Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
cuko
aktív tag
válasz
Casoli
üzenetére
"ETH-t bányászni továbbra sem jövedelmezőbb mint ETC-t"
Mire gondolsz?
Diff emelkedés ide vagy oda, Whattomine és Cryptocompare kalkulátora szerint is jövedelmezőbb az ETH az ETC-nél (és ahogy néztem az elmúlt 1-2 hónapban csak eléggé rövidtávon volt bármi jövedelmezőbb ETH-nál).
-
mepet
addikt
válasz
vizimento
üzenetére
Amire gondolsz: trailing stop. Pl Kraken
Balanszból. "Nyitott pozik": ha nem margin tradelsz, akkor ugye ez ismeretlen fogalom, mert különben az minden trade által az egyik balanszod csökken, a másik nő. Nem szoktam margin tradelni, nem tudom akkor honnan vonnák. Feltételezem a marginből, de akkor ugye fennáll a veszélye, hogy emiatt a levonás miatt fogy el nullára a margined, ami azért elég aggályos lenne.
Krakennél egyébként szög egyszerű megkülönböztetni, hogy mi a margin trade: ha van tőkeáttét, az margin trade, ha nincs, akkor nem.Pl Poloniex meglopása: küldtek egy mailt, hogy hát meghekkelték őket, az összes BTC-jük 12.3%-át elvették, így mindenki BTC egyenlegéből levonnak 12.3%-ot... btctalk
-
vizimento
senior tag
Valaki aki otthon van pl forexben is:
Van olyan váltó, ahol létezik olyan funkció, mint a forexben a követőstop?Másik váltós kérdés:
Volt ugye mostanában 1-2 nagyobb volumenű lopás különböző váltókból, amit a userekkel fizettettek meg. Ezt a balance-ból vonták, vagy a nyitott pozikból, vagy esetleg mindkettőből? -
haxiboy
veterán
válasz
BRIKLY
üzenetére
Én megint 22 órája várok a poloniexes eth depositra...immár harmadszor játszák ezt velem, mindig akkor amikor jó az árfolyam. Befejeztem a poloniexen való altcoin tradelgetést. Védtem őket, legutóbb érthető volt mert minden akadozott nem csak az ő tárcájuk, de azóta 2x ugyanezt eljátszották. Nehezen hiszem el hogy amikor sz@r az árfolyam akkor simán megérkezik percek alatt, most meg ~4000 conf és még azóta sem.
-
BRIKLY
veterán
Azért kérdeztem, mert eddig mindig max 2-3 óra alatt átért, így furcsa a dolog.
-
BRIKLY
veterán
Miért lehet az, hogy dél óta nem érkezett be a BTC-m nicehash-ről krakenre?

-
Kis érdekesség: Kriptovaluta tárcákra is vadászik az új zsarolóvírus

-
P3Dr0
senior tag
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
Solo banyaszaton mesterkedek de valamiert nemmegy. Latom a halozatot de a miner nemakar az istenert racsatlakozni pedig a bfgminer is csatlakozik. Most el kell mennem de utanna ismet nekiugrok

-
ff-thomas
aktív tag
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
Igen, az nem kicsit szándékos
Nem olvastál a témáról?Pl.: http://variance.hu/2017/08/02/bekaemberek-tamadasa-a-bcash-ellen/
-
melkah
tag
válasz
Patry0t
üzenetére
Hetvegen nincs utalas, attol, hogy te elutaltad, a bankod nem csinalt vele semmit, csak rogzitette az utalast. Az utalasod hetfo reggel 8:00kor indult el az otp-tol es onnantol szamitott 2-4nap, a tapasztalataim szerint otp sepa eseteben kraken fele 3ik munknapon fog megerkezni.
-
madpapa
senior tag
Éter szépen kúszik felfelé....286USD
-
Dyingsoul
veterán
HAllottam ilyen rémhíreket, hogy a magyar bankok (én OTP-s vagyok így leginkább ez érdekel) a SEPA utalásokat nem küldik el ha exchange-eknek utalunk. Ez mennyire van így? Ismerősöm mondta, hogy többen is így jártak, persze a SEPA utalási díjat benyelik és az elutalt összeg egy darabig kering, majd visszajön a számlára sikertelen tranzakcióként. Erről tudtok valamit, bojkottálnák a crytotőzsdéket?
-
dmon
aktív tag
válasz
ricshard444
üzenetére
Authy [link]
Vagy minden QR kódot ments le, nekem az összes ki van nyomtatva. -
Vigilante
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
Ezért kell pl egy pendrive-on is tartani az accod-od adatait.

-
janos666
nagyúr
válasz
ricshard444
üzenetére
Történt már velem hasonló. A support végül feloldotta a Google részt, miután kifaggattak a profiladataimról (a szokásos: vallási nézeteim, apám férjezett neve, ki volt az első képzeletbeli barátom
).Én ott hibáztam, hogy mikor legelőször használtam ezt a 2FA módot, sehol semmi nem hívta fel rá a figyelmem élesítéskor, hogy mentsem el magamnak valahová azt a QR kód képet (azóta már találkoztam korrekt site-al, ami figyelmeztet erre, és egy alfanumerikus kódot is kiír, amit praktikusabb elmenteni), illetve mindhiába kerestem az androidos programon belül valami backup opciót, így levontam azt a naiv következtetést, hogy bizonyára el van mentve a google fiókomba (mint pl. a névjegyzék, csak ez nem is opcionálisan, hanem kvázi kérdés nélkül). Még az sdcard tartalmát is turkáltam, de nem leltem semmi triviálisat, így belenyugodtam.
Aztán egyszer egész nap autókáztam, már külföldön jártam, és megfőtt a telefon a műszerfalon a naptól annyira, hogy lefagyott, újraindult, de alig működött bármi, mert sérült az ext4 filrendszer, és ez is elveszett (amúgy máig nem tudom hogy lehetne a telefonból utólag kimenteni, de a QR kódokat már lementem azóta élesítéskor PC-re). Otthon volt teljes block szintű backup a telefon minden írható partíciójáról, de ahhoz napokig nem tudtam hozzájutni. -
haxiboy
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
Kapnod kellett backup kódokat amikor hozzá adtad az authenticatort, ha ezek nincsenek meg akkor első körben a telefonodat kéne megpróbálni életre kelteni hátha be tudsz lépni legalább egyszer amíg lecseréled az authenticatort alatta.
-
ricshard444
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
Kulcsot, nem kulcsszót, csak nagyon este van már.

-
ricshard444
veterán
Széttört a telefonom amin volt a BitGo-s Google hitelesítő, így nem tudok belépni a Bitgo-ba kód nélkül. Honnan tudnám leolvasni a QR kódom vagy megnézni a fióknevem + a kulcsszót?
-
P3Dr0
senior tag
válasz
janos666
üzenetére
kb. 2 TH/s csupan. Nem jo az semmire de pl. kivancsisagbol 1 napra atalltam ZetaCoinra es talaltam 2 blokkot

BTC nel es BCH nal is szerintem eselytelen,hogy blokkot talaljak bar ha joltudom par GH/s is kb. annyi az eselye egy block talalasanak mint akar 10 TH/s nek.
Neztem a nicehash solo minig pooljat es az utolso blokkot aprilisban talaltak. Szep kilatasok 
De mindegy en azert a haz vegeben eldugtam a regi minerekbol 1-et had menjen.
-
ff-thomas
aktív tag
ha valaki nem figyelte volna: lehet már Kraken-re is küldeni BCH-t.
-
Hunmugli
aktív tag
válasz
butch3r
üzenetére
Lehet állítani a gas limitet, azaz a feet. Van kötelező fee, ez 1 nem tudom mi / nem tudom mi (kicsi egység/KB?)
Akkor lassabb a feldolgozás, de a lényeg, hogy lehet állítani. Hamarosan majd veszek amúgy ETH-t, akkor kipróbálom. Talán magas a %, de mindenesetre állítható.
Ha többet/jobbat akarsz, akkor töltögesd le a blokkokat
Én is kipróbáltam a hivatalos klienst, le is töltött minden-de-minden blokkot (20+GB), viszont egyszerűen nem tudott számlát/pénztárcát/accot/címet [semmit] generálni. Így nem fogom használni, marad a myethwall. Ill. majd marad, ha megvettem az első ETH-mat. -
Most hogy fenn az árfolyam, mindenki bányászik ezerrel?
-
madpapa
senior tag
BTC meglódult felfelé, 3.309USD ....
-
ff-thomas
aktív tag
janos666 -ot csak ismételni tudom.. ne tartsátok váltón a coin-okat, tanuljunk a múlt eseményeiből és mások kárából
..és hozzáteszem, amit szintén kismilliószor ismételtünk már: amikor váltón van a coin-od, akkor az nem a tiéd, nem te birtoklod a privát kulcsot, minden téren kiszolgáltatott vagy.én alapvetően nem is bányászok a váltóra közvetlenül, csak akkor küldök át oda coin-t, ha váltani akarok.
a hw wallet esetében senki nem vesz le semmilyen díjat, te határozod meg a tranzakció díját, hasonlóan, mint a saját gépeden üzemeltetett sw wallet-ek esetében.
-
madpapa
senior tag
Valaki amúgy tudja, hogy maga a videokártya hogyan és mennyi idő alatt dolgozza fel a kapott csomagot? Nézegetem ugye, hogy pl. "Share found (67ms)". Aztán nagy semmi esetleg percekig. Most ez idő alatt a videokártya viszont pörög. Vélhetően számol a következő megosztásig. Vagy talán már hamarabb is végez?
Tehát igazából ugye arra lennék kíváncsi, hogy a kártya állandóan dolgozik vagy csak szakaszosan? -
janos666
nagyúr
válasz
Casoli
üzenetére
Akkor várd meg, míg kapsz egy Mt.Gox, Mintpal, Cryptsy féle 100%, Bitfinex féle 36% "sápot", vagy BTC-e féle határozatlan idejű befagyasztást (ilyen talán a Poloniex-en is volt valamikor régen, na meg minket ez nem érint, de az összes kínai váltón is pár hónapra nemrég), stb.

(#27725) chaplin
Én még várok, hogy hány gépből csinál zombit.

-
C64
őstag
ezt az unofficial beta driver-t nézte már valaki?
-
butch3r
senior tag
nézegettem a hozzászólásokat de nem találtam -valószínűleg vakságból
válszt a kérdésemre.
Melyik wallett-et ajánljátok etherumhoz? Hasonlóan megbízhatót preferálnék mint electrum és mycelium btc-nek.Köszi

-
Patry0t
tag
válasz
Omli85
üzenetére
Elvileg elutaltam Krakenre az összeget, de a netbankban nem látszik, hogy lenne ilyen Pending utalásom.. A Krakenre se érkezett még semmi. Körülbelül mennyi átfutási ideje van egy ilyen SEPA utalásnak? Az lehet a gond, hogy forintos számláról utalok és devizásról kéne? Utóbbi nincs..
-
vizimento
senior tag
válasz
ff-thomas
üzenetére
Igen, én is úgy értette, hogy nem azzal a slottal van a baj, hanem az arra dugott kábellel/riserrel/kártyával.
De akkor ez sem 100%, inkább letesztelem melyik lehet az.A beállításokra azért nem gyanakodnék, mert mostanában nem állítgattam, és előtte hetekig ment gond nélkül, most meg óránként leáll a már írt hibával.
Köszi a tippeket, ha elakadok, jövök még kérdezni

-
ff-thomas
aktív tag
válasz
vizimento
üzenetére
Több, mint valószínű, hogy nem a slottal van baj.

Adódhat érintkezési problémából (igazítsd meg a kábeleket, csatlakozókat), adódhat a riser hibájából (cseréld ki, ha van tartalék riser-ed), és adódhat abból is, hogy az adott kártya beállításai nem optimálisak (túl van húzva, túl sok vagy kevés a feszültség, stb.. Két - látszólag egyforma - kártya esetében sem mindig működnek az azonos beállítások.)
Első körben azonosítsd be, hogy pontosan melyik a GPU 1-esnek jelölt kártyád. Pl. elindítod a bányászatot és az 1-es gombot megnyomva kikapcsolod a GPU 1-en a bányászatot. Ha nem adtál meg fix venti sebességet, akkor a GPU 1-es ventijei nem fognak annyira tekerni és hűvös(ebb) levegőt fújnak majd. A WattTool-ban is látni fogod, hogy melyik GPU terhelése 0%. Sajnos azt vettem észre - hiába Claymore sok javítása - hogy még mindig nem egyeznek meg a különböző sorrendek: slotok fizikai sorrendje, watttool által adott sorrend, claymore által adott sorrend. Ezért kell trükközni, hogy belődd, melyik kártyánál van probléma.
Ha nem elég egyértelmű, hogy melyik teker kevésbé, vagy melyik fúj hűvösebbet, akkor WattTool-lal állíts neki valami magas venti fordulatszámot és tutira meglesz a kártya
-> amelyik fel akar szállni, mint egy helikopter 
Többiek: ha tudtok egyszerűbb megoldást az adott GPU meghatározására, írjátok, köszi

-
vizimento
senior tag
Egy kis segítséget kérnék. Sajna a 4kártyás RX470 Rigem egyre gyakrabban leáll, a következő hibaüzenettel:

A leállás előtti log utolsó sorai:
01:35:10:632 2294 watchdog - thread 0 (gpu0), hb time 156
01:35:10:632 2294 watchdog - thread 1 (gpu0), hb time 78
01:35:10:632 2294 watchdog - thread 2 (gpu1), hb time 80219
01:35:10:632 2294 WATCHDOG: GPU 1 hangs in OpenCL call, exit
01:35:10:632 2294 watchdog - thread 3 (gpu1), hb time 25547
01:35:10:647 2294 watchdog - thread 4 (gpu2), hb time 125
01:35:10:647 2294 watchdog - thread 5 (gpu2), hb time 15
01:35:10:647 2294 watchdog - thread 6 (gpu3), hb time 31
01:35:10:647 2294 watchdog - thread 7 (gpu3), hb time 125
01:35:11:819 2294 Restarting OK, exit...Az újraindulás viszont csak eddig tart és vége:
01:35:18:399 1634 OpenCL platform: AMD Accelerated Parallel Processing
01:35:18:414 1634 OpenCL initializing...
01:35:18:414 1634 AMD Cards available: 4
01:35:18:414 1634 GPU #0: Ellesmere, 4096 MB available, 32 compute units
01:35:18:430 1634 GPU #0 recognized as Radeon RX 470/570
01:35:18:430 1634 GPU #1: Ellesmere, 4096 MB available, 32 compute units
01:35:18:430 1634 GPU #1 recognized as Radeon RX 470/570
01:35:18:430 1634 GPU #2: Ellesmere, 4096 MB available, 32 compute units
01:35:18:445 1634 GPU #2 recognized as Radeon RX 470/570
01:35:18:445 1634 GPU #3: Ellesmere, 4096 MB available, 32 compute units
01:35:18:445 1634 GPU #3 recognized as Radeon RX 470/570
01:35:18:461 1634 POOL/SOLO version
01:35:18:461 1634 b370
01:35:18:461 1634 Platform: Windows
01:35:18:508 1634 start building OpenCL program for GPU 0...
01:35:18:836 1634 done
01:35:19:060 1634 start building OpenCL program for GPU 1...Ötlet?
-
Robcsa
tag
válasz
meridaharcos
üzenetére
Szia!
Krakent nem ismerem.
Üdv.: Robi
-
Robcsa
tag
válasz
HenryEvery
üzenetére
Szia!
Én pont erre a írtam egy java appot, ha gondolod próbáld ki.
[link]Ha ilyen hiba van újraindítja a minert.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Építő/felújító topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Renault, Dacia topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Robot fűnyírók
- Modding és elektronikai kérdések
- Apple HomeKit smart home / okos otthon
- További aktív témák...
- iPad Pro 12.9" M1 256GB 2021 - touchpad keyboard, pencil 2 - full, garancia (116)
- Macbook Pro 14" M1 Pro - 2022 gyártás, 10 GPU, 14 CPU, 32 GB / 1 TERA - garancia (102)
- PS5 Slim 1 TB - Garanciás 2027.04.15
- Google Pixel 9 Pro XL 16/256gb
- Asus 15.6,core i3 5005(4x2,0Ghz)IntelHD VGA,8-16GB RAM,SSD,,Win.11,Jó akku
- iPhone 14 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 8700F 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 Ti 16GB Lian LI LANCOOL207 ADATA 850W
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic8 Lite / Honor Magic8 Pro
- HP EliteBook 650 G10 15,6" i5 -1335u, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ELADÓ ÚJ 1 HETES, EZÜST Surface Pro 10 Intel Core Ultra 7 165U 16GB RAM 512GB SSD 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

felőlem
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

de a modik harapnak érte

).

(nekem nem bányászásból van eth-m de szeretném biztnságban, magamnál tudni...)