Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
rolko
őstag
Használ valaki PCI-E 4.0 SlimSAS 16x riserek-et?
Cpayne -es en kívül van valami olcsóbb és megbízható? -
rolko
őstag
-
rolko
őstag
Valaki foglalkozik Karlsen-el?
Megöl ez a wallet készítés. Nem tudok tárca címet létrehozni mert minidig azt nyögi nem fut a karlsen daemon.
Már próbáltam mindenhogy is
-
rolko
őstag
5800X3D-re van valami tuti OC settings?
NH-XMRIG 6.8.1: only 6800-7000H/s
Memó: +3200 így megy 8000Majdnem a dupláját kéne tudnia ahogy néztem
-
rolko
őstag
Baromi sok többlet van a villanyórámban, rendelnék valami "fűtőtestet" télire. Van valami megbízható, ajánlott EU raktáros Antminer shop?
-
rolko
őstag
Kaspa -t túr valaki 3080-al?
Van hozzá valakinek tuti beállítása? Alapból 940 Mh/s-et tud 310W-vel. Még nem volt kedvem vele játszani, illetve a fogyasztás is mind1, mert van 4000kW pluszom az órába
-
rolko
őstag
válasz
varmi2
üzenetére
Sajnos autó akku erre a célra nem megfelelő.
Ilyen célra pl.: Marathon M12V155FT akksi lenne jó
Legjobb lenne 200-250AH Lítium akkut szerezni, mert a Marathon se szereti hosszú távon a folyamatos merítést-töltést, 1-3 évet tud ha jók a töltési beállításaid.
Victronnak vannak jó töltés vezérlőik szolárhoz.
+ Szerezned kellene egy PDU-t pl.: Delta, Huawei, stb., amire rákötöd a töltés vezérlőd, mert ha kevés a töltés akkor is legyen tápod AC-ról. De ezek általában 48V DC, ehhez kellene 48->12 vagy 48v dc - ac 230v konverter.Iszonyat nagy befektetés már csak az akkuk magába, Marathonból pl kéne legalább 3 string (3x4db 150Ah) ami már egy értelmesebb akkuidőt tud.
-
rolko
őstag
-
rolko
őstag
válasz
KerekesLevi
üzenetére
315ös faláttörés + ipari venti
bár most van ebben a hidegben kb 35 fok... 
És most nem fűtőkábelként működik az AC betápkábel sem
Ki kellene cserélnem a villany órától 25 vagy inkább 50 mm2 re
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
rolko
őstag
1.9Gh/s Ethereum Mining FPGA Cards
Kamu? Nem kamu?
-
rolko
őstag
válasz
melkah
üzenetére
Nem ajánlom

2x6 kártya volt egy 22U fali rakcben. Az alját kivágtam és friss levegőt egy 200as csövön keresztül tolt be szűrőn keresztül egy ipari csőventi. A rack tetejét szintén ilyen módszerrel. De ha rajta voltak az oldal lapok és az elje kb megfőtt az egész. Le is szereltem, pedig dolgoztam vele nem keveset.
Majd keresek képet róla. -
rolko
őstag
válasz
Enter65
üzenetére
Túlfesz levezetésre már korábban is ajánlottam eszközöket. De most belinkelem.
Tracon EATON/OBO/Schneider/Weidmüller
Egy kicsi villanyszerelési jártasságot igényel a dolog, de jobb mint a konnektoros valamik. Érdemes az AC szekrényt a RIG-ek közelébe telepíteni, no meg egy szép földszondát is

-
rolko
őstag
A sok temetés mellé: GTX 1080TI Mining GPU: P102-100
Ugyanitt: bármennyi RX470/570 kártyát vásárolok 50e Ft/db áron
-
rolko
őstag
Találkozott már ilyennel valaki?
Claymore logban van benne:
srv_thr cnt: 1 IP: 192.168.1.113
Megjelent a DHCP szerveremben is ez az IP, önálló MAC címe van! Pingelhető és kb 200-300ms el válaszol is.
Onnan lett feltűnő, hogy minden gépem újraindult, és utána nem volt net elérés, nem pingelhető a beállított statikus ip-vel (ezer éve csak így használom), csak ha átállítom DHCP-re (Win10).
Vírus, hash lopás mi ez?
-
rolko
őstag
válasz
techie_guy
üzenetére
A pár ezer forintos konnektoros vackok helyett, normális C sínre szerelhető túlfeszültség levezetőt már lehet venni 10k-20k tól (Eaton, Tracon, stb).
Nálam közvetlen a szünetmentes előtt kismegszakito+tulfesz levehető is van berakva + eph-zva minden.
Nyáron kaptunk villámot, vígan mentek tovább a rigek.
-
rolko
őstag
Ki milyen drivereket használ mostanság RX470-ek W10 alá? Napokban kezdenek random meghülyülni a rig-ek. Eddig fagyás nélkül ment mind hibátlanul, most meg szinte egyszerre kezdenek köhögni. A legelső béta block chain van minden + Clay V10.0 Eddig faján vezérelte a kártyákat, de most már csak az első kártyára (GPU0) hajlandó beállítani a magasabb órajelet, 27/28Mhs a többi alapon megy. Majd windows reboot után ismét hajlandó működni.
-
rolko
őstag
6xRX470 Sapphire, már elég régóta viszi őket (~ január) hiba nélkül, nagy uptime-al szünetmentesről.
A blockchain driver lehetett a ludas mert utána 1 héttel lett ez(watttol hiánya) Ahogy néztem távolról, 900W körül evett így, azelőtt meg 830W körül volt a teljes fogyasztás.
Gariba még nem küldtem, mivel Z97 Gaming 5 alaplap így 2 kártyát betettem slotba, 2 megy Evga molexén és befogtam egy 300W FSP-t 2 kártyának, szintén molexel. Így 720W+180W-t fesz fel. -
rolko
őstag
Tegnap lettem figyelmes hogy a 3x2,5 MBCU kábelek elég szépen melegednek 2300W állandó terhelésre, és a szünetmentes is rögtön csak 219V -t kap a 230 helyet. Húzhatom újra

-
rolko
őstag
Mit tudtok kell rendelni RX Vegát vagy sem?
Mert ahogy nézem a teszteket lohol a 1080 és 1080Ti után, de ugye a játék nem érdekel....
-
rolko
őstag
Már régóta nem írtam a topikba, de elég unalmas kezd lenni ez a sok sírás: hogy nem éri meg bányászni..
1 éve 140-170k volt egy 390x ami 2x annyit fogyaszt mint bármelyik mostani kártya. Egy 6os righez 2x1000w táp kellett, és 8- 10$ árfolyamon negyed ennyit termeltek 2x akkora fogyasztással.
Szóval aki tavaly sem csinálta azt most se tegye
Más: napokban vettem 1080 ti-t, bármiféle hozzányúlás nélkül, alapon, ewbf-el 710-720 h/s, csak egy picit sokallom a kozel 280w fogyasztást
Ki milyen beállításokkal megy? -
rolko
őstag
válasz
XP NINJA
üzenetére
Nálam is ez a problem az MSI Gaming X-el, nálam 1850-nél folyamatosan dobja a "overclock too much "üzenetet, sok az invalid share. de 1820/950-el nincs hiba.
Viszont 1-2MHS-el lassabb a rendszer a Sapphirektól (1900/950), de 71W-al kevesebbet eszik (csak a kártyák mások) [kép] -
rolko
őstag
Aki nyomja most a ETH/ETC+Pascal -t, a Pascalra milyen pool van beállítva? Délben raktam át only módról dualra, nanopoolal, de még meg sem jelent a worker
Claymore szerint 539 sharem van. Olyan mintha nem látná a pool a workert. -
rolko
őstag
válasz
neil_mullen
üzenetére
-
rolko
őstag
válasz
neil_mullen
üzenetére
BIOS mod megtörtént? Mert a bios moddal alapból 24 körül megy. 1100/2000 950mV megy 28at.
-
rolko
őstag
válasz
ff-thomas
üzenetére
Vissza álltam ma délelőtt én is Zec-re kb 1 hónapja újraindítás/fagyás nélkül ment. Monero alatt kb 2x fagyott meg. 40w kevesebb volt igaz az össze fogyasztás, de 4200 hessel köszönő viszonyban sincs a kalkulàtorral ilyen 0.2-0.3-at kaptam de inkább 0.2 xmr körül bàrmelyik poolon

-
rolko
őstag
válasz
Hurkafej
üzenetére
Ajánlott beszerezni egy smart konnektort, ilyenkor nagyon jól jön. 10k körül már lehet kapni.
Nekem be van állítva az RB2011 routerem ha nem ping a kliens küld emailt leállásról/indulásról. Mivel több RB is van a hálóban így tudok mérni feszt is ha netán merül a szünetmentes
VPN-en keresztül meg rögtön elérem a smart konnektort. -
rolko
őstag
válasz
Mulder_
üzenetére
3 kártya biosa Eth-ra van optimalizálva, a másik 3 gyári bios.
A gpu és a mem fesz is vissza van véve watttollban, szimplán ennyi. Nincs külömbség a gyári és a módosított között. Múltkor v8 alatt kipróbáltam gyári feszekkel úgy közel 900w volt a fogyasztás.ff-thomas sajnos életszerű
többször is írtam már hogy a MikroTik tűzfalam rengeteg port szkennelőt és dos támadást fog mióta megy a bányászaz -
rolko
őstag
válasz
Overlocker
üzenetére
Nálam is stabilan megy i 6 -al, de a 6 kártya fogyasztása 700w körülről 765w lett, és az 58-60 fokról szinte mind 64-65 fokos magasabb fordulatszámmal.
-
rolko
őstag
válasz
Overlocker
üzenetére
Nálam is 168-170/kártya, 840 körül megy 5 db 470 és talán 10W kevesebb a fogyasztás
-
rolko
őstag
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
OMG 7970

Nálam a 4db 540 körül volt most 585 lett
-
rolko
őstag
Latest version v7.0:
- improved speed by about 15-25% (depends on card model). About 230H/s on stock 390X.
- added "-benchmark" option.4db 470 kb azt a szintet tudja mint a v6.0 alatt tuningolva átlag 146 kártyánként, fogyasztás változatlan: 470W körül.
-
rolko
őstag
válasz
Overlocker
üzenetére
Én meg vissza vettem tegnap
vegánnál láttam GPU: 1180/950 memó: 1850/950, így 475W a 4 kártya.
Sokkal csendesebb lett a cucc
Igaz így 580 ról 545re esett vissza a sebesség, de ahogy számolgattam ugyan ott vagyok. Bár ez még tegnap volt ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Így mennyi lett a fogyasztásod?
Bár ha így haladunk tehetem vissza a régi ETH-s vinyót

-
rolko
őstag
válasz
Overlocker
üzenetére
Hűűű, elkell kezdenem állítgatni, mert 4 kártya (H97 Ann, g1840, 4gb, 80gb sata, CM V1000) az mPower szerint 590W 2.7A -t kapi ki a konnektorból.
A GPU az gyári feszen megy, a memó az 1950/950. Legújabb driver. Egyébként tegnap meghülyült a driver frissítéstől a rendszer, újra kellett húznom este a Win-t.
-
rolko
őstag
válasz
Overlocker
üzenetére
Nálam 140 -147 között mennek 1286/1950 órajellel, és jah pontosan 20W lett több a teljes rendszer fogyasztása

-
rolko
őstag
válasz
janos666
üzenetére
Használj RDP-t az kb semmit sem eszik

Csak ugye akkor kell egy eszköz amivel VPN-ezni tudsz távolról. Nálam egy Mikrotik-ba VPN-zek, innen elérem a menedezselhető okos konnektoromat, és a pc-ket is
Írtam múltkor hogy feltűnően sok DDOS támadást és port szkennelőt fog a Mikrotik tűzfal mióta megy a bánya. Így jobb más egyéni portra átrakni a távoli elérést a default helyett, és tiltani minden telnet/web/ssh elértést.
-
rolko
őstag
válasz
Overlocker
üzenetére
Zíkess FORK/KLÓN - Zcash Classic
Most vettem még Sapphire 470 4GB-ot, és 2 is gyári hibás volt belőle

-
rolko
őstag
Tapasztalta már valaki hogy az Nheqminer gondol egyet és átáll másik érmére?
Pl most is gondolt egyet, egy kártyát beállított Equihash-ra 2őt pedig DaggerHashimoto-ra, hiába indítom újra ezt csinálja
Nincs valami beállítás hogy only Equihash? -
rolko
őstag
válasz
Overlocker
üzenetére
Fogyasztás miatt egyenlőre jobb egy kicsit, de majd kiderül ez hamarosan melyik a jobb.
Ubiquiti mPower -t használok, ezzel tudom ki be kapcsolni ha netán kellene, tudom vele mérni a fogyasztást amit monitoroz is, betudom állítani a kW értékét is így azt is számolja mennyi egy hónapban a költség. ETH alatt 450W 2.1A volt átlagosan, így 370W 1.8A átlagosan. -
rolko
őstag
válasz
Overlocker
üzenetére
Most nézem a grafikont, már kb annyit termelek 75sol-al mint tegnap 20al

Egyébként 3db 470 4GB, az ETH-ra módosított BIOS-al 1265/2000 órajellel 52-54Solt megy, húzás nélkül 43-47 körül mentek. A fogyasztás pedig 100W-el csökkent ETH-hoz képest. [kép] Viszont azt vettem észre hogy ettől a klienstől a WattTool meghülyült, nem vezérli normálisan a kártyát. Így Trixxet kellett visszatennem.
-
rolko
őstag
válasz
Overlocker
üzenetére
Én bírom a csávót
Régebben is láttam már videókat tőle, mikor elköltözött Connecticutból Floridába. Ha jól emlékszem valami infós cége volt ott, aztán eladta és földet vett belőle hogy önfenntartóvá váljon. -
rolko
őstag
válasz
Overlocker
üzenetére
Most néztem a fb oldalán, elvileg: 0,08$/kW/h [link]
Dexar007:
már várom a zíkess lájvját ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
rolko
őstag
-
rolko
őstag
válasz
Dexar007
üzenetére
Ez a Székely Vegán gyerek, amerikából

Am 160$ nem rossz ár egy 470-ért, mert itthon is 48 körül van a nettója
-
rolko
őstag
RDP alatt nálam nincs vele gond, nekem csak addig volt monitor rajta míg a win feltelepült. Egyetlen hibája, hogy ha rdp alatt indítod a minert akkor 1 kártyát lát, de csakis a miner! Erre a célra a chrome remote-t használtam, de automatán indul ha netán újra indulna. Meg ha netán bele kell nyúlni akkor be VPN-zek a routerbe (Mikrotik RB2011) és onnan RDP.
Mióta rajta van a rig elég sok dos támadást fog meg a tűzfal
[kép] -
rolko
őstag
válasz
ff-thomas
üzenetére
Tessék itt a bios,:RX470 4GB 28MHs BIOS MOD
Alapból 24-25Mhs -t fog így tudni, tuningnak a legújabb Sapphire Trixx-et használom. Procit: 1100 -ra, memót pedig: 2000-re, a Power Limit fülön pedig +25%ot állítottam.Nálam így a 3 kártya (Sapphire RX470 4GB GDDR5 11256-00-20G) hibátlanul működik. [kép]
CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE!!!
-
rolko
őstag
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
Köszi! Elindítottam, gethet pedig stoppoltam, 2 gigát szedett le 1 nap alatt, így már 27gb.
Egyébként lehet bányászni szinkronizálás közben?LLam: nem gondoltam volna hogy ennyit tudnak, főleg ennyi pénzért

-
rolko
őstag
-
-
rolko
őstag
válasz
Omega7plusz
üzenetére
Polarissal játszottam egy kicsit az időzítésekkel, majd a CPU-t levettem 1100 -ra a memót meg 2000ig felhúztam és + 25% tápot adtam neki.
Tegnap óta eddig hibátlanul megy: [kép]
2600RPM-el 70 fok körül mozog, zajban nem vészes, de egy itthon talált sima 450W Codegen tápról megy
(480-sokkal rendeltem volna a tápot is), szóval annak a ventije simán elnyomja, nyilván azért aludni nem lehet mellette.AnonyX: a legolcsóbb ref hűtős Sapphire RX 470 4GB
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motoros topic
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Alkoholista nevelde
- Hisense LCD és LED TV-k
- Kuponkunyeráló
- Arc Raiders
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Se CMD, se PowerShell-el.
, falból 290W-t kér

a villogós a bácsik jöttek eloltani, mák hogy otthon voltam, mert 150km re vannak a gépek
Nem olcsó mulatság, de nagyon jó dolog 

marad a 9.5