- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Megoldások IBS/IBD-re
- Itt az új LOGOUT!
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Internet fejlesztés országosan!
- Egy korszak vége
-
LOGOUT.hu
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gondwana
addikt
válasz Gabika75 #22599 üzenetére
(Kockaáruházék is kiküldték, hogy náluk is májusnééégy, a pontjaik forintosíthatóak, az árak picit alacsonyabbak - az ünnep alkalmából én egy párizsi éttermet rendeltem inkább. Ha túl sokáig nem jelentkeznék a fórumon, asszony kinyírt érte.)
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gabika75
csendes tag
Megvan az első adag leárazás.[link]
MI vagyunk a lovagok akik azt mondják:NÍÍÍÍÍÍ !!!
-
thesound
addikt
Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán
-
nagyúr
köszönjük szépen, Donát, a kisfiam nagyon fog majd örülni ezeknek!
legjobban persze neki.CC BY-NC-SA betartandó.
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Janaboy
veterán
Jott black vipes email de ott is irnak értékhatart a blueprinthez.
30£[ Szerkesztve ]
Janaboy
-
nagyúr
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
-
thesound
addikt
75181 UCS Y-Wing designer video
Falcon VIP kártya tulajoknak blueprint, bármilyen SW vásárlás mellé minimum összeg nélkül, május 4-én. (sima VIP-eknek meg min.vásárlással)
[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
Német amazonon megint van 30k-ért 75189, ha esetleg valakit érdekel.
-
thesound
addikt
válasz hulp01 #22581 üzenetére
Én is így vagyok vele, ha legozni támad kedvem, akkor szétszedés van és egy nagy készletet több óra szétkapni. Építeni jobb Legközelebb a GBC-t fogom megépíteni, de valamit szét kell szedni előtte.
Arocs B-nél fel sem tünt, hogy ott is figyeltek a matricákra.Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán
-
hulp01
senior tag
válasz thesound #22580 üzenetére
Már az Arocsnál is így volt, ott is figyeltek a matricázott elemekre.
Én pont délután szedtem szét a Mack kamiont. Kicsit el is ment a kedvem a legozástól. Egy ekkor készlet szétszedése már komolyan fárasztó. Bár ezek az új készletek még mindig jobbak szétszedés szempontjából, mint a régiek. Pár nappal ezelőtt szedtem szét a 8284-es traktort és a végére már a pokolba kívántam és azon gondolkodtam, hogy eladom a francba. Pedig szeretem a készletet mert tök jól néz ki. De annyira nehéz szétszedni, hogy a végén már baromira fájtak az ujjaim. Összerakva meg nincs helyem tárolni. -
thesound
addikt
Összeraktam a Mack B-t. Van olyan menő, mint a kamion. A Ghost in the Shell-ből juttatja eszembe mindig a kukás autós jelenetet.
Ami nagy pozitívum, hogy a B útmutatónál figyeltek az A, már felragasztott matricáira, eddig nem találkoztam ilyennel.
A legjobb -furcsa módon- a konténert volt építeni. A benne lévő tömörítő egész érdekes szerkezet, ötletes megvalósítással.
A funkciók nagyon jók szerintem. A végeredmény szép, sok apró részlettel, annak ellenére is, hogy viszonylag sok alkatrész megmarad a végén.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
erre kivancsi leszek, hogy kamu e vagy sem.
[ Szerkesztve ]
-
kbalage2
aktív tag
válasz Throme #22573 üzenetére
Dokludi pár homályos fotó alapján legyártotta már februárban a 42070-et tavaly, hidd el ez egyáltalán nem lehetetlen feladat, bár durva skillek kellenek hozzá annyi szent
Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
nagyúr
válasz kbalage2 #22571 üzenetére
"Egyébként a gátlástalanság nem ismer határokat..."
hát igen, mi most a kínai klón guideja alapján építünk eredeti legóból mcdonalds-ot.Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Throme
veterán
Egy fényképről nem hiszem hogy alaktrész pontosan le tudnak bármit másolni, bármennyire ügyesek legyenek is a kínaiak.
Aki pedig árérzékeny, és nem márkahű, az kivárja azt a pár napot amivel késni fog így a másolat.
Biztos lehetsz benne, hogy megvannak már rég a csatornák, amiken eljutnak az információk, tervek a másoló cégekhez. Folyamatos műszakban, heti 7 nap villámgyorsan legyártják a szükséges mennyiséget.
Nem tudom legoéknál van olyan manager aki már kiszámolta, hogy mekkora bukta volt kínába vinni gyártást?! Olyan biztos van akit vállon veregettek, mikor kiszámolta, hogy mennyivel olcsóbb ott gyártani... mármint papíron vagy excel táblázatban.... -
hulp01
senior tag
Az a Subaru mennyivel jobb lenne. Természetesen kék színben. Mert az Impreza nálam kék arany felnikkel. Nekem a Bugatti egyáltalán nem tetszik. Szerintem a szupersportautók között az egyik legcsúnyább.
Nem tudom mennyire akadályozza ez a kínai másolókat. Korábban nyilatkozták már a Legonál, hogy nem innen kerülnek ki a készletek. Szerintem közvetlenül a gyárból lopják ki. A gyártása meg már tuti megindult, ha egy-két hónap múlva már megvásárolható lesz. Az mondjuk tény, hogy nem tudják még a gyári fotókkal hirdetni a másolataikat.
-
kbalage2
aktív tag
válasz Sub-ZeRo #22566 üzenetére
Nos igen, a Bugatti nekem sem a szívem csücske, jobban örültem volna valami szép amerikai nagyvasnak
A biggestnél a szórend meg a fogalmazás trükkös, "the biggest LEGO® Technic product reveal" szerintem a legnagyobb szabású Technic termékbemutatót jelenti.
A titkolózás pedig meglepően hatékony, gyanítom hogy a hype tuningolás mellett (ami persze könnyen visszafelé sülhet el) elsősorban a szorgos kínai copypaste ipart próbálják gátolni hogy legalább a bemutató előtt ne lehessen az aliexpressről negyedáron rendelni...
Egyébként a gátlástalanság nem ismer határokat, találtam anno kínai másolatot aliexpressen amit a 42077 review videómból lopott screenshottal reklámoztak mert az volt az első elérhető videóanyag...
Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
Saccco
nagyúr
válasz thesound #22568 üzenetére
A biggest nem csak a darabszámra vonatkozhat. Lehet A legnagyobb, mint projekt.
--------------------
Más:
Tegnap sikerült összerakni Agyagpofát, marha jó. Számomra nagyon új építési módok voltak benne.[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
thesound
addikt
válasz Throme #22567 üzenetére
Amúgy itt a visszaszámlálónál azt mondják, hogy biggest. Darabszámra 3599 persze nem láttuk még, de a bucket wheel excavator az 3929 darab. Méretre sem hiszem, hogy nagyobb.
Amúgy igen, én is azt mondom, hogy ezzel az elvárásokat is srófolják. Nehogy úgy járjanak, mint a falconnalEzek a ninjago szettek egyre őrültebbek. Tetszik
-
-
kbalage2
aktív tag
Chiron visszaszámlálás elindult:
https://www.lego.com/en-us/themes/technic/bugatti-chironMinden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
Djuree
félisten
válasz hulp01 #22560 üzenetére
én már rájöttem hogy lehet kiküszöbölni az ismétlést. lapozni kell a következő teljesen más építéshez és majd utána megint visszatérni az ismétlendő részhez. így nem lehet megunni, legalábbis nem az ismétlődés miatt.
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
atus72
őstag
42055-t hol érdemes most venni?
-
Freddy76
addikt
válasz Fr0z3n #22559 üzenetére
Nekem is nagyon bejön. Bár csak egy "oszlop", mégis sokkal több. Jól néz ki, kifejezetten évezetes az építése, és nagyon tetszik az, hogy egy rendkívüli eseménynek állít méltó emléket. Jól lehet vele magyarázn gyerekeknek a holdutazást, mutatni az egyes fokozatokat...
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Fr0z3n
őstag
Végre meglett a saturn rakéta, most kezdtem el. Nem gondoltam, hogy ez ekkora lesz már az egyik kedvenc lett. Főleg 30 ért
-
Djuree
félisten
válasz Retekcloud #22556 üzenetére
azt lehet még kapni?
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Djuree
félisten
válasz Retekcloud #22553 üzenetére
mindig a kisebb szettekre szokott lenni, amit itthon amugy is meg tudsz venni olcsóbban. sose vettem még ilyenkor semmit ami megérte volna.
-
bobafett
tag
válasz Retekcloud #22553 üzenetére
Az a baj, hogy ott a -20% még mindig a magyar webshopos árak felett van...
-
Gabika75
csendes tag
Lesz Star Wars idén is a legonál.
[link][ Szerkesztve ]
MI vagyunk a lovagok akik azt mondják:NÍÍÍÍÍÍ !!!
-
törölt tag
Ma láttam az egyik nagy bevásárlóközpontban “hivatalós magazine”-t.
Három fajta volt belőle, ninjago, city és star wars. Mindegyikhez ajándék pollybox-hoz hasonló kis készlet. A star wars egy mini űrhajóval, a ninjago egy figurával, míg a city egy rendőrrel és valami négykerekű járművel.[ Szerkesztve ]
-
Djuree
félisten
kész a hulkbuster. ez valami brutál királyul néz ki. meg se mondanám hogy lego így összerakva. ha szeretitek a szuperhősös filmeket akkor szerezzétek be feltétlenül. remélem folytatják ezt az ucs superheroest. sztem veri még az sw ucs-ket is kidolgozásban, legalábbis a régebbieket tuti.
-
Djuree
félisten
sztem sehogy, legalébbis remélem, éppen az a lényege hogy ne jöjjön le, nehogy lenyelje a gyerek. ha lejönne a kereke én biztos nem adnám a gyereknek. mosd ki jó bő vízzel, ki kéne jönnie annak szerintem.
-
tzabo
tag
Sziasztok,
Gyereknek sikerült Lego Duplo autót bevinni a homokozóba.
Azóta nehézkesen forognak a kerekek....Hogy lehet ezt a fajta kereket leszedni és kimosni a bent lévő homokot?
Köszi!
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
Nincs valakinek egy felesleges 30611-e?
Te mondd, hogy rablótámadás, a te hangod mélyebb!
-
LÁZ
Topikgazda
egy újabb elmés promós ajándék júniusra, Andersen témakörben
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
Djuree
félisten
én megírnám a bl-es részét szívesen, de azt a korlátlan mennyiségű tudást amit felhalmoztam az éve(zrede)k során, ami még a Tesseract tudását is sokszorosan felülmúlja, végtelen idő lenne papírra (monitorra) vetni, így meg sem próbálkozok vele inkább, van egyéb dolgom is bőven.
de ha van konkrét kérdés és van időm szívesen segítek mindig...LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
LÁZ
Topikgazda
Közérdek
pöcsölésműtétlustaságmivanmáégapofám történet az összefoglaló miatt, szóval én, Broáfka Ottokár, ráfekszem, ettől függetlenül pl a Bricklink részét összedobhatná vki nekem privibe, meg akár mást is, közösen még is csak egyszerűbb lenne.
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
Djuree
félisten
válasz Freddy76 #22524 üzenetére
amúgy az az érdekes, hogy én már rengeteg nagy szettet összeraktam bl-ről, és kb. az átlag alkatrészár mindig 30ft-ra jön ki, persze +- pár ft. ahogy nézem ezt a lego is így gondolja, itt 4000x30 az 120k, de az ucs hulkbuster is 1300x30 az 39k. és még egy picit főlé is lő az árakkal. szóval nem annyira sok ez ha én átgondolom. oké hogy már kivont szetteket rakok össze mindig, szóval egy kapható szettnek nem 30ft-os alkatrészárra kéne kijönni hanem kevesebbre. valszeg a licensz dobja meg. vagyis dobta, mert ennél a hullámvasútnál nem kell licensz. itt csak szimplán elszálltak az árral úgy néz ki. de ha így is veszik majd akkor nem mennek lejjebb az tuti.
a 30ft-os alkatrészár is ÁTLAG persze, vannak olcsóbb meg sokkal drágább részek is.LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
Remélem tovább erőltetik ezt a vidámpark vonalat, illetve remélem pár kisebb promós szett is kijön majd plusszba kiegészítőnek. Lásd anno a 40108 Balloon Cart.
-
azka79
aktív tag
Motoros Lepin hullámvasút van már?
-
hulp01
senior tag
válasz Freddy76 #22524 üzenetére
A Falcon ügyében továbbra sem értünk egyet (persze ettől még simán lehet, hogy neked van igazad).
Viszont a hullámvasúttal kapcsolatban nekem is ez a véleményem. Szerintem ennek az előállítási költsége is nagyon magas lehet. Itt ugyanis nem tudnak annyit rátenni, mint a licenszelt termékeknél. Egy SW készletnél tuti, hogy x% csak annak szól, hogy SW (és mindez még a licenszdíjon felül). De itt szerintem nincs ilyen. Szimplán rohadt drágák a sinek. Más különleges dolgot nem látok benne.
Esetleg még az lehet, hogy átállt a Lego arra, hogy az alapár magasabb (aki türelmetlen, azt jobban lehúzzák, mint mondjuk a harvereknél is), aztán majd nagyobb akciók is lesznek a végén. Pl. a Porschenál is már sokkal magasabb akciók voltak, mint korábban szokás volt. 20%-osnál nagyobb akciók csak igen különleges alkalmakkor voltak, a Porsche meg szinte folyamatosan olcsóbb ennél.[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
Továbbra is azt tudom mondani, amit eddig: a Legonál nem hülyék dolgoznak. Anno mindenki ki volt akadva, hogy nem lehetett kapni a Falcont és a Saturnt rögtön, nekem az volt a véleményem, hogy a Lego ésszerűen nem állította át a gyártási kapacitást teljesen, hogy rétegigényt azonnal kiszolgáljon - és lám, alig pár hónap, és már akciózzák mindkettőt.
Most is így gondolom. Biztos vagyok benne, hogy nem zajlott olyan beszélgetés Billundban, hogy "nem licenszelt készlet ennyi elemmel, legyen 230 Euro", "á nem, ez nagyon jól néz ki legyen 370". Valami oka van, hogy ennyi, drágák a sínek, a lánc, mittudomén. Persze így is nyilván rajta van a haszo, de az árképzésben nem a rablásfaktor volt a lényeg, hanem a szokásos bekerülés + értékesítés + logisztika + haszon képlet adta ezt ki.
Persze ez nem változtat azon a tényen, hogy az elem/ár arányt nézve drága, és nem tudok olyan szempontot, amely szerint ne lenne drága. Ennyiért tuti, hogy én sem veszem meg.
-
Teszla_
senior tag
válasz hulp01 #22521 üzenetére
Ezen már én is agyaltam, mert egyszerűen nem tűnik ilyen soknak az alkatrész szám. Nyilván a felvonó lánc elvisz pár száz darabot, ugyanúgy, mint az oszlopok. De biztos meg lesz az. Nekem még az zavarja a szemem, hogy nincs itt sem normális alaplap, inkább körberakják az alját kisebb alaplapokkal és lyukas a közepe. De a Lego shopon már jönnek a negatív kritikák (nyilván látatlanban, de kb azt kifogásolják, mint az itt jelenlévők), szóval hátha változik még legalább az ára.
-
b12gege
csendes tag
Lego Creator Expert 10261 Roller Coaster - 114.990 Ft
-
nagyúr
válasz turikoczka #22499 üzenetére
Nekem van hozzá elemtartó meg elem. Kinek mi van hozzá?
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
LudiDOK
csendes tag
válasz Victoryus #22498 üzenetére
Nagyon szeretem a S.h.i.l.e.l.d-es sorozatot de csak a magyar szinkronosokat láttam (2 vagy 3 évad) így nem tudom miről szólnak a Ghost rider-es részek. A filmről nem írok csak annyit, hogy összefonja a Marveles mozifilmek történeteit. Végig lekötött pedig 2,5 órás volt. Nem voltak üresjáratok.
A Legora visszatérve ez a hullámvasutas szett iszonyat komoly lesz de egyre jobban túláraz a Lego. Lassan ha így folytatja nem is fog kiadni kicsi készleteket hanem minden 2000 darab feletti lesz.
Viszont a Ninjago-s kikötőről meg nem írt még senki:
Nem annyira komoly mint a 70620-as Ninjago City de gondolom hozzá lehet majd csatlakoztatni. A fene egye meg ez is tetszik.
-
bobafett
tag
Én az utóbbi időben ezeknél a nagy készleteknél ráálltam a gyári boltos vételekre. Elég jó árakon ajánlanak, pl Disney kastély 83e, az Assemly Square 50e. Megvárom ezt is, hogy ott is legyen, remélem tényleg 70 körül lesz. A Joker manor és a Ninjago City is 67/68e onnan, pedig azoknak is 100e az alapáruk.
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
válasz turikoczka #22510 üzenetére
Á most sír mindenki, de végül mindenki megveszi majd.
-
Freddy76
addikt
Mondjuk ebbe tök felesleges a motor... Így legalább annyi játékélmény van, hogy az ember feltekeri, ahogy nézem, elég gyorsan és könnyen megy. Arra berakni egy motort, hogy az végezze el ezt a kb. 8 másodperces munkát, felesleges. Az ár mondjuk pofánb@sz, az Assembly Square is kb. ennyi elem, de 75-ön nyitott Shop-ban...
-
hulp01
senior tag
válasz Teszla_ #22506 üzenetére
Nem kérdés, hogy drága, de azért a Tower Bridge-hez ne hasonlítsd. Ott eleve van vagy 1000db kis sajtelem és a többi alkatrész is eléggé hagyományos. A hullámvasútnál szerintem nagyon megdobja az árat a sín. És mint tudjuk a vasútépítés nagyon drága móka máshol is.
[ Szerkesztve ]
-
Teszla_
senior tag
Ennyiért drága ez a hullámvasút, pedig jónak tűnik. A Tower Bridge is kb. ennyi elemből áll, igaz ott nincs, ami mozogjon, de azért nem 100ezer forint. 70 alatt már jó vétel lesz.
-
LÁZ
Topikgazda
ps. tény, hogy kicsit elgurult az a gyógyszer ott, de majd keresünk egy matricásat
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest