- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Megoldások IBS/IBD-re
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Egy korszak vége
- 20 éve a PH!-n
-
LOGOUT.hu
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Saccco
nagyúr
Vettem a gyerkőcnek egy 10708 Green Creative Box-ot, tök jó kis készlet, háromféle kicsi dolgot lehet belőle összerakni. Létezik még piros, sárga és kék színben is. Minden esetben egy élőlény, egy jármű és egy épület áll össze.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
hulp01
senior tag
-
Djuree
félisten
válasz _stick_ #12789 üzenetére
1290 ft darabja ezeknek az új figuráknak, rohadtul elszálltak az árakkal. ennyiért nem vettem ma sem pedig volt vagy 300db kitéve az intersparban. eddig 890 ft volt a minifig...
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Saccco
nagyúr
válasz R3ĐßuŁŁ #12786 üzenetére
Mondjuk ez a film, meg az előző is csak állatságokat termelt ki.
pl.:
70914
70915 - Mondjuk ez is tetszik. - Videó - Két oldalas a rakodó is.[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Saccco
nagyúr
Ez a LEGO Batman film elég őrültre sikerült, a trailerek alapján, egyelőre nem láttam... Az egyik járgány viszont nagyon komoly lett.
szerk.:
Van belőle mini is... 30521[ Szerkesztve ]
-
Jégkokó
veterán
Szerintem a 90 ezer ft vagy 300 euró csöoppet sok volt érte.Én tavaly nyáron meg vettem volna németországban de sehol se lehetett akkor még kapni.Most meg ugy voltam vele, hogy teszek egy próbát ezzel.Teljesen meg vagyok vele elégedve .
A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.
-
Jégkokó
veterán
válasz balint82 #12777 üzenetére
Érdekes de én több nagyobb lego szett után nem éreztem azt az iszonyatosan nagy különbséget amit leírtál.Egyedül a kerekei nem az igaziak, meg a hátsó lámpák meg az első elemnek más az árnyalata.De ezeket leszámítva teljesen jól visszaadja az eredetit.
A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.
-
Pötyi
őstag
Törökbálintra kijutni nehéz. Na és a belvárosba bejutni?
QNX is cool!
-
LÁZ
Topikgazda
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
Jégkokó
veterán
Na végre elkészült, sokkal nagyobb mint amilyennek elképzeltem.
[ Szerkesztve ]
-
Janaboy
veterán
Összefoglalva a gyárlátogatás:
Időpont: Május 19. 12:30
A helyszín: Nyíregyháza LEGO gyáro, Lego u. 15.
Maximális létszám: 30 fő.
Időtartama: kb 2,5 óraUtazás egyénileg, amennyiben valaki tömegközlekedést venne igénybe, szóljatok!
Biztonsági okokból sajnos 5 éven aluli gyermek nem léphet a gyár területére.
Nagy valószínűséggel szükséges lesz minden belépő személy teljes nevére és születési dátumára, de erről, majd mindenkit értesítek privátban.
Az eddigi jelentkezők nagyjából időrendben:
1. Lipton (4 fő)
2. Freddy76 (1 fő)
3. Horny (1 fő)
4. Frenky89 (1 fő)
5. LÁZ (2 fő)
6. Jim-X (2 fő)
7. Thesound (2 fő)
8. Djuree (1 fő)
9. Fr0z3n (2 fő)
10. Paethee (2 fő)
11. LudiDOK (2 fő)
12. Redbull (1 fő) - feltételes
13. Gabika75 (4 fő)
14. Mr & Mrs Berry (2 fő)
15. Bálint82 (2 fő)
16. HummerRC (3 fő)
--------------
17. Mr Berry ismerősei (3 fő)Ezzel most át is léptük a 30 fős határt. További jelentkezőket már csak feltételesen tudom elfogadni. Illetve igyekszem megoldani, hogy ha egy picit túlcsúszunk beleférjen, de garantálni azt sajnos nem tudom.
Update: Az időpontot mostmár hivatalosan is megerősitették. Tehát az fix Hamarosan keresek mindenkit a szükséges infókkal privátban.
Janaboy
-
Djuree
félisten
na elkészültem 2. kinetikus szobrommal az amida féle pegazussal, marha jó!
videóLEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
LÁZ
Topikgazda
Pösti TEKNIK huligánoknak, LEGO Technic bemutató - LEGO Store Westend , szombat 10-20ig
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
thesound
addikt
Így már szebb.
Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán
-
-
balint82
senior tag
-
Pötyi
őstag
http://www.kockakiallitas.eu/
QNX is cool!
-
EGOKA
tag
Tény, hogy nem sok, de legalább vmi.
Bár lehet, hogy itt is lesz. Legalábbis tegnap még azt olvastam a blogon, hogy "dolgoznak rajta".Viszont akárhonnan nézem, már az első csajos sem volt a LEGO fanok álom szettje, és most jönnek még eggyel.
Persze, értem én, hogy kell ez is (valahol egyet is értek), de bakker, ez egy játék!
BTW, az IDEAS szetteket szerintem amúgy is inkább a fanoknak készítik, és itt most ők azok, akik eléggé savanyúak, szóval nem tudom ki fogja venni...
Van arról vmi infó, hogy az előző hogy fogyott?http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/
-
unclefucka
senior tag
válasz Fr0z3n #12729 üzenetére
Igen, a Mustang is tetszetős.
Nekem még a Ford GT40 is tetszik, de az együtt van az új Ford GT-vel, ami meg megint csak nem tetszik annyira.#12741 Throme: A szélvédőn kívül még az alvázat is használta, bár az már a City-ben is megjelent. Illetve a kerekeket és néha a sárvédőt is.
Persze a korlátokkal tisztában vagyok a megvalósítást illetően. Viszont azt azért látni lehet, hogy a 458-as Ferrari csak nyomokban hasonlít önmagára a Mercihez képest. Igaz a Ferrari alapból sokkal laposabb is, azt nehéz reprodukálni, a Chiron -ról már nem is beszélve.
Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
thesound
addikt
Most hogy megvan az Arocs, az építkezéseken a craneket meg a Mercedeseket figyelem. Ma egész közelről megnéztem egy Mercedes Actrost. Az eleje stimmelt, de a hátulja éppen betont nyomatott fel jó magasra. Eddig észre sem vettem ezeket a gépeket ☺
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz unclefucka #12723 üzenetére
Szerintem ő city alapokon csinált ilyen verdákat, mert az passzolt neki a többi szettjéhez. Az SC már kicsit nagyobb volt. Max használt szélvédőt SC-ből.
Ezek a verdák kissé aránytalanok. A hosszukhoz képest a 6-os szélesség az nem reális, ezért néznek ki ducin. Pl ha megnézed a lego figurához képest, akkor a verdák hossza kb okés, de ugye beültetve az emberke mellé már nem fér be egy kardán box se, nem hogy egy utas... no meg 1 ülésesek kapásból, a valóság ellenére.
Nyílván ez olyan tetszik, nem tetszik dolog. Felfogható karikatórának is ez a Lego szériaszvsz
(#12724) thesound: csipesz mindenek felett!! én meg a bicskám csipeszét használom. Nem a legjobb a pofa kiképzése, de a kis frinc-francokat tényleg könnyebb felrakni vele...
[ Szerkesztve ]
-
bobafett
tag
Áprilisi SAH promo:
-
EGOKA
tag
De abban volt vmi háttér is.
Amúgy csodásan szembe köpték magukat, mert maga a LEGO írta egyszer, hogy olyan szettet nem csinálnak, ahol csak minifig van. A minifigek max egy-egy nagyobb készlet részei. Erre tessék.
Polkorrektség te csodás! :S
http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/
-
Fr0z3n
őstag
Ez jól néz ki. Én egyre többet nézegetem ezeket. Még a kék mustang tetszik nagyon.
-
unclefucka
senior tag
válasz thesound #12724 üzenetére
A matricákhoz van egy vékony hosszú, de lekerekített végű csipeszem, minimális fogazással.
Ez sérti fel legkevésbé a matricát, ha újra kéne ragasztani.A 4x1-es íves elemekre volt a legnehezebb felragasztani, a 6-os csempére (hátsó szárny) sem volt egyszerű, a többi jól ment, de sok volt.
Néhány elemet könnyebb volt beépítve ragasztani, ilyen a 1x1-es tető elem is.
Hová tűnt a dzsungel-járóm képe?
[ Szerkesztve ]
Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
batmanéhes
tag
válasz hulp01 #12726 üzenetére
nem lenne ez olyan rettentő bonyolult, csak végig 2 ág kéne a pumpáig, a pumpán belül pedig vagy egyik ágon nyomná vagy másikon. az átellenes ágon pont ugyanannyi visszacsurogna a pumpához (persze nem pontosan, mert egyik irányban kisebb a térfogat a munkahengerben, de ez talán nem lényeges. persze teljesen zárt rendszernél annyira nem kóser...)
a lényeg az, hogy levegővel mindig ilyen gyökér lesz a mozgása sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
hulp01
senior tag
válasz tvamos #12725 üzenetére
Szerintem is hiányzik még pár szelep a rendszerből, mert Pötyi által felvázolt opció nem válaszolja meg a problémát teljes mértékben. Mondjuk van olyan munkahenger, amelyik útjának feléig a gravitáció segítségével mozog. Ebben az esetben ugye a folyadék visszafolyik és mondjuk a munkahenger alsó felében lévő szelepen engedi le a folyadékot. De az út felétől már a másik szelepen kell nyomást adni a rendszerbe. Tehát az alsó szelepet nyitva kell hagyni, hogy folyhasson ki a folyadék, de a felső szelepet is meg kell nyitni, hogy mehessen oda a nyomás.
De ez már valószínűleg túl bonyolult lenne a Legoba, meg ugye a hidraulika amúgy sem nagyon jöhet szóba. Én ezért a linear actuatorokat jobban szeretem. Sokkal valósághűbb a mozgásuk, és fullra távirányíthatók (még ha a működési elvük teljesen más is). Persze azért a pneumatikának is vannak előnyei. -
thesound
addikt
Csak a matricákról jutott eszembe, hogy mindig parázni szoktam, hogy nehogy csúnyán ragasszam fel őket. Aztán kitaláltam, hogy szemőldök csipesszel (nem, nem az enyém) ragasztom fel őket. Megfogom a sarkát és remekül lehet pozícionálni a kis elemekre is, hogy közben nem lököm meg az elemet a kezemmel (az útmutatóval ellentétben akkor szoktam ragasztani, amikor még nincs az elem beépítve, ha több elemes összefüggő matricák, akkor meg kitúrom a darabokat előre).
[ Szerkesztve ]
-
unclefucka
senior tag
A LEGO Speed Champions szériája nem fogott meg. Valahogy az autók nem hasonlítottak az eredeti formájukra eléggé. Például a Ferrari 458 kifejezetten "kövérnek" hat. Persze van benne fantázia, mert PR0JECTNR56 (ex-SHiZUOKA) nagyon szép darabokat készített SC alapokon. De még hiányzott a szériából valami, valami szikra.
Eddig...
Ez itt a közhely helye: Szerelem első látásra.
Hát nem megvettem, a fene vinné el!
Ezt a Mercit veszettül eltalálták! Akik rá tették a kezüket mind egyetértenek, hogy eddig ez a legszebb -hivatalos- SC modell és 100%-ig egyetértek. Saját képet nem rakok fel róla, mert vannak a neten jobbak, de higgyétek el, fantasztikusan néz ki élőben is. Igazi "hittérítő" darab.
Az építés:
Ami először feltűnt és szíven ütött kissé az a matricák mennyisége! 24 matrica egy ilyen kis szetten elképesztő mennyiség! És a felragasztásuk igényel némi haladó matricázó-képességet.
