Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
mepet
addikt
A napokban tervezek egy LTC mining riget építeni.
Az alaplap kiválasztásánál tartok. A kérdésem a következő lenne: egy PCI-e x1 foglalatba riser cable segítségével bedugom a videokártyát, akkor ugyanolyan hashrate-re számíthatok, mintha ugyanazt a kártyát egy PCI-e x16 foglalatba dugom? -
mepet
addikt
válasz Geller72 #2519 üzenetére
Hát ez nem feltétlenül igaz szerintem, bár te vagy a bányászmérnök. Ha valakinek pl. sikerült használtan min 1db 7970-est venni néhány hónappal ezelőtt, az most annyival drágábban adhatja el (pl. nekem), ami a gép többi részének amortizációját fedezheti, tehát, ha sikerült kitermelnie a villanyszámlát, akkor máris 0-n van.
-
mepet
addikt
válasz Geller72 #2530 üzenetére
A hozzászólásaid alapján nem ma kezdted a bányászatot, ezért merészeltelek bányászmérnnöknek nevezni, talán egy kis humor volt benne, de gúny biztos nem...
Igaz, tényleg az elkezdésről volt szó, elnéztem. Én is pont ebben a cipőben járok, mivel azonban használt, garis 7970-es nincs eladó kishazánkban a ph! utolsó tematikus cikkje óta, ezért aztán pillanatnyilag még a rendelkezésemre álló kedvezményes áramdíj mellett is necces a projekt beindítása, szerintem csak úgy van értelme, ha a választott coin értékének nagymértékű növekedésével (pl. fél évente duplázás) számolok. Akkor meg ugye inkább keresni kéne hozzá egy brókert és lehetőleg jó nagy tőkeáttéttel nyomatni az LTCUSD long megbízásokat.Ismer valaki olyan BTCUSD, LTCUSD (a többi nekem túl kockázatosnak tűnik) brókert ahol lehet kereskedni nagy tőkeáttéttel (angolul leverage)?
[ Szerkesztve ]
-
mepet
addikt
válasz bombibmw #2539 üzenetére
Részletesebben (a topicban legalább 3-adszor kerül linkelésre): https://bitcoil.co.il/pool_summary.pdf
-
mepet
addikt
Persze, ez így van (bár ez deviza, nem valuta). Viszont én nagyon rövidtávon kereskednék szűk SL szintek mellett, ehhez keresek tőkeáttétes brókert. Egyébként én is 10-20x-osra gondoltam.
Most tanulmányozom a kraken működését. Ott nincs tőkeáttét, ez már kiderült számomra. Ilyesztően nagyok a spread-ek, a rövidtávú kereskedést gyakorlatilag ez ellehetetleníti.
Hosszútávra meg nem tudom van-e értelme egy ilyen weblapnak. Hosszútávra talán érdemesebb saját walletet használni, nem? -
mepet
addikt
válasz #68216320 #2556 üzenetére
Kis közgáz-szemléletet is vigyünk a kérdésbe:
Ha nyomtatunk Ft-ot, akkor lemegy a Ft értéke.
Ha 100x kapacitással fognak LTC-t bányászni felmegy az LTC értéke.
Tudom, hogy ez a BTC-nél így volt.
Szerintem azért történt így, mert a bányászat terjedésével a kereslet nagyon erősen megnőtt a BTC-re, mert közben bekerült a köztudatba, részben a rengeteg bányásznak köszönhetően. Azt ne mondja nekem senki, hogy az elfogadóhelyek száma is számít, mert az usában sem veszel sem sportcipőt, sem kenyeret BTC-ért. Szóval szerintem csak a kereslet növekedése emeli az árfolyamot. Tehát az új ASIC technikával sem bányásznak annyit, mint ahogy nő a kereslet, így még sokáig maradhat a bika trend.[ Szerkesztve ]
-
mepet
addikt
válasz flashx10 #3311 üzenetére
A multipool.us (automatán kapcsolgatott altcoin miner, csak a többségtől eltekintve itt van statisztika is) már át is állt DOGE kitermelésre.
Bár a WDC is igen jövedelmező pillanatnyilag. (Azt bányászták ez előtt.)[ Szerkesztve ]
-
mepet
addikt
BTC-t és/vagy LTC-t vásárolnék Ft-ért a mai vagy a holnapi napon. Részletek PÜ-ben.
Kisebb forgalmú coinok is érdekelhetnek, de csak áron alul (maximum annyiért, mint amennyiért ki tudod venni akármelyik exchangen).[ Szerkesztve ]
-
mepet
addikt
válasz Geller72 #4011 üzenetére
Nézz rá egy 1d chartra! Ez hol stabil?
-
mepet
addikt
Ha van aki rajtam kívül krakenezik, biztos tud ajánlani valami frankó chart-weblapot (+ esetleg android appot is) válaszként ezen hsz-emre, mert a BTC topicban már csak az alpesidevizahitelkárosultak nyavajognak...
-
mepet
addikt
válasz Imafett #5343 üzenetére
OTP LAFO,HUF esetén SEPA utalás indítás kb 100eur-nál több, mint 2000Ft.
SEPA-t fogadni nem tudom ingyenes-e, máris kérdezem emailben az ügyfélszolgálaton. Ugyanis ha a HUF számlámra akarom visszavezetni, akkor ezektől simán kitelik, hogy a nevetséges árfolyamon váltáson kívül még megvágnak párezerrel...
OTP-nél egy EUR számla éves díja 100Ft alatt van, ha matolcsy okosságaival is spekulálsz, akkor mindenféleképpen érdemes nyitni egyet, még kormányváltás előtt úgyis hazavágják néhányszor a Ft-ot. Látra szóló kamat úgyis 0, 1000eur alatt lekötni sem érdemes...
-
mepet
addikt
Ideje ránézni az XBT árfolyamra, valami elkezdődött...
-
mepet
addikt
Egész jól el lehet játszani ezzel az árfolyammal.
-
mepet
addikt
válasz PesiHUN #6390 üzenetére
Nem tűnik lehetetlennek, de csak úgy lenne jövedelmező, ha az altcoin/btc átváltást függő megbízások által intéznénk. Eközben végig követni, hogy ki-miből mennyit termelt. Ehhez írni kéne egy új guit valamelyik market apijához. Nem egyszerű, de mindenféleképpen kell kézi beavatkozás a trade-hez, különben értelmetlen az egész.
-
mepet
addikt
Digitalcoin 1000%-on LTC-hez képest. Az a nem mindegy.
-
mepet
addikt
Eközben 600EUR 1BTC. Lóvé hazautalva, hétfőn megjön, aztán bányászgép vásár, ha még akkor is megéri.
Nekem ma már elfogyott a türelmem a tradehez, de szerintem az 592-599EUR ingadozást most legalább 5ször lekereskedheti aki bírja idegekkel...
[ Szerkesztve ]
-
mepet
addikt
válasz PesiHUN #6591 üzenetére
És ennek a mincoinnak mekkora jövőt jósoltok?
Jelenleg a coinwarz szerint az LTC alatt teljesít. Jelenleg erősödik az árfolyam, de a kis forgalom miatt a spread hatalmas a cryptsy-n, 0.7 - 0.8mBTC a bid és az ask.
Feltételezésem: Az árfolyam vagy a 4-szeresére emelkedik a közeljövőben, vagy szépen konvergál a 0-hoz. Tehát ebbe is érdemes elraktározni egy adagot, és bízni a "szerencsében" egy bátran nyitvahagyott pending orderrel, hiszen egy ilyen sokszorozás fedezheti a mooncoin miatti buktát. A kockázat minden esetre igen nagy figyelembe véve azt, hogy pillanatnyilag nem éri meg ezt bányászni.[ Szerkesztve ]
-
mepet
addikt
A pool operatorok egy dolgot áruljanak el nekem:
Miért titkolják (ill. miért nem írják ki nagy betűkkel a főoldalra) a poolok a következő adatokat:
pplns n=?
auto threshold payment fee?
free auto threshold payment limit?
manual payment fee?És még egy kérdés: ha kockáztatom az erőforrásaim értelmes kihasználását azzal, hogy kis forgalmú altcoinokat bányászok, akkor miért ne kockáztatnék a coin osztási metódust illetően, tehát miért minden pool pplns? Miért nem találok simán prop poolokat?
-
mepet
addikt
Ez majdnem be is jött, csak kicsit lejjebb csúszott a BTC árfolyam, most a 585-595 EUR sávban ragadt.
Friss tipp: lassan lesz egy nagyobb esés (kis szerencsével csak 580-ig), majd átlépjük a 600-as pszichológia szintet, onnantól pedig nincs megállás. Tehát bátorságtól függően: BUY LIMIT 605, vagy BUY STOP 580 -
mepet
addikt
kraken.
konkrétan ezt nézem: http://bitcoinwisdom.com/markets/kraken/btceur, amint a jobb oldali sávban a középső érték átlépi a limit orderedet, az abban a pillanatban teljesül is (ha nagyon necces, és onnan fordul vissza, akkor előfordul, hogy csak részben (partial) hajtódik végre). Eddig 100%-os volt ez az oldal nálam. H4 és M15 chartokat nézem (egy gyertya 4óra vagy 15perc).
3-30-300 MA-kat nézek még (MA=mozgóátlag, tehát előző x gyertya záróára osztva x-szel), a többi indikátor csak zavaró. (Jó lenne a egy HLC/3-as MA, de az nincs, csak expo-s, azt meg túl gyorsan húzza az ár). Lehet trendvonalakat rajzolni is, bár elég nehézkes a kezelése.A nagyobb esésben mennyire vagy biztos?
Itt semmi sem biztos.
Ha a karácsony óta kikövezett utat követi az ár, akkor biztos. De hát itt ugye nem hogy vannak csodák, hanem sok a csoda...[ Szerkesztve ]
-
mepet
addikt
válasz joshy1984 #6721 üzenetére
vagy http://bitcoinwisdom.com/markets/mtgox/btcusd (markets fül alatt van még néhány lehetőség)
-
mepet
addikt
válasz szurmakotium #6724 üzenetére
Tyű ez tényleg nagyon frankó az elemzéshez, köszi!
-
mepet
addikt
Alaplapot keresgéltem egy rig-hez, és kiakadtam, hogy az 1150-es lapokon fele annyi pci-e van, mint a már elavult 1155-ösökön. Sosem veszek szívesen elavult hardvert, akkor sem ha nagyon olcsó...
-
mepet
addikt
Nagy király vagy, hogy ennek mindnek utánajártál, köszönjük!
PPLNS n=?
Érdekes ez a dinamuikus megoldás, ahogy nézem, akkor ennek működését még ti sem értitek, a lényeg, hogy állítólag igazságos. Tehát valahol n=egész szám, máshol egy időintervallum, máshol pedig dinamikus, amiből szintén több féle létezik.auto threshold payment fee?
free auto threshold payment limit?
manual payment fee?
Adott coin whitepaperja tartalmazza, ok. Ha ezt eddig bárki tudta volna ebből a topicból, gondolom jelezte volna, de a lényeg, hogy már tudjuk.Ha én pool operator lennék, biztos, hogy ezeket az infokat feltüntetném, mert ha az egyik poolnál fel van tüntetve, a másiknál nincsen, akkor (szvsz jogosan) információk eltitkolására gyanakszik a felhasználó-jelölt, akkor is, ha ez nem is eltitkolás, csak pusztán hanyagság.
A stílusom meg ilyen, sosem óvatoskodom, ha nem tetszik, az nem az én bajom.
-
mepet
addikt
válasz Dexar007 #6805 üzenetére
Ez nem egy új 5let, ahhoz hasonló, amikor a hitelkártyádról sokba kerül felvenni a lóvét, így vásárolsz vele valamit 100ezerért, majd még azelőtt visszakéred a pénzt, mielőtt a garit érvényesítenéd.
Meg ahhoz is hasonlít, mikor publikusan hozzáférhető PC-ket megtámogatsz egy-egy háttérben futó cpu-miner progival. (Én készítettem már több félét, a legjobban az ms office-nak álcázott muzsikál, eladó, ha érdekel valakit!)
Nem hülyeség, de ebből megélni...
(#6812) jozsef8: erre jó az összes port elvileg. tehát 2+1+2=5db vga
[ Szerkesztve ]
-
mepet
addikt
válasz janos666 #7038 üzenetére
Sokszor több, mint negyed óra után követik csak egymást a keresztek (pl. BTC/USD és LTC/USD), a nagyobb kanócok pedig meg sem jelennek egyes kereszteken. A változások irányai általában ugyanúgy felfedezhetőek, de mértékük akár 50%-ban is különbözhet 1 nap időtávban is.
[ Szerkesztve ]
-
mepet
addikt
Most nézem, hogy az mtgox-ra nem tudok regisztrálni (ill. verifikálni), mivel nincsen olyan bejelentett lakcímem, ahova jön közüzemi számla a saját nevemre...
-
mepet
addikt
"Meg nem ellenoriztem le statisztikailag, de ugy latom az LTC/USD BTC/USD korrelal egymashoz par perc csuszassal. Minel tobben fognak banyaszni annal kisebb lesz ez az ido ablak."
Pont erről volt szó az előbb, azért több az, mint pár perc, és nem 100%-ban követik egymást. Pl: múlt héten növekedett az LTC diff. Ettől emelkedett az LTC/BTC és az LTC/USD. Ezt több, mint negyed óra csúszással követte csak a BTC/USD (persze ekkor az LTC/BTC korrigált). Utána viszont a BTC tovább emelkedett, hiszen a gyors emelkedést látva gyorsan minden befektető (én is) bevásárolt. Ezt viszont már csak órákkal lemaradva követte az LTC/USD, ráadásul sokkal kisebb mértékben (az LTC/BTC lényegében azóta is esik szépen lassan)."Par honap mulva meg fognak szaporodni a scrypt/asic minerek"
No ez minimum fél év lesz, de ha most rendelsz egy minert kifizetve az előleget, akkod fogadnék veled, hogy idén már nem ér ide. (BTC ASIC minerek példájából indultam ki)"Nyilvan meg fognak jelenni olyan coinok, amelyeket mar az asic/scrypt-ekhez parametereznek be."
Adott a scrypt algoritmus, erre készítik (valszeg még csak tervezik) az ASIC minereket ma. Lényegében csak kétféle algoritmus van jelenleg (scrypt és SHA), és ezügyben semmi sem jelzi, hogy változás következne. Szóval a minert készítik a coinhoz (pontosabban az algoritmushoz), nem pedig fordítva.Hogy a távoljövőben (esetünkben pl. egy másfél év múlva) melyik coin milyen értéket fog képviselni, ez kb vallási kérdés, mindenki mást gondol erről...
Előbb utóbb minden gazdasági rendszer összeomlik (lásd: emberiség történelme), a kérdés csak az, hogy a valuták és devizák, vagy a cryptocoinok értéktelenednek-e el 0-ra előbb.[ Szerkesztve ]
-
mepet
addikt
Ez már a bitcoin asic minereknél is így volt, a megtérülési idő rendszerint több év, tehát ez a biznisz már csak a nagybefektetőké...
Mellesleg szerintem ezek az asic minergyártók át is verik az embert rendesen, egy vállalat simán kifizetné előre a teljes vételárat, ha kötnének velük kötbéres szerződést, de ilyenről még nem hallottam, mintha az egész csak az előlegek beszedéséről szólna...
(szerk: persze egy ilyen szerződéshez az is kéne, hogy komoly, sokéves háttérrel rendelkezzen az árut szállító cég, fogalmam sincs, hogy ez adott-e)Úgy fest az egész, mint amikor úgy adtak az uzsorások hitelt, hogy már fizetted a törlesztőt, de a hitelösszeget sosem kaptad meg...
[ Szerkesztve ]
-
mepet
addikt
A scryptet tudtommal pont ezért hozták létre, mivel annak számításához sok és villámgyors memória szükséges. Ezen memóriák pedig drágák. Így irreálisan magas a (mellesleg még nem is létező) scrypt minerek ára. Szerintem kétséges, hogy ebből lesz-e akármi a közeljövőben.
Azt is vegyétek figyelembe, hogy az sha asic minereknél GH/s, míg a scryptes csodáknál csak MH/s-ekről beszélünk![ Szerkesztve ]
-
mepet
addikt
Tegnap sajnos nem volt időm a megtérülési idő számításhoz, a tegnapi szakdogozat-beadási hatáidőből adódóan, viszont a körítő bla-bla most elkészült, most jönnek a lényeges excel táblák.
Ha van 5 percetek, légyszi véleményezzétek, hogy mennyi a hülyeség eddig ebben! Ha jött pár vélemény, törlöm. Kérem nem ellopni a munkámat, a végelegeset CC-BY-NC-SA licensz alatt fogom publikálni, és linkelem majd itt is![ Szerkesztve ]
-
mepet
addikt
Az bizony annyiba fáj. Forrás: https://www.kraken.com/help/faq#withdrawal-methods
Csak a SEPA EUR utalás jöhet szóba, ha kis összegről van szó.#7206: köszi!
[ Szerkesztve ]
-
mepet
addikt
Nos. A megtérülési idő számításnál most jutottam oda, hogy kiszámoltam, hogy "ha minden így maradna", akkor 1000kH/s-el, 41000Ft bevételt (nem nettó profitot, csak bevételt) lehet termelni. Ez akármennyire is helytálló lehet, vagy a valóságtól elrugaszkodott érték, ami csak a pillanatnyilag magas LTC/EUR árfolyam okoz?
Az érdekelne, hogy a múltbéli tapasztalatok alapján érdemes ezzel tovább számolnom a jövőbeli eshetőségek esetére, vagy totál hülyeség?
így számoltam: 3. oldal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GAMER PC: i5-12400F/14600KF - Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest