- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bb0t: A könyvelő szakma halott?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
zaugheek
tag
Emulálja a gaming terhelést. Ennyit csinál annak érdekében hogy ne triggerelje az LHR-t.
Amit én olvastam, vannak opciók a 100%-os kiütésre de ezek olyan meredek topikokat érintenek mint az "elektronmikroszkóppal való privát kulcs kiszedése a chipből", "egyedi bios chip ráforrasztás", "3060 ti bios ráerőltetés" meg valami "overflow method" ahol a kártya elhánnya magát úgy hogy a dumpból elő lehessen szedni a privát kulcsot vagy annak egy részét.BTW az LHR "handshake" alapon működik, vagyis a VBIOS full le van encryptálva és a privát kulcsot egy tpm chip-en keresztüli privát kulcs használatával oldja fel.
Na mindegy, a lényeg hogy vannak azért opciók. Viszont a lebrickelés valószínűsége igen nagy.
Én sztem 80 max 90%-ig fog tudni elmenni az NBminer "unlock" (ami valójában kvázi unlock)
Szerk:: tovább olvasgatni itt tudsz a módszerekkel kapcsolatosan. -
Pietrosz
addikt
Van. Nem kell vele eth-t bányászni ennyi a trükk. Majd ha esetleg meglesz a full unlock.
Addig is nicehash és raven, octopus, ergo. Ezeket lehetne külön külön is pool-ban bányászni de elég gyakran változik épp melyiket éri meg, de így mindig az fut ami a legjövedelmezőbb. btc-ben kapod az elszámolást 4 óránként, aztán azt már arra váltod amire akarod ha pl eth-t akarsz tartani. -
madpapa
senior tag
Amúgy mindenféle BIOS flashelés helyett, az AMD Memory Tweak XL a te barátod, ahol on the fly beavatkozhatsz bármibe. Polaris és Vega kártyáknál már szinte csak ez ajánlott. A sima XL verzióval pedig batch fileból tolhatod be az időzítéseket. Akkor minek a flash? Azt már csak akkor ha van egy jó és stabil setupod. El sem tudnám már másként képzelni ezt VEGAnál már.
-
-
Yany
addikt
Nem értem a csalódott hangnemedet. Egyrészt tudni lehetett kvázi napra pontosan, hogy ez lesz, másrészt épp ettől ér sokat az Ether, ahogy az egész koncepciót kitalálták. Én is bányászom, de örülök neki, hogy egyre kevesebben pazarolják/juk az áramot mesterségesen nehezített számításokra.
-
deadwing
addikt
Csak nehogy úgy járj mint én a butterfly labs-szel.
Hónapokig ment a hitegetés, aztán asszem másfél évet csúsztak... Akkor kaptam meg, mikor már alig érte meg használni.Sose többet pre-order. Megépítik a TE pénzedből maguknak, aztán hónapokig használják, tesztre hivatkozva.
-
janos666
nagyúr
Pár éve szerintem nem éri meg semmit aprón venni (kivéve néha pár olyan hirdetést, ami felbukkan, de mire írsz neki, már le is csaptak rá, az pedig tényleg nagyon ritka, hogy olyankor látsz ilyen hirdetést, mikor tényleg pont ilyet akarsz venni, nem fordítva történt, hogy csak azért vetted volna meg [akkor és/vagy azt a modellt más időzítés / típus helyett], mert épp olcsó volt). Sok nézelődés, és nem ritkán veszekedésbe torkolló alkudozás árán eljutsz oda, hogy lehasználtság/kopás/garanciaidő tekintetben átszámolva kilukadsz a bolti árhoz (de feleslegesen koptattad az idegrendszered a next-next-finish webshopping helyett, amivel még az olyan apró öröm is járnak, hogy mégiscsak te veszed el a cucc szüzességét
).
-
tom120514
őstag
Láttam a hirdetésed, a komnentekben nem volt durva szerintem. Mondjuk én sem vennék novemberi (talán) szállításra semmit
A hardverapró szerintem is durva, csak más okból szerintem- azt hiszik az emberek hogy összeraknak pl. 4K-ból egy gépet, használják 2 hónapig és megveszi bárki 5-ért
Mintha a használt hardver+összerakott gép értékesebb lenne mint egy vadi új cuccokból most összerakott rig...
Hirdeti, hetekig upolgatja lelkesen, nem is értem... -
haxiboy
veterán
Sajnos az enyémet pont nem, bár anno fiatal (14 éves) fejjel azért jó lökés volt az új számítógépembe az a durván 700-800$.
Na meg én is megtaláltam a régi pénztárcám, még ($580 volt a BTC) 0.4BTC-t találtam üresben. Igaz a jelszóval megszenvedtem ami a tárcán volt, de végül meglett. Az a vicc hogy még a mai napig úgy emlékszem hogy ennél sokkal több coinom volt mert több wallet is ment sok gépen. Lehet hogy előkaparom én is a régi hdd-ket és végigpörgetem, hátha (van egy ilyen jó szokásom hogy háttértárakat megtartom bármilyen configról is legyen szó, minden visszaállítható értő kezekben így inkább én teszem el).
-
Dyingsoul
veterán
Én meg azon forgok, hogy Bittrexen jóval nagyobb tőke mozog és hogy itt van-e esély elérni azt az árfolyamot amit ott és ami felé egyébként itt is tendál. Vagy lehet hogy cirka fél óra múlva itt is elér egy maximumot és onnan esés az újabb növekedésig... Fene tudja, veszélyes játék az biztos...
A legnagyobb baj az, hogy most olyan BCC-vel kereskedni, mint autót vezetni a szerpentinen ködben... Senki nem lát el addig ameddig kéne, támasz sincs sehol szóval csak tapogatózunk.
(#27532) bobalazs: Szar lehet azt nézni ahogy mások szépen hizlalják a walletet te pedig nem mersz beszállni a játékba... (vagy nem tudsz mert nem értesz hozzá tanulni meg lusta vagy)
-
Dyingsoul
veterán
Kár, hogy nem bittrexen vagyok.. krakenen nagyon lassan de kúszik felfelé. Volt egy beijesztés és begyulladtam, eladtam profittal. Most 738-as árfolyamon visszavettem, állítottam be stop losst arra, hogy 0-án legyek reggeli pozimhoz képest a legrosszabb esetben, plusz 1000 usd-s take profitot. remélem krakenen is eléri estére.
De már annyit variáltam, hogy kabaré vagyok, a meló meg áll itt mellettem xDDD Mára befejeztem sztem.
Egyébként Krakenen a selling volume-t elnézve még 2000 usd-re is van esély (azt ne kérdezzétek, hogy mekkora mert iszonyat messze van a mostani árfolyamtól, nehéz saccolni és az is csak jó esetben tipp)... hogy mikor azt nem tudom de az elmúlt másfél órában a grafikonokat néztem és ezzel a sebességgel simán el tudom képzelni.
-
Dyingsoul
veterán
És hogy rakod át BCC-re BTC helyett? Elméletileg már bányásszák páran és egyre többen kezdik nyomni...
-
ff-thomas
aktív tag
ez egy nagyon jó kérdés.. felmerült bennem is, hogy eladni és ráülni a BTC-re. ez amúgy is - a múlt eredményeit alapul véve - nagyon jó döntés. (persze a múlt nem garancia a jövőre nézve, de elég jók az esélyek jelen szituációra vetítve)
főleg amiatt is rágódtam az eladáson, mert Polaris alapú a bányám. remélem kitalál valamit Kléjmór bácsi.
de minek siránkozni, még most is jobb a helyzet, mint áprilisban volt, és akkor is nagyon megérte bányászni (8 hó megtérüléssel) és mennyivel jobb, mint januárban volt? akkor is megérős volt (10-12 hó megtérüléssel). aki pedig áprilisban, vagy régebben vásárolt kártyát, azoknak már megtérült a beruházás, tehát megtérüléssel nem is kell foglalkozni.
meg ugye a hatalmas ICO-őrület után egyszer csak jönnek az új coinok, ha jól értem, azok egy részét szintén GPU-val lehet majd bányászni. vagy rosszul gondolom?