Sok érdekes megoldás van ezekben az SC szettekben, egészen új ötleteket szül az ember agyában. Magát a verdát nem volt különösen nehéz összeszerelni. A végeredmény viszont páratlan megelégedettség-érzést ad.Persze, ha már úgyis a LEGO boltban jártam beszereztem néhány -hiányzó- alkatrészt, így elkészíthettem az egyedi dzsungel-quad -omat:
[ Szerkesztve ]
-
Pötyi
őstag
válasz hulp01 #12720 üzenetére
A munkahengerek mindkét végén van pneu csatlakozó. Egy váltókapcsolóval tudod vagy az egyik, vagy a másik irányból beküldeni a nyomást. Szóval az megoldott, ha nem a gravitáció húzza vissza, hanem a visszamozgatáshoz is nyomás kell. A váltókapcsoló úgy van kialakítva, hogy az engedi ki a szabadba a passzív ágból a levegőt.
Ha játszunk a gondolattal, hogy levegő helyett folyadékot használjunk, akkor mindössze annyi a teendő, hogy a váltókapcsolót is fölé kell tenni, vagy be kell tenni abba a tartályba, amiben a hidraulika folyadékot tárolod, így a visszaáramló folyadék nem a szabadba folyik ki, és újra felhasználható. (Nem fogy el.)
Kiegészítés:
A középső ág a bemenet. Ahol azt írja, hogy "leaks to atmosphere" ott engedi ki a passzív ágból a levegőt.
[ Szerkesztve ]
QNX is cool!
-
hulp01
senior tag
válasz batmanéhes #12719 üzenetére
Ja, ez az összenyomhatatlanság megvolt.
Viszont a folyadék visszaáramlását valahogy itt is meg kell gátolni, illetve amikor a visszamozgás megkezdődik, akkor valahogy a munkahengerben lévő folyadékot is vissza kell ereszteni. De ugye ez még mindig csak az a verzió, amikor a visszamozgást a gravitáció végzi. Mi van azokban az esetekben, ahol a visszamozgáshoz is nyomás kell. Ott hogyan oldják meg? Mert a Legonál is ez a verzió van. Hidraulikánál is valami szeleprendszerrel van megoldva gondolom. -
batmanéhes
tag
válasz hulp01 #12689 üzenetére
a folyadék lényege az lenne, hogy a munkahenger mindkét oldalát rögzíti. mivel folyadék, nem összenyomható, így az alapvetően nemkívánatos mozgást gátolja. persze valami minimális mozgás marad a csövek rugalmasságából, de az leginkább elvi szintű.
a rendes hidraulika sem "esik le" magától. legalábbis alapesetben nem.
a kompresszorpumpa nem folyadék viszkozitásra meg nyomásra van tervezve. vagy valami egész mini kéne, mint egy pin, vagy normális járókerekes vagy mi a neve.
-
hulp01
senior tag
Szerintem te nem olvastad figyelmesen az én hozzászólásomat. Én azt írtam, hogy szerintem abszolútban is a legnagyobb ami nálam azt jelenti, hogy a SW készletek között egyértelműen a legnagyobb de lehet, hogy az összes Lego közül a legnagyobb.
Jaja, nekem is rémlett, hogy volt már valami korábbi nőcis téma is.
Maketteket én is ecsettel tisztítottam, de a Legora szerintem jobb a kefés végű porszívófej. Az legalább egyből el is szívja a port és nem csak kering a levegőben, ami utána újra rászáll mindenre. Hosszabb időközönként meg akkor megy a kádba.
-
LÁZ
Topikgazda
válasz hulp01 #12714 üzenetére
A párom tisztaság mániájának köszönhetően bár kicsit poros a lakás, nincs nagy para, amikor felkerült otthonról kádba vágtam, és fogkefével végigsikáltam /ez volt kb 2éve/, sztem idén majd végigsikálom megint.
@Pötyi: asszem megmondtam , de tény, hogy sajnos ebben az országban csodát nem szabad várni, még ha maga a koncepció rendben is van
-
Pötyi
őstag
válasz hulp01 #12714 üzenetére
Valóban nagyobb elemszámú a Taj Mahal, meg a Szellemirtók főhadiszállás is, csak te nem olvastad figyelmesen LÁZ hozzászólását! Ugyanis odaírta, hogy Star Wars témakörben ezek a legnagyobbak.
Én ecsettel szoktam portalanítani. Először vettem egy teljesen közönséges malac alsó hasi szőréből készült, öt centi széles barkácsecsetet. Kétszáz ft. De az egy durva szőr, annyira, hogy megkarcolta a csempék felületét. Akkor mentem az ecsetboltba és beszereztem egy jó nagy fejű borzszőr sminkecsetet, ami olyan puha, mint a lepkefing. (Háromeze') Néha hazalopok melóhelyről egy palack német hegyilevegőt - Druckluft. Ez mégiscsak egy informatikai portál! Informatikusok vagyunk! Nézz szét a melóhelyen! Kellemest a hasznossal, ugyebár.
QNX is cool!
-
hulp01
senior tag
Én is most olvastam. Gratulálok nekik, balf@szok. Miért nem működhet valami egyszer rendesen ebben a nyomorult országban?
LÁZ, hogy tartod tisztán az űrladikodat? Nálam rohadt nagy a por sajnos, nem tudok ellene mit tenni. Az X-winget le szoktam porszívózni, de annak viszonylag sík felületei vannak, szóval kicsi az esély, hogy bármi is leessen róla és beszívja a porszívó. De azért ennek nem biztos, hogy nekiállnék porszívóval. Meg valamennyi por rá is tapad, és azt még a porszívó sem viszi le, max a mosás, rosszabb esetben a sikálás.
Amúgy abszolútban is a legtöbb elemből áll a Falcon, nem? Vagy a Taj Mahal megelőzi? 5k darabszám feletti Lego nem nagyon van.
Amúgy értem ezt a NASA nők dolgot, hogy úttörők, meg egyenjogúság meg minden, de ez akkor sem egy normális készlet. Főleg hogy nagyjából bármelyik jobb lett volna ebben a körben.
[ Szerkesztve ]
-
Pötyi
őstag
Sajna nem tudom linké alakítani, telefonról nyomom, a klozetból:
http://index.hu/belfold/2017/02/28/kilenc_es_felmilliardos_bloff_volt_a_nyiregyhazi_legoland/
QNX is cool!
-
Lipton
őstag
Hát én nem is tudtam, hogy ez az UCS Falcon ekkora... nyilván ennyiért soha nem lesz meg de azért na.
Az executor továbbra is listán van...
Ameddig nincs addig megy a fájdalomcsillapítás kisebb "vackokkal" -
LÁZ
Topikgazda
válasz Saccco #12709 üzenetére
én az aktuális piaci árakat vázoltam a realitás talaján ,van aki képes a világvégéig várni arra az 1 emberre, akinek megér annyit, ha mind1 lenne a della, akkor sem venném meg ennyiért
@náza csajok: biztos jó sok fog fogyni belőle
[ Szerkesztve ]
-
LÁZ
Topikgazda
naja, nem igazán értem én sem, de ez van, nálam kimarad, jutub bejelentés
@Janaboy: az ucs falcon eddig a legnagyobb star wars témakörben 5382 elemmel, a star destroyer a második a 3206 elemével, a super star destroyer pedig bronzérmes 3152 elemmel
ps. mennyire gáz, hogy fejből vágom ezeket
[ Szerkesztve ]
-
Pötyi
őstag
válasz Janaboy #12698 üzenetére
Hogy lenne már a mostani? Nem látod a sublóton álló parabola-antennáját? Kerek! Mivel ez a kerek parabola letört a II. Halálcsillag elleni támadáskor, a hetedik részben egy téglalap alakút kapott. Nézd meg a dobozon a képet! A mostani modell a hetedik részben láthatót formázza.
Ámátőr!
QNX is cool!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest