaki ezeket nem tudja/meri megcsinálni, akkor vegyen kész terméket.
Egyetlen negatívuma van azoknak a szerver tápoknak. Senki nem marad meg mellettük, ha az a "kis" ventilátor igazán beindul.
-
ff-thomas
aktív tag
nekem a "helyi" claymore sem írja a hőmérsékletet és venti sebességet, nemhogy a remote management. böngészőben sem látom, néztem ott is.
meg ugye ott a WattTool, ami semmit nem tud kezdeni a kártyákkal, és a hőfokra néha ír 0C-t, néha 192656C-t..
remélem összefügg a dolog és a dummy plug megoldja. -
-
-
Én közben később ránéztem, nem lett több ,csak az elején nyomta meg picit jobban. Én csak 1100/1900-on megyek így 450W körül az összfogyasztásom a 4 kártyával.
Neked? Nektek? (Mesterlövész) Milyen gpu fesszel? Melyik driver?
Próbálom belőni a legjobb fogyasztást / teljesítményt!
-
janos666
nagyúr
Ó, én is jobban szeretem az RDP-t (sőt utálom a TeamViewer-t, mert bonyolultabb, sokkal több erőforrást eszik, rosszabb a képminőség, nagyobb a lag, ráadásul "beragad" foltosan, mikor a háttérből veszem elő, radaásul az ingyenes verzió megőrjít a "reklámokkal", stb) csak akkor cseréltem, mikor a NiceHash miner képtelen volt megtalálni a GPU-kat, mikor RDP képernyőn nyitottam meg a GUI-ját (most már nem használom ezt Claymore óta, de így ragadtam egy időre).
A VPN nem lenne gond (egy x86 "házi szerver" ül a kábelmodem és helyi háló közt), de ettől függetlenül nem szoktam használni (személy szerint nem is értem a koncepció gyakorlati előnyeit a hagyományosabb megoldások helyett). Nincs UPNP, és a bányászgépekre nincs kézi port forward sem, csak itthonról érhetőek el (a szerver sem érhető el kintről root-ként, csak pár kisebb "szolgáltatása").
-
-
-
-
-
-
-
-
ff-thomas
aktív tag
El tudod küldeni azt a custom bios-t, amivel a 28MH/s-et tudják a 470esek? Én most próbálom a lehető legjobb fogyasztás/hashrate arányt megtalálni, úgy néz ki h a 470-es a megfelelő alap hozzá, a 480-ból ~31MH/s-nél többet nem lehet kipréselni.
Bár hosszútávon lehet, h a 480-asokat éri meg venni a 8GB RAM miatt. Mind1, csak hangosan gondolkodtam. De ez a bios-mókolás még izgatja a fantáziámat.
-
LLam
senior tag
wooooooot? neb.sssz!!

épp a napokban fedeztem fel ezt a lite rx 470-et és nem találtam róla eredményeket. most vagy óriási mákod van, vagy nem tudom

a héten indítok egy www.mindfactory.de rendelést, holnap estig privátban jelentkezzen akit érdekel. valami akciót megpróbálok elérni náluk

-
Mesterlovesz
aktív tag
Az ethereum szinkronizálásra van egy jó megoldás, úgy hívják parity. Ez egy hivatalos progi amivel jó gyorsan lehet szinkronizálni. Mondjuk azt tudni kell, hogy újrakezdi a blokklánc felfűzését, de az tuti, hogy ezzel kb. 1 óra alatt (vagy kevesebb) megvan a 2 millió blokk!
ITT lehet letölteni. Install aztán az ethercore/parity mappából simán parity.exe és indul is a szinkron.
-
janos666
nagyúr
Az rablás.

Augusztusban bruttó 92 és 96 közt, átlag ~94-ért vettem a 8Gb-os ref.-eket, de ma már bruttó 87-ért is lehet csipkedni őket. A hűtésük kielégítő (bár hangos, de nekem nem laktérben vannak) és viszonylag egyszerű babrálni a BIOS-ukat.
A custom-nak vélhetően magasabb lesz majd a használt ára, és gyorsabban elviszik őket, de nem hiszem, hogy ennyivel.
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Gumi és felni topik
- Milyen széket vegyek?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Jövedelem
- Magisk
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- World of Tanks - MMO
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Bitfenix Neos acél DeepCool 450W
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 512GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Kelendőbb legyen nvidián is a bányászás.