Hirdetés
- weiss: Autó költségek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
madpapa
senior tag
válasz
Pioneer
üzenetére
Pump up. A redditen van egy falka akik nagyon tolják a tőzsdét a pumpokkal. A Wall street is megérzi a működésüket. Cikk is van róluk. Annyi kisbefektetőt tartanak össze, hogy az már összemérhető a nagyhalakkal és komolyan megrengetik a tőzsdét. Pl. a Gamestop részvényeit úgy felpumpálták, hogy ihaj. Arra gondolok, hogy ezek tolták meg a Doget is.
Másik cikk. -
aleister
veterán
válasz
Pioneer
üzenetére
Ez egy eset.
Ha valaki meg 8000 vagy neadjisten 15.000 USD-ért vett anno BTC-t, akkor meg szopóágon volt amikor leesett a mélypontra. Nekem akkor is nullszaldós volt a bányászat 0 veszteséggel.
Szóval hagyjuk, hagy döntse el mindenki, hogy számára mi éri meg jobban. Elég nagyfiúk vagyunk szerintem már ehhez. -
Iginotus
addikt
válasz
Pioneer
üzenetére
tom120514 Sparkpool on meg egy napja bányászok és nem mutat semmit az e-mail cimem alatt, ezért gondoltam, hogy benyeli és mentem át Grinmint-re ahol viszont nem is látok olyan opciót mint a Sparkpool-on hogy milyen váltóra utaljon majd ki...
Grinmint nem tudom jól jelzi-e kb fél órát használtam, csak hogy kipróbáljam...De f2poolt még nem próbáltam ki
De mindjárt...Pioneer
Nincs wallet-em mert a wallet készítő oldal a hivatalos, sosem elérhető!
Nem tudom milyen progival. Linuxon bányászok. eddig még csak gminer-t próbáltam. De ha tényleg igaz a pletyka, hogy bminer-rel megy a 4gb-s AMD kártyával is és nem csak a grinc31 (mert az megy 1 gb-s kártyával is csak asic-ok is itt bányásznak..) hanem a grin 29 is akkor tuttijó.
-
-
-
-
default.
őstag
válasz
Pioneer
üzenetére
Nagyon köszönöm a segítőkészségedet, de egyrészt szerintem ez nem javítható, másrészt a gari már gyakorlatilag így is-úgy is ugrott, mert mikor átadtam a kártyát a boltban, akkor észrevették a hibát, bekerült az átvételi és a szerviz jegyzőkönyvbe is. Tehát innentől valószínűleg ők offolják a garit és ennyi. Utána már hiába mutogatnám nekik

-
-
cuko
aktív tag
válasz
Pioneer
üzenetére
Nem tudom, hogy hány százalékon mennek a ventijeid, de nekem ugyanezekből a kártyákból volt egy hatos rigem és 30-40%-on nem voltak hangosabbak, mint a legolcsóbb Akyga házventik, amik a légmozgatás miatt a kártyák mögé voltak szerelve.

Alapból azt elhiszem, hogy ez sokkal halkabb az Ultra Kazenél, sőt biztos vagyok benne, hogy a Deltánál is (mivel mind a kettő magas teljesítményű "erőventi"), de egyszerűen nem hiszem el, hogy 100CFM-et >halkan< tudna produkálni. Normális tesztet meg nem találtam róla. Írom ezt úgy, hogy az asztali gépemben 2db Alpenföhn Wing Boost 2 Plus van, aminek max fordulaton már zavaró szélzaja van (= hangos) - szerintem.De hát a kognitív disszonancia az már csak ilyen, meg kell győzni magad, hogy jól választottál.
@Zoli986: Vagy talán ne adjon másnak rossz tanácsot?
Olvasd már újra légyszíves, ott kezdődött, hogy az F12-t (ami egy tisztességes alap olcsó belépőszintű venti) szólta le a kis légmozgatása miatt, majd egy (pktg-gel együtt) 7000 forint/db (!) árú ebayes venti mellett tört lándzsát (most néztem - nekem ha 6-ot rakok kosárban, 6x számolja fel a pktg-et). Mindez ebből kiindulva: "Ha még nincs meg a venti, akkor olyat keresnék, ami elég nagy légszállítású molexes (is) és nem drága."
Ne adjunk már szar tanácsokat, a végén még megfogadja valaki.
-
Yany
addikt
-
cuko
aktív tag
válasz
Pioneer
üzenetére
Ez oké, de akkor is - ott a 120-as Delta szintén ebayről, ugyanannyiért, ingyen postával.
Te is jobban jártál volna azokkal szerintem, ha a légszállítás számított neked a kártyahűtésre. -
cuko
aktív tag
válasz
Pioneer
üzenetére
2400+4700 posta 109CFM-es ventiért miért éri meg?

