Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yany
addikt
Na, nézzük egyesével:
(remélem azt látja mindegyikőtök, hogy soha nem vitatom el egyik oldalról sem az előnyöket, minden vagyok, csak elfogult nem és ha hiányos a hsz-em, azt is mindig elfogadom, de vannak érvek, amik mellett kitartok).@rebb:
1. nem profitot, hanem bevételt nézhetsz, mert nálam a 2 top még mindig az NV-n a jobb, bár éppencsak.
2. tökéletesen egyforma soha nem lesz két különböző kártya és ez nem is fontos. Nagyságrendilag azonosak, aminél bőven nagyobbak az árfolyam és hw-beállításból adódó ingadozások az adott rigeknél a gyakorlatban.
3. Miért hasonlítanék két algot össze? Egy bányásznak nem az a lényeg, hogy mit tud a kártyája egy olyanban, amit nem akar bányászni, hanem mit tud kihozni belőle. Nem véletlenül tettem hozzá, hogy volt, amikor az 570-esek voltak jobbak a fenti összevetés alapján (ether volt a menő), volt amikor a 1070-esek (nicehash éra) és most kb egál. Soha nem azonos, de nagyságrendileg egy ésszerű bányász ugyanazt hozhatja ki velük.@szazbolha:
1. Valóban a hsz-be már nem raktam be a képet, viszont a whattomine-t abban belinkeltem. Azt kell nézni. Onnan vannak a számok is.
2. Amikor a kurzor mozgatja az egeret: egy bányász nem úgy választja meg, hogy mit termel, hogy mi az összevethető egy valaki által összeállított számítás szerint, hanem kb.
a. whattomine --> melyik a legjobban termelő?
b. hol vagyok regelve (trade) --> be tudom-e váltani erősebb coinra?
c. szimpi, stabil wallet elérhető-e hozzá --> van hova pakolni?
d. ideológiailag bejön --> lesz*rom mit tud, de ez a coin kell nekem és megvenni nem akarom
e. stbstbstb, mindenki tegye ide a saját érvelését egy coin mellé, de a lényeg, hogy nem olyan coint fogok bányászni, aminek a hash-ét össze tudom vetni egy másik platform teljesítményével, hanem olyat, ami jól hoz, ilyen egyszerű. Főleg, hogy a sokat emlegetett whattomine az ismert körülmények ellenére meglepően precíz munkát végez, tehát fölösleges háziszámolgatásokat csinálni. Legalábbis olyanra, amire van egy kész, elég jól irányt mutató eszköz.@Sondi1986:
1. Duálban nagyon nem érdemes GeForce-okon bányászni, de ez a kérdés már jóval a meghibásodás előtt kiderül: egyszerűen nem is profitábilis. Pontosan, ahogy idézel is: a Polarisok sokkal inteligensebben oldják meg a multiterheléses helyzeteket. Ezt bárki láthatja a Windows desktopon is, amikor teker a gép a háttérben. Egy GeForce igencsak megakad, míg a radeonok jóval gördülékenyebbek maradnak. Ezzel kár vitázni, ha valaki próbálná, mert nem hitből írom. Biztos van olyan eset, ami rámcáfolna, de többféle algoritmussal is hasonlóak a tapasztalataim, tehát merek általánosítani.
2. Nem 1060-asokról szóltak a megállapításaim, hanem 1070-esekről, a 1060-asokat most ne keverjük bele. Még a rosszabbak is mennek minimum 4-500 +MHz-eket, nincs akkora difi, mint a 1060-asoknál, vagy az RX570-eseknél a Samsung vs. Micron. (nyilván itt is lehet lobogtatni, ha valaki peches és alig megy +200-at a VGA-ja, de ugye a tuning mindig lutri és erősen függ a környezeti tényezőktől)Mindegyikőtöknek van olyan tartalmi mondanivalója, amit megértek (őszintén), de az itt most általam leírt dolgok csupán abba az irányba mutatnak, hogy minél egyszerűbb, olcsóbb, stabilabb és profitábilisebb legyen a bányászat. Lehet máshogy is csinálni, csak nem érdemes. Ettől függetlenül kár védeni az RX570-eseket a 1070-es favorizálásommal szemben, mert azokat is nagyon jó vételnek tartom (sőt magam is filóztam ezen nemrég), hiszen nagyjából ugyanazt nyújtják. Valahol még jobbak is, más szempontok szerint pedig nem. Ahogy schawo-nak is írtam a másik topicban: egy kérdés soha nem feketefehér. Érveket nyugodtan hozhat fel mindenki egyéni preferenciája szerint, ezért nincs A LEGJOBB, csak a legjobbak vannak. De simán van olyan közeg is, amiben egy Vegát tudok kihozni győztes választásnak, de már így is sokat járt a kezem...
[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Ferenc.
tag
De az a baj, hogy ez jelenlegi állapot, ami pár óra alatt fordulhat is a másik kártya javára.. Ezért érdekelne engem visszamenőleges adatok, hogy pl fél évvel ezelőtt milyen számok voltak itt ezekre a Coinokra, ezekkel a kártyákkal.. Vagy a napi hozam nem változik nagyjából? Mert az jó akkor.. én hónapról hónapra kevesebbre számítok, mivel egyre többen bányásznak.
-
Yany
addikt
Jogos, nem számoltam olyan trade-ekkel, ahova nem regisztráltok be. Ez nyilván személyenként változik. Polo, bittrex, bitfinex szerepelt a gyűjtésben. Ha kiszeded a többit, ugyanazt kapod, amit írtam, megkövetlek, mert megfeledkeztem, hogy kiszedtem és nem gondoltam, hogy ezt is megjegyzi. Nyilván ez az RX570 felé billenti a teljesítmény-mérleget aktuálisan. Ugyebár ettől még áll, hogy ez folyamatosan változik és az ETN sem régóta van topon, de ettől még pontatlan voltam.
@Techi, köszi a reportot, nagyon hasznosak az ilyen tapasztalatok az újdonságokról.
IOTA: LOL, figyelitek, hogy közben az IOTA hogy felsettenkedett a kaptitalizáció szerinti 4. helyre?
Ferenc, Sparrow: srácok, akárhogy is csűrjük csavarjuk, mindegyik rizikó. Egy Antminer is lehet brutál komolyan nyereséges befektetés, ha beválnak a jóslatok és 100e USD-s nagyságrendekig mászik fel, és a GPU is hozhatja a maga meglepő fordulatait (mint ahogy én is kb. fele annyi idő alatt hoztam be a GPU rig árát, mint eredetileg kinézett). Ráadásul nagyságrendi befektetendő különbség sincs, hiszen egy 3000 eurós gép egyáltalán nem elvetemült (ld. 6 db 1070-es rig), ami kb. egy ár az AntMinerrel. Jó kis dilemma.
[ Szerkesztve ]
-
Yany
addikt
Hát igen, be is néztem, mert én alapból kicsukom a kicsiket, hogy a Nicehash-hez hasonló bajokat megelőzzem, de látod, így is becsússzan a baj. Most a Kraken nagyon ingatag, és már olvastam pletykákat is hivatalos témában, de nem hivatalos forrásból. Mindenesetre gyorsan megtanultam egy szoftveres walletbe tenni a btcmet, mivel HODLerként nem másik trade volt a legvonzóbb alternatíva.
ETN: Wow, az nagyon nem rossz!
[ Szerkesztve ]
-
Vigilante
őstag
Azóta átmentek, hála égnek.
Én, most az ETN eupool miatt aggódok... Napok óta Pending Balance: 7.14 ETN és This Pool, Block Found: 4 days ago. Ennyire kevesen vagyunk az eu szerveren!? https://eupool.electroneum.com/ (Hash Rate: 413.10 KH/sec)
Pedig: Block Found Every: 7 hours (est.), és okéh, hogy est, mint körülbelül, de ez már 4 nap!
[ Szerkesztve ]
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
-
tom120514
őstag
Pont mindegy hány darab ETH a jutalom ha értékben nem csökken, éppen a Fiat értéket akarnák növelni, cserében alacsonyabb BR lenne, a bányászoknak akik rögtön kiveszik Fiatban mert kell az áramra, tök mindegy hány darab, az számít, mennyi dollárt kap érte. Az Asic fejtegetés a cikkben pedig simán nem igaz.
Két éve is ment a duma aztán hol vannak a tízezer forintos VGA-k ezerszámra ?[ Szerkesztve ]
Never go full retard.
-
-
Janou
őstag
Ahogy mondod Beléptem, megláttam. Mondom ez bányagép. Erre előadták nekem a mesét. Ez után kutakodtam kicsit amit le is írtam itt az előbb. Ezért vannak kétségeim.
Ezt szeretném én is. Nem akarok szólni az ügyvezetőnek. Nem is köptem be őket, nem is tervezem. De szerintem ez így nem okés ebben a formában. Titokban becsempészni, jogosulatlanul áramot használni...[ Szerkesztve ]
-
Janou
őstag
Köszi
Nem akarok velük ki*aszni, lejáratni stb. Az senkinek nem hiányzik. Rosszat sem akarok, de ez így nem fair a céggel szemben aki megbízott.
Én is megpróbálnám fedősztori alá rejteni a dolgot. Esélyes.
Ha windows lenne a gépeken már MINDENT tudnék. De ezeken okosan Linux van. -
Emperor_
addikt
Értem.
A gép neve (ping -a [IP cím]) még nem volt elég árulkodó, a port azért eléggé gyanús volt nekem is .A gép nevébe beletenni encodert, az meg azt jelenti, hogy készültek az álcázásra. Szerencsétlenségükre hozzáértőbe futottak bele .
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
krepp
tag
"nem atomfizika" igen, tényleg nem....
..de aki egy sima ár/érték arányt nem tud kiszámolni, és jó ötletnek tartja hogy gyenge altaltalt coint túrjon a legjövedelmezőbb helyett, annak az alap matekkal is komoly gondjai vannak....
"Mi nem szenvedünk! Mi így élünk!" ...Hofi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Autós topik
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Facebook és Messenger
- Hálózati / IP kamera
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- LEGO klub
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest