Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Danex
addikt
ZCL nagyon szépen áll, én idióta bent hagytam 200$-nal is, remélem csak egy nagy dump a vásárlások előtt
-
Dare2Live
félisten
válasz zsolti_20 #41740 üzenetére
memo sávszél a botleneck/probléma EThashnál, ezért nem volt rá asic.
Konkrétan a memo vezérlő a probléma (többi beszerezhető, antminer szinten is tervezhető).Hogy a probléma, hogy lett megoldva x. Lehet licenszel, lehet terveztetett vkivel. TSMC meg legyártja.
Ha ETHash alapú új coinok 30%át is be tudja vele gyüjteni ahogy BTCvel csinálja már akármilyen befektetés megtérülhet. És akkor még nem szóltunk arról, hogy eléggé eladhatóak is ASICok. Persze gondolom csak miután kiépítette a saját 30+%ot letaroló ASIC riggjét.Nekem az a fura, hogy erre a piacra még nem mozdultak rá nagyok. Bár állítólag Q1ben beindul a Sasmung féle ASIC gyártása. A kérdés, hogy BTC specifikus vagy Samsung más hashokat is célkeresztbe vett. A tudásuk meg van hozzá. Mekkora sávszelet tud egy Samsung gddr6 ha 384-512bittel csatlakozik ASIChoz? Mindezt büdös jó fogyasztás mellett.
Q1ben indul a termelés tippre Q2 végén Q3ban kiderül minden...
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz freeapro #41757 üzenetére
Én tényleg nem értem mért nem mozdult erre az egészre rá más. Egy BTCs SHA256 szög egyszerű, ránézésre asicben implementálni se tűnik túl nehéznek. ETH is oda kell a sávszél vagy vmi trükk. De a többi hash algo se tűnik vészesnek.
Samsung ASIC is ha jól olvastam megrendelésre készül. Tehát Samsung se csak jött egy konkrét vevő.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dr. Romano
veterán
-
szazbolha
addikt
Tök jó cucc. Értelmes áron vennék belőle 10-20-at (coinban fizethetem?)
Kérdés: minden lapon ilyen a pcie csati? Vagyis a rá lehet pattintani ezt a rögzítőt.Ritkán, de nekem kimozdul, főleg szereléskor. Szerintem elég lazák, de bányászás közben már egy sem mozog
(#41753) Dr. Romano tudnál erről képet mutatni, vagy csak leírni hogy csináltad?
[ Szerkesztve ]
-
szazbolha
addikt
-
Kkitti78
kezdő
Sziasztok
Egy kérdésem lenne. 2. "rig" építésébe beletörik a bicska.
Volt egy kisebb kiutalás és visszaforgattam. 3 db 1050 jött ki (némi pótlásal) belőle semmi más. Ezt a 3 kártyát egy régi inteles lapba tettem bele. Nem kellett riser sem mert a 3 slot egymástól messze van így nem érnek össze a kártyák. Namármost valami nem jó van mert TDR hibák vannak. Meg csak random eltűnik a minerből a kártya. Fagyás eddig nem volt. BSOD sem.
A proci majdnem full 100% megy (e2160 pentium). ATA133-as régi HDD szolgáltat oprendszernek helyet. Amit észrevettem h egy kártyánál nem csinálta még, de 2 nél meg 3 nál már jelentős a lassulást érzek, anélkül is hogy a miner menne. Kevés a CPU vagy mi a répa van?[ Szerkesztve ]
Kezdő vagyok nem pedig szőke, vagy mégis? XD ..de vörös a hajszínem, így van még remény ;)
-
Tamás9x
őstag
Még most könnyen és gyorsan bányászható: SnowGen
Equihash
Total: 100.000.000 SNGhttps://www.youtube.com/@kisstontour
-
Kkitti78
kezdő
-
V!ck
senior tag
Hát srácok... rohadtul nem értem mi van... nicehash-ről átálltam awesome miner + miningpoolhub kombóra, mert több helyen (itt is) azt olvastam, hogy némileg jobban hoz. Profit switching, auto exchange belőve, minden szépen lebencselve, értékek jók, a dollárban kifejezett aktuális kaparóteljesítmény awesome minerben meggyőzőbb mint a nicehash, viszont belépve MPH-ra a BTC walletem rohadtul nem tükrözi, csak max a felét
5 napja kaparok ide, de egyik nap sem jött össze annyi, mint amennyinek kéne lennie. Asszem visszaállok nicehash-reNH-n 4 kártyával mostanában kb napi 0,8-1 mBTC jött össze, most MPH-n pl tegnap éjfél óta 0,45 mBTC-nél tartok, de az előző napok sem jobbak... Lóf*sz...
EZ a MPH statom. E szerint meg mintha jó lenne... akkor most csak én nem értem a MPH működését? (ja köszi a linket valakinek, innen loptam )
[ Szerkesztve ]
Egyszer azt hittem, hogy tévedtem, de tévedtem.
-
szazbolha
addikt
válasz Tamás9x #41780 üzenetére
Én ezta pool-t néztem ki hozzá [link]. amit linkeltél nincs a listában és mintha gyengébb is lenne.
Még a wallettal küzdök. Azt írja hogy invalid azonosító, mikor a Show Privat Key-re kattintok.Amikor meg többedszerre akkor azt hogy Could not export privat key,péease selet your addres.
Nem szeretem az ilyen bugos cuccokat... ha már a menübe belehibádzik, hogy fogja a coinomat tárolni.
(Oldalról letöltött simplewallet)[ Szerkesztve ]
-
Zoli986
tag
Ethermine-on mi történik?
A current hashrate össze-vissza ugrál, az average lefelé ível. A reported stabilan tartja magát 145MH/s-on.
Az effective épp 102, az average 114-nél jár...
Semmilyen beállítás nem lett megvátloztatva,napok óta stabilan működött,tegnap éjszaka kezdődött a zuhanás.
A havi kalkulált bevétel kb 100dollárt csökkent 5db rx 570-en.Az árfolyam nem esett ennyit. -
senior tag
A miningpoolhubstats.com oldalon néha lassabban jelennek meg az értékek, vagy a pool API-ja lassú.
Ha megnézed a pool oldalán a balance-od, akkor ott sokszor "előrébb jár", mint a fenti oldalon.
MPH azt írja, hogy 4-6 órás delay is elképzelhető az autoexchange-ben, de az egy nap sem kizárt.Én eddig elégedett voltam a MPH-al, viszont most lehet váltok; nagyon gyér a NeoScrypt kínálatuk (csak Feathercoin van jelenleg), a RIG-em viszont most elég jövedelmező ebben az algoritmusban, csak nem ezen a coin-on.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Romano
veterán
válasz Zoli986 #41786 üzenetére
Jaja nálam is ilyen. Elég trágya most a pool.
szazbolha
Ugyan a sajátomat nem filmeztem le, de innen volt az ihlet (bár én mindkét oldalon rögzítettem, felesleges, de why not...)[ Szerkesztve ]
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
szazbolha
addikt
válasz Dr. Romano #41789 üzenetére
Köszi! És ez a trutymák lejön róla? Mondjuk lepattintod egy csavarhúzóval?
-
V!ck
senior tag
Köszi mindenkinek a választ
Most rendben lett volna szerintem a napi kaparás, de este elmentem itthonról, most értem haza és le volt állva a miner, csak gőzöm sincs miótaEgyszer azt hittem, hogy tévedtem, de tévedtem.
-
Pete55555
addikt
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Úgy döntöttem, próba jelleggel a jelenlegi gépemet befogom bányászatra.
I3 4160 8 gb RAM, és egy GTX 1050 (nem Ti)
Csak ismerkedés céljából, ezzel a géppel nyilván nem fogok milliókat keresni.Elolvastam ezt a logoutos cikket a témában.
Pool: zclmine.pro – ez talán tiszta, ennek az adatait írom be a miner-be, és oda fogok bányászni.
Miner: DSTM's … Kérdés: ez jó lesz nekem? Egyrészt topik összefoglalóban mást javasoltok, másrészt letöltöttem, de a defender kapásból megfogta.Wallet: Na, ez nem teljesen tiszta – bár ha jól olvastam ez a kérdés már lehet inkább a másik topikba tartozna, de ha már úgyis írok ide: Ez a kis virtuális pénztárcám, ahova a coinjaim érkeznek, és innen tudom a kibányászott coin-okat pénzre váltani.
A linkelt cikkben Bittrex – itt már csak meghívóval fogadnak – illetve electrum van.
A Bittrex felhős, az electrum ahogy látom szoftveres.
Letöltés után mik a lépések?Gondolom adatokat meg kell adni, bankszámlaszám, stb...??
Közben utánaolvastam, tehát ez egy egyszerű regisztráció tul. képp. Hogyan tudom majd kiutalni a lét?Köszi előre is a segítséget, az is megfelel, ha linkeltek olyan oldalt, ahol ezek le vannak írva
...Szeretem leracsniztatni...
-
Zoli986
tag
válasz Dr. Romano #41789 üzenetére
Jól értelmezem,hogy a share-ek arányában húzza a kék görbét az effective current hashrate-et ami pedig befolyásolja a sárgát az average hashrate-et?
És gondolom a sárga alapján fizetnek,mert azzal együtt hullámzik a termelésem.
A reported hashrate az vízszintes vonal semmi ingás nincs.
A csúcs 129valid és 4 stale share volt,ami este bezuhant 67 valid és 11 stale-re.
Olvastam,hogy ezt a pool és a gépem közötti kapcsolat befolyásolhatja és 5% alatt nem is érdemes vele foglalkozni.
Szerintetek mennyi a normális?
Egyébként wifi kapcsolatot használok,a wifi adapter egy 2m-es hosszabbítón van, a routertől max 6-7 m-re.
A share accepted 75 és 125 ms között változik.
Igazából nem nagyon hiszem,hogy a wifim miatt zuhant be mert ez a gép már napok óta wifin van és működik,most is. Azóta volt 143 valid 9 stale érték,azaz a valid kb duplázódott. -
Dr. Romano
veterán
válasz szazbolha #41790 üzenetére
Persze hogy lejön (ha egy kis meleget kap akkor még könnyebben), máskülönben nem ezzel rögzíteném hanem pillanatragasztóval
Zoli986
Elvileg azt mondják ha kábeles a net és kevés a memória hiba akkor csökken a stale share száma. Viszont van úgy hogy ráengedem +ba a 290X-et is a PC-mben ami kábelen lóg és nincs tuningolva a memóriája, úgy is vannak nála is (külön worker) stale share-k, szóval szerintem ez inkább a pool sara...[ Szerkesztve ]
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
senior tag
Ki használ itt sima 290-es kártyákat? Milyen beállításokkal és hány mhs-es kaparnak?
Alapon mennek most 26 mhs-el, de gondolom többet is ki lehet belőlük hozni. -
Zoli986
tag
válasz Dr. Romano #41796 üzenetére
Nekem a memória hiba hw infoval nézve egy futási periódus alatt 0(hordozható rigem van és felváltva melegítek vele két szobát éjszaka pedig a nappaliban zajong. ) Nem nagyon találok összefüggést a stale share-ek és gép elhelyezkedése között.
Mondjuk mostr határozottan rossz megint. 109/24 wifi jelerősség kiválló. -
szazbolha
addikt
válasz Tamás9x #41772 üzenetére
Hajnalra sikerült belőni mindent és elindult a hópehely bányászat! [link]
Már 6 hópelyhet bányásztam! Óránként 1 hópehely. Ez igazán felnőttes játék.
Itt bizony 8 percenként fizetnek, pereg a szemem előtt a dollár. Kép: [link]De azért számoljunk kicsit. A legunhatékonyabb bányagépemmel álltam rá. 3x78xx és 2xRX560. Eredetileg Cryptonight-ot bányászott 420w-al, de amikor már nem érte meg, akkor equihash-ra állítottam kb, 530W fogyival. De kikapcsoltam, mert az áramdíj a termelés felét elvitte.
Szóval ez a bányagép napi 480 Ft-nyi áramot fogyaszt equihash-al, óránkánt 20 FT. 1 hópehely 20 Ft-omba kerül, azaz mai árfolyamon: 8 microBTC.
A SouthXchange válton a hópehely árfolyama lassan emelkedik, jelenleg 1 hópehely 0,000015 BTC, azaz 15 microBTC, máris sikerélmény mert majd 2x olcsóbban állítom elő, bár kétlem bárki megvenné.
Viszont ha ezt a bányagépet visszaállítom Nicehashra akkor napi 400 microBTC termelne ugyanekkora költséggel. Vagyis óránként 16 microBTC-t.Gondolom nem meglepő, hogy mindkét irányból közelítve a hópelyhet nagyjából azonos költséggel jön ki (napi 480 Ft.).
- SNG-t bányászva napi 24 db
- Nicehashon bérbányászva majd a BTC-t váltón SNG-re váltva: 26,6 db - fee = 25,3 db.Ha 10 napig ezt csinálom kb. 5000 Ft-os áramdíj költséggel, lesz 250 hópelyhem.
Ezt mind berakom a gépemen lévő pénztárcámba reménykedve hogy nem kutyulom el, nem bugosodik meg és még jobban reménykedve abban, hogy az árfolyam növekszik. (úgy ráéreztem a dologra, hogy 0,002 BTC-t utaltam a váltóra és veszek belőle 132 hópelyhet 5 napnyi termelésem és )[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest