Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
Powerer
tag
-
Frozen
addikt
A gépház oldala le van véve ennyi csak,pw limitet nem piszkálom 99-100Mh/s 240w tobbet nem vesz fel ha meg azt mozditom esik már a rate szóval jólvan ez így sztem a F 65% levettem elvileg igy is tartja a 84-86 fokos tempet a mem. Sztem ez a striy nagyon jó hűtéssel van. ( Majd az msit ha be tudom uzemelni azt is feldobom. Csak még nem tudom melyik softwert volna jó használni mivel ahoz mas venti profil kellene)
-
Albigator
őstag
válasz
South Velen
üzenetére
Mem OC-tól megy felfelé a hashrate. +100MEM ~= +1 MH/s tapasztalataim szerint. +444 MEM OC-tól reális szerintem a 91-92 MH/s.
A másik oldal, hogy azt kell megtalálni meddig tudsz lemenni PL-el vagy órajel fesz kombóval, a végeredmény ugyanaz: kevesebb fogyasztás, ami a hatékonyságot javítja. Ezt csináltad te is, hogy manuál állítottad frekit és a feszt. De most tűnt fel, a PL-hez is hozzányúltál: 54%-on van, ha 320W-os a kártyád esélyes 173W-nál nem fog többet mutatni hwinfo mert falba ütközik. Nem tudom h mennyire stabil-e így nálad ez a beállatás.
Ha a miner állandóan újból indul, vagy a gép akkor tuti nem.Én ezt a 2 módszert sose vegyítettem egyébként:
-PowerLimit állítás pl.: 59-60% (nálam az 224-228W),
esetleg mellé -CoreClock pl.:-100-200
-vagy grafikonon belőttem egy adott feszültséghez az órajelet, pl 0.775V 1290 MHz (de ekkor a PL-hez nem nyúltam ugye)És igen, én is szoktam néha mást csinálni a bányász gépen, így nem is akarom túlságosan alulfeszelni, meg az órajelet is a béka segge alá vinni azért (mondjuk van már pótgép szerencsére de ezen nem mindent tudok csinálni).
-
South Velen
addikt
válasz
Albigator
üzenetére
Igazából nem hiszem, hogy szeretnék bányászni vele, max éjszakákra beindítom

csak tudni szerettem volna, hogy ennyivel jobb chipes -e ez a kártya a többi 3080-nál, vagy esetleg a fogyasztásmérése nem hiteles.Illetve ha nem az van hogy ilyen jó chip, hanem találtam valami sweetest spotot, úgy szerettem volna megosztani veletek a beállításomat, hátha kevesebbet fogyasztva tudtok túrni, és ezzel kicsit hozzájárulok a Föld kevesebb energiafelhasználásához.

De köszi az infókat, hasznos

-
Albigator
őstag
válasz
South Velen
üzenetére
Nicehashnél van reject ez van el kell fogadni.
Én azt tapasztaltam h USA szerveren kevesebb %.
68/3-ból még nem nagyon lehet következtetni főleg mert EU szerveren vagy. Nálam mostanában 0.8-2% körül van a reject hosszú távon. Sok-sok óra vagy inkább egy nap után lehet ebből valamit levonni.
Amúgy invalid share a probléma (3. szám), nálam még olyan nem volt, vagy nem tudok róla.Szerk.: Most pl jelenleg nálam is több, 3% környéke. 350/11
-
South Velen
addikt
válasz
Albigator
üzenetére
Azóta is ezt hozza, csak vannak rejected share-ek, ami gondolom nem jelent jót.

De lehet azért van mert netezek közben, megy a yt is. Ettől gondolom esik a hashrate is.Mod.: kipróbáltam, ha növelem mondjuk 0,775V 1350Mhz-re, nem nő tőle a hashrate. (lehet kevesebb share-t hajítana el, vagy ilyesmi hatása lehet hogy lenne)
-
Albigator
őstag
válasz
South Velen
üzenetére
Ne 3 percig próbáld ki 11 share-el hanem jó sok órát legalább. Akkor majd kiderül.
Én 0.75V-ig mentem le maximum, vagyis minimum órajel meg 1200-1300 között valahol.
De így is 215W körül voltam egyébként (hwinfo szerinti érték).
Aztán visszatértem magasabb érékekre inkább.
Nekem az jobban bejött. -
South Velen
addikt
Kíváncsiságból belöktem a bányába a 3080-at, afterburnerben szöszmötöltem a freq curve-n míg 0,744V 1200Mhz-t beállítottam. Memóriának adtam +444-et találomra.
[kép]Így 92 körül alkot 170W mellett. Számomra ez a 170W tűnik hihetetlennek, sajnos falból nem tudom kimérni. De azt írják mindenfelé hogy 220W körül esznek ilyen hash-hez.
Memóriának adnék többet, meglehetne a 100MH/s 180W-ból.
De nem akarom egy percig sem úgy járatni, sőt, bányászni sem nagyon, csak rápróbáltam mit tud.Ilyen jó ez a kártya miningra vagy szarul mér?

Palit Gamerock 3080
-
-
Raz3r
tag
Köszönöm a válaszokat!
a 3090 akkor sem éri meg, ha főként játékra készülne a gép? és nem 1-2évre.
A 3080 rog strix és 3090 ftw3 között vacillálok.a kettő között a diffi 149.000ft nettó.
ez esetben megérheti a felárat?
vagy így is úgy is ordas nagy bukó lesz egyszer eladni? -
Albigator
őstag
válasz
SzlobiG
üzenetére
Na visszakapcsoltam a főmonitoromra és megnéztem mégis játék alatt, a gamer beállításommal, azaz UV @ 0.95V 2010 MHz +0MEM.

82-84-86 fok között ugrált csak a junction temp. (2. érték az összegyúrt képen)Szóval bányászat közben +1100 MEM OC-val azért 12-16 fokkal melegebb hiába a jóval alacsonyabb a fogyasztás. De itt ugye a magasabb GPU hőmérséklet miatt a ventik is jobban tekertek persze.
A jó összehasonlítás az lenne, ha egy adott fix, pl 60% venti lenne beállítva mind2 esetben.Lehet igazad van. De azt nem értem h egy kártyában a szenzorok adottak, gyártáskor kerültek bele. Most hirtelen mi történt h eddig a hwnfo nem mutatta, de egy tök új verzió hirtelen felismere ezt a szenzort így már ki írja ezt az értéket?
Mert azért már egy ideje a piacon van a 3080, volt egy pár hwinfo változat.(#54685) Powerer
Hát ja. Eddig csak az AMD-sek "aggódhattak" a Hot Spot miatt, NV-nél nem volt ilyesmi.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Most ez tényleg nem hiányzott.
-
Reggie0
félisten
válasz
Albigator
üzenetére
Valoszinuleg azert, mert alacsony felbontasu a homero benne es 2-es szorzoval jon ki a helyes homersekleti ertek. Ami logikus is, 8 biten egy bit az elojel es 127 foknal tobbet is tudni kell kijelezni, akkor egyik kenyelmes lehetoseg -256/+254-re venni a tartomanyt. Ha valami tuningosabb kartyad van, ahol a nitrosoknak is akartak kedvezni vagy irja a 130+ fokot a ram, akkor siman elkepzelheto.
-
Albigator
őstag
válasz
SzlobiG
üzenetére
A hibát mondjuk nem veszem annyira észre, hacsak nem gyakran újból indul a miner, esetleg a gép.
Nichasnél van - volt reject mindig. 1% körül vagy alatta az nagyon jó. De volt mikor szar volt a szerver, főleg EU szeró ahol 5-8% is volt valamikor. Ezért is váltottam USA-ra.Megnézném de mióta bányászok vele, azóta sajnálok játszani.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mármint nem rég beüzemeltem a pótgépet 2600X+1060-al azzal szoktam Fifázni és kb ennyi.Nekem is van 1060 Strixem de nagyon nem jó bányászni vele. 66% PL-el 80W-on alapból 15 MH/s-t tol.
Mem tuning nagyon nem megy, +300 Mem clockkal (18 MH/s) is állandóan újból indul vagy a miner vagy a gép. -
Albigator
őstag
De ez is a fura nekem. Az h tized fokot nem ír még oké de hogy csak páros hőfokokat?

Nem létezik, h nincs páratlan fok. Azért nem is veszem komolyan ezt, csak valami alapján kalkulál szerintem össze vissza.
Ugye lehet látni h teljesen eltérő hőfokokat mutat mint magának az EVGA-nak a 3 szenzor értéke a memóriánál. -
-
-
Albigator
őstag
Annyi h fel van picit tolva a venti. Azért a 41-42 fokos GPU nagyon nem "normális". Mármint nagyon hideg, ahhoz képest ez a 80 fok is soknak tűnik. Jobb volt még nem tudtuk ezt az adatot. El sem merem képzelni mennyi lehet mikor játszok mondjuk 380W környékén, amikor a GPU is 65-70 fokos, nem pedig 54-55 mint bánya közben.
-
Albigator
őstag
Én sem aggódok azért annyira az ilyen 96-98 fokos állandó junction tempel. 3 év garim van beregelve EVGA oldalán de még tudok venni 5 vagy 10 éves kiterjesztést is.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Garsza
veterán
És ha valaki játékra használja ott nem melegszik?
Dehogynem, és játéknál sokkal gyakoribb a hőingadozás. -
Frozen
addikt
Srácok a corsair hx1200i nek van valami védelme? Vagyis bekapcsolom de nem megy a kártya ,mi lehet a baj?
-
-
Frozen
addikt
Asus strix. ( Képernyőt ha nem használom 99,6 al megy fixen)
[kép] -
Sajna hiába a riser, nem tudtam elhelyezni a VGA-t máshova egyszerűen akkora batár ez a Gaming-X hogy még ebbe a házba se tudom, se fellógatni, se semmi, max nagyon gányolni tudnék, de az meg nem ér annyit. Szóval ez egy potya kör volt, de ha már szétszedtem kicsit optimalizáltam a szellőzésen beiktattam a VGA-k elé egy 14centis ventit+ növeltem valamelyest a két vga közötti rést így jobban szellőzik. Ezzel így egyenlőre elég sokat nyertem a hőfokok szerint a következő lépés a ház mind2 oldala levétele lesz.
Sajna itt továbbra se mutatja semmi a memória hőfokot a GPU-kat max 60-ig engedem el, szerintem bírni fogja.
-
aerosmith
őstag
másnak is akadozik a hiveos farm?
-
mZoleee
senior tag
na most fogunk megindulni..

-
Frozen
addikt
Olyan szinten drágulnak a kártyák hogy németbe már 1400-1500€ a 3080 as...
Megkaptam a tápot este 7 körül érek haza akkor ossze rakom a rendszert csak vacsizok :)
-
varmi2
nagyúr
Minél többen bányásznak, tehát minél több a network hasrate, annál jobban nő a difikult, ami azt jelenti, hogy egyre kevesebb eth-t bányászik ki egy adott vga. Ez alapból az idő előre haladtával is nő, meg ha minél többen szállnak be, annál jobban nő. Gondolom ezzel sokan nincsennek tisztában. Ha most egy adott vga egy hónap alatt kitúr mondjuk 0,1 eth-t, akkor mondjuk 3-4 hónap múlva már ugyan az a vga nem fog kiturni ugyan annyit, csak kevesebbet. Mert ebben a pár hónapban is növekedett a difikult.
-
kzkz
őstag
Az amúgy mitől függ, hogy pl. 100MS/s-sel mennyi ETH-t bányászok ki? [link]
Ma ez a szám 0,005082, de egy hete még 0,005387 volt, ez majdnem 6%-kal rosszabb.
-
varmi2
nagyúr
válasz
koko52
üzenetére
Eth most 1200$ körül van. Hamarosan akár a dupláját is érheti. Ez a valószínű. Nézzetek elemzéseket. Egyre többen térnek át a btc-ről az ethba. Mert a btc megjárta a 2x ath-t, míg az eth alig érte el az ath-t. tehát ebben nagyobb pontenciál van még, más oldalról nézve, a legnagyobb váltási arány, a btc/eth párosnál 0.1 fölött volt, jelenleg 0.0041 körül járunk, ez is azt mutatja, hogy az eth előtt még bőven van emelkedésre esély. A btc-re is persze, ebben az évben elérheti a 100000$ is, akkor számoljátok ki, hogy mennyibe fog kerülni ekkor egy eth.....
Olvassatok, nézzetek híreket a kryptok világába, itt van pl egy hír. Ez sem azt támasztjka alá, hogy az eth 80$ fog érni a jövőben. -
warcat
veterán
Bánya nélkül sem lenne kártya jelenleg bármikor megveszem státuszban, csak pár percig, míg el nem fogy.A meglévő alacsony kínálatra zúdult rá a bányászroham.Az nvidia és amd alultermelése gyakorlatilag ingyen biztosítást kötött a bányászkalandba vágóknak, amíg nem teljesen elborult áron veszik meg a kártyáikat.
Ezt az aprócska tényt nem hagynám figyelmen kívül. -
kzkz
őstag
Ha bukik az eth, akkor valószínű hirtelen feleannyit fog érni a kártya, mert mindenki elkezdi kiszórni, és addigra a termelés is beindulhat jobban.
A 2070 supert augusztusban 160-ért vettem használta, most 220-tól indulnak. De ha nem lenne jó bányára, akkor már 120 körül lenne...
-
kzkz
őstag
válasz
varmi2
üzenetére
Az tény, hogy jelenleg egy 3070, ami mondjuk 340e-be kerül az 335 nap alatt hozza vissza az árát, ha minden így marad.
És ez a lényeg, hogy nem lehet tudni merre megy az árfolyam, fel vagy le. Egy év rettentő nagy táv ebben a "szakmában", bármi lehet.Mindenesetre ha visszahozta az árát a kártya, akkor onnan már hasznot termel, vagy eladhatod és az a haszon.
-
-
varmi2
nagyúr
válasz
Reggie0
üzenetére
Mert a kártyák árai is csúcson vannak. És egy kártya árából annyi eth jön ki, ami a kártyának egy éves eredménye.
Tudni kell, hogy mikor éri meg kártyát venni, és mikor coint.
Kártyát akkor éri meg venni, ha, a kártyák olcsók, a coinok, drágák
Coint akkor éri meg venni, ha a kártyák drágák, a coinok ára meg akkora, hogy egy kártya árából, mondjuk egy évnyi coin jön ki. Most ez van, ezért nem érdemes kártyát venni.Ha egy kártya 50-60Mh körül telesít eth-ban, azt akkor éri meg venni, ha 150k körül kapható, 300k-ért kizárt hogy megérje, mert annyi pénzért 1 évnyi kibányászott coin megvehető.
-
varmi2
nagyúr
válasz
koko52
üzenetére
Nem értem. Miért veszel újabb kártyát? Ha van 300-k-d, akkor, miért nem eth-t veszel? Ennyi pénzből majdnem 0,8 eth kijönne, ami kb majdnem 1 évi bánya termelést jelent, áram költség nélkül. És ráadásul van lehetőség arra is, hogy a megvásárolt coinok megmaradnak, és havi hasznot is termeljenek, vga üzemeltetés nélkül is. pl
-
-
koko52
nagyúr
Bolti 3070 behúzva 293k-ért.
Pedig már nem akartam kártyát venni.
-
Albigator
őstag
válasz
Shkiz0
üzenetére
Már más is írt úgyhogy kicsit késő de hiteles adat miatt akartam legalább 1 órát bányászni és közben figyelgetni a memory junction tempet.
96 fokig egész hamar felkúszott, majd 98-ra. És utána folyamatosan 96-98 között ugrált. Nem láttam 97 fokot például. Így annyira nem is tudom komolyan venni ezt az új hwinfos értéket de azért örülök h nálam legalább 100 alatt van (egyenlőre).![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

# 3080 FTW3 Ultra Gaming @0.775V 1290 MHz (1320 MHz) +1100MEM OC,65%--> ~50% FAN -
-
BeeNiTTo
tag
Hiveos on a realtime hashrate az hogy jön össze?
2db rx 580 van 61-62mh körül. Hive os appban 62 mhs t ír de van egy realtime rész ahol 59-64.5 ugrál
Ez igy normális?? -
Powerer
tag
válasz
Shkiz0
üzenetére
Nekem is írta eddig is a 3080 FTW a mem hőmérsékletet, de az köszönő viszonyban sincs ezzel.
A három mem hőmérséklet eddig GPU Temp+8-10 fokon volt, ahogy most is (68-73 között), viszont az új memory junction temp érték gyári memória frekvenciánál terhelés alatt a százat verdesi.
Ahogy a cikkben írják, ez 30 perc Witcher 3 után is ennyi - amihez hozzátartozik, hogy game közben ez a kártya 360 watton megy, jóval több hőt bocsát ki, mint bányászat közben 230 watton. -
Azért ne felejtsétek el, hogy hány fokra van hitelesítve a GDDR6X.

[link]
Eddig is magas volt ahogy warcat is írja, csak most már nv kártyákon is elérhető az AMD féle "hotspot" dolog.GDDR5, GDDR5X and GDDR6: TjMax 100C Operating temperatures: 0-95C
GDDR6X: TjMax 120C Operating temperatures 0-105/110CDe majd jön Abli és ő jó lesz kontrollnak, ugyanis a 3080 FTW3 írta eddig is a memória hőmérsékletet, aztán meglátjuk egyáltalán egyezik e a most megjelent érték azzal amit előtte memória hőmérsékletre írt pl neki.
Amúgy meg nem hímes tojás ez, gari van szóval nagyon nem fosok

-
warcat
veterán
válasz
Frozen
üzenetére
Nálad is annyi van vagy több az MSI-n, eth bányászat közben ez ilyen.
Volt cikk róla, hohy vélhetően azért nem raktak a 19es helyett 21 Gbps chipeket a kártyákra, mert az már nem fért volna bele a hőkeretbe
120 fok környékén károsodnak, előtte meg thermal throttling van és beesik a bánya
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Xbox Series X|S
- Milyen routert?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- 174 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal!
- Akció!!! Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)