Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
warcat
veterán
válasz
Reggie0
üzenetére
Igen ez általában így szokott lenni, azonban most érezhetően képtelen mind amd mind nvidia elég kártyát gyártani, és ez nem most fog változni pár hónapon belül.
Aki nem eszement áron vesz a 3000-es szériából, az eléggé biztonságban van, nem úgy mint legutóbb 2017/18 fordulóján. -
-
Frozen
addikt
válasz
koko52
üzenetére
3 hónap múlva a 3080 1000 euro most nem hiszem hogy olyan keveset érne annyi idő alatt meg lazán kihozza a hasznot. ( Havi 100 euro tiszta haszon 3 hó múlva ha eladod 700 euroért akkor is pénzednél vagy)
Varmiaz árfolyam bármikor eshet és semmi garancia nincs rá ,hogy bármikor újra erős lesz. Hinni lehet benne ahogy a lottó 5 ösben is de ez nem garancia. És mondjuk nem mindegy 1000 euro vagy 100 az arfolyam gondold el 3 milabol lesz 3k.... Akinek ez tényleg megéri az nyomja. Szerintem jobb a gpu ahogy fent is írtam ,mert barmi torténik na nen is 0 an de egy keves bukoval ki tudsz szállni ellenben amit te mondtál ott ilyen opcio nincs.
-
varmi2
nagyúr
válasz
Frozen
üzenetére
Miu az, hogy borul a piac?? A krypto életünk része mard örökre. Természetesen tünnek el coinok a sülyesztőben, nincs szükség több ezer fajtára. De aki btc-ben, eth-ban, és még néhágy erős kryptóban gondolkodik, az nem tesz rossz lóra. ÉS ha esik a piac, akkor mi van??? Semmi. Nem kell fiatra váltani, amikor nem tetszik az ár, ennyi. Aki 2017-óta benne van, és azóta folyamatosan foglalkozott vele, annak ez nem újdonság. De a fiatal huszárok, akik 1-2 hónapja kezdte az, elhiheti, hogy borul a piac, és mindennek vége. De ez nem így van.
-
válasz
varmi2
üzenetére
Értem amit írsz, de ez már erősen tőzsde amihez érteni kell, nekem meg sok lövésem nincs hozzá azon kívül hogy figyelem az árfolyamot. A rig építés meg alapból is érdekel, de még nincs eldöntve úgy se, egyenlőre várom, hogy megérkezzen a 2. 3070 azt izzítom is be.
#54282Reggie0:
Ár/telj/fogyi viszonylatban még mindig az a nyerő szvsz. Most pl egy 5700-as radeont biztos nem vennék meg 200k felett. -
sanchy
aktív tag
Sziasztok!
Adódott egy probléma:
A gépemben egy RX 5700XT és egy Rx 570 8Gb dolgozik.
Az 5700 simán hozz 50MH/s-ot, de az 570 az istenért sem akar 8MH/s fölé menni. Próbáltam már kb 4 különböző driverrel, de semmi változás. Egyik drivernél volt olyan, hogy az 5700 ment 3MH/s-al, akkor az 570 27MH/s-t hozott.Szerintetek mi lehet a probléma? Ha a driverrel,l van a bibi, akkor melyikel próbálkozzak?
Köszönöm!
-
varmi2
nagyúr
válasz
SzlobiG
üzenetére
De figyelj oda, csak 8Gb kártyákat vegyél. Bár ilyen áron nem igazán éri meg a vétel. Inkább abból a pénzből, amiért a riget épitenéd, coint vegyél. Mondjuk eth-t. És megspórolod az áram költséget. Illetve amit áramra költenél havonta, abból vegyél még coinokat havonta. Sokkal, de sokkal jobban jársz, mintha ilyen vga árak mellett vga-ba ölöd a pénzt.
Egy rx580 8Gb, egy évben 0.61 eth-t tud kitúrni ebben a pillanatban, de a dif emelkedésével iszámolunk, akkor évente kb 0.5 vagy még kevesebbet. Számold ki, hogy most mennyi eth-t tudnál venni a rig árából. És ha a kövi hónapokban a megspórolt áram árából szintén eth-t veszel. -
aerosmith
őstag
válasz
JohnyBlue
üzenetére
Nekem is vannak még F12eseim egy másik projectből ezért nem kell már vennem.
Amúgy tegnapelőtt teszteltem, sima fekvőházban (mining tesztbench) lévő nem riseres kártyákat fújtam meg vele és 70 fokról lement 50re.
Ha szellősen vannak a mining frameben a kártyáid akkor nem lesz akkora különbség a ventivel de ha könnyen beszorul a levegő, (meg nyáron amikor alapból magasabb a hőmérséklet) akkor számít jópár fokot. Kártyánként 2-3 MH/s pluszban meg azért jól jön mindenkinek. -
Az RX 570 kb ugyanazt tudja mint az RX580 ugye? Persze beconfigolva. Agyalok egy rigen.
-
JohnyBlue
addikt
válasz
aerosmith
üzenetére
Tegnap vettem pont nem erre a célra 120-as F12-es AC ventiket amiért fizettem vagy 10ezret... az álló ventid máár megvan tehát nem kell kiadni 10 ezret a ventikért amik utána ha kevesebbet is de fogyasztanak majd. Kérdezem én, hogy mikorra fog vissza jönni a ventik ára ?
-
Reggie0
titán
válasz
AeSDé Team
üzenetére
Nem, de igen. Nekem is iszonyat laggos debian+kde-vel, de nem hasznalom desktopnak. Miner intensity-t csokketsd.
-
Powerer
tag
Rigek hűtésével kapcsolatban szeretném kérdezni tőletek, hogy a kártyák éléhez felszerelt rendszerhűtő ventilátorok mennyire segítik a kártyák hűtését?
Esetleg ha ismert, mi a hőfokban kifejezhető különbség?
Hogy érdemes ezeket felszerelni, pozícionálni?
Milyen típusú ventilátort érdemes venni? Szabályozható vagy fix? Minden kártyához külön 1-1 kicsit vagy inkább kevesebb nagyobbat ami több kártyát hűt egyszerre?Köszi előre is!
-
fireman123
őstag
válasz
Kiskokó
üzenetére
Attól függ, hogy milyen coint bányászol és melyik poolban, ...ha nem soloban túrsz akkor kb. minden blokkból kapsz a hash arányodnak megfelelő (kis) jutalmat, pl. eth-nál, ...de ha egy olyan coint túrsz aminek nagyon kicsi a nethash-e akkor jó sok blokkot fogsz találni, pl. a taona esetében ekkora hash-el tiéd lesz a reward kb. 95%-a,
...ezzel csak 1 baj van, ....nulla a taona értéke
....de "jó" látni, hogy ömlenek a blokkok hozzád
így blokk bálna leszel, 0 értékkel, azaz 0 mínusz áram 
-
Powerer
tag
válasz
Kiskokó
üzenetére
Hali!
A blokkon belül vannak share-ek, ezekkel járulsz hozzá a pool sikeréhez.
Poolonkén különböző díjazási rendszerek vannak, például az elmúlt x sharen belüli részed arányában kapod a rewardból a részed vagy az elmúlt x időben produkált átlagos hashrate-ed alapján kapod a rewardot, stb.
Mindettől függetlenül átlagosan nagyjából az itt kalkulált mennyiségű eth-tel számolhatsz 164 MH-sel:
https://2cryptocalc.com/eth-mining-calculator?hashrate=164Ádám
-
Kiskokó
veterán
Helló
Ezt egyáltalán nem vágom, ugye vannak a block rewardok a poolban.
Mennyi az esély egy ilyet kapni olyan 164Mhs-el ?
Vagy hogy műküdik ez pontosan?
Köszi -
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
Bányászik valaki olyan Linux desktop-on amit közben munkára is használ?
A Windows-om tök reszponzív a PhoenixMiner mellett, viszont ha Kubuntu-n indítom el, akkor diavetítéssé válik a grafikus felület, nem lehet mellette dolgozni.
Akkor is, ha a -gpow paraméterrel szándékosan csökkentem a GPU kihasználtságát. -
-
Albigator
őstag
válasz
koko52
üzenetére
Ezzel sem értek egyet teljesen.
Nekem van mind 3 felbontás jelenleg is.
-FHD 144Hz (24" TN monitor)
-WQHD 144Hz (27" IPS monitor)
-4K 120 Hz (55" oled TV)Sweetspot a 1440p egyértelműen. Van olyan játék amivel jó játszani 4K-ban is, amit mondjuk kontrollerrel lehet tolni picit messzebbről pl Fifa. De van egy pár cím amit azért el lehet futtatni 3080-al is 4K-n normálisan...
Viszont mint írtátok korábban hatékonyságban a 3060Ti odaveri a 3080-at simán.
Én 430-440 kH/W-atnak örülök bőven.Más:
Ki milyen fali fogyasztás mérőt használ? Már kéne nekem is vegyek egyet végre.

-
-
koko52
nagyúr
válasz
Frozen
üzenetére
A mai napig fullhd a legjobban elterjedt. 1440p ami még látható különbség. 4K tök felesleges, főleg, hogy jelenleg nincs is rá kártya, mert ugye inkább a 60Hz a felejtős. A 3060ti tökéletes 1440p 120Hz-re +freesync.
3xxx és piac elárasztás? Ne viccelj, ha ma feltennének 1000-et kb 10 perc alatt elfogyna csak gémerek körében. Már az 1050ti-ért is 70-et kiadnak
1000-1100 euróért küldj nekem 3080-at veszek 6-ot! De komolyan. PÜ
-
Frozen
addikt
válasz
koko52
üzenetére
Az a baj ,hogy a 3060 ti ára nagyon felment ,pont a bánya miatt és nagyon nagy a hiány cikk. Szóval most kb egy 3080 1000-1100euro korul mar van addig a 3070ti kb 600-700 és ha ezt nézed pont ott vagy teljesítmény azonos,persze kell a táp de ha jol belegondolsz abból is van ami 2 csatis és sztem 220-230W /100MH ra vetítve nem vészes ( a hűtésel sincs gond csak azokknál a kártyáknál ahol a memoria thermopad kínai) ezen kívül folyamatosan megy fel az ára és még mindig hiánycikk a gamerekek meg örülnek érte. A 3060ti majd nem tudon ki fogja meg enni mert majd el lesz árasztva a piac és mindenki le fogja vágni hogx ez bányába volt ,játékra meg nagyon nem oké mert harmat gyenge pl 4k felejtős... Fhd be meg már nem sokan gamelnek
-
-
-
-
-
Reggie0
titán
válasz
SzlobiG
üzenetére
Hat, csak ETH-ban tudja ugyan azt. Ha prociintenziv algora lesz szukseg, akkor azert van egy jo 10% elonye a 3070-nek. Pl. Octopusban 52.7 vs 48 MH/s.
#54233 aerosmith: Persze, de az eleg ritka. Viszont szerintem sokat nyom a latba az a teny, hogy 3080/3090-nel elobb kell bezarni a banyat, ha csokken a profit es meg a kartya is kesobb terul meg.
-
Kiskokó
veterán
válasz
SzlobiG
üzenetére
Megtehetném, hogy bármilyen áron megveszem. 3090-et is vehetnék 800-ért nem érdekelne az ára. Viszont ebben az esetben, hogy nem normál árakról, hanem gusztustalanul megpakolt árakról van szó, a legjobb mikor használtan adják 50%-al többért mint újonnan került...
Nekem ezt egyszerűen nem veszi be a gyomrom, és azért sem fogok ilyen áron venni, pedig mint írtam elhiheted, nem a pénz az akadály.
De ne is menjünk bele mert innen is árulnak kártyákat had ne mondjam milyen áron és nem akarok senkit nagyon csúnyán megsérteni. Nyilván mindenki úgy csinál pénz ahogy tud és akar... nekem nem érne meg ennyit. DE az én vagyok.
Sose ez az ember voltam aki neki áll fröcsögni, inkább csöndben elmegyek és max puffogok magamnak.Én itt és most, ma a 10. "már elvitték" üzenet után elengedtem a VGA témát.

-
koko52
nagyúr
válasz
Frozen
üzenetére
Én pont 3080-at nem vennék. W/MHs -ben nekem nem jön be. 3060ti sokkal nagyobb piacot fed le, könnyebb eladni jó áron. És nem bukhatsz akkorát, mint egy 550-600k-s kártyával. + igen a tápból brutál kell ami szintén extrém drága lett. Egy 6-os righez pedig könnyen összeszedsz 3 kis tápot olcsón. 1x8pin vs 3x8pin.
-
-
Frozen
addikt
-
Frozen
addikt
Rendeltem 1200hxi tapot alzarol ,remelem nem egy használt kacatot adbak amit már valaki visszaküldött ,sajnos vicc hogy már 1000 res meg felette lévő tápokat sem kapni minden ki van fogyva
-
-
madpapa
senior tag
Agyrém ez már. Nem szabad ilyen árak mellett beszállni már.
-
Kiskokó
veterán
Hellóka
Gyors kérdés, bányászat szempontjából mivel járnék jobban? RTX 3070 vagy 3060 Titan ?
KöszönömKoko52 : Köszi a választ.
Hát hidd el ha tudnék vennék én is... nézelődtem de 340ezer körül mennek a 3060 Ti-k :S -
-
válasz
2thletme2day
üzenetére
Nekem így megy 0-24-ben. Nem tudom mennyire gyilkolja, ha nem 70 fokos folyamatosan akkor sztem nagy baja nem lesz. 60-as PL-en elég jó a 100, nekem 62-n tudja ugyanezt, viszont a ram sebességgel érdemes kísérletezni mert nekem pl semmit pluszt nem hoz, hogy ha 1240 helyett 1310-en járatom.
Észrevettem egy furcsaságot.
9900K hdmi-re van bekötve most a monitor, 3080 rá van még dugva DP-n, ill a céges notim hdmi-n. Ha a saját gépemet használom akkor ugye az IGP-t használom, mehet adott esetben yt vagy bármi egyéb, a hashrate stabil 99-100, de ha az inputot átrakom céges gépre akkor a hashrate lecsökken 93-94-re, ez mitől lehet? Elvileg ilyenkor nem jelenít meg semmit az integrált vga, de akkor mitől esik vissza ennyire a teljesítmény? (logból visszanézhető) -
2thletme2day
őstag
Nekem így megy az FTW3 tegnap hajnal óta. Ha csak maga a bányászprogram megy akkor 100 körül hasít. Amint megnyitok valamit vagy elkezdek böngészni 85-90-re esik vissza. Mennyire élhető ezekkel a beállításokkal folyamatos használat mellett? Nem szeretném megyilkolni a VGA-t mert alapvetően játékra vettem csak a holtidőben akarom járatni kicsit, hogy valamennyit visszahozzon az árából.
-
-
-
Tocso76
tag
Sziasztok!
Bár kicsit késve, de én is beugornék a bányába.
Rig alapom (ez maradt 2017-ből) és 1db 1070-em van továbbá tervezem 4db 3070 beszerzését. 2013-14-es és 2016-os rallykban is részt vettem, valami kicsi mindig maradt. A tudásom kikopott/elavult, ezért volna néhány kérdésem.
Milyen bányász progit érdemes használni?
Pool-t tudnátok ajánlani ether-re.
Afterburner jó még?
Köszi. -
-
Frozen
addikt
A memoriák miatt van, a mag valóban 43 fok de a memoria sokkal több csak ott nincs szenzor ( sztem mindegyik gyártó máshova rakta az érzékelőt)
[kép] nálam ennyire jott ki. Arra kivancsi lennék vajon a képi megjelenés tényleg dobna még rajta? (Megy 100 felett is csak nem látom értelmét) -
válasz
Albigator
üzenetére
Az a baj, hogy IGP nélküli procival nagyon szenvedés volt, nem lehetett normálisan használni a gépet. Ha yt ment vagy sima böngészés akkor egyből visszaesett 82-85MHs-re a teljesítmény. 223W esetén elég korrekt a 98. Ha nagyon más nem kavar be (win10 update kékhalál, köszi MS) akkor stabilan tartja a 100-at.
-
Albigator
őstag
Nálam most így megy az FTW3 Ultra (zárt házban), @ 0.775V-on:

+1050MEM-el 98MH/s-t tud, 223W-ból ami 439 kH/W hatékonyság.
(ui.:1.56% reject NH-nál teljesen rendben van)HA már nem a tálcán fut a miner, vagy a hwinfo pl, akkor beesik 97 MH/s-re. Viszont ha elkezdek mást csinálni, böngészni stb csúnyán beesik akár 80-ra is.
Igen, ez az IGP néküli proci hátránya.
De erre használom már inkább a pótgépet: 1060 Strix + 2600X ami 15-16 MH/s-t tud alapon 80W-ból, de már +400-500 MEM tuningtól is folyamatosan újból indulgat a bányász progi ami csak 18-19 MH/s.
Más meg simán vígan járatja az ilyen kártyákat 23 MH/s-en.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Crimson Desert
- Samsung kuponkunyeráló
- Filmvilág
- TCL LCD és LED TV-k
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Automata kávégépek
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Acer Aspire 5 A515-57G FHD GAMER notebook - i5 1235U 16GB DDR4 512GB SSD RTX2050 4GB W11
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone Air / iPhone 17/ iPhone 17 Pro/ iPhone 17 Pro Max
- Samsung Galaxy A54 5G / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

( de majd csak nyáron...)
....de "jó" látni, hogy ömlenek a blokkok hozzád 
)