Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
Yuhfej
kezdő
válasz
shteer
üzenetére
Az igazság az, hogy ez a pénz amúgy is befektetésre van szánva így, hogy 500e vagy 900 estleg több nem nagyon lényeg. Ea mondatot kérlek ne értsétek félre ...
Nyilván az értékvesztés az új tételek esetén a legjelentősebb, ez tény de nem akarok használt cuccokkal kezdeni a garancia hiánya miatt ami ugyanúgy kihathat az "értékvesztésre".
"minden kiépítésnek van előnye és hátránya"
ezt kifejtenéd 1-2 mondatban?
új cuccokat Ti általában kintről rendeltek? ha igen honnan?
köszi
-
shteer
titán
válasz
Yuhfej
üzenetére
akkor azt, amire van kess és beszerezhető
ki tudod számolni melyik mikorra "térül meg"egyelőre 13 kártya csak vegyes rig lehet, 8-8 kártya támogatott mindkét oldalon driverből - év vége felé érkezik majd a megoldás
vagy 3GB vagy használt árról volt szó
olcsóbb kártyán kisebb az amortizáció isnincs legjobb recept, minden kiépítésnek van előnye és hátránya
szvsz minél előbb minél nagyobb kapacitással érdemes belevágni, de annak ugye nagy az induló költsége és nagyobb a kockázat valamint az értéktelenedés lehetősége
-
Yuhfej
kezdő
Sziasztok, kezdőként
már napok óta a fórumokat, hozzászólásokat, youtube videókat és persze árakat böngészek.
Sok fontos infót kaptam a fórumról és képben vagyok, hogy egy új "versenytárs" érkezése nem feltétlenül kívánatos. Mindezek ellenére azért feltennék néhány kérdést, megtérülést számolgatva és a várható altcoin növekedéseket(csak megérzés) figyelembe véve azt gondolom hogy még érdemes lehet beszállni a bányászatba...
A kártyákon kívül nagyjából minden ki van választva, de ezen a ponton nem jutok túl.
Minél többet olvasok annál inkább nagyobb a "káosz":
1060, 1050ti, 570, 580, stb, stb.
Konkrét kérdéseim a következők lennének:
ASRock H110 Pro BTC-laphoz első körben kb. 6 kártyát szeretnék venni. Ha mind a 13 helyet ki akarom majd használni érdemes és a win miatt kell, hogy különböző kártyákkal töltsem fel?
Ha igen a 1060-ból MSI GeForce GTX 1060 6G-nál van jobb választás? láttam, hogy 75 körüli árakról beszéltetek, de feltételezem akkor a 3 GB változatról volt szó, mert én 100 alatt nem találtam... esetleg kezdjek olcsóbb kártyákkal mondjuk a 1050 ti, vagy drágábbal mint a 1070 8 GB vagy 580, vagy töltsem fel mind a 13 helyet vegyesen? Nem volna rossz ha a kártyák eladhatóak lennének majd egy újabb széria érkezésekor, ezáltal is csökkentve a bekerülési költséget.Tudom sok a kérdés ha valaki mégis rászán 5 percet a válaszra azt megköszönöm.
Ha meg valaki Kecskemét környékéről nyomja és ráérne 1 órára az vendégem egy vacsorára...
Köszi a válaszokat! -
P3Dr0
senior tag
Elkezdtem kiszorni a VGA kartyaimat mert ahogy latom a beloluk bejovo penzt BTC-be teve nagyobb haszon realizalhto mint magabol az ETH banyaszatbol. (egyenlore). Tok jo,hogy 1 eves kartyat dragabban tudok eladni mint amennyiert boltban vasaroltam. A par honaposokrol meg nem is beszelve.

-
C64
őstag
jelenleg így néz ki a bat file:
@echo off
ECHO Configuring GPU farm...
setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 0
setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100
ECHO Starting pool mining...
ccminer-x64 -a cryptonight -o ssl://xmr-eu1.nanopool.org:14433 -u wallet.rig1/mail -p x --cpu-priority=3
pausede nem indul el... lehet hogy az ssl miatt?
-
Qrcy
csendes tag
De tud xmr-t
Bat al így indul.
ccminer-x64 -a cryptonight -o stratum+tcp://pool.minexmr.com:4444,5555 -u WALLETCímed -p x
pauseamúgy ezeket tudja:
Decred (Blake256 14-rounds - 180 bytes)
HeavyCoin & MjollnirCoin
FugueCoin
GroestlCoin & Myriad-Groestl
Lbry Credits
JackpotCoin (JHA)
QuarkCoin family & AnimeCoin
TalkCoin
DarkCoin and other X11 coins
Chaincoin and Flaxscript (C11)
Saffroncoin blake (256 14-rounds)
BlakeCoin (256 8-rounds)
Qubit (Digibyte, ...)
Luffa (Joincoin)
Keccak (Maxcoin)
Pentablake (Blake 512 x5)
1Coin Triple S
Neoscrypt (FeatherCoin)
Revolver (X11evo)
Scrypt and Scrypt
Scrypt-Jane (Chacha)
Sibcoin (sib)
Skein (Skein + SHA)
Signatum (Skein cubehash fugue Streebog)
Tribus (JH, keccak, simd)
Woodcoin (Double Skein)
Vanilla (Blake256 8-rounds - double sha256)
Vertcoin Lyra2RE
Ziftrcoin (ZR5)
Boolberry (Wild Keccak)
Monero (Cryptonight)
Aeon (Cryptonight-lite)De nekem csak a Monero van belőve.
De amúgy most nem ezt használom
-
sittes79
addikt
Sziasztok,
Csak annyit mondjatok, hogy ez megéri e a pénzét? Vagy jobban járok ha én rakom össze?
Köszönöm
-
C64
őstag
Na ez tök jó, mindjárt ki is próbálom. Egyébként ha a bat file végére egy új sorba beírod, hogy pause, akkor megáll a futtatás, amig nem nyomsz meg egy gombot, így el lehet ovasni a hibát, és igen, valami memórialefoglalási gondja volt minden esetben nálam is.
edit: ez nem tud monderot bányászni??

-
deadwing
addikt
Az mi a töktől van, hogyha elindítok egy Chrome-ot egy idő után a vga órajele beáll egy alacsony fix értékre és onnan nem mozdul? Se le, se fel, akármit is csinálok az AB-vel. 1559MHz
Mondjuk nyitva van 40 tab de a hardveres gyorsítás ki van kapcsolva a böngészőben. -
Qrcy
csendes tag
Nekem is ez volt. Megtaláltam a megoldást egy új cc minerrel.
https://github.com/tpruvot/ccminer/releases
Nekem ezzel ment.Amúgy a gyorsan eltűnő ablakot print src vel is megfoghatod és legtöbbünknek random kártya memóriát nem sikerült lefoglalni szöveggel hasalt el
lehet neked is. -
Something_
őstag
Talalkoztatok mar olyannal, hogy megy a gep etherminer szerint rendesen, teamvieweren is online, de nem csatlakozik hozza?
Monitort nem tudok most radugni, hogy megnezzem mi a helyzet.
-
L4mie
veterán
ppl!
monero ccminer hiba, beírtam start.bat-ba mindent ahogy kell, mégis indítás után felugrik a cmd ablak és 1mp en belül el is tűnik, log file-t nem hagy maga után. Mit rontok el?
-
Etc diff 50% ugras xD
-
C64
őstag
Ha valakit esetleg érdekel, akkor megjelent a claymore dual eth miner 10
Latest version is v10.0:
- added assembler kernels for ETH+LBC mining mode (AMD cards only), major speedup for LBC.
- about 1% ETH speedup for Vega cards.
- fixed issues with voltage/clocks management for latest AMD blockchain drivers (not completely).
- new GPU sorting method for NVIDIA cards. Now GPUs are sorted by physical bus index (it matches AfterBurner list of GPUs).
- for ETH+LBC mining mode maximal "dcri" value is 1000 now.
- added "-platform" option.
- added "ESTALE" option support in failover file epools.txt (see "-estale" option for details).
- several minor bug fixes and improvements. -
Sondi1986
addikt
válasz
Something_
üzenetére
Inno3D iChiLL X3 1070 nekem 47 fok, 100 venti mellett, de a ventik fordulata 1500rpm.

Nem érzem a kártya oldalán hogy nagyon fújná a hűtőbordákat.
Cserébe halk, de a memória hűtőlemezhez több levegő kellene. -
Something_
őstag
Sziasztok!
Zotac GTX 1070 AMP-pal bányászik valaki?
Elég durva a hőfok max ventin..
MSI GTX 1070 Armor, Asus GTX 1070 Strix, és a 2 db Zotac GTX 1070 AMP a végén.
Milyen a hűtése a Strixnek, beszarás!! Kézbe véve pedig egy gagyi műanyag, ellenben a Zotaccal ami fém, elpusztíthatatlannak tűnik, erre mindjárt felgyullad.
-
bobalazs
nagyúr
Barry Silbert
The countdown has begun...102 days until first Ethereum Classic ($ETC) block reward 20% reduction (5 ETC --> 4 ETC)
-
melkah
tag
Szerintetek ha az ember 1050ti rigben ondolkodik, akkor nagyon buta otlet lenne ILYEN passziv hutesu vga-t venni banyaszatra?
Kellemesen futene telire es meg hangja se lenne 
-
Something_
őstag
válasz
westlake
üzenetére
Ehh, rakotottem egy harmadik tapot (cougar vtx 700) a rigre es nem fagy ki.
Ugy behalt a be quiet bronz tapom, hogy csak 1 gtx 1070et bir el?:-S
Kolink 1200 W Continuum Platinumrol van valakinek tapasztalata? Elvileg japan kondenzatotos, most tudnek 1 dbot 32ert, de hat kooooolink...
-
ff-thomas
aktív tag
válasz
deadwing
üzenetére
@deadwing: A Claymore-féle minerekhez jár az EthMan, amivel monitorozni (és részben vezérelni is) tudod a rig-eket. Arra vagyok kíváncsi, hogy EWBF minert hogyan lehet távolról monitorozni (fut-e, mennyivel hash-el, GPU hőfokok, stb.). Azt láttam, hogy van valamilyen webes API, de nem tudtam életre kelteni még localhoston sem.
-
-
deadwing
addikt
válasz
tom_tol
üzenetére
Milyen tuning tartozik nálad a 800 solhoz?
Esz az irigység... mondjuk gondolom a víz miatt megy mint a barom, és nem droppol vissza, de nekem hidegen se ment sosem ennyit. Elég gatya a gpu a kártyámon
Vagy nálad még alulfeszelés is játszik? Túl sok a különbség... Pls adj infókat
(#28727) ff-thomas: nincs most minerem, csak a jáccós gépemen futtatom néha. Egyébként amíg volt akkor Afterburner + Teamviewer. Vagy az effi kijelzés a kérdés? A -bat file-ba bele kell írni hogy --pec.

-
ff-thomas
aktív tag
btw vissza ETC-re, úgy látom, h a kínai és koreai tőzsdéken lendült be nagyon az ETC kereskedés. talán valami ICO-k miatt?
-
-
westlake
félisten
válasz
HenryEvery
üzenetére
Mióta számít bármit is, ha valaki "publikálja" a címét? Sosem számított.

-
ff-thomas
aktív tag
Uh, dálekek.. ETC kilőtt - de mitől?
-
ff-thomas
aktív tag
válasz
HenryEvery
üzenetére
A -dwal paraméterben adod meg a suprnovás user neved és a worker nevét, így: -dwal username.workername és a -dpsw -nél a worker jelszavát.
-
HenryEvery
újonc
Ez a Dual mining nekem magas. Claymore. Eth + Dcr.
Folyton azt kapom, hogy "DCR: Authorization Failed - (null)"
Csak tudnám miért. Pedig regiztem is egy workert a Suprnova-n. Nem értem.Valaki aki használja, please másolja már be kódot (config+dpool+epool+start) amit használ.

-dpsw x ( az "x" helyett kell a worker jelszó? A worker name meg elé? Vagyis "workername.jelszó"?)
-
westlake
félisten
válasz
Something_
üzenetére
Nem úgy értettem, hogy normál esetben nem bírják el, hanem úgy, hogy hátha meghibásodott.
-
Vigilante
őstag
Érdekes ezt nekem mondani se kellett, hanem józan paraszti ésszel, ezeket megtettem, ahogy a PCI-E tápcsatik kábelének a tövét is végigtapogattam.
És bizony, arra is gyorsan rájöttem, hogy a riserek tápellátását max 2 csati/kábelt tudom kivitelezni, mert 3 csati/kábelnél, már veszélyesen forrósodtak a kábelek tövei. 
-
rolko
őstag
6xRX470 Sapphire, már elég régóta viszi őket (~ január) hiba nélkül, nagy uptime-al szünetmentesről.
A blockchain driver lehetett a ludas mert utána 1 héttel lett ez(watttol hiánya) Ahogy néztem távolról, 900W körül evett így, azelőtt meg 830W körül volt a teljes fogyasztás.
Gariba még nem küldtem, mivel Z97 Gaming 5 alaplap így 2 kártyát betettem slotba, 2 megy Evga molexén és befogtam egy 300W FSP-t 2 kártyának, szintén molexel. Így 720W+180W-t fesz fel. -
mepet
addikt
6-os rig: vegyes RX5xx és RX4xx kártyákkal:
Windows 7 alatt biztosan továbbra is a következő a helyzet: 5 kártyával minden rendben. 6 kártyával folyamatos újraindulás (a monitor fel-fel villan). (Minden rendben addig, amíg felkiáltójelesek a kártyák, ahogy viszont egyik sem, az, jön a villogó monitoros újraindulás.) Már májusban is ezzel szívtunk...Van akárki, akinek van vegyes 6 vagy több kártyás rigje RX4xx és RX5xx kártyákkal? Létezik erre akármilyen megoldás?
-
cuko
aktív tag
Wow, hány, milyen kártya volt rákötve, milyen riserekre? Vitted garanciáztatni/szervizeltetni, vagy csak simán kicserélted a kábelt?
Nálam ment és még mindig megy átalakítókról is riser (GTX 1060, RX 570 alatt) és azt a tippet kaptam, hogy az első pár óra alatt fogdossam végig az összes riser betáp kábelt, hogy nem melegszik-e nagyon - merthogy ha forrasztási/egyéb hibából a kábel nem fogja bírni, az az elején kiderül.
Nálad beüzemelés után közvetlen történt, vagy véletlenszerűen már bejáratott rignél? -
westlake
félisten
válasz
tom_tol
üzenetére
Sokkal rosszabb a megtérülése a dolognak a 1080 Ti ára és a vízhűtés miatt. Ha kivetítenénk 5 évre, akkor a rövidebb megtérülés miatt további rigeket lehetne beállítani, ami minden bizonnyal az 5. év végre már több pénzt hozna.
Én például eleve kizárólag akkor futtatnék Equihash-t, ha az áramért nem kellene fizetnem. Ebben az esetben minden bizonnyal 1060-akat vennék.
Jelen állás szerint viszont 1050 Ti-ket fogok vásárolni, mert az áramért fizetnem kell és egy kártyából ki lehet hozni 15,1Mh/s-t (Ethash), vagy 335h/s-t (CryptoNight). Két 1050 Ti megvehető egy 1060 áráért és egyik 1060 sem tud 30Mh/s-t, vagy éppen 670h/s-t. Talán a két 1050 Ti egy kicsit többet fogyaszthat, de "jóval" gyorsabban is számol. -
westlake
félisten
válasz
Something_
üzenetére
Nem lehet a táp a ludas? Akkor hal meg a rendszer, amikor elkezdik szívni az ampert, nem?
-
deadwing
addikt
-
LLam
senior tag
Nem ertelek. A kerdezo sata tapcsatirol akarja meghajtani a kartyajat. A molex sata atalakito vegen is sata tap vcsatlakozo van. Tehat a sata tapcsatlakozo nem feltetlen birja a 75W-ot.
(#28711) westlake - koszi

(#28712) cuko - Talan mert az esetek 99+%-ban ilyen atalakitorol hajtjak meg a satas risereket. Es jellemzoen (kozel 100%ban) igy epulnek fel a banyagepek azoknal akik szartak bele a sata szuk keresztmetszetebe. Nekem molex-es csatijaim voltak, sosem volt gondom veluk.
De en itt most elengedem ezt a temat, te meg termeszetesen tovabbra is azt gondolsz/hiszel amit szeretnel.
-
cuko
aktív tag
válasz
melkah
üzenetére
Ha jó minőségű tápod van, akkor azzal valószínűleg nem lesz probléma.
A SATÁs riser már érdekesebb, 75W 12V-on = 6.25A és elvileg SATA 3x1.5A-ra képes 12V-on, ami 4.5A, ezzel 54W-ig biztos bírnia kéne, afölött kérdőjel. Molex/6pin többet tud, azt tennék külön csatis kártya alá.
@Llam: a videóban a molex->sata átalakítókról beszél, hogy azok olvadtak, nem? Mert az más téma megint.
-
vizimento
senior tag
válasz
Something_
üzenetére
GPU/memory frekik gyárin? Nekem akkor fagyott, mikor túl sokat emeltem és instabillá vált...
(#28698) L4mie
Whattomine szerint a 1080-as 535h/s-t tud, tehát szerintem se kevés amit a tiéd csákányol... -
westlake
félisten
Equihash-nél nem nagyon van értelme csökkenteni a TDP limitet, mivel eleve a GPU sebességét csökkenti, attól meg csökken a sol/s. Miből gondolod, hogy az 530sol/s kevés? A Ti-m 750sol/s-et tud, úgyhogy szerintem nem kevés az.
#28696: Te a TDP-t írtad. A TDP-nek meg nincs köze a hűtés minőségéhez. Nyilván más tekintetben sokat számít a hűtés.
-
melkah
tag
válasz
tom120514
üzenetére
De te mindegyik vga-t satarol tapolod meg, vagy mennek 6pines vga agrol is? Alltalaban tapoknal kulon csatornan van a vga es kulon csatornan a sata kabelek vege. En csak satarol szeretnem a risereket tapolni, mert csak az van szabadon es attol felek kicsit, hogy meg a 40-45w is jelentosen tobb mint az atlag sidkhez tartozo 5-10w.
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Telefon tokok, telefon fóliák kedvezményes áron!
- Dell latitude 5330 i5-12.gen/8gb ddr4/250gb ssd/magyar Bill./új akku (Esztétikai hibás)
- Erőmű Magyar! Lenovo P16 ( Core I9 12950HX 32Gb DDR4 512Gb SSD Nvidia RTX 4Gb video) laptop!
- SONY PLAYSTATION 5 PRO KONZOL, 2TB
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 29 hónap gyártói garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3823, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung 860 Pro 256GB V-NAND SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3555,100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(Csak katt a képre.)

Cserébe halk, de a memória hűtőlemezhez több levegő kellene.