Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
Ez függ attól, hogy 2-3-4 eres e a venti szabályzása, analóg vagy digitális vezérlés van benne ergo nem egy sima thermistor kapcsolgatja-e
MSI VGA Fan Control
SpeedFan egyes verziói is képesek voltak rá Laptopoknál 1 venti húti mindkettőt, a jobbaknál 2db... ez csak ott működik.
VGA Tools –OC Guru II
ATITool
EVGA Precision XOC
NVIDIA® Control Panel
Ati controll Omega Driver
Stb stb ahány lap és VGA annyi szoft és működési tapasztalat, ami nekem hó H110 Pro alatt az másnak nem fog menni H81 alatt.klykkly: Aki ragaszkodik a win10-hez és még bekativálni sem tudja a rendszerét, szerinted ki tud DD-zni egy penre bármilyen disztrót is? A konfigról nem is beszélve...
-
klykkly
tag
Jókat röhögök ezeken az egyik szar windows jobb a másik szar windowsnál hszeken. Ilyen driver olyan patch , ilyesmik, meg nem egyforma a kettő ,pedig a verzió ugyanaz

Miért nem használtok Linux-ot? Ubuntu 16.04 bányászatra kiváló. bármilyen alaplappal 512MB rammal (nem elírás) simán megy. Bekapcsolod aztán egy év múlva meg ki mikor már nem hoz eleget.
Windows nem szervernek való. Persze biztos van kivétel akinek jujjdeólmegy , de akkoris.
Soha senkit nem látni ilyen fórumokon hogy olyat kérdezne "miért írja ki a claymore linuxon ezt meg azt", meg hasonlókat. Ott egyszerűen csak megy és kész. -
válasz
LógaGéza
üzenetére
Ismerem, de ezt nem lehet elvárni sok fórumozótól, mert csak az automatikus driver telepítést ismerik, és vinnyogni, hogy ez meg ez sem megy, egyszerűbb win7-et ajánlani nekik, 90%-ban meg is odlja a problémát.
Régebben megpróbáltam linkelni, de jött a nem múködik a link letöltöttem máshonnan, frissítettem a driver (Driver Guide programmal)... És ezek a szorik karácsony este is megtörténtek...
Cégeknél, meg multiknál, pedig az iylen ööö a főnökségs zemszögében tiltott, csak otthon kivitelezhető.

-
LógaGéza
veterán
válasz
Tamás9x
üzenetére
Piszok egyszerű a dolog - Windows 10 LTSB.
Ha viszont ragaszkodunk a legújabb verzióhoz, akkor telepítés után első dolog még boot alatt kihúzni a hálókábelt, és lefuttatni egy tisztító szkriptet. Lehet ez a O&O ShutUp10, a hozzáértőbbeknek W10Privacy, vagy vannak a neten előre elkészített szkriptek is (pl.: [link], forrás: [link]). -
A nagy hiedelemmel ellentétben, nem a 2. szintú BGA csatlakozószint hanem az első szokott meghibásodni, hisz ő kapja a legnagyobb hőingást, és szakad el hamarabb.
GPU 80 fokig üzemi hőmérséklet, de emellett vannak még VRM hőmérsékletek is amik nem feltétlen ezen a hőfokon üzemelnek, lehet hidegebb és melegebb is. Ha ez alatt tudod tartani az nagyon jó.
Emmellett nemrégebben bevezették a turbo boost technológiát is ami még 1 probléma mert hideg állapotban képes túlhajtani a kártyát, ekkor nagyon jól termel, de ahogy bemelegedik elkezdi a thermal limit miatt visszavenni a frekvenciákat, ezért van sokszot, hogy 48 fokosan nagyon szépen hajt 50 fokosan pedig már eltűnik X% teljesítmény.
Ipari kürülmények között ezek a kártyák (mert ők is sima boltit hazsnálnak...) akár 90-100 fokon is üzemelnek nonstop 0-24/365 Itt 105 fokos CAP-ok vannak, de ugyanúgy kidöglenek kondizás után mintha most vettük volna le a polcról, működik tovább, elenéysző esetben 1-2 GPU-t kell cserélni, de nem jellemző, ott már fizikai hiba okozza ventillátor, vagy párakicsapódás..
-
Dexar007
veterán
Csakanyozik valaki zclassicot? Most toronymagasan az vezet.
-
Danex
addikt
Én ezt a választ kaptam.
Jelenleg nekem is 51-54fok körül vannak, 50%-os ventivel, de tényleg ha belegondolunk régen játék közben lazán mentek 80fokra a kártyák, és ahogy a választ is írják a hőingás a nagyobb probléma (pl XBOX 360, 3led).
-
válasz
szazbolha
üzenetére
Start-> Vezérlőpult->Felügyeletieszközök->Szolgáltatások-> Itt legalulra kell görgetni, ott a Windows Update Jobklikk rá---- tulajdonságok "Indítás típusa" Letiltva. ez megoldja a USER frissítéseket, de a szolgáltatások továbbra is futnak amik anomáliát okoznak.
Ezzel az opcióval újraindítás után egy kis többlet teljesítményt kap a rendszer, de még random bedobhatja a kritikus rendszerfrissítéseket... Vanakinek automatikusan fut az Xbox emulátor is... meg még kitudja micsoda feleslegesen.. Mást nem érdemes tiltani, mert Újratelepítést eredményez a félrenyúlunk.
monitorozó: rivatuner alapú MSI afterburner? Jobb, stablabb mint a gyáris Asus fos, átláthatóbb moddingolhatóbb (lehet játszania core, mem feszültségekkel is)
-
szazbolha
addikt
válasz
Tamás9x
üzenetére
Nekem bejött a Win7, de... az AB-t és még valamelyik monitorozó programot nem tudtam belőni bele, elég macerás volt tuningolni a VGA-kat.
Ráadásul amíg gui-s nicehason is voltam, az sem indult el win7-en.
Szóval marad a win10, de 365 napra elhalasztva a frissítés. Akkor majd lesz megint nagy szívás. -
-
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Igazad van.

-
szazbolha
addikt
válasz
szazbolha
üzenetére
Sziasztok! Meg kell kövessen az alzát, meg az fsp-t is. Nem a táp volt a hibás. A hiba igen fura. Én még ilyennel nem találkoztam: A egyik molex -> Pcie tápadapter volt rosszul bekötve. 5V-ot földre vitte.
Ez a kábel: [link] A piros kábel itt nem 5V-olt jelez, hanem a földet!!! Pont a 4. VGA kapott egy hibásat, ezért amíg a másik táppal csak 3 VGA-t teszteltem a hiba nem derült ki.Az egyik molex piros (föld) kábele a másikba volt bekötve!!!! A szélső 5V-ra. Ezért nem indult a táp. A másik molex-ben csak a sárga 12V és a fekete föld volt.
Ebay rendelés volt, a link csak példa.
A terv az volt, hogy ne kelljen molex->Pcie táp adapter kábelt használjak, mert 8 db Pcie- csati van az fsp 850-es tápon. Igen ám, de 2 db van egy kábelen és olyan közel egymáshoz, hogy csak az egyik használható ki. Ezért kellet molex-eket használjak. (a Sata-> Picie kábeltől idegenkedek., biztos nem tud 10A-t) -
-
válasz
varmi2
üzenetére
Próbáltad már windows 7 -el? Ahol nicns aero, nem futtaja magának a rendszer a benchmarkot amikor ő úgygondolja, hogy idle a használat, nincs betadriver visszajelzés, és debugging naponta, hetente havonta?
Csak a driver telepítést lehet 10-ben letiltani a szolgáltatás visszajelzés és a a debug ugyanúgy megy vissza nekik statisztikába, amikor a gépet otthagyja az ember és csak úgy magától elkezd tekerni a semmiért, az az a szolgáltatást amit nem lehet belőle kiölni. Sőtt van úgynevezett alkalmazásviselkedés, monitorozás is benne, ha épp belesik a miner program megesz belőle vagy akát 50% teljesítményt is. Olyan szarokat futtatunk feleslegesen amiknek a létezéséről nem is tudunk, sőtt nem is gondolnánk, hogy Mikrofos szebb és rézletesebb képet kapjon a rendszeréről a további feljesztésekhez. -
tom120514
őstag
Örülök
Természetes hogy kevesebb lett az ETH, ha mellette megy más. A dcri-vel tudod belőni az intenzitást, vagyis hogy a másodlagos mennyit menjen az elsődleges kárára úgymond.Próbálgasd, közben nézz rá a Whattomine dual kalkulátorára, melyik az ideális elosztás, meg figyeld a fogyasztás mérőt és a karik hőmérsékletét.
-
varmi2
nagyúr
válasz
Tamás9x
üzenetére
Mind a két rigen nagyából egy időben lett telepítve a win10 le van tiltva a rendszer frissítés, nyár óta hibátlanul megy. a 9.7 claymore cryptonote-al jelenleg is hibátlanul megy a aug.23-i blockchain driverrel. A másik rig szintén megy ezzel a 11 verziós claymorral is hibátlanul, és nyertem 250h pluszba, ezért lenne jó, ha azon is menne ez a verzió. De nem akar menni, és nem értem, hogy mi a gond, mikor újra indítja magát a claymore akkor ugyan ezt írja, csak másik karira.
-
válasz
varmi2
üzenetére
Az hogy aktivált e vagy sem, probléma, mivel elkezdi letiltogatnia szolgáltatásokat szépen lassan a próbaverzió végefelé a rendszer, a Windows 10 nagyon nagy probléma, mert saját maga telepít oylan verziójú alapvetően fontos drivereket amik igenis kulcsfontosságúak a rendsze működéséhez, pl chipset, processzorhoz tartozó utsaításkészletek a rendszeren belül... Már volt itt az előzőekben probléma, hogy nem ment a kártya windows-10 el csak adott verzióval, Win7 azonnal kezelte. [link]
Próbálom kedvesen és építú jelleggel írni de akkor senki nem figyel rá, és nyavajog tovább..
Tehát újra:
A Windows 7 manuális drivertelepítéssel rendelkezik azaz amit rápakolok az lesz rajta, a Windows 10 ezzel ellentétben központi update-el rendelkezik ami felpakol minden szart... Majd ha lefrissíteme setlegesen arra a verzióra ami nekem kell, egy rendszerfrissítés alkalmával megint televeri szarokkal ami szerinte jobbb, mint a miénk.
Ha nem azon az 1 órán akarnánk spórolni amit a rendszer (kulcsfontosságú) telepítésével töltünk akkor talán kikerülhetnénk a gyerekbetegségeket...
Ui.: Ne vedd személyes támadásnak, azért vagyunk itt, hogy segítsük a másikat, én már lassan túl vagyok a 100. rig építésén és bezüemelésén, amik nem az enyémek teljes mértékben, eddig csak win10-es-ről hallottam bajt, kivéve ahol rossz volt a tuning, de az megint más történet 2 egyforma kártya nincs.
Érdekes módon a 7-es rendszereknél csak az MSI afterburnerrel kellett vacakolni. Azonnal működött minden. -
válasz
pappkarcsi
üzenetére
Minél nagyobb a rendszer, annál több szolgáltatás fut feleslegesen.... ide egy starter is elég, a legkevesebb futó hülyeséggel, ez valami fertőző idiotizmus, majd utána sír hogy miylen alssú, és fogya hely, meg rengeteg a frissítés.... Illetve, hogy egyszer csak eltűnik az aktivátor.
Még midnig azt modnom, hogy frissíteni kelllene a bevezető hozzászólást, és kitiltani a Win10-et halmozottan csak problémákat okoz... -
pappkarcsi
senior tag
válasz
s7evcsenko
üzenetére
az enterprise-t mi indokolja? ez olyan mint 5 éve, hogy mindenkinek tört win7 ultimate-je volt?
-
-
BandiT85
aktív tag
Tegnap este utaltam 50 vivo-t a cryptopiara. Reggel néztem meg, 19/20 confirmed, és azóta is. Aggódnom kéne?

-
klykkly
tag
Én most kapok a napokban olyan elosztót mint amit linkeltél (a 2. 4 slotos nagy PCB).
Van AMD és NVIDIA kártyám is. Csak linux alatt fogom próbálni.
Majd megírom az eredményt.
Azt is ki fogom próbálni hogy mi van ha sorolom őket.
Hogy win alatt nem ment neked azon nem lepődöm meg de hogy linux alatt sem az aggaszt picit.
Gondolom ezt használtad?:NVIDIA-SMI 384.81 Driver Version: 384.81
-
tom120514
őstag
-
Hold
őstag
-
szazbolha
addikt
válasz
Tamás9x
üzenetére
Majd 27.-én... bízom abban minden rendben megy majd. Persze van másik tápom, csak az kisebb. A 4 VGA miatt kellett a bővítés, de hát így jár aki karácsony előtt 2 nappal kezd el gépet építeni. (vagy megátkoztak a tápos topicban, mert volt képem a konfig megadása helyett max. áramfelvételt megadni mikor ajánlást kértem)
-
Zsolt1
tag
Sziasztok!
LTC-t mire a legérdemesebb átváltani jelenleg? Van esetleg valami olyan coin, aminek még nincs az egekben az ára, és amibe érdemes most befektetni és várni vele, hogy feljebb menjen az ára? Vagy maradjak a sima pénzre váltásnál? Esetleg hagyjam egyelőre és várjak vele, hátha visszamegy 300$ vagy az fölé az árfolyam újra? Melyik váltót ajánljátok? Előre is köszönöm a segítséget!
-
-
szazbolha
addikt
válasz
Reggie0
üzenetére
Köszönöm a segítséget! A kábel elkészítése tökéletesen sikerült!
-
A táp dobozából nem véletlenül hiányzott a kábel, mert felpörög aztán leáll. (másik táppal elindul ugyanez a rendszer, 5V ágon is van terhelés,stb stb ) Valószínűleg egy alza-s visszahozott táp volt, amit simán eladtak akciósan karácsony előtt. Én meg örültem, hogy egyáltalán kaptam ekkora tápot az utolsó pillanatban.(#34044) mepet: Valamit félre érthettél, nem a H81 pro BTC lappal van gond, hanem a Win10 legújabb verziójával.
-
mepet
addikt
válasz
s7evcsenko
üzenetére
Egyrészt akkor jó.

Hm. Megnéztem, nálam win10ből 1709 illetve 1507 (10240) verziók vannak. -
Danex
addikt
Valaki nézegette mostanában ,hogy Multipoolhub vs Nicehash? Vagy ,hogy a WhatToMine mennyire pontosan adja meg a profitot a Nicehash-nél?
Mert amiket olvasgattam ott azt írták, hogy a Multipoolhub talán jobban fizet, kisebb a fee / kiutalási limit. NiceHash-el még mindig az a bajom, hogy 2 hetente utalna csak.
-
Egyrészt senki sem fikázta szerintem, másodszor, azért mert nálad nem VOLT vele gond, az nem jelenti azt, hogy most sem lenne.
Szűz legfrissebb win10 enterprise, default bios és mégis csak 4 vga-t ismert fel a 6-ból.
Azért én ezt problémának nevezném, de nem biztos, hogy a lap a hunyó, mert újratelepítés előtt ment mind a 6, csak nem néztem meg, hogy melyik win volt rajta. -
mepet
addikt
Kicsit visszaolvasva: mi ez a H81 PRO BTC fikázás?
A legkiforrottabb és a legtöbbet használt bányász alaplap a világon. Win7-tel 100% kompatibilis az RX4** szériával és akármilyen nvidiákkal.Win10-zel minden VGA-val kapásból kompatibilis. Kb be sem kell lépni a BIOS-ba ha nem akarsz. Kompatibilis minden riserrel! Ez nagyon nagy szó, szalagkábeles riserekkel tökéletesen megy elsőre, nem úgy, mint kb a világ összes többi alaplapja. (Én a mai napig használok szalagkábeles risereket is, tökéletesek a pletykákkal ellentétben. Csak nem mindenféle lapokba kell dugni őket, hanem H81 PRO BTC-be.) Mivel ez a legelterjedtebb bányász lap a világon, a legtöbb leírás ehhez létezik a neten.
Nem mondom, hogy ha most építenék riget, H81 PRO BTC-re építkeznék, de azt hogy a H81 PRO BTC "problémás" lenne, azt 100%-ban cáfolnám. -
Ferdzsoo
addikt
Épp most nézem, Cryptonight 1700x 3.8Ghz 1,8USD/nap. Hát ezt benyomom...

-
Ferdzsoo
addikt
Azt be tudom windows-ban valahogy állítani hogy melyik GPU- legyen a 0 és melyik az 1-es? Jelenleg fel van cserélődve valami miatt... A primary a GPU 1 a másik meg a GPU 0.

-
-
-
-
szazbolha
addikt
válasz
littlemole
üzenetére
Elkészült az új 4 VGA-s gépem (nem rig) az új aurum 8x pcie csatis táppal és kb. 3 órás munka után kiderült hogy a táphoz nem adtak tápkábel! Nem lenne gond.... de ehhez speckó kábel kell.
Sürgősen keresek C19 tápkábelt: https://prnt.sc/hs0dkb
3-4 nap múlva már tudok vbenni, de addig itt áll a gép, benne a kártyál. (ki nem szerelem belőle..)(#34029) littlemole Köszi a tippet! A következő biostar TBC250 pro lesz, az legalább 1151-es.
-
USB-VGA megoldás lehet, csak legyen még elég erőforrás a lapban...
-
littlemole
őstag
válasz
szazbolha
üzenetére
Én az MSI Z270 el szivtam. 6db RX580 as nem akart sehogy menni benne csak 5. Aztán Nvidiákkal meg nincs baja.

A biostar TBC250 pro-t tudom még ajánlani (6PCI). Kicsi Bios állítás és ment benne minden 6 kártyával.
Az RX 580 ak is.
Hátránya hogy csak DVI kimenet van az alaplapon. Néha jó lenne ha nem kellene átalakítókkal vesződni. -
Janou
őstag
Sziasztok
Nem tudom mennyire ide tartozó téma. De olyan problémám van, hogy nem tudom beüzemelni a bittrex accountomat. Disabled volt, beléptem jelszót változtattam. Megcsináltam a basic és az enhanced verification-t. És továbbra sem megy. Szeretnék dcr címet generálni hogy belőhessem a dual mining-ot de azt írja hogy disabled account... Ötlet?
-
m4rc!
őstag
AMD alapokon bányászik valaki? Ilyen rigen gondolkodom: Biostar TA-A320-BTC meg egy kis AMD A6-9500.
-
Reggie0
félisten
válasz
szazbolha
üzenetére
Lehet, en egyszeruen radugtam mind a kettot, ugy is ott log a molex
Mondjuk en nem banyaszok vele.(#33992) kugli81: A PCIE slotrol csak 75W/kartya megy legfeljebb, tobbit a pcie tapcsatikrol kapja, de van olyan kari ami alig vesz fel valamit a laprol. Igazabol nem tudom mennyire kell vigyazni, mert alaplapja es kartyaja valogatja, de so sem art.
-
Dexar007
veterán
WHO LET THE DOGE OUT?

-
Erwinke
aktív tag
0, 3, 4 - 580-as, 1-es r9 390
2 - 570
Az 570 megy szépen arra hat is most a wattman, de a többit lehetetlenség állitani azért mennek ennyit, az okot nem tudom, h miért csak az 570-re hat a setup és akkor még a claymore azt irja, h túl van húzva a kártya ... Szórakoztató. Soloban nem tudom mit tudhatnak az 580-ak. -
Mosqu!to
addikt
Megy valakinek 26-28 MH/s felett stabilan RX570 4GB-ja? Sikerült ezt elérni, azonban látok itt-ott 30-akat is említeni.
Mi ennek a +10%-nak a titka?

Más: hwinfo-ban pár vga-nál ilyen <10, másoknál <100, harmadinkál <100000 a gpu memory error. Ez mennyiben befolyásolja a kártya működését? Hashban kb mind ugyanazt hozza. A magas erroros drasztikusan nyírja az élettartamot, vagy nem érdemes ezzel foglalkozni?
-
DiVaD
senior tag
Sziasztok!
A napokban én is elgondolkodtam, hogy elkéne kezdenem bányászni. Mi a véleményetek a céleszközökről? Magyarán, hogy nem kialakítok egy rig-et, hanem pl. veszek egy külön céleszközt erre a célra. Érdemes vagy inkább a rig a megfelelő? A céleszközök csak BTC-t tudnak vagy egyéb bányászatra is befoghatók?
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Gumi és felni topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Futás, futópályák
- Autós topik
- Google Chrome
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Sanyo akkutöltő + 2 használható akku
- Xiaomi TV Box S 4k 2gen 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)