Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: MárkaLánc
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
pacni120
tag
válasz
Frozen
üzenetére
Sziasztok!
Jelenleg claymore-al bányászok szimplán hobbiból, 1-1 db 2070, 2080, 3070 kártyával, de "játszós" kártyának beújítottam egy 1080Ti-t. Kipróbáltam a rigben is a 1080Ti-t és konkrétan félgőzzel megy csak a kártya. 100W-ot eszik és 20at hashel (ETH pill van, de szerintem semmit sem csinál). Próbáltam keresgélni a neten megoldást, de azon kívül, hogy format C megoldotta nem találtam mást (mondhatnátok, hogy akkor mire várok, de simán lehet, hogy csak más drivert tett fel az illető, vagy más sorrendben pakolta be a kártyákat). Próbáltam más minert is, de ugyanaz.
Tapasztalt már valaki hasonlót? -
Frozen
addikt
Itt az új verzió ami mutatja a memoria tempet is [link]
-
-
Raz3r
tag
Üdv srácok!
Némi segítséget szeretnék kérni.
Mely verzió érné meg szerintetek az alábbiak közül leginkább hatékonyság szempontjából:
2x 3070
1x 3080 (1.5x a 3070 árának)
1x 3090 (2x a 370 árának)Köszi szépen a válaszokat!
-
Kiskokó
veterán
Helló
Múltkor tudtatok segíteni, hogy havernál miért tud jóval kevesebbet a GTX1060ja, a más memória miatt.
Most egy másik kérdéssel fordulnék hozzátok.
Van aki használ GTX1080 TI-t ? A neten 1-2 teljesen más beállítás van hozzá csak.
A "probléma" az, hogy ez a kártya olyan 36Mh-st tud, de le lett töltve hozzá ez plusz progi ami amúgy működik is de 41Mh-snél több nem jön ki a kártyából. (ethlargementpill vagy micsoda)Ez így rendben van?
A beállítások asszem gpu +100, Mem +600, TDP 76%A kártya Nvidias founders edition.
Valami ötlet / tipp beállításra ?
Köszönöm -
Albigator
őstag
válasz
Reggie0
üzenetére
Mondjuk ez jogos.

(#54586) SzlobiG
Lehet, hogy azért ez durva becslés.
De amúgy én óvatos tipús vagyok, nálam a 80 fok tartósan már sok bármi legyen is az.
Kivéve AMD kártyánál a HotSpot értéket.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Albigator
őstag
válasz
varmi2
üzenetére
Nekem a lapom is elég jó (Giga X570 AORUS MASTER) és a proci is (5800X) de én úgy értem h a másik slotban csak X8-on menne a kártya, nem?
-
-
Mert én játszok is és kell a teljes PCI-e sávszél, ahogy nézem a fullos riserek bőven 10k felett vannak a sima kicsi meg 3k ezért gondoltam, hogy az alsót mozdítom el, mert az úgy is csak bányászik.
#54580HoppMaster:
Írtam feljebb max 350W-ot fogyaszt nekem a gép konnektorból.#54583Albigator
Akkor ehhez viszonyítva nálam 62 fok a gpu tehát max 80 fokos lehet a memória. Ami még sztem elfogadható, na meg nem is hibázik, de ettől függetlenül elrakom onnét az egyik vga-t. Valszeg felfogom lógatni én is.
-
Albigator
őstag
válasz
SzlobiG
üzenetére
Tanusíthatom Frozen és Sputnyik123 szavait.
A GPU hőfok nem jelent semmit, én sem azt nézem már. A memória akár +11 fokkal melegebb is lehet:
A 3 db MEM temp értékből mindig a legmagasabbat nézem. 54 fokos GPU mellett az 65 fok átlagban.
(# EVGA RTX 3080 FTW3 ULTRA GAMING @0.775V +1100MEM clock)Szerk.:
Ez GPU függő, hogy van-e benne ilyen szenzor illetve ha van, hwinfo felismeri-e. Pl régebbi verziójú hwinfo lehet, hogy nem.
EVGA-nál szerencsére vannak ilyen hőszenzorok. -
TBMC
addikt
válasz
2thletme2day
üzenetére
Ezen GPU tempeket, hogyan lehet kijeleztetni HWinfoval?
Nekem csak 1 "sima" GPU tempet mutat, GPU-t illetően. -
HoppMaster
aktív tag
Áram fogyasztásról direkt nem nyilatkozik senki?
-
Emperor_
addikt
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy RX 5600 esetén milyen szoftverrel állítjátok a GPU, RAM sebességet és feszültségeket?
A bányászprogi az PhoenixMiner.Az eddig általam használ módszerek RX 570 esetén:
Claymore+OverdriveNTool, a ventikre meg s Saphire Trixx
PhoenixMiner+OverdriveNTool. -
-
válasz
2thletme2day
üzenetére
Ennek tudatában szerintem olyan 80 fok körül lehet nálam, de ez egy erős tipp.
Kzkz: +1500-at bírnak a memóriák?
Azt ugye tudod, hogy belenyúltál a tutiba, mert 1000 felett már kevés példány bírja stabilan. Nálam nem változik a sebesség a jobb hűtés végett a lényeg hogy ne hibazzon. Neked akkor több minden is más, gyorsabb ram+másik bánya progi. Szerencsés vagy akkora ram sebességel.
Holnap veszek egy risert aztán az alsó vga-t elrakom vhova, ha sikerül a felső mindenképp marad mert néha van game is.
-
kzkz
őstag
válasz
SzlobiG
üzenetére
Nekem azt hiszem 60, és +1500 a memória.
A riser valami 10 évvel ezelőtti alis rendelésből van, egy toldókábel gyakorlatilag.
Win 10 alatt T-rex progival nyomom. A Phoenixminer 2-3%-kal lassabb volt. A hőfok is számít, mert amíg szendvicsben voltak, és melegedett az egyik, akkor elkezdett hibázni is, és vissza kellett venni a memóriát. Ilyen web-es monitoring felülete is van, másik gépről rá tudok nézni.
-
Ötletes, lehet én is tákolok valamit, ne legyenek ilyen közel azt akkor legalább vissza tudom rakni a hangkarimat is.
Ez milyen riser amit használsz?
A másik hogyan tudsz elérni ekkora hashratet? Nekem a max amit tud az egyik vga az 60.6 MH/s 55% powerlimit és +1100 ram freki mellett. Win 10-el bányászol, vagy vmi más?
-
kzkz
őstag
válasz
SzlobiG
üzenetére
Hát én átalakítottam, most ez lett az eredmény:
Power: 262 W Hashrate: 127.07 MH/s [ minute: 127.06 MH/s hour: 123.10 MH/s]
GPU#0 MSI RTX 3070 63.24 MH/s
T: 57C, P: 131W, F: 64%, E: 483kH/W, S: 11/11 R: 0.00%
GPU#1 MSI RTX 3070 63.83 MH/s
T: 52C, P: 131W, F: 51%, E: 487kH/W, S: 10/10 R: 0.00%Szerintem elég gyári megoldás lett

Csak addig marad így, amíg meg nem lesz a végleges helye, de az még sok idő, addig így termel... -
-
Frozen
addikt
-
Hasonló nálam is a felállás szintén nagyon közel vannak pláne a Gaming-X batár nagysága miatt is. Viszont egész jól bekonfigoltam már őket szépen bányásznak együtt.
A felső nálam 65fokra van beállítva így 50% venti mellett tudja minimális hangszint mellett ez 120W-os fogyi. A másik 54fokos 30%-os ventivel 132W. Vettem ma konnektoros mérőt max 350W-ot eszik a gép úgy hogy továbbra is halkan csákányolnak szóval sikerült elérni ami szerettem volna, ez után már csak a RIG építése jöhet szóba, de abba még nem akarok belevágni. -
válasz
shteer
üzenetére
Közbe egész jól beállt a szett (2x3070 Gaming) -50%-os power és +1000 a ramnak lazán viszik így 59MH/s-el futnak 120W fogyi mellett fejenként. A felső VGA is tartja a 65 fokot 44%-os venti sebesség mellett, sajnos az alsó VGA-ról kapja a meleget így nehezebb dolga van.
-
dvd_R+
őstag
-
Albigator
őstag
válasz
koko52
üzenetére
De ez ilyen Gaming box megoldás volt.
Gondolom laptophoz jó. Francnak se kell ennyiért 3080.
Szerk.:
Már látom észrevetted. Telóról olvastalak, aztán mire bekapcsoltam a pótgépet és a képet levágtam már eltelt egy kis idő.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy nem lenne rossz egy ilyen vízhűtéses kártya egyébként.
-
triklin
tag
Bios mod nélkül, hogyan lehet 25-26mh/s nél többet kihozni/hatékonyabban üzemeltetni egy rx480 8gb-t ? (sapphire nitro+ oc)
Most core 970mV 1160mhz, mem 2100, így 100w-on megy
samsung chipes, Crimson 20.11.1
Phoenixminer 5.5cpróbáltam többféle drivert, mindet ddu-ztam. Nem veszek észre különbséget ha gyári órajelen járatom a gpu-t (1266), vagy alulfeszelve, csökkentett órajelen.
Köszi -
koko52
nagyúr
Na, úgy látom Alza is botozva van. 3080-ra jelzett a web figyelő monitoromon. Ráléptem 2-3 s alatt, már egy sincs. Figyelő szerint 545 490-ért elvitték mindet. Giga aorus
-
dvd_R+
őstag
válasz
dvd_R+
üzenetére
Sajnos sehogy nem sikerült működésre bírni az m.2 slotban lévő átalakított..

Nem tudom most hogy azért mert "gagyi" az alaplap vagy mert hibás az átalakító..
Viszont találtam alternatív megoldást [link]
Szerencsére volt itthon egy ilyen, ezt betettem a legalsó slotba az alaplapon, majd ebbe 2 usb részére 2 risert és így felismeri most az összeset
kérdés ez így mennyire életbiztos ?
mer ugye most 1 pci e slotra 2 kártya van rá kötve ennek segítségével.. -
Frozen
addikt
Na most srácok a gyors kérdés mert tegnao nem sikerült megértenem.
Szóval van egy full riser kit ennek a végét ha beledugom nem a hozzá kapot pcie 1x vegen levo usb be hanem abba az usb karryaba amit mondtam akkor az ugy nem fog mukodni? Vagy jó lesz ugy is? Bocsi h hig az agyam -
BeeNiTTo
tag
Sziasztok
Hiveos -on most hogyvannak a költségek??
Ha 1 rigem van több kártyával akkor hiveon poolon ingyenes ???(ethash) -
dvd_R+
őstag

Itt ha a fast bootot tudom teni fast és ultra fast-ra, ha átteszem a kettkö közül bármelyikre ezek jönnek elő

Ez az összes beallitható lehetőség
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok
Segíséget szeretnék kérniAdott egy Gigabyte A320M-S2H Rev 1.1 [link] legfrissebb bios fent van
Nvme m.2 slotból szeretném működésre bírni a videókártyát egy ilyen kis átalakítóval
LM-141x-v1.0 [link]
Az alaplap slotjában benne van az átalakító, a 4tüs kábel aminek a vége molex össze kötve egy molex to sata kábellel aminek a végébe pedig sata kábelről kapja az áramot
Az így kapott pci-e slotba bele a riser (006c), majd bele kártya áramot a risernek is stb..Gép bekapcsol áramot kap villágít mint egy kárcsonyfa.. viszont a windows nem látja a kártyát
Valami bios beállítás lehet a gond vagy valamit rosszul csinálok ?
-
aerosmith
őstag
Egyik sincs agyon húzva. HiveOSben a DDR frekit kell beírni így ami ABben 1200 az hiveban 2400. PL az nem százalék hanem watt.
Amúgy meg sziliciumlottó hogy melyik mit bír.
3070 gyakorlatilag 3060 teljesítmény miningben, a szarabb káryták kicsivel több feszt kérnek és a magasabb (már nem sokkal) ár miatt valamivel hosszabb a megtérülésük. -
kzkz
őstag
válasz
B4l!nt
üzenetére
Nem fúj összevissza. Elölről fúj be mindegyik, és alulról fel, majd fent ki.
Egyedül a hátulra ragasztott venti ami kicsit ellentmondásos lehet, az befelé fúj, de ott van rögtön kettő, ami felfelé irányítja.A 2070 superrel ez a gép 260W-ot vett ki a falból bánya közben. A 3070-nel 225-öt.
Amúgy 10db venti, nem 8
-
törölt tag
Lehet, igen. Itt össze is tudod hasonlítani a Ledger Nano S-t és az X-et:
https://shop.ledger.com/pages/hardware-wallets-comparison -
Morph76
senior tag
Még egy kérdés vegyes konfighoz. Ha egy 3060ti és egy 2070 egy gépben van, mindkettő driverét fel kell rakni, vagy elég a 3060ti-nek a drivere?

Esetleg 260super-hez beállítása van valakinek, kb mikor lenne ideális? Ez a htpc-ben van és
azt is belőném pontosabban. Ezt is köszi.
-
Albigator
őstag
Nem hiszem. Mármint ha túlmelegszik eshet a hashrate gondolom, de nálam nem ez a helyzet.
Rengeteget kísérleteztem és azt vettem észre h +100MEM~=+1MH/s a 3080-omnál, hűtéstől függetlenül.
Nálam most csak 1db 140-es venti van alól, az ami ér is valamit, még ha keveset is. 2 is befér de a 2.-nak nincs értelme, mert alatta közvetlenül a táp van így nem tud szívni onnan levegőt.
Nálam ami még sokat érne, ha az NH-D15-öt lecserélném vízhűtésre, mert akkor nem lenne lefojtva a kártya teljesen a CPU hűtő által. -
Morph76
senior tag
3060ti -vel aki bányászik, mennyit ad a memóriának +?
Órajelből ott mennyit érdemes levenni?
Köszi előre is.
-
kzkz
őstag
válasz
aerosmith
üzenetére
A 3070 hashrate-je hogy-hogy csak így agyontuningolva éri el a 60-at?
Eszerint 61,8 lenne alapjáraton.
Mondjuk nekem is 60 alatt volt bőven, de órajelállítás után (-500/+1500) most 63,7-et mutat. A power limit miért 140%? Nálam 64, meg a hőfok is ennyi egy zárt, de ventikkel teli házban. -
Powerer
tag
Jó reggelt!
Olyannal találkozott már más is, hogy a teljesen stabil (egy hete azonos beállítások mellett hiba nélkül működő, stabilan 60 fokos) kártya egyszer csak reseteli magát gyári beállításokra (100% PL, 0 mem), a miner pedig újraindul magától és megy tovább?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Autós topik
- World of Warships
- Arena Breakout: Infinite
- Futás, futópályák
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Bemutatkozott az Infinix GT széria új generációja
- Assetto Corsa Rally
- További aktív témák...
- ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE - m-ATX OC király: dobozában, tartozékokkal, tökéletes állapotban!
- Lenovo Thinkpad T14 G2 új garis SSD-vel, Touch LCD
- ASUS RTX 4060 DUAL 8GB GDDR6 OC V2 - 1 ÉV GARANCIA, NÉVRE SZÓLÓ SZÁMLA, UTÁNVÉT!
- ÚJ Bontatlan Apple iPhone 17 Pro 256GB Silver ! 1 ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- iPhone 12 PRO MAX 128GB grafit gyönyörű vadonatúj 100% os akkumlátor! KÁRTYAFÜGGETLEN!
- Lenovo IdeaPad Slim 5 OLED i7-13620H 16 GB DDR5 512SSD FHD+ Garancia
- 27% - ASUS NUC 15 Performance Core Ultra 9 275HX / RTX5070 MiniPC! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 15 2025 M4 24GB RAM 512GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Asrock Z270 i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB GameMax Storm 2 AB Adata 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(3080). Szóval úgy is el lehet pötyörészni, ha arról van szó.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Azt ugye tudod, hogy belenyúltál a tutiba, mert 1000 felett már kevés példány bírja stabilan. Nálam nem változik a sebesség a jobb hűtés végett a lényeg hogy ne hibazzon.