Vehet itthon egy Akasa Viper 140mm-t 2700-ért, ami szintén 110CFM-es, mégsem kell rá várni 2-6 hetet és gari is van rá itthonra?
... Vagy egy Chieftec/Delta AFC1212DE-t 3700-ért, ami majdnem másfélszer annyi levegőt tol át magán, szintén itthonról?
(ebből van ezressel olcsóbban ebayről is, ingyen postával..) -
válasz
Pioneer
üzenetére
A többi hostingolva van, ott nem piszkálok semmit, csak az itthonival játszom.
Még egy fagyasztó se nagyon bírkózna meg egy riggel
próbáltam már hűtőbe tenni, butaság volt.Dr. Romano: akiknek szerencséje volt limitáltan bejutottak hűtőházakba... nekünk csak egy TMK épületbe sikerült, ahol... na mindegy hideg van az a lényeg
meg net és kamera, és őrszolgálat. -
-
-
-
válasz
Pioneer
üzenetére
RECA areal Top Clean Nr.: 0895 410 500
Nem jön le egyből..![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Paszta HPX
A grap padból szivárgó olajos trutyi ...
[link] -
BandiT85
aktív tag
válasz
Pioneer
üzenetére
Ez engem is érdekelne, ilyenkor a gyári garancia érvényes, vagy mi? Ad róla az eladó valami papírt?
Más kérdés, de hasonló: Caseking.de-ről rendelt már valaki? Ugyanis egész jó áraik vannak, és ami a legjobb, lehet bitcoinban fizetni (
tisztára mosni). Én rendeltem tőlük egy 1080ti minit, amit azóta levizeztem, és nagy megelégedéssel dolgoztatom, de se garipapír, se számla, se semmi, sem a dobozban, se a mailben. Zotac.com-on lehet a 2 év mellé még egy év extra garanciát kérni, de fel kéne tölteni a számlát, ami nincs.
Csütörtökön ítam nekik, hogy nem kéne számlát adni egy termékről amit az ember rendel?
Azóta semmi ofkorsz. -
Yany
addikt
válasz
Pioneer
üzenetére
Ha Amazonon veszed, de nem az amazontól, akkor az adott forgalmazónál kell körbenézni. A felületen írja is, hogy a bolt saját irányelvei az érvényesek. Ugyanakkor nekem nem volt gond a Platimax tápot és a z270-es MSI alaplapot sem visszaküldeni, igaz én bőven a 2 héten belül küldtem vissza, amikor amúgy is vissza kell vegyék, ha sértetlen a termék és a doboz.
Pl. itt kiválasztod a neked tetsző boltot és rákattintasz a "Conditions and vendor information" linkre. Ott külön tabokon a "Detailed Seller Information" alatt mindent megtalálsz.
-
Pioneer
őstag
válasz
Pioneer
üzenetére
Aki már vásárolt az Amazonról videokártyát az tudna válaszolni az alábbi kérdésemre:
Az Amazonon vásárolt kártyákra csak a 30 nap visszaküldési garancia van, vagy van más is?
Mert sehol nem látom feltüntetve, hogy az eladók is adnának rá 1-2-3 évet..."Warranty & Support
Amazon.de Return Policy: Amazon's Voluntary, 30-Day Returns Guarantee:" -
Reggie0
félisten
válasz
Pioneer
üzenetére
Nem a szoftver saccol. Sot a kartya sem. Ezek mert ertekek, csak pontatlan a meres, mert a tapvezerlo altal kiadott PWM jelbol szamol. A problema az, hogy a tekercsek turese olyan +/-20-30% es meg homerseklet es aramfuggo is az induktivitasuk. Igy a mert fogyasztas nem csak attol fugg, hogy eppen milyen valos erteku tekercsek kerultek bele, hanem milyen uzemallapotban van a kartya.
Jobb kartyaknal van arammero 12V-os tapkorokon, azok sokkal pontosabbak.
-
Yany
addikt
válasz
Pioneer
üzenetére
Igen. A gpu-z sem téved sokat. Csak a félkövér részre reagáltam, miszerint a 1070Ti kártyákat elég pontosan saccolják a szoftverek. Kb. A platinum táp minimális veszteségét nem számolja csak bele. Valószínűleg az AMD kártyák kamuznak picit, vagy valami más oka van az ilyen nagy eltéréseknek, amiről a beszélgetés is folyt.
Szerk.: dstm=equihash miner
-
-
-
BandiT85
aktív tag
válasz
Pioneer
üzenetére
De hidd el, eddig is teljesen világos volt, meg szerintem mindenkinek mostmár, itt a fórumon. Pusztán neked ment a válasz, mert voltál az utolsó hozzászóló a fogyasztás-témában, nem kioktatásképp. Amúgy teljesen igazad van, valóban nem 85W-ot fogyaszt ebben az esetben a kártya, hanem össze kell adni az értékeket, és akkor már nem is akkora hülyeség a szoftveresen kalkulált érték. Én pedig erre akartam felhívni a tiszelt társaság figyelmét.
Nyilván egy fogyasztásmérő adja a teljes igazságot. Nekem is van. Részemről téma lezárva.
-
válasz
Pioneer
üzenetére
Tisztaban vagyok vele, hogy a kartya teljes fogyasztasa 150w, ott a corsair link kerek perec megmondja es pontosabb mint egy fali fogyasztasmero.
Es mindenki a gpu only powerdraw-ot hasznalja fel, mert az monitorozhato es az adja a kartya fo fogyasztasi erteket mindenfele segedeszkoz nelkul.
Nincs ezzel semmi gond, aki kicsit es jozan paraszti esszel gondolkodik az egy percig se hitte eddig sem, hogy egy rx570 80-90w-ot fog enni
-
-
-
aleister
veterán
válasz
Pioneer
üzenetére
Hivatalosan magának az elágaztatásnak a lényege az alábbi. Bár nem magyar, de némi angol tudással megérthető:
"The main goal of Callisto network is to research and provide a reference implementation of an experimental protocol changes that aim to establish a smart-contract based on-chain governance system, completely financially transparent built-in development funding mechanism and balance the interest in the network between the miners and coin holders (ordinary network users).
It is possible to improve the scalability of both ETC and Callisto networks by using one as a sidechain.
Create a field for crosschain services improvements. It is also possible to establish a core of any crosschain service at the Callisto network and use Callisto smart-contracts state on ETC chain and visa versa which allows to facilitate the bandwidth of ETC chain. (Currently, DexNS, Address-To-Address message system, Token swap channels and ECNS are crosschain services that are deployed on ETC chain simultaneously)"
Nem hivatalosan meg, amit fogtunder kolléga felvázolt.

Annyi, hogy most bepróbálkozom én is, hátha némi profittal érek a végére.
-
mgy
senior tag
válasz
Pioneer
üzenetére
Sajnos nem, be vannak kötve, bár persze ettől függetlenül lehet táp para az oka.
Két 650-es tápegység van a gépben, egész egyszerűen nincs annyi molex csati, hogy külön-külön mindenkinek jusson. Jelenleg az egyik táp viszi az alaplapot, a risereket és három kártyát, a másik pedig a maradék három kártyát. Így is van riser, ami satáról van visszaalakítva, nem tudom, ez AMD-nél mennyire jó hosszútávon (a fogyasztások most 100w alatt vannak kártyánként).
Jól érzem azt, hogy nem illik keverni a külön tápokat ennél jobban? Tehát a risereket megosztani például a két táp között? -
Dexar007
veterán
válasz
Pioneer
üzenetére
Szia!
...
Az arert pedig meg 100 korbacsutes is jar ezen felül.Mar keso hiaba torlod..az FBI latta,hogy hirdettel. Most mar eleg ramenni a nevedre,es latni fogjuk a hardverapro hirdetesei kozott..es tovabbra is draga.

-Annyiert nem fogjak megvenni nyugi. De meg mi se,pedig jo csakany lenne.
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
Pioneer
üzenetére
Én itt hardveraprón vettem átalakított szervertápot ATX boarddal. Jónak tűnik, nem melegszik, viszont tényleg kellemetletlenül magas hangja van a ventilátornak, lakószobába maximum süket nagymama mellé ajánlott.
Annyi csatlakozót tett rá az eladó, amennyit kértem, vastag kábeleket használt, szóval szerintem a megbízhatósággal nem lesz gond. -
-
-
válasz
Pioneer
üzenetére

Ha erre trafót mondasz én kapok egy akkora nyakast, hogy a fal adja a másikat a szakmatanártól

Yany: Ha valaki veszia bátorságot akkor kíváncsi vagyok a véleményére, én spec nem játszanék vele. Minőségi tápnál sokszot 60% a márka, maradék a hardver...
De nem merül el benne maradok hülye
Oda már magas hő kell, hogy a lakk is megbarnuljon... de ez is egy másik sztori. -
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- E-book olvasók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Futás, futópályák
- Tőzsde és gazdaság
- Azonnali játékos kérdések órája
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Autós topik
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! iMac Pro Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- Karácsonyi akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 1000GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év gar
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

szerintem csak nem bírta nézni tovább a többi altot egy helyben állva

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Olvasd már újra légyszíves, ott kezdődött, hogy az F12-t (ami egy tisztességes alap olcsó belépőszintű venti) szólta le a kis légmozgatása miatt, majd egy (pktg-gel együtt) 7000 forint/db (!) árú ebayes venti mellett tört lándzsát (most néztem - nekem ha 6-ot rakok kosárban, 6x számolja fel a pktg-et). Mindez ebből kiindulva: "Ha még nincs meg a venti, akkor olyat keresnék, ami elég nagy légszállítású molexes (is) és nem drága."

Igyeszem