Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tordaitibi

veterán

válasz ubyegon2 #96044 üzenetére

"Csakhogy Te igen régóta nem vagy fullhülye kezdő, mégis ezt szimulálod. De miért?"

Mert egy már kissé szenilis, Alcheimeres még nem de vén f***sz vagyok és amiket elkövettem 2-3-5-6 évvel ezelőtt, azokra már egyáltalán nem emlékszem.
    Pl. emlékszek hogy az egyik lézernyomtatóval 5 éve 2 napig szenvedtem, meglett a megoldás de nem írogtok ki mindent mert akkoriban kb. 1000 kérdést tettem fel.
    Pl. az egyik szkennerre emlékszek, egy Wines telepítőből kellett kibányászni egy .BIN fájlt és megfelelő helyre betenni a linux fájlszerkezetbe+symlink meg chmodozás is volt.
    De konkrétan már most nem tudnám megcsinálni.
    És ha minden megoldást könyvjelzőztem meg leírogattam volna, az brutál méretű lenne. Amibe szintén nem találnám meg amit épp keresek.
    +változott sokminden, az a pár10 weblap amit könyvjelzőztem anno, a 3/4-e 404, nem található már.

• urandom0

senior tag

válasz ubyegon2 #96044 üzenetére

Az ilyen kötőszavakat, mint az "amúgy" és az "egyébként" csak azért használom, hogy írásban elválasszam egymástól a gondolataimat :)

Abban teljesen igaza van Tibinek, hogy ez a csomagkezeléses dolog problémás, és nem csak az elavult csomagok miatt. Most tényleg, jön a kezdő, feltelepíti a Mintet, és azt látja, hogy több éves szoftverek vannak benne... azért na.

Már eleve az is problémás, hogy nincsenek elkülönítve a rendszercsomagok a felhasználói alkalmazásoktól, így ha az egyiket frissíteni akarod, akkor kénytelen vagy a másikat is frissíteni.
    És pont erre jöttek rá a nagy Linuxos cégek is az elmúlt években, és ezért kezdtek el gőzerővel ráállni az immutable OS-re, mert akármennyi hátránya is van, jelen pillanatban senki sem tud jobb megoldást.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés