Hirdetés
- Szólánc.
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Öregszem
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Pioneer #42294 üzenetére
Tisztaban vagyok vele, hogy a kartya teljes fogyasztasa 150w, ott a corsair link kerek perec megmondja es pontosabb mint egy fali fogyasztasmero.
Es mindenki a gpu only powerdraw-ot hasznalja fel, mert az monitorozhato es az adja a kartya fo fogyasztasi erteket mindenfele segedeszkoz nelkul.
Nincs ezzel semmi gond, aki kicsit es jozan paraszti esszel gondolkodik az egy percig se hitte eddig sem, hogy egy rx570 80-90w-ot fog enniÚj hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
fogtunder
nagyúr
válasz Shkiz0 #42301 üzenetére
Szerintem meg nem. A 100W-os power limittel futó kártyáim (6db) alaplap, processzor, egyebekkel falból 700 wattot vesz fel a tápon jelentkező veszteség miatt és az ELMÜ ezt fogja számálázni, ők sajnos nincsenek tisztában vele, hogy a Corsair Link mit ír.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Pioneer
őstag
válasz Shkiz0 #42301 üzenetére
Persze én sem hittem el a 80-90 Wattos kártyáid fogyasztását. Viszont ez elég megtévesztő lehet a azoknak, akik nem annyira jártasak a témában. És azoknak is megtévesztő lehet, ha valaki most cseppen bele a témában és azt írjátok neki, hogy egy belőtt kártya 80-90 Wattot fogyaszt mining közben (holott a valóság 150 Watt) . Az áramszolgáltató sem az általad írt "Fő fogyasztást" fogja kifizettetni, hanem a teljes fogyasztás!
Ráadásul ez elég megtévesztő is a többiek számára, mert ha az általad megadott értéket szorozzák fel a pl.6 db kártya számával, akkor a valós fogyasztás helyett 300-400 Wattal kevesebbet kapnak!Szimplán hülyeség a "Fő fogyasztást" venni alapul a teljes fogyasztás helyett. Igen is venni kell egy fogyasztásmérőt és azzal kell monitorozni. Nem szabad sajnálni 2-3e Ft-ot egy több százezer vagy milliós Rig-től.
PROFESSZIONÁLIS Delid / Relid Intel és AMD Processzorokhoz, garantált minőségben! LGA1150-től LGA1851-ig + AM5! Link: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/pioneer/index.html
-
Pioneer
őstag
válasz BandiT85 #42299 üzenetére
Még mindig nem érted!
Shkiz0 kollega azt írta, hogy az ő kártyi 85 Wattot fogyasztanak átlagban. Erre írtam, hogy ez nem fedi a valós értéket, mert a tápegysége is kb. 150 Watt /db fogyasztást mutat kártyánként (amit egy fogyasztásmérővel is meglehet bármikor erősíteni). Remélem, így már világos?!
[ Szerkesztve ]
PROFESSZIONÁLIS Delid / Relid Intel és AMD Processzorokhoz, garantált minőségben! LGA1150-től LGA1851-ig + AM5! Link: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/pioneer/index.html
-
nagyúr
válasz Pioneer #42306 üzenetére
Igen valahol igazad van, jogos
Amúgy idle ennyi a falból felvett, és a valós fogyasztás
[kép]325w-ból vonjuk ki az így kapott 56-ot az ~270W/2 azaz 135W kártyánként.
Természetesen ez nem a falból felvett teljesítmény[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
BandiT85
aktív tag
válasz Pioneer #42306 üzenetére
De hidd el, eddig is teljesen világos volt, meg szerintem mindenkinek mostmár, itt a fórumon. Pusztán neked ment a válasz, mert voltál az utolsó hozzászóló a fogyasztás-témában, nem kioktatásképp. Amúgy teljesen igazad van, valóban nem 85W-ot fogyaszt ebben az esetben a kártya, hanem össze kell adni az értékeket, és akkor már nem is akkora hülyeség a szoftveresen kalkulált érték. Én pedig erre akartam felhívni a tiszelt társaság figyelmét.
Nyilván egy fogyasztásmérő adja a teljes igazságot. Nekem is van. Részemről téma lezárva. -
-
Pioneer
őstag
válasz Shkiz0 #42307 üzenetére
Így már kezd hasonlítani az igazsághoz, de még mindig nem pontos.
Amúgy soha nem a kimenő teljesítménnyel számolunk fogyasztást, hanem felvett értékkel. Mert ahogy fogtunder kolléga írta, az áramszolgáltatót egy kicsit sem érdekli a tápegységed hatékonysága, kőkeményen a valós felvett fogyasztás fogja kiszámlázni.
352 Watt a teljes valós fogyasztása a Rigednek, ebből 68 Watt a rendszernek. 284W/2 azaz 142 Watt kártyánként.
Egy 8 kártyás rendszernél már közel 60 Watt a difi. Így nem tűnik olyan soknak de éves szinten, már 1-2 tízezressel is több lehet a villanyszámla.
-
demmer123
őstag
Én 1db 1070 kártyámra ezt írja a hwinfo 140W.Akkor ez nem tényleges fogyasztás ennél sokkal több ?
-
nagyúr
válasz Pioneer #42311 üzenetére
En nem panaszkodok, turheto ez a fogyasztas, foleg ugy hogy vegam is van
Pubg alatt ha nem a banya megy falbol 525w-ot vesz fel a teljes gep 🤣 Inkabb az zavar hogy 2000 felett nem megy szinte egyik kari sem, tobbet vartam ettol a hynixtol.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Pioneer
őstag
válasz BandiT85 #42309 üzenetére
Ez most csak a véletlenek egybeesése, hogy ebben az esetben a GPU-Z összes fogyasztási értéke összeadva megközelíti egy fogyasztásmérővel mért valós értéket.
Itt van ellenpéldának a ROG-STRIX-RX580-T8G-GAMING kártya. Fogyasztás mérővel mérve a valós fogyasztás 125 Watt 30MH/s ETH bányászás közben.
Viszont a GPU-Z által becsült 3db fogyasztási érték összeadva összesen ~160 Watt, mi meg megint túlzás. Erre írtam, hogy szimpla hülyeség csak a GPU-Z és a HWInfo fogyasztási adataira hagyatkozni.
Ezektől a szoftveres becslésektől még a legolcsóbb fogyasztásmérő is pontosabb.
Részemről én is lezártam a témát, csak egy fontos dologra szerettem volna felhívni mindenki figyelmét.
-
CoDWaW07
őstag
Na valaki túr már BTC Private-ot?
●ASUS M5A97 EVO R2.0 ● AMD FX8320 ● 8 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz ● MSI R9 280X 3GB ● Samsung 850 EVO 120 GB ● 1.5 TB ● Cooler Master Silent PRO 600W ● iPhone 6 Space Gray ● iPhone Xs 64GB Silver Galaxy Z Fold 4
-
Pioneer
őstag
válasz demmer123 #42312 üzenetére
Lehet kevesebb is, a valós érték, ahogy fentebb írtam. Ezért kell egy fogyasztás mérőt beszerezni. Én a helyi villamosság boltban vettem kemény 2500 Ft-ért.
-
Pioneer
őstag
válasz Shkiz0 #42313 üzenetére
Nekem is volt 3db R9 295X2 Dual GPU-s kártyám, na azok összesen 1500 Wattot zabáltak bányászás közben (170 MH/s), alapjáraton. Aztán vettem egy fogyasztásmérőt és sikerült lehúznom 1200 Wattra a 3 kártya fogyasztását (megmaradt a 170 MH/s érték is).
[ Szerkesztve ]
-
tisn
addikt
-
Pioneer
őstag
Nem akarom úja leírni, csak olvasd vissza légyszíves az utolsó 8 hozzászólásomat ebben a témában, köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Pioneer
őstag
Pl: EMOS fogyasztásmérő p5821. De bármi jó, amit a helyi villamosság boltban kapsz is.
[ Szerkesztve ]
-
Yany
addikt
válasz Pioneer #42326 üzenetére
Igen. A gpu-z sem téved sokat. Csak a félkövér részre reagáltam, miszerint a 1070Ti kártyákat elég pontosan saccolják a szoftverek. Kb. A platinum táp minimális veszteségét nem számolja csak bele. Valószínűleg az AMD kártyák kamuznak picit, vagy valami más oka van az ilyen nagy eltéréseknek, amiről a beszélgetés is folyt.
Szerk.: dstm=equihash miner
[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Pioneer
őstag
Igen tudom, hogy a Nvidia kártyák kevesebbet fogyasztanak mint az AMD-k. De AMD kártyák esetében sajnos elég pontatlanul saccolnak a szoftverek és ez összeadva 6-8-10 kártya esetén már elég jelentős. Ezeknek a szoftveres eltéréseknek semmi köze a tápegységek hatékonyságához, konkrétan most nem arról van szó. Hiszen a felvett teljesítményről volt szó, nem pedig a leadottról...
Szerintem most csak kiragadtál a szövegkörnyezetből egy dolgot és nem a probléma egészét nézed, ráadásul Nvdia alapon próbálod összehasonlítani, az AMD szoftveres mérési pontatlanságokat.[ Szerkesztve ]
-
Pioneer
őstag
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
Pécsi - Pécs környéki fórumtárs van közületek itt a fórumban aki komolyabb szinten bányászik?
A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
Reggie0
félisten
válasz Pioneer #42329 üzenetére
Nem a szoftver saccol. Sot a kartya sem. Ezek mert ertekek, csak pontatlan a meres, mert a tapvezerlo altal kiadott PWM jelbol szamol. A problema az, hogy a tekercsek turese olyan +/-20-30% es meg homerseklet es aramfuggo is az induktivitasuk. Igy a mert fogyasztas nem csak attol fugg, hogy eppen milyen valos erteku tekercsek kerultek bele, hanem milyen uzemallapotban van a kartya.
Jobb kartyaknal van arammero 12V-os tapkorokon, azok sokkal pontosabbak.
[ Szerkesztve ]
-
Pioneer
őstag
válasz Reggie0 #42333 üzenetére
Értem én, de az alapvető probléma még mindig az ebből kifolyólag mért pontatlanság (ahogy te is írtad), ami közelébe se nincs a valós (teljes)fogyasztási adatoknak, legalább is AMD vonalon.
-
Tjoke
tag
Sziasztok.
Valakinek van ötlelte, hogy gtx 970-el miért nem tudok normálisan ETH-t bányászni? 8-9 MH/s-al megy, holott el kéne érje legalább a 17-et. Próbáltam már régebbi windows-t, régebbi driver-t, de úgy sem jó. Valakinek ötlet? -
tom120514
őstag
válasz sugrath #42337 üzenetére
Honnan tudod, van már árfolyama vagy a mennyiségre gondolsz? Utóbbi nálam kb. a ZEC kétszerese lenne Nvidiakkal szerintem, 12 óra futás alapján, de nem fog kiderülni most, annyit nem fog érni szerintem hogy érdemes lenne rajta hagyni a rigeket.
[ Szerkesztve ]
Never go full retard.
-
XP NINJA
őstag
Valaki tudna segiteni szövegértelmezésben?
-ethi Ethereum intensity. Default value is 8, you can decrease this value if you don't want Windows to freeze or if you have problems with stability. The most low GPU load is "-ethi 0".
Also "-ethi" now can set intensity for every card individually, for example "-ethi 1,8,6".Próbálom azt összehozni, hogy a GPU0, GPU1, és GPU2 közül a GPU1 alacsonyabb intenzitással menjen, a másik kettő meg maxon. Hogy néz ki ez a parancs?
-
-
-
m4rc!
őstag
MPH--n miért írja össze-vissza a hash-em? Ha belépek ilyen 172-t ír, a stats-on 200-at, a claymore, pedig 187-et...
We are analog players in a digital world
-
aleister
veterán
Elmesélem a mai érdekességet, amibe belefutottam. Elöljáróban annyit, hogy GTX 1060 3 GB 27.168 MHs.
Szóval gondoltam megnézem hol van a Samsung ram vége. Eddig konszolidáltan +800 MHz-n bányásztak a kis drágák. Huzigáltam szépen 20 MHz-ként fel a csúszkát AB-ben. 900-ig meg sem kottyant neki. Na mondom a fene sem óvatoskodik, ha ennyire stabil. Felrántottam +950-re. Reccenés nélkül ment tovább a rendszer. Jött a +1000. Simán kapált, mintha mi sem történt volna,.és ami a legfurcsább volt az egészben, hogy az utolsó kártya teljesen meghülyült .Ugyebár +1000 MHz esetén 4800-on futnak a ramok. Na a 6. 1060-as 5200-ön tette mindezt. Ráadásul a gpu frekije leesett 500 valamennyire, miközben a többié 1400 körül ment. Itt persze már dobálta a hibákat, de akkor is...
A szóban forgó kártya 5200-ön bizony több, mint 27 MHs-t produkált.Sajnálom, hogy nem csináltam képernyőmentést, de az invalid share-ek láttán nem akartam távkapcsolaton keresztül ezzel vesztegetni az időt. Cserébe itt a Phoenix log:
17594:12:24:17.511: main Eth speed: 156.412 MH/s, shares: 22/0/4, time: 0:18
17594:12:24:17.511: main GPUs: 1: 25.333 MH/s (1) 2: 26.005 MH/s (5) 3: 25.957 MH/s (3) 4: 25.909 MH/s (4) 5: 26.040 MH/s (9) 6: 27.168 MH/s (0/4)Szerintetek, hogy sikerült ezt összehozni?
[ Szerkesztve ]
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest