Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
-
varmi2
nagyúr
-
Ciccuka
veterán
17,7 milliárd forintnyi bitcoint loptak el NiceHash 2017
Ennek tudja valaki mi lett a vége? -
válasz
koko52
üzenetére
Remek, aprós árakat elnézve nincs 20k a két típus között, így gondoltam a 3070 jobb befektetés a későbbi eladás végett.
Most a 3070 120W-ot fogyaszt 60MH/s mellett a 3060Ti mennyit tud?
Na ez jó, akkor csak lekapcsolom az egyik vga-t azt annyi? Nv driverbe ezt kell valahogy kezelni? Amúgy tök jó netezés közbe alig vesztek kb 5Mh/s-t csak szóval lényegében állandóan mehet kivéve ha játékot akarok futtatni.
#53889Shkiz0:
Ergo akkor jó az elgondolásom, hogy a 3070 jobban megéri a későbbi eladás végett? Mert pár ezer a kül jelenleg a kettő vga között, akkor minek vegyek 3060Ti-t. -
válasz
aerosmith
üzenetére
Ez annyira nem biztos, mert ha rendeződik a gyártás akkor mindenki a TI-t akarja majd venni, ugye a mostani 3080 meg megy a süllyesztőbe.
Plusz ne felejtsd el, hogy ha megint bedől a bánya ahogy 2018-ban, akkor rogyásig lesznek az aprók a játékra bőven alkalmas kártyákkal, nem fog senki kapkodni a 400K-s 3080-ak után.
Eleve aki most akar bővíteni, annak számba kell azt is venni, hogy mind1, hogy új vagy használt kártyát vesz az most túlárazottan veszi valószínüleg és ha lefut a mostani láz és nem hosszú távban gondolkodtam, hanem csak gyorsan beugrottak pénzt szivattyúzni, azok hanyatt homlok teszik majd fel eladásra a kártyákat, vagy pedig nézegetik otthon a sarokban, a lényeg, hogy bukni fognak rajta, lehet nem is keveset.
A nagy kérdés, hogy mennyi lesz a matek, illetve hogy meddig tart ki a mostani magas árfolyam.
Viszont azt ne felejtsük el, hogy a használt piaci őrület most megint csak a bányászat miatt van így elszállva, ha most nem mentek volna fel az árak akkor nem kínálgatnának egy 5700XT-t 200K-s áron. Illetve van egy olyan tényező is, hogy ha helyreállna majd március április körülre a termelés, és tegyük fel akkor is jövedelmező lenne még a bánya, az is árkorrekcióhoz vezetne, mert senki sem venne 2x áron használt kártyát ha a boltban olcsóbban megkapná. Márpedig eddig a középkategória nem volt horror áron, csak most ment fel mindennek az ára, hogy mindent visznek bányába amin van legalább 6-8GB memória. -
válasz
Powerer
üzenetére
Nyílván nem várja senki hogy 1-2 hónap alatt.
Lényegében ugye nem lenne gond ha mondjuk 8 hónap, de addigra fene tudja hol fog állni az eth ára és ha bezuhan fejvesztve fog rohanni "mindenki" az apróra szabadulni ezektől a vga-któl egymás alá licitálva. Ugyanaz fog lejátszódni mint 2018-ba (asszem akkor volt) tele volt az apró bányász GTX 1080Ti vga-val. 
Ötletelek tovább: Szerintetek ha az rtx 3070 mellé bepattintok még egyet a PC-be az járható út, nem? Van neki slot szóval gyanítom minden gond nélkül menne, annyit nem tudok, hogyha pl játszani szeretnék, akkor teljesen le kell állítanom a bányászatot, vagy az egyik GPU mehet tovább a másikkal meg a game? Értelemszerűen, ha nincs game akkor mind2 vga menne bányába.
Árakat tekintve gondolkodok a 3060Ti-be is, de szinte ugyanannyiért kapok 3070-et is amit később jobb áron lehetne elpasszolni, így inkább 3070 az irány, 3080 horror 400k alatt nincs.
-
Powerer
tag
válasz
aerosmith
üzenetére
Kijönnek azok 1100 wattból is
220w/kártya 97 MH/sec.
Egy hatos rig hozna 582 MH/sec-et, azzal már el lehetne karistolni.
Persze mindez akkor jó, ha azonnal be tudod üzemelni és max 1000 Euróért veszed a kártyákat, de leginkább ennél kevesebbért.Így a valóságban mindekinek marad az, hogy amit sikerült elcsípni jó áron (3060ti, 3070, 3080), az lesz...
Kérdés ki miben gondolkodik, sok kicsi kártya és több rig vagy egy ilyen 3080-as szörnyeteg. -
aerosmith
őstag
válasz
koko52
üzenetére
Nem a te beszerzésedet/döntésedet kritizáltam, hanem hogy mekkorát ugrott a MH/s az új kártyákkal.
Alapon megeszik az 5x3080 1500W-ot, de konfigolva 1230W total.
Én 6 hónapos megtérülési rátával is boldog lennék, pláne hogy a 3080akat utána még mindig haszonnal tudnám majd eladni a gamereknek. -
-
bl555
csendes tag
Egész éjjel nem tudott átmenni Nicehash-ről Coinbase-re az a nyomorult BTC. withdrawal success, aztán pending az idők végezetéig
Szerencsére visszavonhatom.
Mit nem csináltam jól? Így csináltam:
1. Létrehoztam Coinbase-en az accountom. (Jogsi, közüzemi számla feltölt, minden verified emailben "We've verified your account. You're all ready to invest in crypto."
2. Létrehoztam Coinbase-en belül egy BTC kriptoaddress-t.
3. Nicehash-en is beregeltem, 2 faktoros azonosítást bekapcsoltam, bányászgattam 1 hétig.
4. Összegyűlt a minimum kivehető összeg, rányomtam a withdraw-ra, itt lehetett hozzárendelni a Coinbase-es account-ot, ezt megtettem, írta is az email címem.
Jött is mail, hogy withdrawal requested, aztán ennyi, itt megakad a dolog, Coinbase-re nem érkezik meg. -
Powerer
tag
válasz
SzlobiG
üzenetére
Mégis milyen hamar kellene megtérülnie egy kártyának?

Ez a több hónap (jelenleg 4-5) is hihetetlen jó megtérülésnek számít.Jelenleg iszonyat nehéz, sok utánajárást és energiát igényel jó áron új nvidia kártyákat venni, de így biztosítható a rövidebb megtérülés és a későbbi jó áron való eladás.
Optimista elképzelés jelenleg, hogy valaki gyorsan be akar szállni 6-12-18 kártyával és iszonyat gyorsan kiszedni a pénzt, aztán még haszonnal eladni a kártyákat.
Mindenhol limitálva van a vásárolható kártyák száma, és párhuzamosan több országba kell tudnod rendelni azonalli fizetéssel, ha el akarod csípni a jó ajánlatokat.Saját véleményem, hogy az új nvidia kártyák sokkal értékállóbbak, mint pl. a másfél éves 5700, és ha be is zuhan a bányászás, és sokan akarnak majd megválni ezektől a kártyáktól, akkor is jó áron lehet majd eladni őket.
Ádám
-
válasz
0021666
üzenetére
Pont ezért nem merek belefektetni már, elkéstem ez van, kicsit bányászgatok a 3070-el a fő PC-n azt annyi. Az 5700-at még december végén adtam el 130-ért úgy hogy egy éve 90-ért vettem újonnan, na azt most közel 200k-ért menne el.
koko52: Hát igen 400-500k között mozog most a 3080 gondoltam rá, hogy a 3070-et lecserélem, de hát túl nagy a felár annyit nem ér.
-
koko52
nagyúr
válasz
Frozen
üzenetére
Miért is? Pontosan ugyan úgy emelkedik vagy csökken az ára mint NV-nek. Soha ilyet nem tapasztaltam, hogy nehezebb lenne eladni. A 140k-s 5700xt használtan is 200-280k.
A vele kb egy szintű 2070 170-180k az erősebb 2070 S 200k.300-400 euró? Kikiáltási áron esetleg. Ami nekem van az épp 188k náluk is és még 10 óra licit.
-
0021666
tag
válasz
SzlobiG
üzenetére
Mikor elkezdtem utánajárni hogy milyen kártyákba fektessek, kis büdzséből, 1-2 darab 5700xt vagy 3060ti, vagy inkább annyi 470-480-570-580 ami belefér, mindenhol lehurrogtak hogy nehogy az új kártyákat vegyem, egyszerűen nem éri meg /külföldi fórumok, Reddit, discord/. Így ezek mellett döntöttem, és idővel azt kell mondjam ez volt a jó választás. Bődületes milyen gyorsan hozza vissza az árát, a hardvert meg jelenleg jóval többért el is tudnám adni, plusz ha bedől az egész -mert be fog, mese nem létezik, a bánya véges ideig fog működni-, akkor a sok kis hardvert én sokkal könnyebben eladogatom kevesebb veszteséggel, mint majd mikor a 220 ezres 5700xt-k kint lesznek a használt piacon 60-70ezerért. Már nincs értelme kezdő riget új kártyákból felépíteni, nagyon csúnyán el lehet hasalni vele.
Az is igaz, hogy a 8 gigás 580 széria már jelenleg elérhetetlenné vált, aki az elmúlt időszakban nem fektetett bele bányász gépbe, én már nem tenném, nem fog jól kijönni a matek a végére. -
Kiskokó
veterán
válasz
Reggie0
üzenetére
Helló
Csak ránéztem milyen minerek vannak, és a BTC kalkulátor más adatokat írt , hogy mennyit tud bányászni, a gyártó oldala is, meg mondjuk használtként is mást írnak róla.
De kell a TH/s neki bőven, hogy egyáltalán 0-ásra kijöjjön, pedig tök jó lett volna BTC-t is bányászni.
Jófogáson pl van 450ért és tök hihetetlen értéke írnak rá mit tud bányászni. Meg szerintem az nem is eredeti mert túl olcsó... Antminer 15 azthiszem.
NA mind1 csak gyűjtöm az infókat
-
-
-
KYZRR
őstag
válasz
szokeherceg
üzenetére
HiveOS alatt tényleg, bár sajnos csak DPM state-tel tudtál bármit is állítani.
hiába írsz be bármilyen órajelet, bármilyen feszültséggel, nem állítja be.DPM4-el megy 130W-ból 27MH/s
-
Lassan egy napja megy a bánya, mywalleten mikor fog megjelenni az eddigi eredmény?
-
0021666
tag
válasz
aerosmith
üzenetére
Rosszul tudod. Egy workerben lehet 20 kártya is, csak egy alaplapról kell üzemeljen, addig nincs fee. Nálam 5 kártya megy, egy lapról, és 0 fee-vel túrok 2miners-re.
Emellett összesen egy cfg fájlt kellett átírni, 3 adattal kibővíteni konkrétabban, amit a videóban el is magyaráznak hogyan kell. Oké, programozó végzettségem van, nekem körülbelül 5 perc kattintgatásba (és 15 perc várakozásra, míg a kártyára feltolta az iso-t a szoftver) telt megcsinálni. -
bl555
csendes tag
Mennyi ideig tart a Nicehash to Coinbase withdraw tranzakció? Először csinálom és már fél órája pending, remélem nem én bxtam el valamit.
-
aerosmith
őstag
válasz
0021666
üzenetére
Azért pontosítsunk, ha egy rigben egy workered van, akkor mindig ingyenes, ha több mint 1 kártya van benne és nem Hiveon poolban bányászol akkor máris 3usd havonta. 4 kárya felett már a Hiveon poolban is 3usd vagy 3%.
Ja és telepítése, konfigurálása igényel némi utánaolvasást, command line linuxozást és cfg file szerkesztést, nem olyan ezpz mint windows alatt.
-
0021666
tag
válasz
Powerer
üzenetére
Ha dedikáltan bányászgépet építesz, és nem lesz rajta semmi gaming, akkor mindenképpen ezt érdemes használni, nekem ez a videó segített, igazából mindenre kitér lényegretörően a nulladik perctől, eddig semmi gond nem volt a stabilitással sem, és 1 gép esetében még fee sincs.
-
-
Kiskokó
veterán
Halló
Csak érdeklődésképpen, van olyan aki itt Antminert vagy bármi más bányász hardvert használ? Mindegy mire.
-
KYZRR
őstag
válasz
mZoleee
üzenetére
Sajnos WIN alatt nem, 15-18MH/s-nél nem tud többet. Imserősnek van 2db, és 500W-ból hoz annyit, mint 1db 580, 32-34MH/s..

Memória allokációs hiba miatt van valami driveres BUG, de az AMD már nem fog fele foglalkozni.HiveOS alatt talán meglesz a 25, de még nem jutottam el oda hogy azt is kipróbáljam nála..

-
Frozen
addikt
Cb ről mikor kiutalnáma pénzt paypalra miért van pending felírat? AMúgy kb 2 órája kiutaltam már de a paypalon nem látni semmit.
-
Powerer
tag
válasz
Frozen
üzenetére
Hali!
Számold össze a várható maximális teljesítményt, pl 230w/3080, majd szorozd meg 1,2-vel és megkapod, hogy kb mekkora táp kell hozzá. Mindenképp érdemes minőségi, Corsair, EVGA, stb tápot venni gold+ vagy efeletti minősítéssel.
Személy szerint eddig a max 2x3080+1x3070 volt egy ezres tápon. A kártyák fogyasztása itt ~600w volt, tehát még elbírna ezt-azt. Jövő héten meglátjuk
Ádám
-
Emperor_
addikt
Miért esett le ennyire az ETC?
-
0021666
tag
Az is opció, persze, ha nincs fúrógép, meg flex valakinél a sufniban akkor ésszerűbb választás is, viszont azért mutattam ezt, hogy megoldható olcsón is, csak nekem is több napos utánajárás, keresgélés eredménye lett ez, nem sokat találtam a házi keretekről itt a topikban, hátha valakinek tudtam segíteni is vele. Maga a HiveOS is egy 32 gigás sd kártyáról fut, hetek óta hiba nélkül, SSD-n is spóroltam egy 10-est, felesleges pénzkiadás lett volna.
Más: Szerintetek jelenleg mi az ésszerűbb lépés: Amit kitúr a bánya, szedjem ki míg kijövök nullára a hardverből, a többit HODL, vagy inkább gyűjtsem szépen, mert ha a bányát odavágja az eth 2.0, akkor az ára kilőhet - vagy bedőlhet - .. Nem egyszerű, ti hogy csináljátok? -
0021666
tag
válasz
Powerer
üzenetére
Ennek a keretnek az anyagköltsége 5000Ft volt, és kettő ilyen polc volt a készletben, szóval igazából ha két keretet épít valaki, akkor 2500Ft. Festett fém, nem vezeti az áramot, Obi-ban ez a 4 fakkos salgópolc (kettő elég a kerethez) 4600Ft, plusz pár távtartó az alaplapnak meg 15-20 önmetsző csavar, és kész a keret. Középre egy merevítőtnek egy fiók sínjét, meg két szögvasat használtam, ezeket nem számolom bele, mert itthon a "szemétből" vadásztam össze.

-
TBMC
addikt
Ha tervben van egy trezor/ledger beszerzése, és 0 jelenleg a kiutaltatott eth MEW-be. Érdemes a kiutalás előtt megvenni, és bekötni azt? Vagy teljesen mindegy?
Később a MEW-ből költségmentesen átrakható a fizikai tárolóra?
-
Powerer
tag
válasz
0021666
üzenetére
Pedig elég egyszerű oka van, olcsóbb és könnyebb házilag összeszerelni. Ezen kívül a fa kevésbé vezeti az áramot és a hőt is mint a fém, és nem okoz rövidzárlatot. Persze értem a veszélyt, de ha minőségi alkatrészekkel és kábelekkel van összeszerelve a rig, és a teljesítményre odafigyelve, nem túlterhelve egy-egy tápkábelt, akkor nem kellene semminek elolvadni 50-55 fokon.
-
koko52
nagyúr
válasz
Albigator
üzenetére
Akkor kevesebb, amikor átváltja az éppen bányászott ETH-t neked BTC-re, ez 4 óránként történik, olyankor eltűnik a pénztárcádból, pár perc múlva megjelenik és a 4 órás számláló újra indul.
Ilyenkor amikor eltűnik " In progress" feliratot látsz a számláló helyén és a 4 órányi termelés nincs nálad addig. -
koko52
nagyúr
válasz
Albigator
üzenetére
A pénztárcád értékecsökken, mivel esett a BTC és neked abban van hiába mutat dollárt. A BTC-t ha nézed az folyamatosan nő. Olyan nincs, hogy kevesebb lesz. De a BTC is lehet egyre kevesebb, ha az ETH amit túrsz csökken vagy nehezedik. Jelenleg mindhárom csillag együtt áll. Nekem volt olyan pár napja, hogy a 300 dollár másnapra 270 lett, pedig több BTC-m volt addigra.
-
Frozen
addikt
Udvsegitseget szeretnek kerni
Jovo heten erkezik a 2. 3080 kartyam . A jelenlegit is kivennem a gepbol hogy szabad levegon legyen. A kerdes milyen tartoval jonnek ki a legolcsobbra? Amit a gep mellé tudnék tenni?
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- ASUS routerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PlayStation 5
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro MAX 256Gb, White Titan, Makulátlan állapotban, kártyafüggetlen, 3év , 100% akku
- Ultra Gamer PC - AMD RYZEN 7 9800X3D/RTX 5090 32GB/32GB DDR5/2TB NVMe/1000W
- Legion Pro 5 16ARX8 16" QHD+ IPS Ryzen 7 7745HX RTX 4070 (140W) 32GB 1TB NVMe gar
- GAMER PC - AMD RYZEN 7 7800X3D/RTX 5070 Ti 16GB/32GB DDR5/1TB NVMe/850W
- Panasonic Lumix G DC-G97 kit (14-140mm f/3.5-5.6 ASPH Power OIS) + G 25mm f/1.7 obi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Lényegében ugye nem lenne gond ha mondjuk 8 hónap, de addigra fene tudja hol fog állni az eth ára és ha bezuhan fejvesztve fog rohanni "mindenki" az apróra szabadulni ezektől a vga-któl egymás alá licitálva. Ugyanaz fog lejátszódni mint 2018-ba (asszem akkor volt) tele volt az apró bányász GTX 1080Ti vga-val.
adószám, szelfi, személyiről kép, hát a fszom nem kéne?
ok nem egy nagy összeg, de azért jó lenne.
Szerencsére visszavonhatom.
Bizony
Ugye ott kaptam egy címet amire bányászok ethermineon, ennek nem automatán mennie kéne a walletra?

.