Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
- Pengeélen
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
Jocikablack
tag
Le akarom tölteni a PhoenixMiner 5.5c-t, de a defender folyamatosan letiltja. Mit lehet tenni ilyen esetben?
-
Dare2Live
félisten
-
Tamas1982.1
tag
Sziasztok! MSI Mortar Artic B350M lapba hány RX560 préselhetö be? Riserrel vagy simán (milyen kéne?) esetleg 2 bemegy? Van értelme normál géppel így 2 GPU-t futtatni?
-
-
Frozen
addikt
A binance visa csak kryptot tud tárolni vagy ha van a tarcaba sima euro azt is?
-
Levettem a házam oldalát, 7 fok mínusz, aztarohadtélet.
-
-
válasz
torma1981
üzenetére
Összefoglalóban a szoftveres rész aránylag jól le van írva.
Szükséged van
- a legfrissebb nvidia driverre
- phoenix miner 5.5c-re
- csinálsz egy accountot pl coinbasen, de van még 2-3 alternatíva, ezzel majd lesz egy ethereum addressed amit a miner cfg filejába kell megadnod
- csatlakozol egy poolhoz ahol ethereumot csákányolnak, ethermine vagy nanopool
A miner progi kb előre van konfigolva, neked minimális tennivalód van vele, tényleg kb az eth címed kell megadni és mondjuk egy nicknevet.
A kibányászott ethereummal több dolgot is kezdhetsz, átváltod btc-re, kiutaltadod €-ba, átrakod a gépeden lévő szoftveres tárcába (bár közvetlenül bányászhatsz ezekre is) vagy elköltheted az alzán.
Majd ha ezek megvannak akkor jöhet az MSI afterburner amiben szépen finomhangolod a vga-t, powerlimit, memória órajel, gpu és a ventik. Erre nincsenek konkrét számok inkább csak kb ajánlások mert ahány kártya annyi féle. Az alap, hogy a powert érdemes 70, de inkább 65% alá vinni, a memókat megtolni +800-1200, gput visszavenni -100-150, ventiket pedig úgy belőni, hogy ne süketülj meg és ne is süljön meg a kártya. -
Reggie0
félisten
Nem tudjatok hol tudnek meg ma hozzajutni PCIe tapkabel Y elosztohoz? 2db 8pines kimenet kene.
-
-
torma1981
veterán
Sziasztok.
Van 1 db 3080-as kártyám és szeretnék vele bányászni. Hogy érdemes neki állni? Sosem csináltam még ilyet.
Köszönöm.
-
Chalez
őstag
Sziasztok!
1 db 2080 Ti FE-vel érdemes lehet bányászásba fogni? Ha igen, akkor mit?
Ha már megvan, miért ne próbálnám ki... 20-30k(Ft)/hó egész tűrhető zsebpénz lenne (most csak mondtam valamit) Vagy csak bohóckodás lenne?
Nem értek nagyon hozzá, de talán még nincs késő kicsit belejönni valahogy...

-
Skynet258
veterán
Fura mert az oldalukon meg ez van:
2.Binance Card is supported in the following countries and territories
Binance card is available for our customers who live in any of the following countries:Aruba, Austria, Belgium, Bulgaria, Croatia, Curaçao, Republic of Cyprus, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, French Guiana, Germany, Gibraltar, Greece, Guadeloupe, Hungary, Iceland, Ireland, Italy, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Malta, Martinique, Mayotte, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Reunion Romania, Saint-Martin, Sint Maarten, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden. -
wbt
csendes tag
mindezt kozvetlenul azutan, hogy google payre feltoltottem a kartya adatokat
-
wbt
csendes tag
válasz
pacni120
üzenetére
nekem ezt kuldtek:
Our system detected that your country of legal residence is not permitted by our sponsor bank. Therefore Binance has to close your Binance card in 7 days from now on 15 Feb 2021. After closing the card you will still have access to your Card dashboard and Card Wallet and be able to move your funds around without any limitations.
Binance is working diligently towards expanding its card product line to be able to issue in more countries. Please continue to check in with our customer support from time to time to find out when we are able to issue cards in your country of residence -
Laraxior
titán
Ha meghívóval megyek binance-ra akkor ott a meghívottnak is jár valami extra, vagy csak a meghívónak?

-
Sziasztok!
3090 Strix-re esetleg van beállításotok amitől tojás sütésre nem lesz alkalmas és tud egész nap menni?
-
-
Danex
addikt
Arról lehet tudni, hogy mikorra várható az eth2.0 vagy valami olyan módosítás amivel gyakorlatilag vége lesz az eth miningnak?
-
meridaharcos
senior tag
Halihó !
Rajtam kívül másnak véletlen nincs gondja a 7 számjegyű Coinbase verifikációs kóddal ? Egyszerűen nem érkezik meg...

-
Albigator
őstag
Őszintén szólva ilyen riserekkel meg hasonló sosem foglalkoztam. Szóval mindig alaplapban volt a kártya. De ahogy olvasom itt a topikot mennyi baj van ezekkel a riserekkel, kábelekkel stb nem is bánom.

Majd lehet veszek egy jó kis ARCTIC Liquid Freezer II vízhűtést és VGA hűtési "probléma" azzal is meg van oldva.
-
-
-
wbt
csendes tag
Binance visa kartyaval van tapasztalatotok? par napja kertem, minden rendben is ment, de most jott toluk egy level, hogy a bankjuk nem engedi a magyarorszagi hasznalatot, es megszuntetik a card walletemet
-
Frozen
addikt
Hazamegyek kiprobálok valamit,lehet megvan a hiba és az nvidia driver rossz. Ezt találtam NH oldalán én meg a 09 est meg a legujabbat probaltam.
Dear NiceHash miners!
We urge you to not update your GPU drivers if you are mining with NVIDIA graphics cards. It looks like the latest GeForce 460.79 drivers cause problems and do not recognize the graphics card(s) in the system. -
Frozen
addikt
Valaki korávban említette van e olyan progi ami ha nincs terhelve a gpu akkor a háttérben tolja a bányát automatikusan?
Engem is érdekelne a dolog -
Danex
addikt
Hali, lehet már volt kérdezve, de keresőben nem találtam rá. Jelenleg egy rx 6800-al kapirgálok nicehash-el, kérdésem az lenne, hogy ha melléraknék egy 3070-et a játszós gépbe.
Mennyire működne ez ,hogy keverve vannak a kártyák? Mint bányászás és mint játékos normál használatban?
Illetve a 3070 mekkora fogyasztással hozza mostanság a 62-65mhs-t? az rx 6800-am az 57-61-et 110-115W-ból oldja meg. -
aradebil2
senior tag
válasz
RockHaRD
üzenetére
koko52 ha jól emlékszem nem direktben bányászik, hanem a nicehash-t használja, ami gyakorlatilag "bérli" a gépedet, és az általuk éppen profitábilisnak vélt coint (ami most az ETH) bányásztatják az ember gépével, viszont utána nem ETH-ben (vagy az adott bányászott coin-ban), hanem BTC-ben fizetik ki az ember, tehát ő BTC-t halmoz a számláján
-
RockHaRD
addikt
válasz
Powerer
üzenetére
Értem, köszönöm. Akkor aki fentebb írta, hogy inkább a BTC-ben tartja az azt jelenti ,hogy a bányászott ETH-t pl coinbase-en egyből átváltani btc-be, és abban tartani a profit reményében?
Egyébként amit fentebb írtál tanácsot megfogadom, és inkább visszavettem kicsit a memória órajelet, bár éjszaka gond nélkül végigment a dolog, és 50-51 fokos volt a kártya, de ránézve arra, amit kértél, ott 94 fokot mutat
Egyébként kb 1 hét múlva kap vizet, utána nem lesz már remélem semmi hűtési gond vele
-
RockHaRD
addikt
Lehet, hogy hülye kérdés, de BTC-t nem is lehet ilyen egyszerűen bányászni, mint az ETH-t?
-
Powerer
tag
válasz
titetoyz
üzenetére
Kártyája válogatja, ki kell tapasztalni.
Gyári beállítások mellett csökkentsd addig a power limitet amíg nem csökken a hashrate.
Ezután kezdd el adogatni a memória frekvenciát, 500, 800, 900, 1000, 1025, 1050.
Meglátod meddig megy fel a hashrate, 60 már "elég".
Core clockot lehet kicsit visszább venni még, -250 -300.
123-135 watt között érzik jól magukat és a ventit érdemes úgy beállítani, hogy a GPU max 50-55 fok között legyen, de inkább 50. -
kadet93
tag
válasz
koko52
üzenetére
Összeomlás előtti szinthez képest is jobban emelkedett. Minden altcoin korellál a btc árfolyamával, 1-2 éve még sokkal erősebb volt ez a kapocs az eth-btc-nél. Amúgy nem szeretnék vitatkozni, ethereumnak teljesen más szerepe van mint bitcoinnak, egyéni döntés ki-melyikben lát nagyobb értéket, szerintem jó az irány mindkét esetben
-
Powerer
tag
válasz
Dare2Live
üzenetére
Neked is szívből ajánlom a memória tuning visszavételét.
Lehet, hogy ez egy YT videón jól mutat pár perc erejéig, hogy a 3070 64MH-t tud és a 3080 103-at, de ha stabilan, hosszú távon szeretnéd használni és nem elfüstöltetni, akkor ebből bőven vegyél vissza. Az én tanácsom: 3070-ek 1050 körül, 3080-ak hűtéstől függően +900-1050 (értem ez alatt, hogy extrában 2x120mm-es plusz venti hűti a backplate-et). -
Powerer
tag
válasz
RockHaRD
üzenetére
HWInfoban nézz rá a Memory Junction Temperature-re mielőtt sikerül megfőzni a memóriát ezzel a tuninggal.
Teljesen felesleges ennyire állítani, egy bizonyos frekvencia fölött nem hoz már teljesítmény növekedést. Nem érdemes hajszolni a 100-at se, jobb egy fix, stabil 97-98, mintha két nap után lefagy, újraindul, és nem ismeri fel a kártyát a Win. -
koko52
nagyúr
válasz
kadet93
üzenetére
Márciusi összeomlás is bizonyítja, mennyivel volatilisebb mint a BTC. Persze ha 1 dollárt ért volna akkor most 1600x-os érték lenne, ehhez kár mérni. Csak épp felfelé nem tud úgy kitörni. Én nem tartom az tuti. Olyan nem volt, hogy BTC zuhan akkor ne zuhanjon még jobban az ETH.
-
kzkz
őstag
Itt aztán van pár rig
[link] -
Frozen
addikt
Btc kilőtt
-
fasyrt
őstag
Kedves Topiklakok,
igyekeztem önalloan okosodni, de maradt par sötet folt.
Egy 5700xt-t fogtam be a banyaba, mert nagyon keveset jatszom. Keznel volt, parlagon hevert.
AMD driverböl levettem 760mV / 1400MHz-re, ebböl 1340 MHz-en pörög a gpu, hot spot: 55°C.
Memoria 1800 MHz-en, 76°C.
Venti 28%, kb 1000 rpm.
VGA fogyasztasra ir a miner olyan 96W-ot + ugye a lecso. A 3700X-et biosban levettem 45w tdp-re.Nanopool + Nanominer. Semmi mast nem csinaltam, mint egy myetherwallet-et, atirtam a config.ini-t a sajat walletomra es mondtam hogy uzsgyi. Igy vagyok olyan 50,9 MH/s-nel.
Egy kerdesem van: ez igy ennyire egyszerü vagy valamit kihagytam?
-
Albigator
őstag
válasz
RockHaRD
üzenetére
Ez érdekes, nekem ez a 2. ilyen kártyám. Az első még piros békaszájú volt, a második amit november végén vettem már fekete békaszájú. És egyből az OC BIOS-t kapcsoltam be direkt mert itt nincs FAN stop.
Alaphangon a 100% 380W, és 105%-ig tudom kitolni ami egész pontosan 399W kell legyen.Szerk.:
105.3%-ig lehet kitolni az pont 400W. GPU-Z-ben megnézheted. Ha rajta van a friss BIOS akkor max 118-119% lehet. De az alap 100% mindig 380W. Szóval ahhoz lehet ettől függetlenül viszonyítani. -
Albigator
őstag
válasz
2thletme2day
üzenetére
Ezek a %-ok kártya függűek teljesen. FTW3-on a PL 100%-on 380W. 105%-on 400W a max. Ha raksz rá 450W-os BIOST akkor persze több. Szerintem még az 59% is elég ennél a kártyánál ami 224W.
-
válasz
RockHaRD
üzenetére
Ne pörögj rá ennyire. Amint látod itt is 99 alatt az átlag, ehhez csak netezni kell, ha még megnyitsz egy videót vagy valamit akkor bezuhan mint állat akár 75-ig is.
Mivel asztali gép, minden ami vga-t használ befolyásolja az értékeket.
Éjjel vagy ha nem fut semmi 99-101 között mozog.Szerk2: A 100% venti az csak azért maradt ott, mert pont néztem, hogy hány wattot számít a 100%-on járatott venti. Nos már 85%-nál is kifut a 65% pw limitből
(képen már nem szerepel) -
válasz
Shkiz0
üzenetére
Azt nézem, hogy a 3080-am árában (már ha eladnám) simán kijönne a 6900xt, de bányában iszonyat gyenge, 3060Ti szinten van. :/ Mondjuk a 6800xt még jobb árban van.
Ja igen a 62% PL az igp mellett van és 1250-es mem órajelen állt be nekem a stabil 100,2. Most már 320. órája megy. Egyedül a ventik rpm-jét piszkálom napközben mert ha nincs nyitva az ablak akkor 60% körül 60C fölé megy és beesik a hash. -
RockHaRD
addikt
Ez az egy gépem van, ezzel a vga-val, ezen fut a Windows, most is erről írok
De nyilván tudom, hogy így használat közben nem lesz meg a max hashrate, amikor a képet készítettem, akkor semmi nem futott, a háttér természetesen sima alap. A cél az lenne, hogy éjszaka, meg amikor nem használom a gépet, akkor tudja a 100-at 
szerk.: Ezt a voltage curve-t nem igazán értem, hogy hogy kellene belőni. Full vízszintes legyen pl fix Mhz-n, vagy mi a teendő ezzel?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- GIGABYTE B650 EAGLE AX + bontatlan 32GB 6000MHz hűtőbordás DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- iPhone 16 Pro 128GB gyári független akku 91%
- ACER F5-771G 17" full HD i5 7200U 16GB DDR4 RAM 1TB SSD GTX 950M
- Dell G15 5511 i7-11800H RTX 3050Ti 16 GB RAM 15,6" Full HD 120Hz
- Lenovo Legion Pro 5 Új RTX 5070 / i9-14900HX / 32GB DDR5 / 1TB NVMe
- HP Elitebook 830 G5,FHD,13.3",i5-8350U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,IR KAMERA
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Kábelek, dobozok itt ott. Tisztára mint 20éve amikor szervizes voltam.

Az elobbi most nagyobbat javitana 

de tuti azok is jók még. asszem 005-ösök