Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  League of Legends (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-06-05 19:57:39

LOGOUT.hu

Hasznos linkek

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#45501) huzsihun


huzsihun
újonc

[link]

Tower dive útmutató a linken

(#45502) FoLey-v válasza huzsihun (#45501) üzenetére


FoLey-v
addikt

Inkább kihagyom sok értelmetlen összehordás van ebben mint a többiben is. :(

• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB •

(#45503) Yodamest


Yodamest
addikt

Kis reggeli gondolatsor a jelenlegi ADC-k helyzetéről:
Nemrég beszámoltam róla, hogy próbálgatom a kicsit unmeta dolgokat, Tahm junglet, midet, Malza topot stb. Ezek baromi jól is működnek. Ezen felbuzdulva és az adc-k szörnyű helyzete miatt most úgy vagyok vele, hogy a klasszikus adc-ket is mellőzni fogom, mert baromi gyengék úgy általában véve. Iszonyat papír mind és ahhoz képest, hogy only damaget épít nekik az ember nincs is több sebzésük, mint egy master yi-nek aki vesz 2 azaz 2! dmg itemet (bloodrazor, botrk) és utána full tankra épít!

Szóval így a túlélés/sebzés aránya borzalmasan rossz a lövész kasztnak. 5 dmg itemmel sincs olyan sebzésük, mint egy tankos Malzaharnak, Swainnek, Masternek, és még sorolhatnám... Sokkal többet ér az ember, egy tankos mágussal, aki ugyanannyit sebez és még ki is tudja osztani azt a sebzést mivel nem hal bele ha egy kavics homlokon találja.

Igazából nem is magam miatt jutottam idáig első sorban, mert én egy lövésszel is alig halok, max 2-3X egy egyenlő meccsen. Inkább az vezetett ide, hogy valahogy tudat alatt azt érzem a meccseken, hogy a lövészeknek van a legkisebb beleszólásuk a végeredménybe. Ha van az egyik csapatnál pl. 2 tank a másiknál viszont csak 1 vagy 0, akkor valószínű a 2 tankkal rendelkező fog nyerni. Egy tankos champ 1v1-ben és csapatharcokban sokkal esélyesebb, mint egy papír lövész. Jó példa erre Tahm,Malza,Swain,Master de még biztos rengeteg ilyen van, akikkel simán lehoz az ember egy 1v3-at is (masterrel 1v5-öt is simán), most ezt egy Cait, MF, Kalista mikor mondhatja el magáról? Instant meghal ha ráfut egy Master, Volibear vagy kap egy Malza ultit stb.

Persze vannak jó adc-k, de ahol én vagyok jelenleg silverben, azt mondhatom, hogy soha nem ők hozzák le a meccset, hanem a top, mid, jungle. Lehet mondani, hogy jaj de a supp arra van hogy... de nem, platig nem fog egy support sem megvédeni bármiféle haláltól egy csapatharcban, egyszerűen ez nem fog megtörténni. Rámultizik egy master, attól senki nem véd meg, még maga a riot sem. :)

Tegnap is mentem Malza adc-t, először kicsit szkeptik volt a csapatom, de megnyugtattam őket, hogy lehozom nekik a meccset. csináltam is egy magabiztos 10-3-10-et, de úgy, hogy a laneket is toltam mint a kurvaélet, és a dmg valami iszonyat volt, sokkal több mint egy lövésszel.

Na így hirtelen ennyi gondolatébresztőnek, ti mit gondoltok erről a helyzetről jelenleg? ;]

(#45504) Imilenni válasza Yodamest (#45503) üzenetére


Imilenni
addikt

Szerintem kell az ADC :)
Master Yi meg, egy CC.
Ha okos a csapat akkor le stunolják és akkor már nem is ér sokat !
Malza ulti pedig egy qss :)
Sőt, a support is vehet olyan itemet aminek az aktívja leszed minden ilyet az adc-ről.
Meg szerintem egy ügyesebb Kalista-Vayne talán Draven játékos simán elbír 1v1-ben egy tankkal.

Press "F" to pay respects.

(#45505) CraBByzzz válasza Yodamest (#45503) üzenetére


CraBByzzz
aktív tag

Szerintem. Attól, mert earlyben nem az adc hozza a meccset, mert grouppolásik lanen farmol, az nem azt jelenti, hogy nincs beleszólása a meccs kifejletére. Az fog carryzni, aki a feedet kapja. Ennyi. Lehet ez a tankos master, swain, vagy a papír ap support is. Azért egy vayne még a tankokat is ki tudja szedni. Mellesleg egy masterre rákell tulni a cct azalatt meg bárki szétszedi. Szerintem igenis elég nagy szerepe van az adcnek. És valószínűleg azért nyerted a malza adct, mert nem egy szokásos pick, és nem tudnak ellene játszani, de ez még nem jeleneti azt, hogy jó is.

(#45506) saelin válasza Yodamest (#45503) üzenetére


saelin
veterán

Pár nappal ezelőtt volt egy Garen "adc"-m boton és szegény karma és fortune nem tudott vele mit kezdeni. Eleinte mindenki szidta a csapatból, hogy troll pick, de mégis simán hozta a meccset, mert az enemy adc nem jutott killhez. Itt én Janna-val lökdöstem és pajzsoztam, szóval még sebzésben sem segítettem túl sokat neki. Kapott egy honort az egész csapattól... fura volt egy picit a helyzet.

Más:
Most nézem, hogy PP-en van egy drágább hősre elegendő money, szerintem megveszem Zyra-t. Hozzá hasonló agresszív supportom nem hiszem hogy van, és az akciós Elise-t is behúzom, mert elég régóta szemezek vele. Tudom hogy a nehezebb jungleresek közé tartozik, de tetszik a gondolat, hogy 8 skillje van, pont mint Gnarrnak.
Lesz mivel elütnöm a szabadnapomat! :D

"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."

(#45507) FoLey-v válasza saelin (#45506) üzenetére


FoLey-v
addikt

Jungle tekkintetében továbbra is Kha'zix-al loholok iszonyatos dmg-je van,de lehet,hogy beszerzem rek'sai-t is. Most fogom megvenni ezreal-t,mert adc terén jhin main mellé legyen egy könnyebb szökhető karakterem is. :DDD

• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB •

(#45508) Yodamest válasza Imilenni (#45504) üzenetére


Yodamest
addikt

Könnyű mondani, hogy masterre CC azt kész, de miből gondoljátok, hogy ő nem vehet QSS-t??? Aki ellen én mentem a napokban az a Master speciel vett QSS-t tehát esélytelen volt stunnolni, ráadásul a Q dodget is perfektül használta.... csinált is egy 25-4-10-et undorító volt. Ott voltam utoljára MF-el, meg is bántam mert 1 hitelt, semmi sebzésem nem volt rá, pedig ha már ott is Malza adc-t játszok akkor egy E, W, ulti kombóval még meg is öltem volna 1v1-ben.... és ez a nem mind1.

"Meg szerintem egy ügyesebb Kalista-Vayne talán Draven játékos simán elbír 1v1-ben egy tankkal."
Ez egyszerűen nem így van már bocsánat. Én még legalábbis nem láttam olyat, hogy Trundle, Tahm, Poppy, Garen, Voli, Shyvana stb- ként 1v1-be megölt volna egy adc. Még thornmail nélkül sincs esélye azzal meg hát....

Ahogy saelin is mondja, egy Garennek is simán megvan az a sebzése, amivel lehozza a meccset és emellett még meg sem lehet ölni. Így ki a fene akar lövészt játszani?

(#45509) CraBByzzz válasza Yodamest (#45508) üzenetére


CraBByzzz
aktív tag

Gosut ajánlom hogy nézd, adc main (leginkább vayne), nagyon sokszor szétszed tankot is egy fed vayne. Mellesleg pont most mentem egy mf-et, q maxal, szerintem rendes dmg-et tol ki. Ultija 6os szinten kb kivédhetetlen, senkinek sincs akkor még páncélja. Q-val borzasztó, hogy mekkorát lehet sebezni, adct majdnem onehiteli. Mellesleg amit te "adc" malzának viszel, az nem más mint egy sima mides pick. Ő nem egy adc, és nem is lehet adc-khez hasonlítani.

