- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
- No Voice in the Galaxy
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ubyegon2 #96044 üzenetére
"Csakhogy Te igen régóta nem vagy fullhülye kezdő, mégis ezt szimulálod. De miért?"
Mert egy már kissé szenilis, Alcheimeres még nem de vén f***sz vagyok és amiket elkövettem 2-3-5-6 évvel ezelőtt, azokra már egyáltalán nem emlékszem.
Pl. emlékszek hogy az egyik lézernyomtatóval 5 éve 2 napig szenvedtem, meglett a megoldás de nem írogtok ki mindent mert akkoriban kb. 1000 kérdést tettem fel.
Pl. az egyik szkennerre emlékszek, egy Wines telepítőből kellett kibányászni egy .BIN fájlt és megfelelő helyre betenni a linux fájlszerkezetbe+symlink meg chmodozás is volt.
De konkrétan már most nem tudnám megcsinálni.
És ha minden megoldást könyvjelzőztem meg leírogattam volna, az brutál méretű lenne. Amibe szintén nem találnám meg amit épp keresek.
+változott sokminden, az a pár10 weblap amit könyvjelzőztem anno, a 3/4-e 404, nem található már. -
urandom0
senior tag
válasz
ubyegon2 #96044 üzenetére
Az ilyen kötőszavakat, mint az "amúgy" és az "egyébként" csak azért használom, hogy írásban elválasszam egymástól a gondolataimat
Abban teljesen igaza van Tibinek, hogy ez a csomagkezeléses dolog problémás, és nem csak az elavult csomagok miatt. Most tényleg, jön a kezdő, feltelepíti a Mintet, és azt látja, hogy több éves szoftverek vannak benne... azért na.
Már eleve az is problémás, hogy nincsenek elkülönítve a rendszercsomagok a felhasználói alkalmazásoktól, így ha az egyiket frissíteni akarod, akkor kénytelen vagy a másikat is frissíteni.
És pont erre jöttek rá a nagy Linuxos cégek is az elmúlt években, és ezért kezdtek el gőzerővel ráállni az immutable OS-re, mert akármennyi hátránya is van, jelen pillanatban senki sem tud jobb megoldást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gigabyte alaplap topik
- Hegesztés topic
- DVBViewer
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Max
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile (ARPG)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Antivírus szoftverek, VPN
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged