Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Android másképp: Lineage OS és társai
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yuhfej
kezdő
Sziasztok, kezdőként
már napok óta a fórumokat, hozzászólásokat, youtube videókat és persze árakat böngészek.
Sok fontos infót kaptam a fórumról és képben vagyok, hogy egy új "versenytárs" érkezése nem feltétlenül kívánatos. Mindezek ellenére azért feltennék néhány kérdést, megtérülést számolgatva és a várható altcoin növekedéseket(csak megérzés) figyelembe véve azt gondolom hogy még érdemes lehet beszállni a bányászatba...
A kártyákon kívül nagyjából minden ki van választva, de ezen a ponton nem jutok túl.
Minél többet olvasok annál inkább nagyobb a "káosz":
1060, 1050ti, 570, 580, stb, stb.
Konkrét kérdéseim a következők lennének:
ASRock H110 Pro BTC-laphoz első körben kb. 6 kártyát szeretnék venni. Ha mind a 13 helyet ki akarom majd használni érdemes és a win miatt kell, hogy különböző kártyákkal töltsem fel?
Ha igen a 1060-ból MSI GeForce GTX 1060 6G-nál van jobb választás? láttam, hogy 75 körüli árakról beszéltetek, de feltételezem akkor a 3 GB változatról volt szó, mert én 100 alatt nem találtam... esetleg kezdjek olcsóbb kártyákkal mondjuk a 1050 ti, vagy drágábbal mint a 1070 8 GB vagy 580, vagy töltsem fel mind a 13 helyet vegyesen? Nem volna rossz ha a kártyák eladhatóak lennének majd egy újabb széria érkezésekor, ezáltal is csökkentve a bekerülési költséget.Tudom sok a kérdés ha valaki mégis rászán 5 percet a válaszra azt megköszönöm.
Ha meg valaki Kecskemét környékéről nyomja és ráérne 1 órára az vendégem egy vacsorára...
Köszi a válaszokat! -
Yuhfej
kezdő
válasz shteer #28784 üzenetére
Az igazság az, hogy ez a pénz amúgy is befektetésre van szánva így, hogy 500e vagy 900 estleg több nem nagyon lényeg. Ea mondatot kérlek ne értsétek félre ...
Nyilván az értékvesztés az új tételek esetén a legjelentősebb, ez tény de nem akarok használt cuccokkal kezdeni a garancia hiánya miatt ami ugyanúgy kihathat az "értékvesztésre".
"minden kiépítésnek van előnye és hátránya"
ezt kifejtenéd 1-2 mondatban?
új cuccokat Ti általában kintről rendeltek? ha igen honnan?
köszi
-
Yuhfej
kezdő
risert értelmes áron csak kintről(amazon és társai) lehet szerezni vagy van itthon is valami forrás? köszi
-
Yuhfej
kezdő
Sziasztok, kérdésem, sajnos szerintem nem túl stabil a netem így a rendszer néha fagyogat(7 kártya). Ismeretek olyan progit ami figyeli a netkapcsolatot és ha kihagyna akkor újra indítja a rendszert? Vagy ha van rá lehetőség akkor valahogy bezárja a befagyott miner progit és újra indítja azt?
Vagy marad a teamviewer, és a kézi restart, ezt nem nagyon szeretném ...?
köszi -
Yuhfej
kezdő
Sziasztok, állandóan fagy a Clyamore 10.0, 7 db 1060-at használok. Power 70 %, Mem Clock +860, Fan 80%.
Viszonylag sokszor gpu cu k1 failed hibajelzés jön. Win deffender kikapcsolva, virtuális mem 16400 MB, teljesítménybeállítás: a programokhoz nem a megjelenéshez beállítva ... volt már valakinek ilyen hibajelzése és talált rá megoldást? hosszas kutakodás után is csak a fenti már kipróbált megoldásokat találtam ... -
Yuhfej
kezdő
válasz shteer #29058 üzenetére
mivel úgy is olyan "stabilan" futott beledobtam a 8. kártyát is és levettem 800-ra a mem. clock-ot, meg beállítottam a .bat file-ba -lidag 2-re ...no meglátjuk ..., egyenlőre megy, a lapozófájl méretét fel kellett venni 24.000MB-re. kicsit aggódom az 1000-es táp miatt ki lett centizve, mert 847W-ot fogyaszt.
-
Yuhfej
kezdő
Sziasztok, ti hogyan állítottátok be az automatikus restartot, ha valami gebasz lenne a bányával?
Nekem vagy egy .bat file ami meg pingeli a google.com-ot 5 percenként hogy van-e net, plusz teamviewer,
a hétvégén viszont elutaztunk és péntek este persze leállt a bánya... teamviewer nem volt aktív a gépen így nem értem el viszont net meg volt így nem indult újra a gép.Táltam egy elég jól használható parancssort de ha van jobb/más/egyszerűbb megoldásotok érdekelne:
@echo off
:start
SET loopnum=0echo Initializing...
cd "C:\Users\jexus\Desktop\CLMR\"
START start.bat
goto run:run
timeout 15
SET /A loopnum=loopnum+1
echo Script has completed %loopnum% loops.
@echo offfor /F "tokens=*" %%f in ('dir /od /b "C:\Users\jexus\Desktop\CLMR\*.txt"') do set _lastFile=%%f
echo Parsing for errors...findstr /I /C:"CUDA error" "C:\Users\jexus\Desktop\CLMR\%_lastFile%"
if %ERRORLEVEL% == 0 (
echo CUDA Errors found>> "C:\Users\jexus\Desktop\CLMR\shutdowns.txt"
goto :errorzero
) ELSE (
goto :nex1
)
:nex1
findstr /I /C:"failed GPU" "C:\Users\jexus\Desktop\CLMR\%_lastFile%"
if %ERRORLEVEL% == 0 (
echo Failed GPU string found>> "C:\Users\jexus\Desktop\CLMR\shutdowns.txt"
) ELSE (
goto :nex2
)
:nex2
findstr /I /C:"unspecified launch failure" "C:\Users\jexus\Desktop\CLMR\%_lastFile%"
if %ERRORLEVEL% == 0 (
echo Unspecified Launch Failure string found>> "C:\Users\jexus\Desktop\CLMR\shutdowns.txt"
) ELSE (
goto :run2ME
):noerrors
echo No issues detected. Resume mining...
goto run:errorzero
echo Error(s) found. Check shutdown.txt to see what was logged.
echo Rebooting now...
timeout 3
echo %DATE:~10,4%-%DATE:~4,2%-%DATE:~7,2%>> "C:\Users\jexus\Desktop\CLMR\shutdowns.txt"
echo %time%>> "C:\Users\jexus\Desktop\CLMR\shutdowns.txt"
echo "loopnumber: " %loopnum%>> "C:\Users\jexus\Desktop\CLMR\shutdowns.txt"
shutdown /r /t 3@echo off
timeout 15:run2ME
for /F "tokens=*" %%f in ('dir /od /b "C:\Users\jexus\Desktop\CLMR\*.txt"') do set _lastFile=%%f
for /f %%i in ('find /v /c "" ^< C:\Users\jexus\Desktop\CLMR\%_lastFile%') do set /a lines=%%i
timeout 15for /f %%I in ('find /v /c "" ^< C:\Users\jexus\Desktop\CLMR\%_lastFile%') do set /a lines1=%%I
if %lines% == %lines1% (
echo Looks like miner may have crashed, checking again ...
goto :nex5
) ELSE (
echo All is well.
goto :noerrors
):nex5
timeout 10
for /f %%I in ('find /v /c "" ^< C:\Users\jexus\Desktop\CLMR\%_lastFile%') do set /a lines2=%%I
if %lines1% == %lines2% (
echo Miner has died of dysentery ...
echo Loggin into shutdowns.txt - Check for details as to why the shutdown.
echo Line count match %lines% , %lines1% , %lines2%>> "C:\Users\jexus\Desktop\CLMR\shutdowns.txt"
echo %DATE:~10,4%-%DATE:~4,2%-%DATE:~7,2%>> "C:\Users\jexus\Desktop\CLMR\shutdowns.txt"
echo %time%>> "C:\Users\jexus\Desktop\CLMR\shutdowns.txt"
echo Shutting down now ...
shutdown /r /t 3
pause
) ELSE (
echo Close but all is well.
timeout 3
goto :noerrors
) -
Yuhfej
kezdő
válasz Kavinton75 #29934 üzenetére
Kavinton75 wallet-es kérdésére a válaszok engem is érdekelnének...
-
Yuhfej
kezdő
Nicehash nálam is fut rendesen, köszönöm én is az infókat!
Főleg (#30263) JohnyBlue válasza segített.Van viszont egy kis gondom, mivel automata indításra lőttem be, így ha a gép újraindul valamiért akkor indítja a Nicehash mindert is, ahol be is állítottam az automata mining startot DE minden alkalommal sír a kicsit Virtuális Memória miatt (ezen csak egy enterrel tudok túljutni, így viszont, nem automata az egész ...)t! Már 1367-38000 MB -ra van állítva.
40 GB fölé nem tudok menni ...a virtuális mem. méretét illetően, helyhiány miattNem lehet ezt a figyelmeztetést kiiktatni valahogy?
-
Yuhfej
kezdő
Bitfinexen és Bittrexen is van lehetőség SEPA utalásokra EUR számláról? ma lett a Krakenből elegem ...Egyszerűen használhatatlan egy tőzsde senkinek sem ajánlom! Bármilyen tranzakciót indítani egy örökkévalóság, állandóan hibára fut... mit ajánlotok ahol a ki/be utalás is működik rendesen?
köszi
-
Yuhfej
kezdő
válasz melkah #30450 üzenetére
a tranzakció indítások hibára futása gyakorlatilag a napi rutin része, bármely felületen egy vételi vagy eladási megbízás rögzítése pusztán a szerencsén múlik hogy első alkalommal vagy csak 15.-re sikerül. ha meg éppen akció van (bármely kripto körül őrület) szinte használhatatlan. egy már leadott megbízást módosítani is csak 8 miatyánk és jó sok pötyögés után lehet...
persze a belépéssel most én is küzdök közben, a zcash meg szárnyal lemaradva egy csomó jó lehetőségről
-
Yuhfej
kezdő
nem tudja valaki, hogy EWBF-ben mi a megfelelője(ha van egyáltalán) a Claymore-ban alkalmazott -r paraméternek ("-r 1" closes miner and execute "reboot.bat" file)
nem találok róla sehol infót... -
Yuhfej
kezdő
korábban írtátok, hogy 1060-al össze lehet hozni 3,5 Sol/W-ot, milyen beállításokkal jön ez össze, mert én 3,2 fölé nem nagyon tudom vinni, úgy hogy stabil is legyen ...?
jelenlegi sokadig konfig:
- Power limit: 71
- CC: 160
- MC: 200 -
Yuhfej
kezdő
Nem gondoltam, hogy így a lelkedbe gázolok azzal, hogy leírom egy mondatban a Krakent nem javaslom...
Persze van SEPA, de ha ha tőzsdézni is akar az ember akkor miért is olyan szuper dolog akár 20-30 alkalommal is rögzíteni ugyanazt a megbízást míg elfogadja a rendszer, úgy hogy közben pénzt veszítesz???
Pont akkor nem működik az egész(beleértve a belépést is) amikor a piacon téma van.
Az, hogy máshol már voltak turpisságok kiutalással, esetleg eltűnt BTC-vel tény... mi az biztosíték, hogy a Krakenen ez nem történik meg holnap???
Ja, hogy semmi ...Gondolom próbáltál már néhány tőzsdét így tudod mit beszélsz, így mond meg kérlek miben is jobb a Kraken mint a társai?
"...ja, hogy volt, hogy kattintottál és nem működött valami trade elsőre, amiért valszeg twitteren már elnézést is kértek, hát akkor marha alapos okod van szidni a Krakent..."
Természetesen nagyon örülök egy twitteres bocsánatkérésnek, csak szerintem égetőbb lenne a rendszert működőképessé tenni..
lehet hogy csak fikció:
http://variance.hu/2017/08/19/kraken-crypto-ctulhu-ebredese/#more-1885
amúgy azt pl tudtad, hogy a krakenen két rendszer működik, egy a kishalaknak egy pedig a nagyoknak ...
na mind1 -
Yuhfej
kezdő
válasz aleister #31327 üzenetére
Én eddig csak btcz-t bányásztam wallet-ba amúgy mindig csak a váltóra(eth, nicehash, zcash)... eddig nem volt gondom.
Azért ne csak!!!! az én véleményemre adj, mert viszonylag új vagyok a témában, viszont használtam korábban "rendes" tőzsdét így engem ezért akasztott ki ennyire könnyen a kraken. Amúgy szerintem minden más tőzsdét szidnak valamiért többek közt azt a Bitfinexet amit most használok. A tapasztalatok pozitívak csak a lóvé maradjon meg....
Regeltem a Poloniex-re de ott sokat szívtam a verifikációval és a feltett két kérdéseimet(2-t) 1,5 hónap alatt sem sikerült megválaszolni.
Én is szívesen vennék egy a témában pengén otthon lévő embertől(vagy akár többtől) pro és kontra véleményt.
Ja és még annyi, mert mepet is félreértette én nem szurkolok, drukkolok, esetleg uszítok senkit a kraken ellen csak leírtam a tapasztalataimat. ennyi -
Yuhfej
kezdő
válasz ff-thomas #31430 üzenetére
"jó tanács: váltón SOHA nem tárolunk coint,"
Szerintem pedig kb egy rig befektetési árának felével kb. naponta annyi hasznot lehet "minimum" összecsipegetni mint amit a dupla akkora értékű rig bányászik össze.
Persze ha crash van akkor egy jó ideig hold -> viszont akkor meg tök mind1, mert a walletban is csak a hold játszik...
Direkt nem térek ki konkrét összegekre és nem mondom azt ,hogy sok vagy kevés, mivel ez mind nézőpont kérdése.
Természetesen ha valakinek a napi/heti/havi megélhetését egészíti ki a bányászat és fel is éli a termelt coin ellenértékét akkor okafogyottá válik a trade.Más téma az újonnan beszállóknak, meg azoknak akik a kártyák által termelt léből vesznek újabb kártyákat:
Amit sokan elfelejtetek az a likviditás, míg egy rig nem feltételen(bár mostanában ez sem igaz)likvid befektetés addig a tőzsdén tárolt coin/dollár viszont igen... így szerintem érdemes ezen is elgondolkozni. -
Yuhfej
kezdő
válasz ff-thomas #31448 üzenetére
Szia, nem teljesen értek Veled egyet, mert Te kategorikusan kijelentetted, hogy váltón nem tárolunk coint. Én pedig erre reagálva említettem meg, hogy ha mégis megteszi az ember akkor mit profitálhat belőle, persze mindamellett, hogy az adott coin nincs a legbiztosabb helyen...
Amúgy pl. az összes mobilos wallet is biztos 1000*ban megbízható ..."A tényekkel lehet vitatkozni, de nem érdemes: azt a coint, ami a váltón van, nem te birtoklod. Ennyi"
Ennek az ellenkezőjét vagy hasonlót sem említettem soha ... és nem vitatkozunk csak véleményt cserélünk.Viszont ha már ennyire ügyel mindenki a coinok biztonságára és nem tárolja tőzsdén, érdekelne, hogy pl túlfesz ellen hány ember védi a rig-et, vagy mennyi ember hagyja figyelmen kívül pl. a kártyák portalanítását stb. de ez már teljesen más vonal így legyen a kérdés költői.
-
Yuhfej
kezdő
válasz melkah #31504 üzenetére
Teljesen egyetértek groop kolléga válaszával.
"falra festett ordognek"
Itt most egy pl. egy viharról beszélsz, ami azért Magyarország legjobb részein is előfordul.A gombokért az úgy kell érteni, hogy gombokért 5-6 eHUF!!!
Ja és ehhez hozzátartozik egy biztosítás is 25 millió (nem elírás) forint értékben, mondjuk villámcsapás miatt bekövetkezett kár esetében.
PL: http://www.mediamarkt.hu/hu/product/_philips-spn-3080b-t%C3%BAlfesz%C3%BClts%C3%A9g-v%C3%A9d%C5%91-1139449.html -
Yuhfej
kezdő
válasz techie_guy #31514 üzenetére
Elmondanád miért?Nem kötözködni akarok csak érdekel...
-
Yuhfej
kezdő
válasz Ferenc. #32431 üzenetére
Jézusom, felejtsétek már el végre azt, hogy mennyit hozott az elmúlt fél vagy 1 évben egy adott coin. Ezek rengeteg összetevőből adódnak össze, ahol ha tetszik ha nem több dolog is abszolút kiszámíthatatlan! Ezen atom labilis kripto piacon teljesen felesleges most bármit kijelenteni. Számolhattok (és tegyétek is meg) de a múlt tapasztalatával nem fogjátok a jövőt látni!!! A KOCKÁZAT attól még kockázat marad.
Ezt vagy elfogadjátok és felteszitek a pénzeteket egy a számotokra legbiztosabbnak tűnő stratégia mentén vagy pedig nem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest