Hirdetés
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
BandiT85
aktív tag
Ja igen, akkor megvan, csak nem találtam hol kell paraméterezni, de azóta megvan, köszönöm!
-
BandiT85
aktív tag
Sziasztok!
HiveOs kérdés: eddig win10 alatt bányásztam, de beszereztem a 4db 1080ti mellé egy 5700xt-t. Win persze nem indult, ezért kipróbáltam a Hiveos-t, amivel kezdtem megismerkedni tegnap óta. Szóval, meg lehet azt csinálni, hogy a 4 nvidia meg a radeon külön-külön bányászprogrammal fut?

-
tom120514
őstag
válasz
atleticofan
üzenetére
Ne gondolj ilyesmire, mert
1. nem éri meg ez a régi xar [link]
2. LTC nem olyan algo amit ez a régi xar tud bányászniSegítő szándékkal mondom hogy ha ennyit tudsz a kriptoról, olvass sokat még, mielőtt egy fillért is beleteszel bármilyen formában.
-
atleticofan
csendes tag
Sziasztok,
Kérdésem lenne, Antminer S9 ASIC bányászgép még megérős? vagy már semennyire?
Főként Litecoinra gondoltam.
Köszi előre is,
-
rebb
tag
válasz
digo00
üzenetére
Szerintem is ezt gyorsan add el...
Vagy vegyél egy olcsó FSP tápot használtan, kb 4-5000Ft. (ezzel indítsd az alaplapot)
Plusz egy szervertáp 12db PCIe 8-as csatival. (lehet 6db -6os és 6db -8as felállásban is) ha tudsz forrasztani, magad is elkészítheted anyagáron.Vagy ha 1db szerver tápban gondolkodsz, akkor viszont kelleni fog egy ilyen is, amivel az alaplapot indítod.
-
shteer
titán
Találkozott már bármelyikőtök hasonlóval?
ASUS Z270-P, i3-6100, 4GB RAM, 8x P106-100, 1000W FSP Gold, molex riserek
A szóvan forgó GPU a felső M.2-be van bekötve adapterrel, minden PCIe x1-re állítva (x2-vel is próbáltam), single tesztelve külön gépben
Frissen telepített Win10 1703 (update off), nV driver 431.60 whql
Ki milyen irányba keresné a hibát? -
digo00
tag
Rebb : Akkor olyan tápot kell szereznem amiben 6db 6+2-es csati van.Mert később 6 kártyásra akarom megcsinálni.Tudsz esetleg ajánlani valami jobb tápot amiben több a 6+2-es csati vagy inkább szervertápot vegyek?Vagy van erre a célra való táp?
Madpapa: Sajnos a riserek molex csatlakozásúak.Amit használok hozzá molex sata átalakítót annak sem a molex fele hanem inkább a sata fele melegszik.
-
rebb
tag
válasz
digo00
üzenetére
Lehetőség szerint ne használj átalakítót.
Ha melegednek egy kicsit a csatik az nem baj, de azért figyeld a sárga vezetékeket azok szoktak nagyon hamar feketedni, ha nem jó a kontakt vagy sok áram folyik rajtuk keresztül.
Nehogy így járj. -
digo00
tag
válasz
aleister
üzenetére
Sajnos leállt egyedűl is ez a kártya.6 percet bírt.Valahol meg tudom nézni,hogy mennyire van húzva?Aztírtad,hogy túl van húzva esetleg nem lehet visszaállitani alapra?Vagy az nem lehet a gond,hogy ami a kártyára megy 6+2-es csati az ennél a kártyánál 2-es molex átalakítóval van csatlakoztatva.A másik kettő pedig ami tápból kijön 6+2-es és azzal.
-
-
koko52
nagyúr
Gondoltam ránézek a cuccokra nicehash mobil app-al. Kéri a 2FA kódot. Ez ugye 8 karakter, 7-nél többet nem enged.
Ez ennyire nem megy nekik? -
madpapa
senior tag
RX 5700 kártyákat szerintetek lehet hajtani egy tápcsatlakozóról?
-
koko52
nagyúr
válasz
fireman123
üzenetére
Algóritmussal már megtanultam, hogy csak daggerhashimoto. Ez a bú..i nicehadh szivatott a lolmine-al ami nem azt használta. Váltottam és most már faxán jön az 1.8 dollár/nap / rx5700xt.
Linkelsz egy ilyen videót? Ha megjön a többi 5 kari, egyesével hogy tudom undervoltingolni egy hiveOs program esetén? -
prmcsk
addikt
aleister: Nekem még megy. Tegnap mind érintve volt ezzel a sz.rsággal...
-
aleister
veterán
Ismét szopó van Hive-on. Twitteren posztoltak is róla. Elvileg csak a statisztikákat érinti...hát nemtom.
"Mining operations will be unaffected, but there may be statistical (worker/hashrate/payout) glitches during 19th and 20th November (but maybe not), earlier remaining payments, not on the 28th, as usual." -
varmi2
nagyúr
Üdv.
Milyen beállításokkal megy a csákány neketek rx 5700 xt-vel? Pár napon belül a bírtokomba kerül egy ilyen vga, és csákányolásra akarom fogni. -
tom120514
őstag
válasz
fireman123
üzenetére
-
fireman123
őstag
na tessék megint 51% attack
[link] ...rohadjon meg az egész nicehash -
digo00
tag
Sziasztok.Sikerült beállítanom a hive os-t.Csak az a gondom,hogy a 3 kártyából csak 2 megy.Mi lehet a probléma? RX470 4GB-os kártyák. ETH bányászat.
-
Loci1981
csendes tag
válasz
fatpingvin
üzenetére
Köszi az ötleteket.
Lemezképem nincs, de már 83 féle módon telepítettem újra a béta verziókat, mindegyik ugyanazt produkálja.
A memóriából van még egy 4Mb-os, amit már betettem ugyan a másik mellé. De holnap megpróbálom azt, hogy csak az új lesz az alaplapban. -
koko52
nagyúr
Most az alulfeszelés is kelleni fog, mert 1200mV-on 82C-os és 185W-ot eszik.
Ha megjön a többi 5 kártya, azokat hogy tudom majd egyesével alulfeszelni? -
koko52
nagyúr
válasz
fireman123
üzenetére
Aki most kezdte annak jó addig amíg megtanulja a többi részét.
Pl most azt nem értem, a nichesh egyik gépben egy 5700xt-vel túr. Pár percig daggerhashimotot 1,5-4 dollár profittal, majd vált BeamV3-ra 0,8 dollár profittal. És ez oda vissza folyamatosan. Ez miért van? (lolMiner) -
tom120514
őstag
válasz
fireman123
üzenetére
Gondolom a kényelem. Nem is értem, szerintem pont az az egyik jó ebben hogy mókolod a gépet, összeáll, akkor bányászol, váltod ha akarod, tanulod, mi hol és hogyan működik.
-
fireman123
őstag
-
törölt tag
válasz
fireman123
üzenetére
Nicehash-ről nekem is meg van a véleményem. Zárolta a fiókom, és egyúttal a pénzem is. Rájuk írtam, hogy ugyan már mégis hogy lehetséges az, hogy a saját pénzemhez nem férhetek hozzá? Azt a választ kaptam, hogy majd csak akkor fogom visszakapni a SAJÁT pénzem, ha az összes személyes adatom megadom számukra, név, lakcím, személyes okmányok, adószám, stb., stb., de amennyiben valamelyik nem lesz valós, akkor törlik a fiókom, és a pénz az övék! (Az, hogy valós-e, gondolom csak úgy fog kiderülni, hogy az adatok megadását követően bekérik majd a személyes okmányokat lefényképezve is, hogy ellenőrizhessék a megadott adatokat!) Normálisak ezek?!
-
tom120514
őstag
válasz
fireman123
üzenetére
Nicehash rohaggyon meg, aki bányászatból akar valamit, vegye már a fáradságot hogy beüzemeljen egy rohadt Windowst vagy Linuxot és azon egy hat perces munkával egy bányász progit. -
fireman123
őstag
Nyilván sz@r ügy ha meghekkelik a nicehasht és leürítik a userek számláit, de gondoljatok bele, hogy a nicehash-en bérelt hash-el (akár a Ti rigjeitek általi kapacitással is) meg meghekkelnek (51%-os támadás) egy egész blokkláncot mint aug-szeptemberben 3x az etc-t és ott okoznak hatalmas károkat, nem tudom hogy akkor ment-e a nicehash usereknél az aggódás, gondolom nem mert akkor nem ők voltak a károsultak hanem "csak" esetleg bérbe adták a hash kapacitásukat lehet hogy éppen a támadónak, ...no ezért utálom az egész nicehash-t és hozzá hasonló hash bérlési lehetőségeket.
-
aleister
veterán
Újabb anomália:
Megnéznétek, hogy nálatok volt-e ETH alatt miner hiba 10:12 és 10:60 magasságában?
HiveOS, HiveOn pool, Phoenix miner. 3 db, hónapok óta atomstabil rig egymástól függetlenül, percre pontosan dobta kétszer is a phoenixminer reboot-ot.. -
Loci1981
csendes tag
válasz
fatpingvin
üzenetére
Egyenként megpróbáltam a kártyákat HiveOS alatt úgy, hogy mindig csak egy kártya volt az alaplapra dugva és mindegyiknél ugyanezt csinálja.
Félek tőle én is, hogy valami hardveres dolog lesz, de elég valószínűtlen, hogy mind a 4 kártya egyszerre haljon meg. Próbálom majd tesztelni őket windows alatt. -
Loci1981
csendes tag
válasz
fatpingvin
üzenetére
Köszönöm.
Amikor láttam, hogy memória gondja van, tettem bele a 4 Mb mellé még 4et, de nem oldotta meg.
A régebbi kernellel most ezt produkálja:
Kivettem minden Flight Sheet-et a rendszerből és úgy indítottam. Egészen addig jól megy minden amíg be nem állítok egyet és rá nem nyomok, hogy indulhat a mining. Utána jön a hibaüzenetet. -
koko52
nagyúr
Nicehash megint padlón?
-
fatpingvin
addikt
válasz
Loci1981
üzenetére
a hibaüzenetek azt mutatják hogy az OOM killer akcióba lépett, azaz elfogyott a ramod. valamelyik process akkorára hízott hogy nem fér bele a rendszermemóriába, swap nem tudom van-e. ennél többet a hibüzenetből nem tudok kihámozni. kéne nyomni egy újraindítást aztán htop-pal vagy valami hasonló rendszermonitorral megnézni hogy mi zabálja fel a ramot
-
Loci1981
csendes tag
Sziasztok!
HiveOS használóktól szeretnék kis segítséget kérni. Pár hónapja használom gond nélkül a rendszert, 4 db rx5700xt kártyával.
Így utólag nézve elég hülye voltam, mert egy jól működő rig-hez nyúltam hozzá, de frissítettem az OS verziót a legfrissebbre. A kernel továbbra is maradt 5.6.0-200909-hiveos-beta, viszont láttam hogy folyamatosan fejlesztik az OS-t és gondoltam kipróbálom.
Először bányászott ugyan a 4 kártya, de mindenféle irreális hashrate-eket írt, most ott járok, hogy látja a 4 GPU-t, mintha mi sem történt volna, de bármilyen flight sheet-et állítok, nem indul el a bányászás.
Változattam pool-t, miner-t, semmi.
Újra mount-oltam az eredeti HIveOS bétát, leválasztottam a rig-et, újrakezdtem az elejéről, de ugyanaz.
Próbáltam külön 1-1 kártyát, visszatettem az eredeti ROM-ot, de ugyanaz.
Minden funkció működik, látja a kártyákat, tudom kezelni a ROM-okat, de egyszerűen nem indul el a bányászás.
Eltelik kis idő és ilyen hibákat dobál a képernyőre:
Ha valakinek van ötlete nagyon megköszönném, ha megosztaná akár itt, akár privátban.
Köszi előre is! -
sanzi89
addikt
válasz
ludman07
üzenetére
Gigabyte mellett szól a 3 év garancia, a Sapphire pedig egy jobban megépített kártyának tűnik. Ha 2 évig nem lesz vele gond, szerintem a harmadikban sem. Én a Sapphire-t választanám, a hűtése is jobbnak tűnik, plusz szerintem király dolog a BIOS switch. A hashrate hasonló lehet. Használtpiacon is az egyik legmagasabb áron a Nitro+ kártyák szoktak menni.
-
ludman07
csendes tag
Sziasztok!
8-as riget építek viszont 2 kártyán gondolkodom szerintetek megéri a +17ezret a NITROEthereum-ot akarok vele bányászni amíg lehet!
Hive OS-t használnám!
Garancia és eladás szempontból a Gigabyte felé hajlok mert erre 3 évet ad a Sapphire csak 2 évet!Eth hashrate között szerintetek nagy különbség lenne?
Ti melyiket ajánlanátok?
Gigabyte Radeon RX 5700 XT 8GB Gaming OC videokártya (GV-R57XTGAMING OC-8GD) 123.000Ft NETTÓ
Sapphire Radeon RX 5700 XT 8GB NITRO+ videokártya (11293-03-40G) 140.000Ft NETTÓ
-
madpapa
senior tag
Hát itt van. Lehangoló.
-
madpapa
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Ford topik
- Autós topik
- Magyarországra is megérkezett a Poco M8 5G
- Call of Duty: Black Ops 7
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Nintendo Switch 2
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- További aktív témák...
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 14 M4 MAX 14 32GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető Deák
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- Apple iPhone 16 Pro MAX 256Gb, White Titan, Makulátlan állapotban, kártyafüggetlen, 3év , 100% akku
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3853
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ez ennyire nem megy nekik?