- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- aquark: A ló túloldalán (Intel-AMD szivatás)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ubyegon2 #96039 üzenetére
Ha valamikor a Ventoyosra bármit telepítettél az belebarmol a Ventoy efibe és onnantól nuku Ventoy.
Megoldása mint nálam a 2. EFI partíció. Van hátulütője lásd a kérdéseimet de használható.
Apropó akkor kikezdem a Guefit is ha már benne vagyunk, az se egy nagy durranás ha nem tud megbirkózni 2 efivel. A Mint installer meg néggyel, nahát...
pedig egy LINUXMINT telepítő az maga a tökély, nemdebár?
Csak a poénkodás kedvéért, tudod. Ahogyan te is írtad, egy kis "humor" elfér itt.
Nem kötözködés, nem savazás, nem gúnyolódás, nem irónia. Dehogy. Szándékomba se volt.Csak egy jó poén.
Csak tudod Uby, ami egyiknek jó poén, az a másiknak esetleg bántó is lehet. -
válasz
tordaitibi #96028 üzenetére
idézném urandom0 fórumtársunkat:
Amúgy teljesen igazad van szerintem mindenben.
Az amúgy nélkül kicsit mást jelentene, de így mindenki azt gondol mögé, amit akar.
Ha olvasnád és érdekelne a sok működő megoldás, akkor nem donkihótéznél hetekig.
Nyilván nincs 100%-ig biztos módszer, ha kimégy a netre, de ha a PPA-k annyira durván veszélyesek lennének és történne is valami, azt tuti olvasnánk pár helyen. Ha valamit meg akarsz oldani, megoldod. De nem akarod megoldani, csak úgy, ahogy nem lehet! Mit sugall ez neked?
....de ebben most totál igazam van egy fullhülye kezdő szemszögéből nézve.
Csakhogy Te igen régóta nem vagy fullhülye kezdő, mégis ezt szimulálod. De miért? (de legalább mindig felpörgeted a topikot)
-
Warton
őstag
válasz
tordaitibi #96028 üzenetére
Az az igazság, hogy minden rendszernek, OS-nek megvannak a maga szabályai. Meg kell tanulni vagy együtt kell élni a hülyeségekkel és kész, vagy tovább kell lépni. Ehhez az egész hobbihoz sokkal flexibilisebbnek kell lenni, nem lehet bemerevedni, mert attól csak frusztrált leszel. Meg aztán azért nem kéne ilyen véresen komolyan venni az itteni figurák csipkelődését. A zord külső mélyén érzékeny lelkek vannak: nézd csak meg ubi nyuszikat tart és fogadni mernék, hogy shadownak meg cicái vannak.
-
PCProfessor
aktív tag
válasz
tordaitibi #96037 üzenetére
Ha leszedik érte a fejem, ha nem ez így van.
Bruce Lee is így fogalmazott: "Nem attól tartok, aki 10 000 féle rúgást gyakorolt egyszer, hanem attól, aki egy félét 10 000x."
Legyen egyedi, meg testreszabott, de az alap az lehetne egyszerűbb és egységesebb. -
válasz
Warton #96026 üzenetére
& CPT.Pirk
A warez nem szerencsés kifejezés volt, de értitek azért a helyzetet. Egy profitorientált cég fizetős szolgáltatásának free megkerülésére gondoltam, ezek ellen nyilván folyamatosan kűzd is maga a cég, jelen esetben a Google.
Ki mazsolázza...? Mondjuk a Unit 193. Vagy akkor ők mit csinálnak?
Nem tudom, de az említett ember nem a Linux Mint fejlesztő csapatában van.
....sőt a GUI-ért pénzt kérnek a windows store-ban
Érdekes, de tök indiferens, mit csinál a Windows.
-
urandom0
senior tag
Hát, én nem gondolnám, hogy ettől lenne Linux a Linux. Vállalati szinten az elmúlt években kezdett el terjedni az immutable OS + konténerizált appok. Ha ez a felállás átcsorog egyszer otthoni felhasználói szintre és az átlagoszerverekre, akkor is Linux marad a Linux.
Szemét gyűlik a Linux fájlrendszerében is. A saját config fájlaid, a log fájlok, stb.
Az egyediség meg tök jó dolog, én is szeretem, de azt be kell látni, hogy műszaki szempontból az egységesség sok szempontból előnyösebb.
-
Nálad érthető a svájci bicskád miatt egy ilyen Boron tipusú disztró, de én már telepítésekkel nem molyolok 10 percnél többet, hurcolni se tudom mobil SSD-n melóhelyre, ha meg elutazom, viszem a notit meg pendrive-ot. Amúgy egy külső házas SSD-n lévő Ventoyos disztrókkal minap akartam bootolni, de semmi, eltűnt a bootolás, lehet Tibikomám módszerének esett áldozatul valamikor. De azért érdekes.
Most a Latitude 5520-on inkább NVMe SSD-ket szeretnék nyúzni(frissíteni kéne már az SSD-s blogot), ha már végre PCIe 3.0 (lehet talán 4.0 is) csatolós a notebook! Közben van olyan SSD is, ami nullkilóméteres és van még ugyanilyen, így az Aprón kicsit visszajön a gép árának egy része. Ahogy nézem a Samsung 980-nak is kijött már az utódja, így az egyre drágább, szóval amibe került nekem, az visszajön.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Gurulunk, WAZE?!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Apple MacBook
- Milyen autót vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Búvárkodás
- Elhagyja a 32 bites módot a Steam
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Igényes Gamer PC - Ryzen 5 9600X - 32GB DDR5 - 512GB SSD - Asus TUF RTX 3070 Ti - Vízhűtés - 850 táp
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3431, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4th: i5-6GEN I 8GB I 180SSD I 14" 2K I HDMI I Cam I W11 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9500 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 Super 8GB AeroCool 800 DeepCool 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest