Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
Iginotus
addikt
válasz
varmi2
üzenetére
Igen.
De van egy-két hely ahol nem megy.
Pl Kólaautomata / szendvicsautomata / automatatankolás (auchan 0-24-es kut.), tehát az előre beterhelős tranzakciók nem mennek vele.
Ahol én eddig próbáltam boltban vagy normál tankolásnál még a kínai üzletben is működött.
Komplett mobilbank van hozzá szóval simán használható. Most ugyan brexit kicsit bekavar nekik de eddig meg vagyok vele elégedni, főleg, hogy ingyenes.tom120514 Megvan

De sosem próbáltam még. És ahogy nézem annyira nem is rossz a váltása.
3 461,62 EUR - COINBASE-en
3 504,89 EUR - REVOLUT-on
Annyira nem vészes különbség.ETH ra 117,2 coinbase és 119,2 Revolut. Vételi és 115,3 eladás.
Ez kb 2 % os Fee. -
Iginotus
addikt
válasz
varmi2
üzenetére
Igen kb.
Criptot nem vált olyan jól mint a hivatalos váltók, szóval én csak EURot szoktam rá utalni coinbase-ről. Aztán azt át HUF-ba és elköltöm ahol éppen vagyok. De vásároltam már vele Ausztriában és Németországban és vettem le EUR-t is minden megy szépen ahogy kell.
DE nekem nincs preniumom sem tehát én az ingyenesen vagyok.
Azt hiszem én nem is tudnék criptot váltani így. -
varmi2
nagyúr
Hogy működik ez a revolut kártya? Ha a prémium kártyát választom(havi 2.5k huf), akkor kapok 5 crypto valuta tárcát, és ha oda elutalom az adott cryptot, azonnal át tudom váltani euróba/dollárba/forintra, és egyből tudok vásárolni bárhol bármit, illetve atm-ből kp.-t levenni? Jól értem?
-
Iginotus
addikt
Aki bányászik grint, hogy teszi pénzé? Marad fiatba és vár?
Vagy eladja? Ha igen hogyan?
Én ahogy számolom a legjobban akkor jövök ki, ha BTC-be váltom át aztán a BTC-t coinbasen eladom EUR ért és azt veszem ki Revoluttal.
ETH-ba nem éri meg mert sok rajta a bukó.
Jelenleg https://bitmesh.com-en van a grin és lassan eléri azt a limitet, hogy nem szeretném ott tárolni...Ki hogy csinálja / csinálná?
-
Immy
őstag
Sziasztok,
CPU-val történő bányászásra milyen coin típust ajánlatok?
-
Iginotus
addikt
ASUS Radeon RX VEGA64 8GB HBM2 PCIe (MINING-RXVEGA64-8G) Videokártya
Van valakinek ilyenje. Van ezek kiement? Miért is mining edition?
-
Zlcsi
senior tag
sziasztok!
az egyik két kártyás riggel lefagy bányászás közben, konkrétan kék halál win 10 alatt

memtes, és hddchack nem talált semmit,
nicehash-el bányászok, ott ki lehet választani, hogy melyik kártyá(k) menjenek.Elég egyértelmű, hogy melyikkel van baj, mert mindig csak akkor fagy le, ha az a kártya bányászik, de van hogy órákon keresztűl megy, van hogy 1 perc alatt lefagyasztja a rendszert.
Van valamilyen videokártya tesztelő program ami megfoghatja, hogy mi a baja? Mert ha így vissza viszem, szinte biztos, hogy két perc teszt után visszadobják, hogy köszi de semmi baja.
-
Ylgram1
tag
Szeretnék pár ETNX-et átváltani BTC-re vagy ETN-re, de vakamikor tavaly nyáron fejeztem be a bányászatot, és csak az akkori blockchain állapot van meg letöltve. A mostani utaláshoz szinkronizálni kéne a blockchaint, de a jelenlegi daemon az istenért sem hajlandó felvenni a fonalat.
Esetleg valaki tudna segíteni? -
Ylgram1
tag
válasz
Iginotus
üzenetére
Én EthOS-el kezdtem a bányászatot, az nagyon stabilnak bizonyult, viszont a limitált beállítások miatt nem lehetett kihozni a maxot a rigből. A W10-es rendszer 81 napig ment a leghosszabb periódus alatt hiba nélkül és többet is hozott a rig. Féltem én is tőle, de pozitívan csalódtam.
-
shteer
titán
Csak én látok “versenyt” az ETH és a BCH árfolyama között?

-
Pioneer
őstag
GRIN coin-nal mi a helyzet, megdöglött?

-
Iginotus
addikt
Update 30 napig bírta a gép újraindulás nélkül HIVE os el

Aztán GPU 1 errort okozott és újraindult. Ez alatt 4 db rejekted share volt összvissz..
Szerintem ez elég jó! Windowshoz képest is... -
#50057 A jogos tulajdonost próbálják védeni, inkább örülj neki, a Te érdekedben csinálják. Nekem csak a 2FA miatt kellett jeló resetet kérnem, de az simán ment még anno.
#50060: Mérlegelés kérdése. Tőzsdét meghackelhetik, ahogy a saját tárcádat is. Tőzsde hack esetén reménykedhetsz kártérítésben (hahaha, de naív vagyok), ha a gépedet/széfedet hackelik meg, akkor nem.
Nyilván nem javasolt tőzsdén tartani nagy mennyiségű cryptot, de esetenként biztoságosabb lehet. -
tom120514
őstag
válasz
Pusztító88
üzenetére
Soha, semelyik váltón ne tárolj semmit. Nem arra való.
Van új hír, dátum a POS-ról?
-
Iginotus
addikt
válasz
Pusztító88
üzenetére
Meg tudod mondani mi ez az ETH-POS?
Nekem USB-s kulcson van tárolva (ledger nano) -
Johni5
őstag
válasz
Pusztító88
üzenetére
kraken elmehet a ....Decemberbe támadás érte a fiókom.Tiltásra került.Visszaállításhoz kértek szig-t,lakcím karit,meg fotót felirattal a kezembe,meg a papírjaimmal...Azóta Live vidi is kell még mellé...Anyátokat!Mindent szkennelve,és fotózva is küldtem..A fiókom persze tiltás alatt van még mindig..
-
Pusztító88
csendes tag
Sziasztok,
ETH+POS+Váltó(Kraken)
Ha az ember ott tárolja az ETH-t, ahol nem ő birtokolja a privát kulcsot, akkor a POS után járó aprót elbukja, ugye? Sajnos a Kraken support nem győzött meg teljesen, mintha nem nagyon értették volna miről beszélek.
Tehát érdemes saját tárcában tárolni, ugye?
-
-
mZoleee
senior tag
Igazából mind1is.. én eth-t szedek továbbra is..
-
mZoleee
senior tag
hümm.. moneronál kivágták az asic-et vagy asic-eket.. (nem vagyok biztos a többes számban
) -
golya87
őstag
SONM-ről tud valaki valamit?
Reggeli 0,00000540-ről már most 750 éppen. Tudamoon?
-
golya87
őstag
válasz
tom120514
üzenetére
Mostanság volt náluk fork és vagy itt, vagy ETNXP-n algó váltás is. Szerintem ezek ebből élnek, hogy fél évente (vagy gyakrabban) forkolják magukat.
Egy hónapja néztem, akkor a kalkulátor még jó bevételt jósolt az ETNX-ből, szóval lehet az algó váltás van a háttérben és rosszul számolsz. -
tom120514
őstag
Figyu, nem ma kezdtem de attól még lehetek sügér
mondja már meg valaki hogy miért éri meg pl. ETNX-et bányászni bárkinek? Kipróbáltam, emelkedett az ára vagy 2-300%-ot, így ha 14 Khs-sel napi 0.152 darabot kibányászok (ennyi jön a kalkulátor szerint), az napi 4-5 dollárcent bevétel...

-
Iginotus
addikt
válasz
Fiddlestick
üzenetére
Sajna ja Colint vegyél ha most akarsz be szállni. De hogy mondjak is valamit 1060 nal szigorúan 6 gb, grint bányászva 6 Vga val, villany számla után, jelenlegi árfolyamon marad 2-3000 Ft od...

Meg most is HODL van
-
varmi2
nagyúr
válasz
Fiddlestick
üzenetére
Ha be akarsz fektetni ismét, akkor coint vegyél, ne hardvert jelenleg.
Az adott kártya árából veszel annyi coint(pl eth-t) amit az adott kártya 2-3 év alatt termelne ki, ha nem sámolod a dif. emelkedést. És megspóroltál 2-3 évnyi áram díjat. -
Fiddlestick
aktív tag
Sziasztok! Anno nagy banyas voltam 2x6-as 1080ti--vel es 4x6-os 1060akkal csakanyoztam, masfel eve kb. Nagyjabol 3-4havonta visszenezek ide es elolvasok par 100-as oldalt. A kerdesem mindig ugyan az, mi a helyzet most veletek a kartyaitokkal es a beveteletekkel ? Megeri most befektetni ? Gondolkoztam legalabb egy epitesen 1060 6gigasbol 1660ti-bol vagy 1070-ekbol allo riget, temeszetesen nincs ingyen se jo olcso aramom tovabbra sem, mit hoznak most ezek a kartyak ? Monduk egy 6-os 1070-es rig. Koszonom a valaszotokat !

-
Johni5
őstag
válasz
Zsoca_D
üzenetére
SRB első oldalán kb minden beállítást leír,hogy mit hogyan és hová.[link] Ha nem,akkor írj privit és segítek benne.Az intenzitás 0 az automatikus,csak nem szokott neki összejönni,mert vagy befagyok,vagy alacsony a H/s,mert magasra állítja.A program indulásánál a vga tipus mögött van kiírva,hogy mennyire lőtte be.Én abból el szoktam venni 5 öt.
Watchdogot valahol írták a fiúk,de sose használtam.A linkelt oldalon meg kell kérdezni.
-
Zsoca_D
tag
válasz
Johni5
üzenetére
Végül az XmRig-nél az lehetett a baj, hogy a variant-nál be kellett manuálisan írnom az "r"-t. Azóta működik szépen. Vagyis kicsit szépséghibásan. A gond az, hogy az XmRig-es gépeim akár wow, akár cnR alatt, 20-30 óra után kiakadnak. Kiír a program valami "end of file" hibát, meg előtte talán valami "socket closed" vagy hasonlót, és a gép ugyan nem fagy le, és a kártyák se akadnak ki, de onnantól 0 Hash-el működnek. Kapják a feladatot meg minden, de nullát hash-elnek. Simán újraindítva a progit megy megint normálisan.
Watchdogom nincs, ezért is szeretném kipróbálni a SRBminert, mert abban van beépített. Csak hát elég bonyolult a configolása. Valaki ebben tudna segíteni?
Az intenzitással kapcsolatban, nekem a config file-ban (wow-nál) 0-t ír. Pedig azt használtam egy rövid ideig. gondolom ez automatikus beállítást jelent, de hol tudom megnézni, hogy mennyire állítja?
Beállításnál nekem nem kell sokminden. Szeretném, ha működne a watchdog, és szeretném tudni, hogy melyik file-ban állítgassam az intenzitást meg a watchdog értékeket. Esetleg megadnék az alap pool mellett egy másodlagosat is, ha a pool hozzáférés kiakadna.Közben rájöttem, hogy a poolokat simán sorbarakom a pool.txt-ben, de amit leírást találtam a SRBminer beállításokról, ott egy sima config.txt-t emleget, ahol be lehetne állítgatni a dolgokat, én pedig a letöltött miner-ben csak "specifikált" config-okat látok (config-wownero, config-normalv4, stb). Azt honnan tudja a progi, hogy melyiket használja ezek közül. A pool alapján belövi?
-
atesss
addikt
válasz
golya87
üzenetére
Ez pontosan milyen videókártya volt, USB 3.0-val ?
Mert a kriptobányász gépes átalakítóknál amúgy pont ezen gondolkodtam.
Ugye ami nem szalagkábeles fajta, annál úgy látom hogy a risernek a toldó kábele egy USB (3.0?).
Itt ez valójában nem USB jelszinten, csak fizikailag egy olyan csatlakozót használnak erre ?
Vagy azon tényleg USB jel megy ?
Mert rémlik olyan, hogy mintha a PCI-E csatlakozóban benne lenne egy USB sáv is. Vagy lehet csak a mobil verziónál ? -
atesss
addikt
válasz
Iginotus
üzenetére
Nem rossz az ötlet, de közben azt az infót kaptam, hogy az oprendszer, azaz a 32 bites XP nem kezel egy kártyával 2-nél több megjelenítőt.
Mert amúgy így rákeresve én is találtam fórumon olyat, ahol 3 megjelenítővel használják (bár ez a GTX 750 Ti verziója, de ebben kétlem hogy különbség lenne): [link]
A jelenlegi kártya ilyen: [link] -
klykkly
tag
válasz
Iginotus
üzenetére
Én régebben próbáltam hasonlót. Kép van két kártyával de az ablakok áthuzigatása egyikről a másikra nem megy mint ahogy megszoktuk egy kártyán belül. legalábbis nekem nem sikerült megcsinálni. Még az egér se ment át. Egyáltalán nem tudtam semmilyen ablakot a 2. monitoron megnyitni csak az alap WIN háttér volt rajta.
mondjuk a 2. kártya egy S3 trio PCI volt ami azért adhat okot a nem működésre

-
Iginotus
addikt
válasz
atesss
üzenetére
Hali a GTX 750 alapból nem tud 3 megjelenítőt? Mert ahogy látom van rajta 3 kimenet...
Azzal van tapasztalatom, hogy ha rádugsz egy monitort akkor felismeri és megy vele minden szó nélkül és plusz driver nélkül.
Dualos rendszerben tehát, hogy 2 VGA van a randszerben és a PCIX-1x esen is legyen kép meg a fő kártyán is, olyat még nem próbáltam. -
atesss
addikt
Üdv !
Megjelenítési célú második VGA-hoz lenne szükségem egy PCI-E 1x to 16x átalakítóra.
Kriptopénzes célra ugyebár vannak erre bevált átalakítók (pl. innen az apróról: [link])
De egy így átalakított VGA megjelenítési célra is alkalmas lesz ilyenkor ?
A sávszélesség nem kellene hogy baj legyen, mert nem játékokhoz kell, csak hogy 3. megjelenítőt lehessen rákötni a PC-re.
Egy 8D mozinak a vetítő+vezérlő PC-jét szeretnénk upgradelni vele.
Az alaplap: Gigabyte GA-H61M-DS2 (rev. 3.0), a VGA: GeForce GTX 750 1GB 128bit (egy második ugyanolyan lenne a gépben), a proci: i3-3220.
Az oprendszer pedig Windows XP (sajnos ez adott, mert ezzel jött a rendszer, csak ezzel kompatibilis, telepítőfájljaink nincsenek hozzá). -
Zsoca_D
tag
válasz
Zsoca_D
üzenetére
Na, minexmr-re már működik. NH-re valami nem teljesen stimmel. Első 3-4 share átment, de utána átdobta a feladatot cn/1 algóra, és onnantól "share above target" vagy valami hasonlót kiírva rejected lett a többi. Első 3-4-nél még cn/r-t írt, és az jó is volt. Újraindítva a bányászprogit már rögtön a cn/1-et adta ki neki feladatnak, és csupa rejected. Lehet, hogy a nehézséggel van gond. MineXmr-nél beállítottam fix 60k-t, a NH-nél pedig nem lehet. Ott pedig 200k-ról indul.
Ja, az XmRig configban variant-nál -1 van. Az azt jelenti, hogy automatikusan detektálja? WOW-nál ott "wow" volt (mondjuk lehet, hogy azt eleve én írtam be, mert olvastam valahol, hogy úgy kell, és működött is minden ok)
-
Zsoca_D
tag
válasz
Johni5
üzenetére
Köszi a megerősítést. Közben rájöttem, hogy ebben lehet a "bibi", mert mindenhol a 2.13-as verziót írja, nekem meg 2.12 van. Mármint XMRig-ből.
Régebben XMR-Stak-ot használtam. Most a WOW miatt kezdtem az XMRig-et. Ezen kívül még a SRB támogatja a cnR-t. Azt letöltöttem, de kicsit körülményesebb a beállítása. Habár sokminden van rajta, ami tetszene. Az 1,8 verzió le is fagyasztotta egyből az RX550-es kártyákból álló rigemet. De fórumban más is panaszkodott erre. Az 1.7.9 viszont okés, de mintha lényegesen jobban terhelné a kártyákat (azonos hash mellett). HWinfot elindítva mellette, hol az egyik, hol a másik kártyám halt ki. Kicsit lejjebb véve OC-t azért okés volt.
Ti mit javasoltok? Nekem V7-ről V8-ra váltás XMR-Stakkal nagyon levette a hash-t. 10-12%-al. -
Zsoca_D
tag
válasz
Johni5
üzenetére
Én NH-re próbáltam. Mondjuk algonak CN/wow van beírva XMRig-be. Eddig a WOW-ot gond nélkül túrta.
NH-nél is kiírta, hogy ide kapál a gép cnR-t, de 100%-os rejected hash. Mondjuk igaz, hogy 2 perc múlva le is lőttem.
Gondolom a cn/wow simán jó, attól, hogy cn/r van írva. A lényeg, hogy az algoritmus megfeleljen.
Bepróbálkozom minexmr-re. Oda már nyomtam régebben is.PS Közben meg is jöttek az első blokkok.
-
Zsoca_D
tag
Most tulajdonképpen mi történik a Monero-val?
Elértük a jelzett blokkot a forkhoz. Azóta nem lett új blokk. Nekem kizárólag "rejected share"-eket dobál, ha megpróbálok oda kapálni. Kell egy pár óra átállás? Vagy beakadt valami? -
Zotya984
senior tag
Sziasztok.
Kicsit ON kicsit OFF.
VGA biost akarok frissíteni az rx470-en. De mi van ha az általam kinézett bios-al nem indul a kártya???. Elsem indul a WIN, vagy kisípolja alap a kártyát. Vissza lehet hozni a sírból az ilyen döglött kártyákat? (VGA BIOS-os topic halott, azért írok ide.) -
Johni5
őstag
De nagy francok.A lethean-t is gyorsan megforkolták, még a Monero előtt.
-
-
-
Ylgram1
tag
Sajnos véget ért a jó világ, el kellett költöztetni a rigeket az olcsó konnektor mellől.
2 db 6-os RX 580
1 db 6-os RX 570
1 db 6-os RX 470
1 db 6-os vegyes nVidia
Ezek a jószágok tavaly május óta 1.4 m Ft villanyszámlát csináltak.
Igaz, hogy mind max hash-re volt húzva. -
-
margithid
veterán
válasz
fireman123
üzenetére
Olvastam róla, de sok ilyen ígéretes projektet tudok én is.
Ezek közül kell(ene) kibogarászni a legjobbakat
-
margithid
veterán
válasz
fireman123
üzenetére
Mit tud az a Ravencoin?
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3858
- HP 14 Elitebook 640 G10 FHD IPS i5-1345U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Samsung Galaxy S20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

2 kártya miatt mondjuk ez meg sem fordult a fejemben.

Ez normalv4..az nem ugyanaz .