Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
mZoleee
senior tag
hardwer .... öcsém
-
Frozen
addikt
válasz
aerosmith
üzenetére
Szerintem itt semilyen agymenesrol nincs szó ahogy fogalmaztál hanem arról ,hogy hardwert venni hülyeség jelenleg,mert nem profitos,ha esetleg igen akkor is ilyan csekely a megterules ,hogy lehet soha nem lesz vele 0 an az ember. Elmult mar az az idoszak mikor a gpu megvetted es par hobap alatt 0 lettel vele....
Foleg ilyen ajto tamaszto hasznalt vasak meg jobban nem erik meg,hiszen barmikor beadhatja a kulcsot, a projekt elhasal semmire nem jo max a szenet telepre. -
Kiskokó
veterán
Helló
Bocsi, hogy ide. Használ itt valaki Tradingview-ot?
Sima ingyen profillal vagyok 2 éve, az a bajom, ahogy a mellékelt kép szerint látszik eltűnt felül a "menü" ahol lehet állítani a dolgokat.
Ugyan ezzel a profillal bejelentkezve, ezen a gépen Chrom-ból jó, másik gépen ugyan ilyen Firefoxal is jó mint az itthonin amin nem.Valami ötlet? Kezd felhúzni több órát szenvedtem már vele.
Köszönöm -
kenwood
veterán
Basszus ...
40 uj hozzaszolas. Mar azt hittem, van plusszos coin,de csak a szokasos .... -
jovás
senior tag
válasz
Fiddlestick
üzenetére
Szerintem pont azt írta, hogy nem nagy pénzzel (5-10 mft), hanem 4 sorral lejebb írta: "Nem nagy gépeket és max 1 mft-ért." legalább is én így értelmezem amit írt.
-
varmi2
nagyúr
-
GAbre
veterán
válasz
Pharaoh
üzenetére
Az mind1.(a lényeg,hogy nem kaptuk meg amiért fizettünk,és aki kapta kriptót nem adja vissza pénzt).
Maradjunk annál,ha azt mondják,hogy 2 napig blokkol a rendszer,akkor ha már arcfelismeréssel is blokkol,akkor,hogy a francba lehet sima pc-n küldeni?
A saját szabályukat szegték meg,ami az "én védelmemet szolgálja."
És nem hajlandóak ezt a hibát elismerni,részben,vagy egészben visszaadni vagy valami. -
LuckyL
őstag
válasz
Maxximus
üzenetére
én most kezdtem el szétszedegetni a maradék 6600-as amds gépeimet, még van egy pár darab, de szépen fokozatosan megszabadulok tőlük
az a helyzet hogy még ingyen árammal is csak jelképes pénzt hoznak, nem éri meg foglalkozni vele
paradoxon ez, mert lehet hogy majd sokat fognak érni a coinok ha lesz megint bull market, csakhogy sokkal egyszerűbb megvenni pénzért mint bányászni
lehet egy párat megtartok hátha ezeknek is felmegy majd az ára ha megint profitos lesz a mining, de nem látom hogy lenne élet eth után sajnos, pedig sokáig bíztam a dologban
-
Maxximus
őstag
Sziasztok.
Őrült módon a bányászatot tervezem, teljesen kezdő vagyok. 2 éve kriptózok, de a bányászatot eddig elkerültem.
A mottó az, hogy napelemem és helyem is van és ráadásul még lent van minden árfolyam. Mikor ha nem most és így ?
Nem feltétlenül BTC-ben gondolkodom és nem nagy pénzel. (5-10 mft)
Milyen ALT-okat láttok érdemesnek bányászni 2023-ban?
LTC, KDA, ZIL ,ETC ben gondokodom. Esetleg ha találok bobcat helium minert akkor abban.
Nézegetem a Goldshall K-Dbox-okat KDA-ra, valami iylesmikere gondolok.
Nem nagy gépeket és max 1 mft-ért. vagy azon is gondolkodtam , hogy aki leállította azzal társulva nálam lenne a gép és osztoznánk . Ez utóbbi esetben milyen aránnyal lehetne osztozni? Ez reális elképzelés?
Kérlek, ne a balekot nézzétek bennem akit le leht húzni egy már elavult géppel vagy szar coin bányászatára alkalmas géppel (nem ilyen ajánlatokra vok kíváncsi), hanem szakmai segítséget szeretnék kérni. bele fogom magam ásni és meg fogom gondolni mibe ugrok bele.
Köszi előre a segítséget. -
GAbre
veterán
válasz
tomazin
üzenetére
Én nem tudom mi nem érthető.
De akkor "röviden":
A rendszer blokkolta küldést 2 napig fiókomon telefonról.Miután ott emailt kellett változtatnom,sms-el,és arcfelismeréssel.Mert ez rendszer szintű biztonsági intézkedés,és NEM felülírható.
Aztán gépről belépve mégse voltam blokkolva.
És mikor ez ügyben reklamáltam,nem ismerték el a hibát.
Mondván,hogy a rendszer úgy érzékelte szabályos.
Oda rakták alám a linken látható leírást,és 1ik pontjában olvasható,hogy bíróságra nem mehetek,csak valami bizottság előtt indítható ha vitám van velük.
Így,ha polgári peres eljárásra kerül a sor,állítólagos bírósági eljárás se lesz belőle.
+ ugye nem magyar a binance.
Így nem tudom mire számítsak,a szabályszegésük,és kártalanításom érvényesíthető-e? -
fireman123
őstag
szerintem ez már ködszurkálás, túltárgyaljátok a dolgot, úgysem tudja meggyőzni egyik a másikat....
...mindenki azt csinál amit akar, én ledgert vettem 2017-ben ....aki a másikat akarja az meg vegye azt, ....vagy egy harmadikat -
Frozen
addikt
válasz
üzenetére
Németbe hiába van kamera, mint mondtam ömlesztve van az árú dobozokba ,kocsikra, a sofőr pl az egész kocsit scaneli le ,hogy most azon már az a doboz rajta van vagy nincs senki nem tudja, sőt ha meg is keresik ,hogy bele lett e rakva a dobozba, ahova kiviszed kisebb elosztoba ott közbe bármikor hozzáférhet bárki. És mivel otthagyod bezárod akik reggel jönnek azok is hozzápiszkálhatnak a postások hiszen ott sincs kamera... És ők scanelik be egyesével.A csomagok pedig vagy megérkeznek vagy nem az adott címre. Jóbarátomnak egy laptop tünt el ,reklamáció árán másnap érdekes az ajtó elé volt lerakva....Átvételnél aláírás sem kell stb...
"Röviden: minden rendszer kijátszható, és ez ellen nem fog semmi sem megvédeni, főleg nem 3 db matrica, de ezt te is tudod."
nem tudom van e trezorod ,de mivel mondtam ezt a matricát csak átvágni lehet , szóval akkor már nem csak matrica hanem doboz is kellene és a többi sokkal macerásabb, mindent meg lehet buherálni , csak az a kérdés hogy melyikhez mennyi készültség kell míg egy olyan termék amin semmi védjegy pár másodperc minden sarkon ,ami védjegyes hologramos stb azért az már komolyabb és nem minden sarkon utcába fogják ezt megoldani okosba....akárhogy is túlgondolják páran.
De ez már teljesen elkanyarodott a témától a lényeg abban van ahogy a gyáró küldi, az egyiken van védjegy a másik semmi. Egy kínai üres folia nem védjegy....De mindenki döntse el magában ezen kár vitázni és tulgondolni a dolgot.
Ez kb olyan mintha vennél egy terméket és bontva érkezne meg ,de áállítanák hogy az új, míg a szomszéd ugyan azt teljesen egyértelmű eredeti csomagolásban.... -
törölt tag
válasz
Reggie0
üzenetére
PFÜ-ről írtam. Ott kamera van mindenhol (kivéve WC, öltöző ELVILEG, de azért csak elvileg, mert a mobiltelefongyárban pl. fogtak meg dolgozót a WC-ben is, ahol elvileg nincs kamera, a gyakorlatban meg mégis volt). Bejön az autó/kamion, beáll, kipakolják, szortírozzák, majd bepakolják, közben minden egyes csomag scannerrel le van olvasva, és mindent vesznek a kamerák is, stb. Ami oda bejön, az ki is megy, különben kibukna a számítógépes rendszerben. (Feltéve, ha valaki nem nyúl bele, amihez azért nem akárkinek van jogosultsága...).
Viszont valós példa, tőlem. Én elküldtem a csomagot az ország túlsó végébe. Ehelyett a helyi börtönben landolt a csomag. Emberi hiba a postahivatalban. A kinyomtatott csomagcímkét nem rakta rá a csomagra, hanem gyűjtögette egész nap a billentyűzet alatt, majd a nap végén egy másik csomagra rakták rá. A csomag többcentis betűvel írt címzését meg nem nézi senki, csak a csomagcímkét, így ment a csomag az eredeti címzett helyett a helyi börtönbe. Szóval minden megoldható, ha valaki tudja a módját...
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Szerk.:
Nokia Komárom. Komplett kamionnyi telefont vittek el. Szóval tényleg bármi megoldható, de azért ahhoz kell tudás és kapcsolatrendszer is, nem átlagjózsi fog milliókat/milliárdokat kaszálni 2 mp alatt. Pár matrica meg tényleg semmitől sem véd meg, onnan is bármi beszerezhető volt, a hologrammos matricától kezdve az IMEI matricán át az LCD-n és kamerákon át a memóriakártyákon keresztül az aksiig minden, csak tudni kellett, hogy kinek kell szólni. És minden valódi/eredeti volt. Hát ez Magyarország.
Én meg aki nem élt semmi ilyesmivel, velem meg a biztonsági őr le akarta vetetni a 90 fokban elcsavarható Axe spray kupakját (nem leszedhető, csak elfordítható!), meg szét akarta szedni az autóm slusszkulcsát, végigtaperta a nadrágomat, hátha én csórom el a cuccokat. Pedig nem. Mindeközben nagyüzemben ment a lopás onnan, amiben az őrök is benne voltak, amiről egyébként mindenki tudott, csak senki nem mert szólni.
Az már csak a hab a tortán, hogy annál a cégnél nem számított se tudás, se tapasztalat, se iskolai végzettség, mert csak az tudott előrébb jutni, aki szexuális szolgáltatást nyújtott a felettesének. X László csoportvezető alatt pl. csak női instruktorok (sorvezetők) voltak, nem véletlenül... Híres szlovákiai pernahajder volt, lopott cuccokból A6-os Audi, stb. -
törölt tag
válasz
Reggie0
üzenetére
Röviden: minden rendszer kijátszható, és ez ellen nem fog semmi sem megvédeni, főleg nem 3 db matrica, de ezt te is tudod.
Hosszabban: Én a PFÜ-ről (Posta Feldolgozó Üzem) beszéltem, így erről tudok csak nyilatkozni, oda érkeznek be a csomagok, de ott kamera kamera hátán van. Ott biztosan nem fog eltűnni semmi sem, mert ahova beérkezik (beáll) a postásautó/kamion, már kamerázva van az egész beérkezés, kirakodás, utána szortírozás, majd bepakolás, minden. Persze ha valaki rohadtul akarja, így is megoldja a dolgot, de ahhoz nagyon képben kell lennie, nem átlag Józsi fogja ezt 2 mp alatt megcsinálni, de abszolút nem is az idő a lényeg, hanem inkább a tudás/kapcsolatrendszer. De aki meg ennyire akarja, őt főleg nem 3 db matrica fogja eltántorítani, 40-50-100 milliós verdákat visznek el az utcáról, mert tudják, hogy mit és hogyan kell.
-
Reggie0
félisten
-
törölt tag
válasz
Frozen
üzenetére
Én csak itt Magyarországon dolgoztam a postán (PFÜ), de nekünk nagyon nem volt időnk csomagokat bontogatni, meg Ledgereket hekkelgetni, utána meg zsugorfóliázni, borítékolni, pecsétet hamisítani, csomagcímkével, stb., stb. De nem csak időnk nem volt erre, hanem lehetőségünk sem, mert be volt minden kamerázva. Feltételezem, a DHL-nél sincs ez másképp.
Természetesen én élek álomvilágban, nem te, aki 2 mp alatt minden fenti dolgot pikk-pakk megcsinálna kamerák össztűzében (MPL-nél biztosan nem fogsz csomaggal sehova sem menni anélkül, hogy azt kamera ne látná, majd biztos a DHL-nél meg igen). Már csak azt nem értem, hogy eddig miért nem jelezted a Ledgernek, hogy súlyos biztonsági kockázatot (nincs matrica!) véltél felfedezni a termékükkel kapcsolatban? Egészen biztosan megajándékoznának legalább 100 ETH-val (tényleg, nem tőlük kaptad a múltkor?), valamint tuti kineveznének fő matricaragasztónak is, hisz onnantól kezdve biztonságossá válna a termékük.
-
Reggie0
félisten
válasz
Frozen
üzenetére
Nem is kell lennie minden cegnel. Ezekre nem random cegek mennek ra, veletlenszeruen, hanem olyanok akik tudatosan erre utaznak. Mintha azt mondanad, hogy az autot nem fogjak elvinni, mert kulcs van hozza es nincs minden embernel autofeltoro keszlet. Boven eleg, ha azoknal van, akik erre utaznak.
-
Frozen
addikt
válasz
Reggie0
üzenetére
akkor ismertetem gyorsan és egyszerűen egy postánál vagy akármilyen cégnél szinte 1 másodperc alatt becsomagolnak neked ilyen kínai zacskoba bármit. egy hologramos matrica meg nincs minden cégnél... döntsd el magad szerinted akkor melyik van jobban védve mire hozzádkerült.
-
Frozen
addikt
válasz
üzenetére
Én dolgoztam a postán a raktárba ki is szállítottam németben tudom jól hogy megy, ömlesztet árúval dolgozol dobozokba röviden tömören a raktárból mire a kis elosztóba elmegy az árú teljesen van bőven idő bármire is.. Ez amit tulgondolsz,hogy nem egy emberes melo és szupermennek kell lenni valami teljesen álomvilágba élsz. De nagyon szívesen megnézném,honnan szerzel olyan matricát hologrammal amit szinte leszedni sem lehet a papírrol max elvágni tudod...
Mint írtam a ledgeren semilyen védelem nincs és bármikor buherálható függetlenül attól hol rendeled mivel nincs védjegyel elátva itt ez a lényeg röviden tömören.
De mindenki azt használ amit szeretne én kidobtam a kukába az enyém ,mert egy kalap szar. A trezoromra pedig mindenem átraktam ebben sokkal jobban megbízok. Arról nem is beszélve hogy a ledgernél ez a 2 nyomogombós megoldás elég silány + még említhetem azt is nem tudod a fiokban ugy tárolni,hogy benne az usb kábel mert a fémet mindig csukogatni kell kész vicc kategoria soha többet. A trezor kb fele annyiba volt hozzáteszem és nem kinai zacsiba érkezet védjegy nélkül.
Téma részemről lezárva ,mert páran annyira elkezdtétek túlzásba vinni és a kifogásokat keresni a ledger védelmére,hogy az valami hihetetlen.
pedig nagyon egyszerű
Semmiféle védelem nélkül kapod kézhez , sem hologramos matrica sem semmi más . Akinek van mindenki döntse el magában igaz vagy nem. -
törölt tag
válasz
Frozen
üzenetére
A kifogás az, amiket te írogatsz. Ha nem tetszik, akkor ne használd, ennyire egyszerű ez. Rajtad kívül mindenki másnak tökéletes a Ledger.
Nem a zsugorfóliára kell szakosodni, hanem erre az egész mutatványra. Ez nem 1 emberes meló, vagy ha igen, akkor az a futár, aki ezt megoldja 2 mp alatt (ahogy írtad), ő minimum egy Superman. Egyáltalán hol gondoltad ezt az egészet? Átveszi a cégtől, beül az autóba, és ott helyben kibontja a csomagokat, elvégzi a műveletet, utána zsugorfóliázza, majd visszaragasztja a csomagot/borítékot nyomtalanul? Teljesen hihető.
Csak azt nem értem, hogy akkor 3 db nyomorult matricát fölragasztani mitől lenne már bonyolultabb? -
Frozen
addikt
válasz
GabeE3e
üzenetére
Lehet hülyén hangzik ,de ehhez ott kell lenni pl a postán ,vagy sofőrnek stb és simán kivitelezhető.
A lényeg hogy a gyárilag becsomagolt ledgeren semmilyen védelem nincs még csak 1 árva hologramos matrica ami a biztonságot keltené a vásárloban,hogy igen ezt más még nem bontotta ki. Ilyen apróságon szarakszik a gyártó, cserébe a másik oldalnál megkapod a több darabos hologramos matricát ami a dobozon és a belső dobozt is lezárja. Van rá a gyártó honlapján utmutató ,hogy kell kinéznie, benne a trezor felírat+ hologram. Szerintem ilyenekhez sokkal nehezebb hozzáférni ,mint egy sima foliát rádobni egy dobozra amin se márkajelzés se semmi.(Én már rendeltem olyan dolgokat a netről ami szintén hasonló csomagolással érkezett és kibontás után szembesüétem vele,hogy már egy használt tétel... ment is vissza a feladónak, szóval nem kell itt túlgondolni a dolgot)A lényeget fent leírtam semilyen ismertető nem védi,hogy nem volt buherálva előtte.
lehet ,hogy több érmét támogat viszont eladni csak btc -> euro müködik más opcio nincs... (németben legalább is ,nem mindenki van pl felregisztrálva tözsdékre) tapasztalat ilyenkor a többszörös feet fizeted meg mire átváltod a portfoliod btc re és azt mire eladod.
trezornál szinte bármit el lehet adni eurora cserélve.
-
törölt tag
válasz
Frozen
üzenetére
Ha valakik annyira keményen tolják, hogy direkt erre szakosodnak, hogy míg közvetlenül a gyártótól a vevőig eljut a cucc, eközben kibontják/meghekkelik/visszacsomagolják azokat úgy, hogy azt senki se vegye észre, akkor majd biztos nekik fog gondot okozni 3 db matrica...
-
LuckyL
őstag
válasz
Nerazim
üzenetére
megnyitottam a fő oldalt, kiírták soha nem volt egyetlen negatív eredményes napjuk sem
röviden annyit tudok mondani, hogy azt a pénzt bízd rájuk, amit soha többet nem szeretnél viszont látni!
nem tudom hány éves vagy, én közel 40, és 20 éve látom ezt a fajta "csoda kereskedőrobot" -os átbaszást részvény, devizapárok és egyebek kapcsán
mindenki minden pénzét elveszti vele általában amit befizet, itt csak annyi az újdonság, hogy crpytoval basznak át, és így még az a minimális jogorvoslat is kizárt, ami egyébként más esetben sem hoz eredményt -
Frozen
addikt
válasz
Nerazim
üzenetére
Ha a pénzed után szeretnél futni akkor nyugodtan rájuk bízhatod.
el lett mondva már nem 1x a legbiztonságosabb a hardwer tárca. én ebből is a trezort ajánlom ,mert szerintem sokkal biztonságosabb mint a ledger, mondom ezt már az érkező csomagolásból is lehet tudni 3 hologramos matrica védi ,a ledgeren semmi nincs. Ha a tárcán belül akarsz eladni és eurora fiatra váltani a ledgeren csak a btc lehet eladni,,, vagy ha igényelsz cl kártyát akkor már btc+ eth játszik pénzköltésre ,kp felvétre stb...
A trezornál sokkal több rétegben van az eladási lista eurora....(cserébe kevesebb érmét támogat, mondjuk szerintem ez is csak a biztonság miatt van mindenféle noname coint nem támogatnak). -
Nerazim
őstag
Üdv!
Valaki ismeri ezt az oldalt? Samandriel.hu
Véleményekre, tapasztalatokra lennék kíváncsi. -
GAbre
veterán
Olyan kérdésem lenne,hogy anno binance-on nem jött meg emailre kód,ezért meg kellett változtatnom,de végül ez miatt 2 napra blokkolt a rendszer.
Support is azt mondta ez rendszerösszetevő,és nem módosítható.
Majd mikor most próbáltam velük beszélni,jelezni,hogy mégis tudtam küldeni pénzt,és igényt tartanék az összegre,mivel,ahogy mondták is nem küldhettem volna pénzt abban a 2 napban.
Közölték,hogy ugye nem férnek hozzá kripróhoz,és küldték a szabályokat,meg,hogy a rendszer nem érzékelte úgy,hogy ez szabálytalan stb...
Mivel itt nem kevés pénzről van szó,ráadásul nem is enyém,hanem ismerősök pénzét is küldtem.
Így gondolkozok,hogy jogi útra terelem a témát.(habár van valami 10es pontban,mi szerint nem konkrét bíróság fog foglalkozni üggyel).
És nem is tudom mennyi esély van ellenük,főleg így magyarból.
Ha valakinek van 5lete azt meghallgatnám
Köszönöm
-
-
Frozen
addikt
válasz
koko52
üzenetére
Szerintem egy külföldi billenytyűzetes géppel senki nem fog szarakodni mindig a nyelv állítással. Mert lehet hogy ide magyarul ír vagy probál írni ,de lehet a masik oldalon már másik nyelven ír...Semmi köze a tisztelethez egyébként , sőt aki nem tud szöveget olvasni így ott szerintem a toronyban valami baj lehet, mert normális ember ránéz és ugyan ugy olvassa mint ékezettel.
-
q765
tag
Most néztem, hogy fél éve müködik e a harware wallett. Ne vedd ki.
Kb 4 hónapja nem néztem errea forumra. Az egész bánya nálam meg van állva.A maradék két darab 3080, meg egy 3060TI. Épp most töröm a fejem , hogy valahol van még PAD hozzájuk. Lehet szétdobom őket, és újra padezem.
Ebből adódva visszaolvastam pár oldalt. Néztem az aliexpressen ajánlatokat akkumulátorokra. Lehet szerválok egy nagy akkut, amit minden helyen feltöltök ahol nyitott konnektor van. Jó ötletnek tünne, hogy ahol van konnektor ott feltöltöm az akkut, és hazacipelem.
Már régóta nem megy nálam a bánya. Gondolkodtam, hogy -hogy tudnám újra előhozni.
Itt a tavasz, dagad aLehet, láttam egy reklámot amit nem fogtam fel. Szerintem igy kezdődött két éve is minden. Éreztük valamit ami miatt sok VGA megvásároltunk, mint amatőrök.
Az elején mikor belekezdtem, elmentem egy 4Tb festplatte vásárolni, mert valahol olvastam hogy az egész Bitcoin alternativát le kelél töltenem. Tölktöttem egy hétig, mire letöltöttem...No, kéne egy UPS, amit cipelhetek feltölteni. 500-1000 Eur akku. Inwerter, meg egy Türkentüte Ladegerät.
Üdv, Zoli
-
GAbre
veterán
Nicehash-en kivettem binance btc címre a kis bitcoinom.
Fél órája kb.Mennyi időbe telhet,mire beérkezik?
Coinbase-ről is elég a btc binance címet megadni?
Most először veszek ki/küldök pénzt
-
-
berzebub
aktív tag
-
Pietrosz
addikt
Üdv, próbálkozott valaki szünetmentes tápegységet kötni rigre? Aminek ráadásul kisebb a teljesítménye mint a szükséges?
Nem az a cél, hogy folyamatosan menjen a bánya, hanem hogy ne induljon újra a gép pillanatnyi áramszünet esetén, mert fut még rajta más is ahova konzollal kell bejelentkezni amit nem tudok automatizalni. Mivel a router nem lenne rá kötve így az az elmélet, hogy ahogy elmegy a net a gép is visszaáll idle fogyasztásra. Kérdés hogy ez mennyi idő alatt történik meg és lekezeli e a szünetmentes a pillanatnyi túlterhelést. -
JohnyBlue
addikt
válasz
Wolf Rambo
üzenetére
Szörfölgettem a netes fórumukon, yt csatikatat nézegettem. kb így
-
echterion
nagyúr
Köszi mindkettőtöknek.
-
Frozen
addikt
Ez igaz a 4090 es kártyára, több bit és nagyobb sávszéleségen futnaka memoriák.
A 4080 esetében már nem ez a helyzet és gondolom alatta is hasonló eltérések elsznek.
memory bus width és a bandwidth mindent elmond az adatlapokról.
A memoria igényes bányászathoz ez kell. Ha valaki nem ezt túrja akkor a gpu algorítmus alapból gyorsabb hiszen fejlödött maga a gpu , a cuda száma és az órajelek is. -
echterion
nagyúr
Most amúgy melyik kártyát lenne érdemes 1440p-re venni? Vettem egy asztali 3070-et, de WD Legion alatt ultrán + med RT kifekszik, elfogy a vram.
-
ffodi
veterán
válasz
koko52
üzenetére
Igazából az a helyzet, hogy a 4xxx-es kártyákon általában rendesen meg van csinálva a VRAM hűtés gyárilag (plusz jó nagy a borda), valamint eleve gyorsabbak a memóriák, így 120+ MH/s ETH-ban 50 °C-os memória hőmérséklet mellett sima ügy.
Fogyasztásban kb. mint egy 3080, és a memóriában van még tartalék. -
xzeebyt
tag
válasz
Winchester95
üzenetére
Ingyen áram mellett, több eséllyel találsz.
-
Frozen
addikt
válasz
Winchester95
üzenetére
Nincs, és ha felmegy az árfolyam sem nagyon lesz ,mert akkora a diff mindenen ,hogy kb 0 ra vagy centekre fog kijönni a kereslet.
-
Winchester95
őstag
Sziasztok!
Van valami coin amit érdemes már bányászni?
Egyszerű mezei embernek.
-
Frozen
addikt
válasz
chungey9
üzenetére
Nem vagyis de attól függ mire kell
Hiába van rajta gddr6x es memoria a memoria sebessége lassabb és kevesebb bites is.
itt egy élő példa itt jól megmutatják,hogy hiába van több memoria a sebesség és a memoria lassabb.
A kártyán elhelyezett cuda magokat gyorsították ,de ez önmagában sokat nem ér, csak akkor hogyha olyan algoritmuson bányászol ahova kell a gpu órajele is. (általában ezek sokkal többet is fogyasztanak)Régen az etheriumnál szinte csontra le lehetett tolni a gpu órajelét hiszen ennek nem volt szerepe az adott bányász algoritmuson.( Volt egy szint ami alá ha behúztad már akkor vissza eset a teljesítmény hiába volt a memoria bárhova rántva na kb mindenki vagyis nagyon sokan ez felett járatták egy optimális tartományt megkeresve a gpu magjára és a memoria kombora ,hogy stabil legyen és így fogyasztott a legjobban) -
chungey9
tag
A 4000-es széria bányászteljesítménye egyezik a 3000-es szériával kb.?
Furcsállom az árakat ha a 4070Ti 340k újan a 3090 3 évesen 350k, pedig játékban gyengébb? A bányában mit mutatnak vajon?
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Apple iPhone 15Pro 128GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Victorinox jellegű svájci bicska eladó
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
- LG 45GS95QX - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÚJÉVI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Szerinted azt nem tervezoszoftverben tervezik, hogy hogyan nezzen ki egy hologtamos matrica? Nulla munka utangyartatni.