(#45510) Imilenni válasza Yodamest (#45508) üzenetére


Imilenni
addikt

Hát nemtudom, én ritkán látok Yi-t, amikor látom mindíg írom a csapatnak hogy kapja a fókuszt, aztán van amikor hallgatnak van amikor nem :D
Nem láttam még Yi-n QSS-t. Mert szinte senkisem gondol rá, mert minek ő egy Yi :D
ADC vs Tank.
Helyezkedés az egész :) Persze egy semmi mobilitással rendelkező adc-vel nem tudsz mit csinálni, de egy Vayne, ha betalál az E (márpedig beszokott mert sokan úgy vannak vele hogy hát nincs nagy sebzése, meg mi nekem egy adc van 6k HP-m 6 kiló armor-om, csak kibirok egy kis stunt) akkor pillanatok alatt széttudja szedni a legnagyobb tankokat is.
Nem mondom hogy nekem megy, de vannak szerencsésebb pillanatok amikor egy tank megy a falnál, gondolván hát nem lesz semmibaj..aztán menekülni sem tud mert van rajtam egy szép kis piros buff :D

Press "F" to pay respects.

(#45511) Kanczy válasza Imilenni (#45510) üzenetére


Kanczy
Topikgazda

Pedig a tapasztaltabb Yi játékosok a nerfig építettek rá fixen. A nerf óta talán tényleg nem kell :N

You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)

(#45512) Imilenni válasza Kanczy (#45511) üzenetére


Imilenni
addikt

Low-elon nem :P (Silver tetejéig nem találkoztam vele)

Press "F" to pay respects.

(#45513) Yodamest válasza Imilenni (#45512) üzenetére


Yodamest
addikt

hát jó neked akkor :) én csapatomon szeretnek végigmenni a qss yi-k... sajnos elég ha 1 gyenge lanet talál magának, azon megszerzi az első pár killt és utána kész vége.

nagyon sokszor szétszed tankot is egy fed vayne
jó most a fed vayne 2 okból is rossz példa:
1. a true dmg miatt nyilván ő erősebb tankok ellen mint a többi lövész
2. feedelt champ mindig erősebb, de mi most egyenlő feltételekről beszélünk, persze egy 25-1 vayne mindenkit szétszed, de nem ez a kiinduló állapot. Ugyanígy egy fed tank is mindenkit szétszed. Vess össze egy 5-4-5 Volibeart egy 5-4-5 lövésszel, ki fog nyerni?

(#45514) Imilenni válasza Yodamest (#45513) üzenetére


Imilenni
addikt

De lövészekből is SOK VAN, sok fajta kittel.
Van aki erre és van aki arra jó :)

Press "F" to pay respects.

(#45515) Beni97 válasza Yodamest (#45513) üzenetére


Beni97
őstag

Kalista szerintem tökéletes adc. Nehéz vele játszani, de ha egyenlő eséllyel megy be 1v1-be akkor szét tud kapni sok ellent. Persze, kell neki, hogy legyen egy kis attack speed. Draven-nek is ha időt hagynak 2 hitel akármilyen papírt vagy off tankot, a de még a tankok se tudják elkapni, ha jól tud a draven kiteolni. Szerintem nem punyultak el az adc-k. Sőt. Én erősebbnek látom őket mint régen. Egy caitlyn is most olyan damaget képes kitolni, hogy csak nézek. Régen nem láttam soha ilyennek.

(#45516) saelin válasza Beni97 (#45515) üzenetére


saelin
veterán

Pedig cait régen is olyan volt, hogy ha criticallal meglőtt egy puhább ellent, akkor annak több mint a fél hp-ja elment. Régen szerettem, de mostanában inkább a mobilis tristanat preferálom helyette.

"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."

(#45517) micafighter válasza saelin (#45516) üzenetére


micafighter
nagyúr

Ha jól emlékszem a cait rework után kezdtél el játszani és szerintem ő a rework előttire gondolt.

(#45518) saelin válasza micafighter (#45517) üzenetére


saelin
veterán

Oh. :B

Egy előző postomhoz:
Végül Elise helyett Ireliát vettem meg és... :Y Erről a hősről miért nem beszél senki? :DDD
A Q-ja tök jó lasthitelni, a W-je hpt tölt és sebez, az E-je pedig stunnolja a tőled nagyobb hp-val rendelkezőket. Az utlija pedig tök jó menekülő ellenfelek ellen vagy teamfighban ezzel kezdeni, hogy már lesebzett vadakra ugorj rá. Ja, és ez is gyógyít. :))

Silverben nem is nagyon láttam eddig ezt a lányt, de még draftban sem, pedig ahogy elmézem bőven van benne potenciál.

"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."

(#45519) olloczky válasza saelin (#45518) üzenetére


olloczky
senior tag

Hát pedig az egyik leghíresebb lol szólás az hogy: better nerf irelia :D én is megvettem anno de nekem nem jött át. :/

Erre az adc témára pedig annyit, hogy múltkor egy kalista volt ellenünk én meg yorick voltam kb 150 armorral meg 3 k hp-val és ugrik lő ugrik lő és kb meghaltam.. nagyon durva volt..

Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!

(#45520) Jazz válasza Yodamest (#45503) üzenetére


Jazz
veterán

Nos:
Amíg neked mágussal cd-n vannak a skilljeid addig az adc folyamat tolja a dmg-et vég nélkül.

Az már régen rossz ha az adc-re csak úgy ráultizik akármi. Egy jó csapatban egyszerűen nem férsz az adc közelében sem, mert úgy védik mint a hímes tojást. Ma volt egy olyan meccsem hogy enemy MF és Naut. Egyszer nem hagyta magára, nem is tudtunk hozzáférni, ellenben ő szétkapott minket, a végén 22 2 nél járt.

Adc-nek egy titka van, legyen összenőve a supportal ha nincs abszolút menekülő skillje mint egy tristana vagy ezreal esetleg twitch.

Egy Malza persze hogy jobb, mert op. Az én meccseim 100%-ban ki is bannolják, soha nem látom játékban.

Adc-ről még annyit hogy egyre többen viszik top-re jungle-ba, pl. vayne, és általában sikerrel.

free your mind

(#45521) Sordoran válasza saelin (#45518) üzenetére


Sordoran
addikt

Beszélnek, csak ritkán. Tegnap került pont elő a NA LCS-ben, azt hiszem a TSM vs. Immortals meccsen pickelték az immosok, és aláztak vele. Valóban jó hős, és büntet. Persze mikor pickelték top-ra mindenki a chat-en fikázta, hogy ez mégis mi? Aztán elhallgattak mikor hármas gyilkosságot toltak vele. :DDD
Persze tudom nem összehasonlítható a profi meccsek ahol összhangban mozognak, de azért sima 1v1-ben lenyomta ellenfelet, majd 3 TSM-es elől sikerült elmenekülni 10% hp-n, segítség nélkül, az művészet. Közben immo elhozta a Baront a térkép másik oldalán, míg ők a kiscsajt kergették. :U

Más téma: megvettem Kindred-et, hogy legyen még jungle hősöm, de early game-ben szenvedek vele. Hozzá szoktam Shyvanna-hoz, aki azért tankosabb, közelharcos, szóval simán állok a szörnyek pofájában és ütöm őket. Így egy kör alatt (saját jungle egyik végéből másikba) elhasználok 2-3 potit (lvl19, szóval még kell rúna és mastery). Kindrednél viszont ezt nem tudom megcsinálni (solo queue, szóval segítséget nem is kapok gólemeknél). Nekem kell gyakorolni kite-olást jobban, vagy mindenképpen kell segítség első szörny csomóhoz ezzel?

Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?

(#45522) Yodamest válasza saelin (#45518) üzenetére


Yodamest
addikt

Te junglerkedsz ugye? Sejuanit próbáltad már? Tudom ajánlani, mert nem csak aranyos az az agyaras valami amin lovagol, de kurva erős is. Mentem vele egy 4-5 meccset, de egyből belekerült a top3 junglerek közé.

Sordoran olyan nincs, hogy mindenképp kell segítség. Mindenkivel abszolválható a jungle, csak van akivel több hp-t veszítessz. Ha lesznek rendes rúnák meg masteryk az nagyon sokat fog számítani az első kempeknél.

[ Szerkesztve ]

(#45523) saelin válasza Yodamest (#45522) üzenetére


saelin
veterán

Jövő hónapban őt is meg akarom venni! :K
Ahogy előttem is írták Kindredet próbáltam egy Shyvana után, de annyira puha szegény, hogy hamar más felé kezdtem el kacsingatni (pl Jax), de még így is Shyv a leghatásosabb junglerem.

Valamiért nagyon ráálltam erre a tankos hős témára... :D

"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."

(#45524) Yodamest válasza saelin (#45523) üzenetére


Yodamest
addikt

Hát én is így vagyok vele, tank minden mennyiségben. Próbálgattam persze mindent, Kata, Zed stb. de rájöttem, hogy nekem ezek a papírok nem adják igazán. Sokkal jobban játszok a tankokkal, tankos midesekkel. Nálam pont Kindred a kivétel, mert őt valahogy annyira megszerettem, hogy vele még papír létére is jól megy. Egyébként simán lehet vele is azt csinálni, amit a Xin, Master ágon művelnek, tehát veszel rá egy Bloodrazort, BOTRKt, majd utána holtak vértje, szellemarc, sterak és úgy már nem lesz papír, sőt. Én minden hőssel ezt csinálom, a saját stílusomra buildelem őket.

(#45525) Jazz válasza Sordoran (#45521) üzenetére


Jazz
veterán

Na akkor shyv-re adhatsz pár tippet. Most ezt próbálgatom, de nekem annyira nem adja.
Hiányzik a cc. Mindenki elugrik elmászik elcsúszik előle. Frozen mallet kell neki. De akkor is range-be kell érni az ellenhez hogy legalább az első basic attack-ot beleverhesd, aztán nyom egy teleportot, te meg kergetheted fél pályán keresztül.

Kindreddel kite-olni kell, vagy 650gold után hazamész. Annyira nem szeretem. Jungle-hez burst dmg kell. Diana, eve, rengar. Persze nem feltétlenül. Pl ott a vonat: heca.:)

Nem tudom hogy shyv-et nerfelték e. Régebben mindig insta bann volt, én meg nem is próbáltam mert túl op volt. A nagy sárkány bejött, széttépett mindenkit, ennek mi értelme.
De most valahogy nem ezt látom mikor az én kezemben van.:) Team fight-ban is nehéz vele, mert akit ütni szeretnél ahhoz tuti hogy nem férsz hozzá (ha csak a repüléskor nem sikerült elkapni.

A Dmg-e persze elképesztő. Dariust úgy tépte szét hogy meg se röccent a hp-ja. Csak az ellen se hülye. Az első ilyen "alázás" után már nem kóricálnak solo-ban, úgy meg már nehéz.

(#45522) Yodamest:
Na az volt a második amivel nem tudtam mit kezdeni, első próbálkozásra.

[ Szerkesztve ]

free your mind

(#45526) Sordoran válasza Jazz (#45525) üzenetére


Sordoran
addikt

Igazából nagy taktikázás nincs nekem róla. Ezen guide alapján raktam össze, csak én 3 potit is veszek, mert 1 kevés lenne még. Ezen kívül lvl6-ig csak farmolom szörnyeket, és utána mindig ha van ulti nézek egy gank-et. Mivel nem mana alapú, így W-t spammelem lane-ek között. (Kindrednél még ez is gondom, de ha kék buffot önzőzöm, nincs azzal se gond) LvL 11-12 környékén már biztonsággal sárkányozok is solo-ban (továbbra is csak vakdraft, itt meg azért olyan csapat összhang nincs). Kifárasztás és Sújtás a kép idézői képességem, így van a mozgékony ellenfelek ellen is valami. Villantás nincs, de a W miatt amúgy is gyorsabb vagy, és az ultival ugye kiugrom, az már felár azzal. Ha lane-esed nem hülye, és jelezd neki, akkor sima kill.

Most Kindrednél volt egy fura gank kísérletem, jeleztem Teemo-nknak, hogy megyek Ahri-ra, erre fogta magát és rá tolt mindent amit tudott, mire ténylegesen odaértem már Ahri 20% hp-n tornya alatt teleportált, Teemo szintén 20% hp-n menekült, cserébe megritkítottam a farmját. :U

[ Szerkesztve ]

Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?

(#45527) saelin válasza Jazz (#45525) üzenetére


saelin
veterán

Sajnos a cc-t nem használók junglerek nem egyszerűek, mert sokszor kell kergetni a prédát, ami jobb esetben azzal végződik hogy elszalad, de a rosszabbik esetben azzal, hogy egy csapatársa leszed. A legjobb megoldás amit én találtam, hogy mindig 100-ra töltött rage-el megyek gankelni, sárkányozni vagy lopni az ellenfél dzsungelébe, így mindig lesz menekülőutam/knockback a kezemben.

"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."

(#45528) micafighter válasza Sordoran (#45521) üzenetére


micafighter
nagyúr

Kindred jungle:

Lehet vele játszani segitség nélkül is, de nyilván nehezebb. Én Krugs-nál (kis gólemek) szoktam vele kezdeni smite-al és W-vel, következőnek pedig Q-t. Minden AA között mozogni kell vele hogy a W passzivját töltsd. Jelenleg a smite CD miatt az optimális utvonal leginkább krugs -> razor -> redbuff, mivel ha a krugs-ot smiteolod akkor igy CD-zik vissza a smiteod a red buffra. El lehet mondjuk vinni a red campet smite nélkül is, a folyóban úszkáló Scuttle Crab-eken elég jól lehet hp-t tölteni, plusz ha smiteoltad a krugsot akkor rajtad a buff ami minden 5. AA-ra stunolja a lényt amit támadsz, ha a Scuttle Crab kap egy hard CC-t akkor pedig 50-el csökken az armorja és az mr-je, vagyis krugs buffal gyorsan meg is tudod ölni.

Sokat számitanak a runák és a masteryk, az alap Tier 3 runákat szerencsére véglegesen leakciózták, viszont ha nem vagy még lvl30 akkor ugye vannak még zárt runa slotjaid, és nem fullos a mastery-d. Rúnából nagyon fontos erdőben a 9 sárgába a flat armor, kindrednek mellé én pirosba flat AD-t, nagyba flat AS-t, kékbe meg skálázódó vagy flat CDR-t raknék.

(#45529) micafighter válasza Jazz (#45525) üzenetére


micafighter
nagyúr

Shyvanának ultija meg sebessége miatt nem feltétlen kell flash, van aki smite + exhausttal viszi, plusz ha masteryből viszed a summoner spell CDR-est akkor egész jól lehet gankelgetni exhausttal, meg amúgy se nagy a CD-je. Plusz ott van ugye a kék smite is. De általánosságban elmondható hogy a legjobb olyan lane-t gankelni ahol a társadnak van CC-je, mivel shyv-nek nincs cc-je ez nála különösen igaz. Viszont azért annyira rossznak se mondanám mert igaz CC-je nincs de sebzése az van, exhaust általában elég szokott lenni ganknél a killhez.

(#45530) saelin válasza micafighter (#45529) üzenetére


saelin
veterán

Na, ezt az exhaustos dolgot kipróbálom! Én úgyis mindig wardos jungle fegyverre upgradelek, mert a visiont többre tartom, mint a slow-t vagy bónusz sebzést.

"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."

(#45531) micafighter válasza saelin (#45530) üzenetére


micafighter
nagyúr

Az esetek többségében én is a wardos jungle fegyvert használom, szerintem is többet ér a vision, de Shyvana talán a kivétel. Mondjuk a wardos pl azért lenne jó shyvanának mert lewardolod enemy jungle-t és lehet jókat invadelni, 1v1be nagyon erős a csajszi. Kék smite-al jobbak a gankjeid, wardos jungle cuccal meg jobb az objektiv kontrolod, és invadelni is könnyebb. Kék smite-al lane gankekkel feedeled el magad, wardos jungle cuccal meg az enemy jungleren feedeled el magad :DDD

Champ selectbe amugy érdemes figyelni mennyi CC lesz a csapatodban. Ha nem nagyon van CC akkor lehet jobban jársz egy hard CC junglerrel, amumu, sejuani, volibear vagy fiddle, de ha van CC akkor meg jobb lehet a Shyvana.

[ Szerkesztve ]

(#45532) Yodamest válasza micafighter (#45531) üzenetére


Yodamest
addikt

Shyvana W aktiválja a rylait nem?

(#45533) Jazz válasza micafighter (#45529) üzenetére


Jazz
veterán

A kék smite helyett a "vöröset" szoktam vinni a true dmg miatt, mivel a Q ugye kétszer hat. Így 3mp alatt elég sokat belelehet tolni ha ott marad helyben. Ehhez segítségként ott a frozen mallet. Viszont mire az összejön, már játék félidőben vagyok. Szóval lehet még is a kék lesz a nyerő.

Volt egy magyar nasus leírás a mobafire-on. De most valahogy egyáltalán nem találom. Törölték, vagy hogy lehet megkeresni?

[ Szerkesztve ]

free your mind

(#45534) micafighter válasza Jazz (#45533) üzenetére


micafighter
nagyúr

A vörös smite-nál nem nagyon számit hogy a Q-val kétszer ütsz rá. Ha smite-olod az enemyt, kap egy jelölést, és ha megütöd auto attackkal, akkor egy true damage DOT -ot kap. 4 másodpercig él a jelölés, a DOT 3 másodpercig, igy max 7 másodpercig lehet rajta a DOT, mert minden autoattackodra újra kezdi a DOT 3 másodperc számlálóját.

Összességében mégse rossz a Q, ha úgy időzited hogy a smiteolásod után 3. másodpercben ráütsz egy autoattackot, aztán Q-val úgy időzited hogy a 4. másodpercben kap mégegy autoattackot, igy a Q-val maximalizálni tudod a DOT sebzést, de összességében ha elég attack speeded van akkor figyelni se kell erre, és tankos cuccok mellet Shyvanának attackspeedet van még értelme rakni.

(#45532) Yodamest müködik, csak nem biztos hogy megéri kirakni neki. A HP meg a lassitás az teljesen jó, de az AP teljesen hasztalan belőle Shyvanának, egy Randin több HP-t ad és összességében használhatóbb statokat, csak a lassitásod aktiv képesség, mig a Rylaival passziv.

(#45535) Yodamest válasza micafighter (#45534) üzenetére


Yodamest
addikt

Aha, köszi. Nem amúgy nem vennék neki én se rylait, maradok a jégkalapácsnál. Minden ilyen bruiserre kalapácsot teszek, pl. Poppyra is szoktam venni, sőt Garenre sem rossz! Garennél a Q autoattacknak minősül, tehát ahogy ráfutsz az ellenfélre és rábaxol a Q-val azonnal lassítani is fogod, ha van jégkalapácsod! Ezt sokan nem tudják. Onnantól meg már nem menekülhet mert pörgés, aztán auto megint.

(#45536) micafighter válasza Yodamest (#45535) üzenetére


micafighter
nagyúr

A kalapács se rossz, én speciel iceborn gauntletet szoktam venni Poppynak.

(#45537) Chuzzlee803


Chuzzlee803
aktív tag

Érzi a játék, hogy szeretek supportolni, egy Garen-Ashe-Nautlius rerollból kaptam egy Leonát. A jelenlegi metában mennyire használható?

(#45538) Yodamest válasza micafighter (#45536) üzenetére


Yodamest
addikt

Poppyra is sok elképzelés létezik, nemtudom van-e olyan, hogy legjobb:
Trynity Poppy - megveszi 1. itemnek aztán full tank.
Iceborn Poppy - ez mindenféle kimondott támadó item nélküli build, csak tank cuccokkal
Black Cleaver Poppy - én ezt szoktam játszani, úgy néz ki, hogy: BC, vmi cipő, naptűz, szellemarc, jégkalapács, holtak vértje.

Mivel elég jó ad rate van a képességein, szerintem érdemes neki ad itemet venni. Mana gondjaim nem szoktak lenni vele így a gauntlet által adott 400 manát valahogy elvesztegetett statnak érzem. Másik, hogy mivel az armor nem egyenes arányosan csökkenti a sebzést, így naptűz és armoros cipő mellett azt a + armort is részben pazarlásnak érzem.

(#45539) Kanczy válasza Chuzzlee803 (#45537) üzenetére


Kanczy
Topikgazda

Milyen szinten vagy?

You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)

(#45540) saelin válasza Chuzzlee803 (#45537) üzenetére


saelin
veterán

A tankos supportok nagyon mennek mostanában. Szóval Leona, Braum, Tarric, de még Malph is jobb egy ratyi adc mellett, mint a passzív társaik. Én most Zyrát próbálom és nagyon durván el lehet kergetni az ellent a minionoktól, így szegény alig tud farmolni. Az E-je pedig nem egyszer fogta meg a junglert és közben a kikelt növények meg tovább lassították. Viszont direktem megölni vele valakit nem egyszerű...

"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."

(#45541) szabod


szabod
senior tag

Sziasztok!

Eddig nem szóltam még itt hozzá, csak readonly voltam, de most elérkezettnek láttam az időt.
A tankos supportos témához annyit hozzátennék, hogy az egyik legolcsóbb (tekintve hogy ingyen is hozzá lehet jutni skinnel együtt, de amúgy is 1350 ip talán) hősről nem szól senki semmit. Alistar.
Ha nem egy káposzta az adc-d akkor nagyon jó párost lehet vele alakítani. Ott a healje, ami minden közelben levő szövetségest gyógyít, ergo a minionokat is, jól jön toronypusztításkor.
A W Q kombója elég erős, de külön-külön is hatásos, a W akár védelemre is, vagy pont a saját tornyod alá belökni az ellenfelet. Ha meg úgy használod, hogy W-vel falnak lököd és utána nyomsz rá Q-at akkor konkrétan vagy 3 mp-ig meg se tud mozdulni a célpont. Még egy bamba adc is elbánik vele, vagy legalább lesebzi rendesen.
Az ulti mondjuk sokat nem segít a csapatnak, kivéve ha diveolni kell vagy TF-ben, mert még egy valag tankosságot ad.
Szerintem megéri kipróbálni, mert olcsó, könnyű megtanulni, az egyik legtankosabb support az ultijával, és nem utolsó sorban jól lehet vele spamelni a röhögést meg a tauntot :D

(#45542) saelin


saelin
veterán

EUNE Down? Azt írja loginnál, hogy a bejelenkezési szerver nem válaszol.

Szerk.:
Ötödjére végre beengedett.

[ Szerkesztve ]

"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."

(#45543) Chuzzlee803 válasza szabod (#45541) üzenetére


Chuzzlee803
aktív tag

Amióta megkaptam rito bácsitól, folyamatosan supportolom vele osztálytársam. :)
Néha, amikor nagyon pofátlannak érzem magam, fellököm szegény delikvenst a Q-mmal, majd a másik oldalára kerülve belököm a tornyunk alá W-vel :DDD
Igen, az ulti nem annyira hasznos, ha nincs komoly diveolás, ez szomorú. :(

[ Szerkesztve ]

(#45544) Jazz válasza szabod (#45541) üzenetére


Jazz
veterán

450IP azt hiszem és op. Magasabb szinteken perma bann. Alacsonyabb szinten meg inkább választanak "újabbat", amivel szívesen játszanak.

free your mind

(#45545) szabod válasza Jazz (#45544) üzenetére


szabod
senior tag

már csak 450? akkor meg pláne megéri
én elég sokat toltam egy időben, vmi 70 k mastery pontom van vele, igaz én csak silverben mozgom, bár kb annyit rankedezem, hogy éves szinten letolom a besorolókat, oszt jónapot
ha lenne duo társ, akkor benne lennék, de haverokat sosem érdekelte, ők inkább csak aramoztak, de most már egyáltalán nem.
na mindegy, én szeretem a bikát, kedvenc supportom

(#45546) FoLey-v válasza szabod (#45545) üzenetére


FoLey-v
addikt

Én úgy tudom,hogy 1350 ip-be kerül az Alistar.

• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB •

(#45547) Imilenni


Imilenni
addikt

Sziasztok!
Játszott már valaki SSW Tresh ellen? (igen, olyan ellen akinek megvan a skin)
Aki igen, nem tapasztalta hogy valami iszonyat hülye a hitboxa a hook-jának?
Úgy kapott ki nem egyszer engem hogy wtf....mintha valami hatalmas mágnes lennék :F

Press "F" to pay respects.

(#45548) Beni97 válasza Imilenni (#45547) üzenetére


Beni97
őstag

Blitz, amumu és thresh Q-nál én olyanokat szoktam látni, hogy úgy látom elmegy mellettem de amint a közelembe ér belém jön, mintha (igen) mágnes lennék. Skintől függetlenül.

[ Szerkesztve ]

(#45549) Methionyl válasza Beni97 (#45548) üzenetére


Methionyl
senior tag

Morgana...? Ott se vagy de elkap 1 km-ről.. :W :D

They can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.

(#45550) Yodamest válasza Beni97 (#45548) üzenetére


Yodamest
addikt

Igen ezt Threshnél én is megfigyeltem már, mindig bosszankodok is miatta. Tudom, hogy jön a hook, direkt gyönyörűen ki is ugrok előle, akár valami abilityt is használok rá, volt hogy flasheltem és bármit csinálok eltalál, gusztustalan. Volt, hogy flasht még engedte, tehát visszaugrottam vele torony alá átlósan (tehát nem a hookkal egy vonalba), aztán néztem, hogy mi a fákk van beadta neki és torony alól még visszarántott a hook...
Megnéznék valami videót erről, ahol mutatják, hogy pontosan hogyan néz ki a hitbox ennéla képességnél, szerintem kb úgy festene mint egy MF ultinak a hatósugara....

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  League of Legends (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.