Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Android másképp: Lineage OS és társai
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
P3Dr0
senior tag
Nem vagyok en csalodott csak az ETH tulvan bonyolitva. Azonkivul a centalizacio fele vette az iranyt. Inentol fogva kuka az egesz szamomra. Akkor inkabb hasznalok dollart vagy eurot......
Banyaszkent viszont van csalodottsag de mivel elore bejelentettek nem ert meglepetes. En mar nem banyaszom. Meg amit banyaszok azt ugyis BTC-be teszem. -
Bossi
őstag
Sziasztok,
ebben tudna valaki segíteni? Akár privátban?
tök kezdő vagyok olvasgattam, de nem jutottam túl sokra tehát kérdezek (az is lehet nem a megfelelő helyen).
Tehát csak próbaként, ha bányászni szeretnék GTX 1070-es VGA-val
mit érdemes most bányászni tudom nem a legjobb kérdés ?
olvasgattam annyira jutottam, hogy regisztráltam ide: https://btx.suprnova.cc
aztán, ha jól értem attól függ mit bányászok kell egy kliens PL. cgminer vagy...
ez után hogyan tovább, mit kell csinálnom van magyar leírás hogyan kell elkezdenem az egészet lépésről lépésre? sajnos angol nem az erősségem....
előre is köszönöm.köszönöm.
-
Qrcy
csendes tag
Valakinek van 1050Ti rigje? Az lenne a kérdésem, hogy a kártyák homogének-e. Mármint mind egy gyártó egy fajtája? Elkezdtem MSI Gaming X ekkel de mind hynix ( meg drága és nincs is belőle sokszor )
Vagy nincs értelme a homogenitásnak, nyugodtan lehet vegyíteni őket?
Qrcy
-
tom120514
őstag
Van egy hatos, lövésem sincs milyen ram, 5 egyforma egy 2 ventis OC, mind 15 felett tud kicsivel. Mind Gigabyte. Kedden indítok még négy Zotacot, mondjuk azt sem tudom milyen Ramosak, előző gazdinál 14 felett mentek alapon, remélem húzva meglesz a 15 azokon is.
[ Szerkesztve ]
Never go full retard.
-
P3Dr0
senior tag
En arra gondoltam mikor irtam,hogy centralizacio,hogy a tudatos diff. emelessel elosszor a kis banyaszokat morzsoljak le majd kesobb a nagyobbakat. Innentol fogva ha jol gondolom akkor mar a penz kibocsatas "kozponti" va valik vagy korlatozodik egy szuk csoportra. Mert ugye ekkor mar nem beszelhetunk blokkok megtalalasarol ezaltal uj penzek rendszerbe keruleserol sem a banyaszok altal. Egyeduli kereseti lehetosegre a "validator" szereppel lesz mod de ha joltudom oda meg sok penz fog kelleni amit az ember elotte elhelyez az ether rendszerben egyfajta "letet" kent ezert cserebe "validator" szerepet vallalhat es minden eggyes jo validacioert kap majd valamennyi ETH-t. (Rossz validalas eseten meg a bazis penzbol kerul levonasra a buntetes).
En az egeszet nem is ertem,hogy ebbe mi a "buli" Banyaszni nem lehet, raadasul penzt tegyek a rendszerukbe,hogy validatorra valjak ezzel kiteve magam annak,hogy mi van ha egyszer feltorik a halozatot vagy pusztan becsodol az ether vagy lelepnek az alapitok ezzel eluszva a penzem es akkor meg ott van a rossz validacio utani penzbuntetes is. Meg persze ha a penzkibocsatas kozpontosodik akkor onnantol fogva Buterinek fogjak tudni eldonteni mennyit is erjen majd egy ETH. Akar csak a Ripple-nel ezt ma is teszik.....Azon sem lennek meglepodve ha ebbol az egeszbol az ETC jonne ki gyoztesen a jovot tekintve.
Nembiztos,hogy jol tudom a dolgokat szoval minden infot szivesen fogadok az ETH-val kapcsolatban
-
Sidorovich
senior tag
válasz ff-thomas #28254 üzenetére
Utánanéztem egy kicsit a Ledger Nano S-nek, megnéztem a gyártó videóit is a használatról. Eddig szoftveres walletet használtam, ETH-ra Gethet vagy Parityt. Kb. csak egy dolog nem világos nekem: itt nem kell blokkláncot szinkronizálni? Van egy Google Chrome app, illetve az eszköz, de a videókon a tranzakcióknál egy szót se említettek a blokkláncról. Esetleg ezt a gyártó csinálja és neten, rajtuk keresztül megy ez mint pl. egy váltónál?
-
Vigilante
őstag
válasz westlake #28467 üzenetére
Mivel árammal nem kell bajlódnom, így köszi azt a havi 800 dollárt azért kikaparom, ha engeded.
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
-
Vigilante
őstag
válasz lowzor #28470 üzenetére
Bitcoin cash? Azt pl lehet már bányászni!?
Huh ahogy nézem szépen kilőtt a monero.
[ Szerkesztve ]
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
-
westlake
félisten
válasz Vigilante #28469 üzenetére
Csak tessék. Térjünk vissza erre mondjuk egy hónap múlva.
Egyébként az előbb említett 400MH/s-ed már csak havi 764$-ra jó.#28470: A populárisabb Equihash és CryptoNight coinok is többet hoznak már, mint az Ethash. Csak az nem áll át, aki plusz pénztől akarja magát megfosztani. Ja és akkor is jobban megéri az előbb említett két algó, ha az áram árát kivesszük a képletből.
[ Módosította: Intruder2k5 ]
Play nice!
-
Vigilante
őstag
válasz westlake #28473 üzenetére
Azzal is számolj, hogy az ether se lesz mindig 330 usd, és lehet kilő brutális módon. De ezt gondolom nem kell magyaráznom, hogy miként érdemes bányászni. Tudod fél, akár 1 évben előre kell gondolkozni. Anno a bitcoin bányászok se az akkori megtérülésben bíztak, hanem ami ma lett belőle. Igaz erre lehet ők se számíthattak.
Monero-ra ráeresztem a GTX 1060 9Gbps-es kártyáimat sztem. Mivel etherre ez a 9Gbps-os modell csapnivaló 20 MH/s / kari... Gondolom a memóriaidőzítés rovására ment a gyári memó tuning ezeken a karikon, amikor egy alap 1060 6GB megy 25-t.
[ Szerkesztve ]
-
westlake
félisten
válasz Vigilante #28474 üzenetére
Még mindig nem értem ezt a 9Gbps legendát. Vagy legalábbis nekem lehetnek akkor különleges kártyáim, mert pontosan annyit mennek, mint a 8Gbps modellek. Nyilván azonos memória sebességen.
A 1060 maximum egy komoly memória tuning (~9400 MHz) hatására hoz 25MH/s-t. Szóval félrevezető úgy fogalmazni, hogy "egy alap 1060 6 GB megy 25-t".[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
Vigilante
őstag
válasz westlake #28476 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Vigilante
őstag
válasz westlake #28478 üzenetére
Akkor ezt már én se értem. És milyen memory controller load van rajtuk? (Nekem spec 88-90%) Illetve a GPU mennyit megy mellette? Igaz az nekem nem tűnt túl relevánsnak a sebesség tekintetében.
ASUS GeForce GTX 1060 OC 9Gbps 6GB GDDR5 192bit PCIe (GTX1060-O6G-9GBPS) a pontos típus.
[ Szerkesztve ]
-
Qrcy
csendes tag
Az új nicehash minerbe ( 2.0.1.0 ) beletették a dual mininges opciókat is :-)
Érdekes.Qrcy
-
westlake
félisten
válasz Vigilante #28479 üzenetére
Nem tudom, nem néztem. És ezért nem is fogom visszaállítani őket ETH-ra. Gigabyte AORUS, és AORUS Xtreme. Egyébként meg az sem nagyon érdekel, ha valamit benéztem (amit nem tartok valószínűnek), mert a jelenlegi állapot szerint sosem fogok többet ETH-t bányászni. Az Equihash / CryptoNight párost meg ugye nem nagyon hatja meg a memória sebesség.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
Vigilante
őstag
válasz westlake #28481 üzenetére
Értem, akkor mind1 monero-ra az 1060-akat ráállítom, a 2 RX 580-as bánya felől meg holnap döntök. Csak a fene vigye el, hogy a MyetherWallet nem tudja kezelni a monero-t. Csinálhatok másik wallet-et.
-
cuko
aktív tag
válasz Vigilante #28479 üzenetére
Én azt nem értem amúgy, hogy miért vettél olyan kártyákat?
Mi is néztük a 9Gbps-eket a nagy kártyahiány időszakban, amikor az egyik boltban hirtelen (csak abból) lett készleten, de ha rákeresel, akkor pontosan megtalálod mások beszámolója alapján, hogy hiába 9Gbps, ETH-ra kuka a kártya, illetve elég drágán max 20MHs-t fog tudni.
Innentől pedig nálad a labda, hogy miért vetted meg egyáltalán ( / bárki más, ETH miningra).
-
cuko
aktív tag
válasz westlake #28484 üzenetére
Nem, de nem változtat a kérdésemen. Ha Google-ön rákeresel, hogy "Asus GTX 1060 9gbps Ethereum hashrate", csak negatív példákat találsz, legalábbis az elsőoldalas találatok között, valamint nem cáfolja ezeket vadul senki semelyik fórumon.
Lehet, hogy neked mákod van és van kettő 9gbps kártyád, ami rácáfolna a fenti találatokra (
amúgy nem egyértelmű számomra, hogy Asusok azok is, vagy Gigabyte Aorus?- közben észrevettem, hogy eggyel később írod, hogy Gigabyte mindkettő... így főleg nem értem,hogy minek írsz egyáltalán, amikor én az Asusokról írtam), de ettől még többen írták - és többen helyeseltek hozzá -, hogy az Asus 9gbps kuka ETH-ra.
Kb mintha azt mondanád, hogy márpedig neked Hynix ramos 1060-asod van és simán viszik a 25MHs-t, nem igaz, hogy nem jók azok.[ Szerkesztve ]
-
westlake
félisten
Számomra pedig az nem volt egyértelmű, hogy te csak az említett ASUS kártyáról beszélsz. Bocsánat, az én hibám. Hozzám már úgy jött át ez az egész 9Gbps dolog, hogy az összes ilyen kártya rosszabb ETH bányászatra, mint a 8Gbps modellek. De akkor nem is azon van a hangsúly, hogy 9Gbps, vagy éppen 8Gbps, hanem azon, hogy milyen modulok vannak azon a kártyán. Az előbb említett dolgok alapján egyértelmű, hogy a modulok típusa (vagy éppen az időzítésük) a magyarázat az alacsonyabb MH/s-re.
#28488: Nekem pont Samsung-os és Micron-os kártyáim vannak (50-50%).
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
cuko
aktív tag
válasz westlake #28489 üzenetére
Bocsi, ha nem voltam egyértelmű - kimondottan az Asus modellhez szólt a kérdés, amiről én nem találtam pozitív riportot. A fentebb linkelt 5-6 találatot is mind az Asus 9gbps-re dobta, azokról nem láttam 20 fölötti beszámolót. Illetve régebben én is ezt fontolgattam megvételre, de célzottan erre keresve a találatok egyöntetű negativitása elriasztott.
@asdxv: Lehet, hogy a probléma kiváltó oka az, hogy erre a típusra csak olyan szutyok ramot raktak rá, amik bírják vinni a 9 Gbps-t, viszont itt meg is állt a tudomány és nem tudnak értelmes hashrate-et produkálni. Viszont az eredeti kérdésem felmerül ebben az esetben is: ha csak rosszat olvasol egy kártyáról és nem látni sehol hevesen tiltakozni senkit, hogy márpedig az ő Asus 9G-je simán vinné a 24-25MHs-t is akár, akkor miért döntesz mégis mellette?
- De ha valaki meg tud cáfolni mégis és van ilyen kártyája, amit jó memóriával szereltek és jól viszi az ETH-t, az ossza meg, mert jó lenne tudni amúgy is.
[ Szerkesztve ]
-
Yany
addikt
Minergate-et használ valaki? Mik a tapasztalatok, aszerint mi most a menő coin?
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Vigilante
őstag
Monero-ban hoz 445 h/s-t, szal sztem vita lezárva, mert átállok monero bányászatra az NVIDIA-immal. Reméljük még emelkedik a monero, és akkor lesz igazán profitábilis a bányászata.
-
westlake
félisten
Itt a következő áldozat.
Play nice!
-
Vigilante
őstag
válasz westlake #28494 üzenetére
Hát lehet ZEC lesz a vége, anno azt nyúztam egy másik wallet-re.
De azért mégsem az van itt, mint az ethernél, hogy 25 helyett csak 20.
Egyébként meg ez is kilőhet simán: [link], de ezt a trader topicba kell igazán sztem jelezni.
-
lowzor
veterán
Rákerestem és valami miatt a Samsungos példányok is rosszul mennek a 9gbps-ből, érdekes.
Volt egy olyan időszak, amikor az ember csak azt tudta megvenni, amit épp lehetett kapni, mondjuk én akkor sem vettem volna meg. ZEC-re nem rosszak, meg XMR-ben sem mennek sokkal rosszabbul, tehát azért használhatóak.[ Szerkesztve ]
-
ff-thomas
aktív tag
válasz Vigilante #28474 üzenetére
@Vigilante: "Azzal is számolj, hogy az ether se lesz mindig 330 usd, és lehet kilő brutális módon. De ezt gondolom nem kell magyaráznom, hogy miként érdemes bányászni. Tudod fél, akár 1 évben előre kell gondolkozni. Anno a bitcoin bányászok se az akkori megtérülésben bíztak, hanem ami ma lett belőle. Igaz erre lehet ők se számíthattak."
Az én véleményem, hogy akkor is azt a coin-t kell bányászni, ami aktuálisan $-ban számolva magasabb profitot hoz. És ha arra spekulálsz, hogy az ETH árfolyama feljebb megy, a bányászott coin-é pedig arányosan nem növekszik annyit, akkor a kibányászott coin-okat váltsd át ETH-ra. És így több ETH-d lesz, mintha közvetlenül ETH-t bányásznál. Tehát $-ban számold a profitot és utána olyan coinban tartsd a kitermelt értéket, amiről úgy gondolod, hogy hosszú távon $-ban értékesebb lesz. Vagy számolhatod BTC-ben is a profitot, ez ízlés/szokás kérdése.
[ Szerkesztve ]
find a way or make one..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Lexus, Toyota topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mobil flották
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 4
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest