Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
-
subaruwrc
félisten
válasz
ricshard444
üzenetére
980ti nem az a kifejezett bányász.
-
ricshard444
veterán
Nicehash-sel kipróbáltam pár coin-t, de nem tudok 1370/1900MHz (80% TDP) mellett 600Ft/nap fölé menni. 1480-n megy a 650Ft, de akkor 40% venti helyett 70%-n megy a G1 980Ti és azért kimélem.
Ez a max ami kihozható vagy benézek valamit, esetleg rossz coint pörgetek?
-
subaruwrc
félisten
válasz
Sidorovich
üzenetére
én inkább a ramokat hűteném mint a ventiket ( kímélném )
inkább gar időn belül haljon meg mint utána. -
válasz
subaruwrc
üzenetére
A magasabb fordulatszám 24/7 nem öli meg előbb a ventilátorokat, minthogy a memóriának bármi baja lenne?
Ismerős bányájában a legtöbb hiba a ventilátorokkal volt. Nem tudom, én ezen sokat filóztam, hogy érdemes-e a ventiket kímélni és kicsit magasabb hőmérsékletet engedni, vagy fordítva?

-
-
Zoo123
senior tag
válasz
Sidorovich
üzenetére
Hát igen, az MSI gaming x 50% power limittel is 100w-ot zabál, mig a Gigabyte 75% power limittel 80w-al elvan...
Bányászatra nem olyan jó a gaming x. -
subaruwrc
félisten
válasz
Sidorovich
üzenetére
állíts 50mhz-et majd hagyd egy pár kört futni a minert hogy dob e hibát vagy sem.de ha megnézed milyen ramos a kártyád ( gpuz-ben ) akkor samsung esetén mehet kezdőnek a 750 aztán a 800 aztán ízlés szerint feljebb amennyire akarod gyilkolni csak a hűtés legyen megfelelő. 50% körül szerintem a ramok 0 hűtést kapnak.
-
strategos
csendes tag
stratum_recv_line failed
Stratum connection interruptedcpu miner error
ötlet, valaki?
-
válasz
subaruwrc
üzenetére
Köszönöm a segítséget!

A memóriát csak bátran állítsam feljebb, vagy érdemes előtte egy hagyományos benchmark programmal (pl Unigine vagy 3DMark) kitesztelgetni, hogy milyen memóriaórajel az, ahol még nem jönnek elő képhibák és stabil?
A power limit és core clock értékeket azért húztam ennyire le, mert gyári értékeken is 20-21 MH/s ment a Genoil, és ezekkel az értékekkel is. A TDP az MSI BIOS-ban elvileg 200W, tehát az 50%-os limitem elvileg 100W-ig engedi a kártyát. Ezt alátámasztja az, hogy 60%-ig 1 wattot sem csökkent a rig fogyasztása, csak az alatt kezdett el.

Sondi1986: Egy kártyás gép így 110W körül fogyaszt most, gyári limittel 130-140W körül ment.

-
Sondi1986
addikt
válasz
Sidorovich
üzenetére
Ilyen drasztikus áram spórolós beállítást se láttam még!

Mennyit eszik így a kártya?
subaruwrc Miért kell a GPU-t visszavenni? nekem +200-on van aztán majd a GPU eldönti hol szeretne lenni.
Úgy is a feszültség állapítja meg az órajelet. -
Zoo123
senior tag
válasz
Sidorovich
üzenetére
Megelőztek...
Gtx 1060-on mem +6-800 Mhz, power limit 70% gpu voltage kicsivel 1 volt alatt, ventillátorfirdulat olyan értékre állítva hogy gpu 60 fok körül legyen.
Nekem olyan 21-22Mh/s megy genoil eth minerrel (NiceHash).
A mem tuning hoz a legtöbbet. -
subaruwrc
félisten
válasz
Sidorovich
üzenetére
nem csodálom hogy 21mhs a vége.
pwr limit 72-75%
core clock -250mhz nálam még nem fogta vissza de a -400 szerintem már sok.
vram +750-800mhz.
fan speed mondjuk 70 ( nem árt átfújatni a bordát hogy a ramok kapjanak hűtést )
aztán mérd újra. -
Én is kipróbáltam a legújabb Claymoret (eddig Genoil ethminert használtam) egy MSI GTX 1060 6GB-on, de nálam nem nőtt érdemben a sebesség.
Mindkettő esetében 20 és 21 MH/s között ingadozik a konzolba logolt adatok alapján. (A pool effektív 19 MH/s-t mér, de ez az elfogadott sharek alapján számolódik ha jól tudom.)
A Claymoret ezekkel a paraméterekkel indítottam el:
setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 0
setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100
EthDcrMiner64.exe -epool eu1.ethermine.org:4444 -ewal [wallet cím].[rig név] -epsw x -mode 1Aki 1060-asokkal bányászik, milyen értékeket állított be a kártyáknak? Nálam így néz ki az Afterburner:
Előre is köszönöm a segítséget!

-
Gy.Cs.V.
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám.
A Zcash flypool-om automatikusan depositolt coint, amikor a Poloniex azt írta hogy ZCash deposition temporarily disabled.
Ilyenkor, amikor enabled lesz, automatikusan megkapom a coint vagy mit kell tennem ?
-
menyus11
tag
Sziasztok!
Van lógóban pár pascal kiutalasom. Poolon megvan a megerősítés, hogy elment, de polora nem érkezett meg. Hol tudok Tx szám alapján utánna nézni? -
KRoy19
őstag
Nekem is dobott az 1060-akon 1.5 Mh/s-et kártyánként a 9.7- es Claymore.

-
Gh0sT
addikt
Saját példa, de szerintem általánosan igaz lehet:
Egy hónappal ezelőtt 3,5 hónapos, legrosszabb esetben 4 hónapos megtérüléssel számoltam.Valóság:
- 2 hét után: megtérülés - 12,37%
- 4 hét után: megtérülés - 17,24%Ha így marad minden, akkor 4-5 hónap alatt elérhetem a 30-35%-os megtérülést. Úgy tippelem valahol 5-6 hónap környékén lesz az a pont, ahol nem biztos, hogy a rendszer már ki fogja tudni termelni az áram költségét, de ha mákom van, akkor:
- felmegy az árfolyam
- találok olyan crypto valutát, amit még megéri bányászniNem túl kecsegtető kilátások. Biztos, hogy a jelenlegi hardver árak és árfolyamok mellett nem vágnék bele, inkább jó beszállási pontot keresnék és betáraznék valamiből.
-
Gerr'y
senior tag
Uj belepoknek hasznos lehet ha eloszor elolvassak [link]
-
haxiboy
veterán
Sziasztok! Claymore+ ETH-Proxy kombót próbálta már valaki?
-
Joe123
senior tag
Egy GTX 1070 ETH bányászattal most kb. 16 eFt-t hoz az áram kifizetése után, de ha úgy nő tovább a diff, mint utóbbi 2 hónapban és az ETH nem megy feljebb, akkor fél év múlva már az áram árát sem fogja kitermelni. Ha a mostani havi 70% diff növekedés hirtelen lecsökken havi 20%-ra, egy év múlva akkor is épp csak az áramszámlát fogja megtermelni, változatlan ETH árfolyam mellett. (És akkor még egy optimista 100W fogyasztással számoltunk csak.)
-
Szerintetek hány ember felejti el a start.bat-ot átszerkeszteni? Mert az indítóban valakinek bent van a walletje.
-
-
Sondi1986
addikt
válasz
Overlocker
üzenetére
Ramokat tedd +1000-re, nekem is amiatt megy 25,4-en.
Jó mondjuk nekem az összes kártyámon Samsung memória van.LLam Szép is a bányászélet, főleg ilyen frissítés után.
Már csak a ETH-nak kellene feljebb mennie. -
LLam
senior tag
válasz
Overlocker
üzenetére
itt (nvidia) is számít, hogy milyen márkájú ram chipek vannak a kártyán? Micron van az enyémen, bírhatja ez is a +600-at?

-
-
LLam
senior tag
válasz
Overlocker
üzenetére
PL 75%, CC -100, MC +500 (életem első nVidia tuningja szal ne nevess ki ha valami nagyon otromba)
alaposabban megnézve 28.7-»30.2 azaz 1.5 mhs javulás
-
-
-
Qrcy
csendes tag
Megjött a kraken tier 1 a elkésett 1 hónapos accra

-
LLam
senior tag
A bizonytalanság okai remek cikkben összefoglalva. Vigyázat, nem könnyű szöveg.
Claymore fatter kidobta a 9.7-es ETH minert.
-
Janou
őstag
Sziasztok
Csak a kíváncsiság kedvért milyen középkategóriás kártyával éri meg a bányászat mostanság? És kb mennyit hoz havonta? Nyilván tudom hogy a kártyák beszerezhetetlenek mostanság, csak pusztán érdekel.
Nekem régen még volt 290X-em meg 6970-eim de a 200$-os árfolyamnál azt mondtam hogy köszönöm, ennyi.
-
Vigilante
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
Hát attól függ milyen GPU-hoz jön az az 500 SOL/s, nekem egy GTX 1080 Ti-vel 720-730 SOL/s jelenleg a ZCash.
A Litecoin-t úgy tudom már inkább ASIC (céleszköz) minerrel éri meg bányászni.
Épp vadászok is ahhoz Antminer L3+ -t, értelmes áron. (max 2000 dolcsi) -
ricshard444
veterán
Kérhetnék egy kis segítséget?
Abszolút kezdő vagyok, elolvastam az első kommentet, már szenvedek egy ideje, de annyit értem el, hogy a CudaMiner végre fut és terheli a kártyát, viszont nem látok semmilyen mozgást a Slushpool oldalán, tehát elronthattam a fypool fájl beírandó dolgait. Jelenleg ez van benne:
miner --server stratum+tcp://eu.zec.slushpool.com:4444 --user ricshard404.980 --pass
Ha port: 4444 van, akkor sem jó, nem aktív az oldal szerint a Worker
ZCash lenne szimpatikusabb, Litecoin-s témát egyszerűen nem tudtam életrekelteni GUI-val, pedig pár éve még gond nélkül indítottam emlékszem.
Illetve a tárcám hogyan tudom belőni ezen az oldalon? Megköszönném a segítséget és ne hurrogjatok le.

500 SOL/s megy a géppel, nem tudom ez milyen érték.
-
ff-thomas
aktív tag
ismét egy alternatíva a H81 Pro BTC helyett, bányász alaplapnak, persze ez S1151-es:
https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-H110-D3A-rev-10#kf
CHS-be érkezik 50 db.. 21e+áfás áron. IPON, Bluechip, stb. kínálatában is van, elvileg raktáron, br. 41e-ért.
-
válasz
Plasticbomb
üzenetére
LoL
Nekem 13MHash a 280X
-
Plasticbomb
addikt
válasz
MrPetya19
üzenetére
Már megtaláltam azt a leirást, kb két óra alatt eddig jutott: 0.00055346 ETH
Poénból ~40 perce benyomtam öcsém gépén is, amiben egy A10-7870K van (R7 GCN 1.2 IGP) és egy R9 380X. Meglepődtem, hogy az IGP-t is gond nélkül befogta, mondjuk a sebessége az 2 MHash
de az R9 380X 20 MHASH mellé ez is valami plusz.
Nekem az ETHEREUM Wallet alkalmazással lett accountom, azt is adta be a claymore-nak. -
Dexar007
veterán
Ti mit neztek? [link]
Alig mozog valami,vegyesen van piros,es zöd.Majd akkor szoljatok ha -100-200%-okat lattok itt.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
strategos
csendes tag
CPU miner problémát ír:
stratum_recv_line failed
Stratum connection interrupted30 percenként dobálja
körbenéztem de nem találtam jó megoldást rá.
Tud valaki segíteni? -
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Én is hasonló módon bányászok egy 280X-el ETC-t és kb két napja csinálom és már van kb 800Ft-nyi ETC-m.
Én Jaxx nevű walletot használom és a nanopoolt, és a claymore Dualminert (nanopool oldaláról letölthető)
Ott egyébként elég jól le van írva minden a Quick Start alatt. -
-
Htibimor
senior tag
Kicsit minden megzuhant. De mi van a Zcash-el? Majdnem felére zuhant pár nap alatt!

-
Plasticbomb
addikt
Adott a gépem, ami kb 24/7ben megy (be van kapőcsolva 30-150 chrome tabbal, jellemzően fórumok, hozzászólásokkal), ebből kb 12/5őt teljesen üresben áll, és szeretném erre az időre valamire befogni. Jó ideig SETI ment, de "leszoktam" róla, illetve jobban jönnék ki, ha valami pénzecskét is látnék végre belőle ilyenkor. Lehetséges ilyen módon is "bányászni", vagy csak akkor van egyáltalán értelme, ha folyamatosan mehet csak ez? Nem cél milliókat szerezni rajta, pár centecskét, amit be tudnék forgatni olyasmibe, amiből szintén ki tudnék venni pár centecskét, hogy aztán eljussak oda, ahol már nem centekről van szó.
A gép:
I5-5675C
16GB DDR3 1866MHz RAM
XFX RX 480 8BG 1328MHZ REF
ASUS Z97I-plus
Win10Melyik mining software-t érdemes letöltenem, illetve hol olvashatok utána, hogy miképp állíthatom be?
Illetve R9 380X hogy teljesit miningban?
-
Vigilante
őstag
válasz
Dexar007
üzenetére
Úgy, hogy hosszú éveken át 750 wattos fogyasztást vett fel a falból a GTX 480 SLI-vel!? De Furmark alatt belenyalt az 1 kW-ba is a rendszer!?
És 6 éve volt, amikor vettem használtan. Egy akkor már 2 éves modellt.
Amin azért látszott a kábeleken pl, hogy nem pár hetes volt. Szal ezért engedtem meg "befosni" tőle. 
-
golya87
őstag
Hello
Claymore bányász programját próbálom finomhangolni single ETH bányászat alatt. A -dcri kapcsoló hoz annyit, hogy érdemes legyen vele játszadozni?
-
BRIKLY
veterán
válasz
RECSKA
üzenetére
Kevesled a kiírt fogyasztást?

Ez még alap beállításokkal sem nyel be 115W-ot. azt hiszem 80-90 körül volt úgy,mikor próbáltam.oké.
(#26221) DzsedalY: Próbáltam,mikor a 4. kártya külön gépben volt. kb 0.5 USD/ nap-al hoz úgy többet, cserébe többet eszik (GPU-z szerint a 470-es 74W-ot, a 460-ak meg 36 körül), 5-8 fokkal melegebbek, és most,hogy a táp határaival játszok,azt már nem hiszem,hogy bírná.
Köthetnék rá ugyan egy kisebb tápot másodiknak,de ha így stabil marad,ahogy van,akkor a 2. táp vesztesége kb több lenne,mint amit a Decred hoz. Épp emiatt tettem át azt az 1 kártyát a másik gépből,hogy minél kevesebb fogyasztással menjen ez a 4 kártya.. Pláne,hogy az az egy, ami egy Asus Strix, nem megy többet 12MH/s-nél. Unlockoltam a kártyát,de időzítést nem tudom,hogy mit-mire kéne módosítani,azt nem bántottam. így viszont visszavett GPU órajellel 1800MHz-VRAM sem stabil,meg nem is hoz többet.
-
Yany
addikt
Kiraktam Logoutra egy nagyon rövid összefoglalót: Harvester 1
-
BRIKLY
veterán
válasz
BRIKLY
üzenetére
Na,kártyák hűtése megoldva. ráhelyeztem az egymás mellett lévő 3 kártya tetejére,a hátuljához közel egy 12-es ventit. így ugyan azon venti fordulatok mellett 53-55 fokos a középső,és a belső kártya is. És emellett a VRM-ek is + levegőhöz jutnak.
A 470 VRM-e 58 fokos.Már több,mint 1 órája stabil. Ezek szerint bírja a táp. Ha nem bírná,gondolom letiltana,elvégre nem egy gagyi cucc. Fogyasztásban meg akkor kb 500W körül lehet az egész? Feltételezve,hogy a táp már a határait súrolja.
-
BRIKLY
veterán
még csak kb 20 perce fut,eddig stabil.A gép ki van terítve,a táp mondhatni az ablak alatt,így éjszaka jól érezheti magát,pláne,hogy egy nagy venti tolja befele a levegőt a szobába kintről.
Most jött csak az ötlet,hogy mivel a 2. gépben még csak 1 kártya volt,mi lenne,ha megpróbálnám betolni a másik alaplapba a 460,és a 470 közé azt az 1 kártyát.
Riser-t még nem sikerült szerezni,így tartottam tőle,hogy túl melege lesz ott középen,de 63 fokra sikerült belőni,a belső kártyát meg 60-ra. Az még szerintem elmegy.fogyi mérőt jövő héten beszerzek.
Csak gondoltam vannak itt tapasztaltabbak,akinek ven is,és tudják,hogy mennyit is ehet ez így,bírni kéne-e a tápnak. -
Yany
addikt
Hát, az áram a kisebbik fele, nagyon hosszú távon persze megtérülhet. A gond a mostani beszerzési árakkal van. Ha vasad is van, akkor persze nem kérdés, de ha most akarnál venni valamit, max 1080Ti, meg nem mainstream cuccot érné meg, esetleg RX 570-eseket, talán azt még kapni náhol normális áron. Vagy betárazol Vegából, Claymore 1 hónap múlvára ígért optimalizált kódot.
De ha nyersz vele 1%-ok, akkor nem én javasoltam.

-
BRIKLY
veterán
3db RX 460 GPU-z szerinti 27-29W fogyasztással,és 1db 470-es GPU-z szerinti 57-59W fogyasztással szerintetek maradhat az XFX Pro 450-es tápomon? A ventijének kicsit magjött a hangja,de langyos levegőt fúj.
Mikor a szoba sarkában volt a gép 2db 460-al,és a 470-el,akkor hangosabb volt,meg melegebb. -
Lenne lehetőségem körülbelül 1,5 KW-os fogyasztásig berakni gépet ingyen és nem kéne fizetni az áramért
... Szerintetek megéri ezért összerakni egy bányász gépet? Ami esetleg még az áramon túl is termel? Régen fél évet bányásztam de aztán kiszálltam ... -
Yany
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Házimozi belépő szinten
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Ubuntu Linux
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Microsoft Excel topic
- Vivo V70 – a stílus érték?
- További aktív témák...
- GOPRO MAX 360 szett + 2 akku + duplatöltő + tartozékok
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N3350 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430s - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430 - i5-3GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- iPhone 16 Pro 97% akku 2 év garancia
- Apple iPhone 13 /128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100% Után gyártott Kijelző
- Gainward RTX 5060 Ti Python III 16GB GDDR7 Videokártya!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4474, 100% AKKSI
- Lenovo X1 Carbon G11 Core i5 1335U 16Gb Ram 256Gb NVMe Touch Gyári Lenovo Garanciás
- Dell XPS 13 Plus 9320 i7-1260P 32GB 512GB 4K+ TouchScreen 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A kérdés, hogy kihozható e több belőle vagy elégedjek meg ezzel?

Úgy is a feszültség állapítja meg az órajelet, na meg a hőmérséklet de aki 50-60 fok közt járatja a kártyáit azok nem befolyásoló tényező.

Kelendőbb legyen nvidián is a bányászás.
marad a 9.5
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Samsung rammal lett volna jó... de ez lett..
Jó mondjuk nekem az összes kártyámon Samsung memória van.

Épp vadászok is ahhoz Antminer L3+ -t, értelmes áron. (max 2000 dolcsi)