én kíváncsian várom, mit hoz a következő 1-2 hónap, a Segwit2x, hogyan változik a piac (diff, árfolyamok, piaci kapitalizáció, speciális bányász kártyák, DAG fájl növekedés, stb.), mit tartogat számunkra az ősz, újabb ICO őrületek, új coinok, technológia elterjedése, annyi lehetőség van növekedésre, annyira gyerekcipőben jár még mindig ez az egész, viszont most már nem csak egy vízió, mint ami volt a bitcoin és a blokklánc technológia 5-6 éve.
a dilemma nálam is előjött:
jó döntésnek érzem azt is, hogy most instant eladni a kártyákat (az "alap" gépeket nem adnám) és btc-ben tartani, de azt is jónak érzem, ha maradnak a kártyák és termelnek még, mert akármikor jöhet egy újabb boom. vagy nem jön. de addig termelnek még a kártyák, azt pedig (az üzemeltetési költség levonása után) tartom ETH-ban/BTC-ben. és nem számít, hogy később nem tudom majd olyan jó áron eladni a kártyákat, mint most.
(btw én döntöttem, nem adom el a kártyákat, de nyilván mindenki azt csinál, amit akar
)
ui: Ha már ilyen hosszúra sikerült, akkor megragadom még az alkalmat, hogy a kezdőknek is tanácsoljak valamit: Szeretem-imádom Robit (Székely Vegánt), kövessétek, nézzétek a videóit, de ez a 3-4 slotos workstation gépes taknyolás, meg RX 460/560 kártyák.. come on, man?!.. még ha meg is térül, csak a szemétkupac növekszik az ember körül. miért nem lehet hosszú távon is értelmes és használható rig-eket építeni, mint eddig? Asrock H81 Pro BTC, 6 kártya, 1000+W Gold tápegység. és mi van akkor, ha most nem lehet megfelelő kártyát venni? komolyan számít 2-3 hét várakozás? jönnek lassan a kártyák újra, és már a küszöbön vannak a spec. bányász kártyák is. minek bevásárolni a bányászásra alkalmatlan kártyákból csak azért, mert épp mást nem lehet kapni - vajon miért csak ilyeneket lehet kapni??!?!?! meg azért vásárolni őket, mert a pillanatnyi profitábilitás számítás szerint 2 hónap alatt megtérül(het) ??!!?! dzsííízász..
-
gratzner
tag
Vergődésről szó sincs.
Ha vennék coin-t, nem basztathatnám a gépet, nem tudnám kipróbálni ezt az egész dolgot élesben.
Tudom, hogy amit most kiszámolok, az most él és 2 perc múlva már nem. Minden a nehézség-árfolyam pároson múlik nyilván. De érdekes módon hetek óta mindig hasonló a várható bevétel alakulása.
Másrészt ne viccelj már, ha azt a valamit amit forgatsz a tőzsdén, saját magadnak tudod ha csak részben is megtermelni, az talalt pénz! Pont ezért nincs rizikó (kicsiben!!!).
Amúgy meg jó eséllyel ha ebbe most belekezd valaki, akkor a következő befutó valuta alkalmával már profin, időben tud lépni. (Magamból indulok ki, én ezt anno elbasztam...)
Ha Te ezt tetted már az ETH-val is, csak irigyelni tudlak. -
McReay
aktív tag
Ha az ember még most érdeklődik a bányászat iránt, nem tud úgy gondolkodni. Pár napja kezdtem el olvasgatni én is a témában, hogy merjek e bele vágni nulláról vagy sem, de nem igazán segít ebben ez a sok vegyes infó. Nyilván akik jó ideje bányászok azt fogják mondani, hogy ne kezdjek bele, mert csak növelem a konkurenciát.
-
Szoszo94
őstag
-
klykkly
tag
-
syler123
veterán
Nem volna ez a bányászat akkora biznisz ha fizetnének az emberek utána adót. Tegye a mellkasára a kezét aki itt befizeti a bányászata után az adót? (ide is beírhatja) Nem sok ember lenne. Akkor a Radeon kártyák sem lennének ennyire kapósak. Én sohasem voltam ennyire bevállalós.
És nem, nem elég a 15%-ot.
"Magánszemély kötelezett esetén a bányászat[3] során létrejövő (kibocsátott) Bitcoinból származó jövedelmet a keletkezésekori árfolyamon önálló tevékenységből származó jövedelemként az összevont adóalapba kell beszámítani. Az összevont adóalap 78%-a után 15% személyi jövedelemadó és 27% EHO (egészségügyi hozzájárulás) fizetési kötelezettség keletkezik. Alapesetben – átalányadózás alapján – a Bitcoin forint összegének 90%-a kerül az összevont adóalapba. Lehetősége van a magánszemélynek tételes költségelszámolásra is (e körben az előadó ismételten felhívta a figyelmet az adójogi szakértőkkel történő konzultálás fontosságára.)"
Tehát 78% * 0.15 + 78% * 0,27 = 11,7 + 21,06 = 32,76%.
Persze ez után változhatott valami, elszámolható valami költségként stb...
-
Van. Nincs benne hőelvezető rézcső. szar hűtés
SC verzióban van. -
R.Zoli
őstag
A vicces az ,hogy még ez a proci is sok a bányászáshoz... Semmit sem számít a proci ereje... De még a PCI-E sávszélesség sem... Az itthoni Asus Rampage 5 extreme lapomban lévő 1070 ugyan annyit csinál mint az a 1070 ami abban a gépben van...Amúgy meg tök stabil konfig soha semmi baj nem volt vele, komoly hűtéssel szereltem fel rajta mindent anno.... Mi az értelme? Nem kell új konfigot venni mert ez is tökéletes hozzá,ergo megspóroltam valamennyit ezzel...
-
Sidorovich
senior tag
-
Parano1d
tag
Várható volt, ha megy fel az ár, akkor megy fel a diff is.
A többi algoval is hasonló a helyzet, még az Eth-nél van a legjobb hozam így is.
Amúgy meg pont emiatt nem kellene várnia. ha olcsó lesz a használt, akkor újat sem fog venni senki.
Most szerintem 50%-os felárral el tudná adni a kártyáit. -
-
ff-thomas
aktív tag
A Zclassic láncot másolták le és a ZCL-hez adtak új fícsöröket. Ua. fejlesztő csapat, mint a Zclassic-nál, csak az ugye annyiban különbözött a ZEC-től, hogy kiszedték a founders reward-ot. Tehát a ZEN lesz a Zclassic folytatása a 110ezredik blokktól. Persze a ZCL is megmaradt, foglalkoznak is vele, de gondolom szépen eltűnik majd, mert feleslegessé/értelmetlenné válik.
-
Dexar007
veterán
-
cuko
aktív tag
Itthon sehol sincs készleten, de amiket néztem Ausztiában, Szerbiában, Svájcban, Németországban és Spanyolországban sem - ahol érdeklődtem konkrétan (több helyen is), azt mondták nem tudják pontosan, mikor fog érkezni a nagykerbe, de már vannak előjegyezve többen nagyobb rendeléssel is.
Ezért - és a kisebb befektetés miatt - fontolgatom most a 460/560-nal történő beszállást.
Tudsz esetleg olyan boltról, ami megbízhatóan és gyorsan szállít Magyarországra is? A Net-on-Neten nem láttam nemzetközi szállítás opciót.
-
Szoszo94
őstag
Egyáltalán nem. Bár az 580 nem hiszem, hogy tud annyival többet, amivel többe kerül, de az 570 így, ahogy kihozták, be tudja érni a 480-at és árban alatta nyitott jóval. Következő kártyáim is ilyenek lesznek, az biztos
Viszont picit most reszeltem a 480-akon, 29,5MH/s megy nekik -50% TPD limittel és 1300 helyett 1200-as órajellel, így nyertem 15W-ot. Most szép kerek 100W/kártya az, amit esznek
Ha lesz kis időm holnap, utána fogok számolni, hogy mi éri meg jobban: -15W és -0,5ETH, avagy kicsit több árammal kicsit több érc
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Autós topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Asustor NAS
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Házi hangfal építés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - 2 akku, tartozékok (5.)
- DJI AVATA 2 Fly More Combo 1 akku - drón szett DJI Goggles N3 FPV szemüveggel
- Sony PlayStation 5 ( PS5 ) Sony PlayStation VR2 Csomag
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 LGA 1155 alaplap
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest