Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  League of Legends (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-06-05 19:57:39

LOGOUT.hu

Hasznos linkek

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#66001) cibus válasza Lokids (#66000) üzenetére


cibus
aktív tag

Okoskodás

(#66002) Yodamest


Yodamest
addikt

Egy újabb érdekes téma kapcsán, hoztam nektek egy tegnapi meccset.
Azt egyébként nem tudtam, hogy a Yorick ekkora counter Garenre, csak gyanús volt, hogy nagyon nem tudok vele mit kezdeni. Most néztem csak meg redditen, hogy egyébként kb örülsz ha nem tolja be a tornyodat a platekkel, mivel esélytelen hogy nyerd a lanet Garennel. Ez át is jött, tényleg elég elveszett matchup alapvetően és megint beigazolódott, hogy igen is figyelnek a counterpickekre hiába low elo.

A fenti inkább csak így bevezetőnek, mert amiért írok az nem ez, hanem egy érdekes jelenség ami közben a pálya többi részén zajlott... Miközben én (érthető módon) vért izzadtam a Yorickkal, a csapatom egyébként nyerte a többi lanet, előnyben voltunk mindenhol, kivéve a topot. Viszont ennek ellenére vagy pont ezért! teljesen ignorálva voltam végig, senkit nem érdekelt, hogy mi zajlik topon és nem értették hogy ez fogja a vesztünket okozni. Miközben ők tök kényelmesen elvoltak, bár túl nagy előnyt így sem tudtak érdemben! kialakítani, hagyták hogy a Yorick megerősödjön, azt hitték hogy azon semmi nem fog már múlni. Hát nagyon is múlott, mert végül csak-csak ő hozta le a meccset...

Amikor 1shotolt mindenkit a csapatomból, nem értették hogy ez meg mi... hát gondoltam magamban: gyerekek kellett volna kicsit helpelni, mert én 200%-on szenvedtem, hogy minél lassabban érjen el az inhibitorig, miközben a többiek kényelmesen már a zsebükben érezték a találkozót, engem meg teljesen ignoráltak.

És még itt hoznék be egy érdekes felvetést: Ez a vesztes lane ignorálás sejtem, hogy abból fakad, hogy az összes jungler guide-ban azt tanácsolják a játékosoknak, hogy segítsd a nyerteseket, aki veszít a lanen azt full ignorálni kell és magára hagyni. Ezt megértem miért mondják, tök rendben van, de vannak ezért ilyen esetek amikor nem szabad a stompot ennyire hagyni kibontakozni, mert előbb utóbb úgyis globális problémává válik és akkor less nemulass! Ilyen lehet pl. amikor egy Nasust hagynak afk farmolni meg hasonlók, Kyle meg a többiek, szóval azért szerintem ez nem mindig igaz. Itt is ha kapok valami helpet a csapattól, lehet korábban meg tudjuk fékezni a Yorickot.

(#66003) grimm2015 válasza Yodamest (#66002) üzenetére


grimm2015
senior tag

Szerintem ebbe túl sokat képzelsz bele, annyi, hogy te nagyon kikaptál és felesleges voltál ebben a játékban, de olyan sok extra nem történt, egyáltalán nem volt kiemelkedő Yorick, a csapatod egálba egyensúlyozta a játékot, és jól mondtad, nem tudtak elég előnyt szerezni.

Egyébként itt van az, hogy mennyire ignorált téged a csapatod. Te pusholsz, ők meg védekeznek yorick ellen

itt van az, amikor 5v1ben megindultál letakarítani a minionokat az ellenfél felé (a flash megmentett).

Itt egy másik, amikor tévesen azt hitted majd killt tudsz szerezni... Yorick meg simán elzárta a visszautat :DDD

A szinteden látszik, hogy végig egyedül farmoltál...

Kanczy #65999
Szóvá tettem a potyogó búzát. :DD

[ Szerkesztve ]

Battlenet: Grimm#22690

(#66004) Callisto válasza grimm2015 (#66003) üzenetére


Callisto
őstag

Szerintem mindenkinek igaza van. Mindenre lehet találni példát még ha egyik oldalon ennek súlya elenyésző is. Másrészt Yorick valóban egy köcsög pusholó champ. Ha mindig megy split pusholni akkor le tudja hozni a meccseket. Nagyon idegesítő bár messze nem annyira mint egy Naga Siren vagy Phantom Lancer DOTA-ban :D

"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

(#66005) grimm2015 válasza Callisto (#66004) üzenetére


grimm2015
senior tag

Szerintem nincs igaz abban, amikor valaki hibát hibára halmoz, és a többi játékosra fogja a saját gyengeségét meccsről meccsre.
Rendszeresen kihagyja a free győztes meccseit, az utolsó 6meccsén 20%+ részvételes meccsei voltak, 17%- és 28% közt, és még így is volt 2 győzelme.
És amikor gyalázatosan gyenge, és hátráltatja a csapatát, akkor is a csapatában keresi a hibát :DDD . Nem volt elégszer elmondva, csak a saját játékodon lehet változtatni (javítani vagy rontani, azt döntse el mindenki maga)

Ha kikapok lanen, ráadásul úgy, hogy az ellenfelem 2.5X több harcban részt vett, ő lett az MVP én meg messze a leggyengébb, akkor nem a csapatom szar, hanem "én" húzom le őket.

Csak pár beletekerés volt a meccsbe... és egyből látszódik, hogy az elméleti tudása a játékban semmit sem ér. (De ha véletlenül sikerül egyetlen játékban, már sikerként van elkönyvelve :DDD) Ez az elindulok letakarítani a minionokat 5v1be... nem nézi a minitérképet, de valószínűleg még a képernyőt sem látja, vagy 640x480ba felbontásba játszik.
A Kezdő bot elmenekül ha ilyet lát...

Felismerés nélkül nincs fejlődés.

Battlenet: Grimm#22690

(#66006) Yodamest válasza grimm2015 (#66005) üzenetére


Yodamest
addikt

Na jó lol, hát amiket a végén írsz azok viszont nagyon nem igazak... konkrétan az egyik sem. Az "elindulok 5v1-be..." egész egyszerűen hallatlan, na persze majd pont én az ilyen 2-3 átlag halálommal, én vagyok aki elindul 5v1-be, ezt te sem gondoltad komolyan... Ott max annyi történt, hogy a képernyőn nem láttam (és igen a fog of war miatt a mapon sem) hogy a minion wave túlsó végén nem 2 hanem a full enemy team pushol, ilyen van, de ez nem azért van mert ész nélkül belerohantam, szimplán nem látszódtak sem a mapon sem az aktuális képernyőn.

"640x480ba felbontásba játszik."

Szintén spekuláció és nagyobbat nem is tévedhetnél, mivel 4K-ban játszom, 120Hz-en, 240fps-el és átlagban 22-es pinggel, ha tudni akarod.

"nem nézi a minitérképet,"

Szintén a fent már leírt okok miatti (első bekezdés) rossz spekulációból adódó tévedésed, a minimap nálam még direkt nagyobb méretre is van téve, mert folyamat azt nézem, szinte egyfolytában. Mindent baromi jól is látok rajta, mert eleve 42"-on játsszok, és ráadásul még nagyobb is a mérete mint a default, olyan mintha egy külön monitoron látnám csak a minimapot, szóval igen, jól látom.

(#66007) Yodamest válasza grimm2015 (#66005) üzenetére


Yodamest
addikt

"Rendszeresen kihagyja a free győztes meccseit, az utolsó 6meccsén 20%+ részvételes meccsei voltak, 17%- és 28% közt, és még így is volt 2 győzelme."

Meg erre még így külön válaszolva: azóta már 4 győzelem a recent meccseken, és S2 közepénél járok. Szóval valami mégiscsak működik. Most az, hogy van amikor carry csapatom van és szimplán megnyerik a meccset 4v4, hát ilyennek is kell lennie, egyenjogúság elvén nem csak rossz csapatokat kaphatok, hanem jókat is pont ezt beszéltük korábban, akkor meg miért lenne ez unfair, vagy miért kell úgy beállítani mintha az én hibám lenne ez is? Ha vannak a csapaton elment meccsek, legyen már ilyen is....

(#66008) Kanczy válasza Yodamest (#66007) üzenetére


Kanczy
Topikgazda

Abban igaza van grimmnek, hogy rendszeresen csak a negatív élményeidre és meccseidre hívod fel a figyelmet, pedig most, ebből az említett négy winből kettőt abszolút ajándékba kaptál. Nincs ezzel baj, sőt így a normális, csak tényleg ne felejtsd el ezeket, amikor épp a csapatodra hivatkozol egy vesztes meccsnél. Csak a tisztánlátás végett, a Yorick meccs is rajtad ment el, nem a csapatodon.

You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)

(#66009) grimm2015 válasza Yodamest (#66006) üzenetére


grimm2015
senior tag

Tehát 4k 120HZ 240 FPS 22 ping 42colos monitor, és nem láttad ezt :DDD
https://www.youtube.com/watch?v=IibXGvQbv_s
El is takarítottak, mint annak rendje. Már a 6.secben, de legkésőbb a 7.-nél kellett volna látod, és még csak a 10.vége 11.elején kezdted lereagálni a dolgokat. :DD A Flash használata is legkésőbbi időpont is 5seccel hamarabb lett volna, azt is megkockáztatom, hogy még a teleportal is eltudtál volna menni :DDD .

Ez nálam szimplán top5 hiba. (Ez akkora volt).

A 18.percig gyakorlatilag bázis és top között mozogtál KIZÁRÓLAG.

[ Szerkesztve ]

Battlenet: Grimm#22690

(#66010) Yodamest válasza Kanczy (#66008) üzenetére


Yodamest
addikt

Múltkor már tisztáztam, hogy nem felejtem el, már teljesen más szellemiségben vagyok. Ez az egész a fenti kommentemből indult ki, pedig alapvetően nem is ez volt a célom vele, direkt jeleztem, hogy csak egy érdekes jelenségre hívnám fel vele a figyelmet, amolyan gondolatébresztő gyanánt. :) Maga ez a kit-mikor érdemes gankelni, érdemes-e a vesztes lanet teljesen magára hagyni volt a téma amit érinteni próbáltam, egyáltalán nem a panaszkodásra irányult az egész.

(#66012) Kanczy


Kanczy
Topikgazda

Lehet, hogy elsőre nem ment át, úgyhogy elmondom még egyszer: ebben a topicban NEM OLTOGATJUK EGYMÁST. Ha van értelme a hozzászólásnak, és nem óvodás módon van megírva, akkor meghagyom - mint pl. grimmé. A fröcsögést, köpködést intézzétek privátban, itt törölni fogom.

You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)

(#66013) cibus válasza Kanczy (#66012) üzenetére


cibus
aktív tag

:D akkor Grimm minden hozzászólását törölhetnéd, mert ha nem tűnne fel, akkor ő oltogat itt mindenkit. Mindenkiről rakja be a statisztikát, bezzeg a saját menő statisztikáit sosem posztolja, hogy mire fel ez a nagy arc..?! Mintha ő sosem hibázna. Lehet nem bennem van a hiba. Vannak itt normális emberek, akik elmondják ha valaki hibázott és mit csináljon másképp. Na Grimm pont az ellenkező, csak az oltogatás, ő a sztár... Te meg asszisztálsz neki. :C

[ Szerkesztve ]

(#66014) Imilenni válasza cibus (#66013) üzenetére


Imilenni
addikt

Ha megszűnne grimm jelenléte, kb meghalna a topic szerintem :D

Press "F" to pay respects.

(#66015) Kanczy válasza cibus (#66013) üzenetére


Kanczy
Topikgazda

Grimm stílusában van kifogásolható (amit többször szóvá is tettem neki egyébként), a mondandójában nincs. Ezzel szemben a te hozzászólásodban nem volt az égvilágon semmi építő szándék, csak fröcsögtél pár sort. Ez a különbség, ezért töröltem a te hozzászólásod, míg az övét nem, ennyit az asszisztálásról. Részemről lezártam a dolgot, ha normálisan tudtok írni, akkor nem nyúlok bele, ha megint lezuhan a színvonal, megint törölni fogok.

You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)

(#66016) Yodamest válasza Imilenni (#66014) üzenetére


Yodamest
addikt

Nekem is ez jutott eszembe, grimm a fő reflektáló, rá-reagáló ;]

(#66017) forguet válasza Yodamest (#66006) üzenetére


forguet
senior tag

Milyen messziről nézed a 42-est?
Nekem 34-es ultra wide van, kb 70cm-ről nézem, ami marhajó a legtöbb játéknál de LOL-ban azt érzem h túl messze van a minimap a kép közepétől, szinte periférián, ezért le készülök cserélni 16:9-es 27"-esre.

Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.

(#66018) tenaijo válasza Yodamest (#66016) üzenetére


tenaijo
tag

Csak neki van idegrendszere reagálni a novelláidra. :DDD
Egyébként viccen kívül: annyira parketta elo az accod már, hogy én a helyedben kezdenék egy újat, ha valóban ennyire vér komolyan veszed a játékot. Túl sok meló lenne értelmes mmr-t csinálni ennek.

(#66019) Imilenni válasza tenaijo (#66018) üzenetére


Imilenni
addikt

Én most kezdtem egy kis fiókot, de ami ott megy atyaúristen..
3. PVP meccsen már megkaptam hogy kys, meg azóta kb minden második meccsen legalább 1 ember beírja.
Nincs olyan loginom, hogy ne kapjak legalább 2-3 visszajelzést..
Csoda! Hogy vannak akik kezdőként még ezek után is tovább játszanak :Y
Riotnak megkéne lépni ami Woton is történt, egyszerűen letiltani a chatet a két ellenfél között...

Press "F" to pay respects.

(#66020) cibus


cibus
aktív tag

Sziasztok!
ez a végleges tartalom mit ad? a középsőt lenne érdemes választani?

(#66021) forguet válasza cibus (#66020) üzenetére


forguet
senior tag

Nem ad semmit, te adod :)
Ahhoz h feloldd a yi mastery lv6-ot, a felsorolt 3 fizetési mód közül választhatsz.
Mindenképp kell 2 ilyen zseton amit kinyitottál, és vagy kék esszencia, vagy permanent, vagy shard.
És az egész mit ad ha unlockoltad? Nagy büdös semmit.
Elmondhatod h mastery 6-on vagy Yi-vel, a csajoknak nagyon bejön biztos.

Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.

(#66022) cibus válasza forguet (#66021) üzenetére


cibus
aktív tag

Jah, szóval akkor nem kell ezzel foglalkozni. Köszi :)

(#66023) grimm2015 válasza forguet (#66021) üzenetére


grimm2015
senior tag

Én már a lv8 is bevezettem volna 5db S+ .
Azt mutatja, hogy (volt olyan ahol) tudsz játszani a karakterrel, egy fajta "elismerés".
(Ha nem vagy Yasuo)

Az örökkévalók egy (nem ingyenes) része is olyan, ahol bizonyos feltételek mellett kell a képességeidet úgy használni. Pl a maximális hatótáv 85%-ról (vagy több) eltalált hősök.
Így tudod fejleszteni a jelvényeket.

Battlenet: Grimm#22690

(#66024) cyber86


cyber86
őstag

Sziasztok. Ha off akkor előre is bocsánat. Olyan kérdésem lenne, hogy jól tudom vannak olyan beállítások amiket a játék lement felhőbe? Ha igen akkor ezeket a beállításokat lehet valahogy resetelni mintha teljesen új account lenne?

Asus Rog Strix Z790-E Gaming Wifi II, 14700K, 2x16 GB Corsair Vengeance 7200Mhz,Artic LF II 420, XFX 6750 XT 12GB, Samsung 980 PRO 1 TB M2 , Asus Rog Strix 850G, Be Quiet Shadow Base 800FX, Acer Predator XB273UNV

(#66025) pengegyerek


pengegyerek
aktív tag

Sziasztok, olvasom itt a véleményeket, nézegetem a statokat és látok néhány olyan jó összesítést, hogy ha esetleg valakinek lenne kedve írni az én játékaimról, így látatlanban a hibáimról írni szaíavesen venném :) már csak azért is mert jó pár embernek itt elég nagy háttér tudása van és volt már, hogy kaptam tanácsot itt amit úgy érzek tudtam is kamatoztatni ;)
KyraCCC92

"Aki pálinkát iszik a temetőbe kiviszik ki pálinkát nem iszik azt is oda temetik."

(#66026) tenaijo válasza cyber86 (#66024) üzenetére


tenaijo
tag

Biztos van ezerféle megoldás, de ha a config mappában található PersistentSettings.json-t átrakod read-onlyba, akkor nem írja felül szerver oldalról a beállításaidat. (Akárhány accounthoz tudod használni ugyanazokat a beállításokat.) A te esetedben ez annyit jelent, hogy kezdesz egy új accot, belépsz egy meccsbe, átállítod a "gyáriról" amit akarsz, majd kilépsz, és lelockolod a fájlt. Innentől bármilyen accounttal lépsz be, ugyanazok a beállítások lesznek.

Amúgy a lol support ezt írja a full config resetre:
- Launch League of Legends and log into your account
- Minimize the client and go to your League of Legends install folder The default install location is "C:\Riot Games\League of Legends"
- Delete the Config folder
-Go back to your League client and launch a custom game. This will generate a new config folder

(#66027) cyber86 válasza tenaijo (#66026) üzenetére


cyber86
őstag

Köszönöm kipróbálom :R

Asus Rog Strix Z790-E Gaming Wifi II, 14700K, 2x16 GB Corsair Vengeance 7200Mhz,Artic LF II 420, XFX 6750 XT 12GB, Samsung 980 PRO 1 TB M2 , Asus Rog Strix 850G, Be Quiet Shadow Base 800FX, Acer Predator XB273UNV

(#66028) grimm2015 válasza pengegyerek (#66025) üzenetére


grimm2015
senior tag

Blitz+poroprof. Ez a kettő elég sok információval szolgál meccsről meccsre.

Battlenet: Grimm#22690

(#66029) Yodamest válasza pengegyerek (#66025) üzenetére


Yodamest
addikt

Ránéztem, nekem ami feltűnt:

A saját statjaimhoz/meccseimhez képest, hogy viszonylag sok olyan győztes meccsed van, ahol nem túl jó a KDA-d.

Az én esetemben, ha győzünk, kb 90%-ban 3.0 vagy afeletti KDA-ban vagyok. Viszont nálad több olyat is látok, hogy győztetek ugyan, de ilyen:
Irelia 3-10-5, Darius 6-7-2, Ahri 2-9-7!, Pantheon 6-11-3!, Aphelios 3-4-5, KDA-kkal zártál, amik nem túl fényesek. Persze egy bestompolt FF15 meccsen ahol veszítesz, ott ez úgymond a meccsel jár, olyankor lehet többet halni, de egy megnyert meccsen, ahol nálatok volt egy vagy több carry player, tehát ahhoz képest lefelé húzó teljesítményt mutat számomra.

Persze mindenki máshogy játszik, valószínű ezzel együtt is azért nyertek, mert hasznos tudsz maradni, de magamból kiindulva, nekem ha 3-4 halálnál többem van és 3.0 alatti KDA-m akkor általában az azért van mert atommódon kikaptunk csapatszinten, kb minden lanen. Megfordítva, ha erős a csapatom, tehát vákumban az opponentemet kivéve a csapat többi tagja 4v4-ben jobb mint az ellenfél, akkor én is nagyon jó statokkal szoktam zárni, hiszen könnyű a meccs, nálad ez nem mindig van így még akkor se ha ti sokkal erősebbek vagyok és nálatok van a carry játékos.

(#66030) grimm2015 válasza Yodamest (#66029) üzenetére


grimm2015
senior tag

Úgy gondolod van különbség köztetek? :DDD

Mind ketten passzív játékosok vagytok, baromi gyenge részvétellel a játékotok döntőtöbbsége azon múlik, melyik csapatba kerültetek, NINCS RÁHATÁSOTOK A JÁTÉKRA. Nagyon ritka az olyan játék, ahol nektek köszönhető bármi is. Ha a csapatotok gyengébb, szinte biztosan kikaptok.

Yodamest akkor tudsz magas kda-t játszani, ha távolról tudsz támadni, vagy nagyon tankos vagy. ADC-vel már nem megy, Yoneval meg egyenesen negatívba mentél.

Egyébként egy jó szemléltetés KDA játékos...

Valóban "sokkal" gyengébb a KDA-ja, de te magas KDA-val is ~50% tudsz produkálni a legtöbbet játszott hőseiddel vele ellentétben.

Low eloban a KDA nem döntőtényező, ha az utolsó 20 meccs átlaga 5Kill 5 Dead 5Assist.

Battlenet: Grimm#22690

(#66031) Enigma1945 válasza grimm2015 (#66030) üzenetére


Enigma1945
őstag

Már vártam mikor írsz be neki. Tudtam az első leszel :C :C
Én kedvelem yodamest írásait, szeretem olvasni őket.
Legtöbbünk itt forever noob marad, de hát itt már nem mindenki a challenger szintért játszik, hanem mert rajongó, vagy hianyzik a kiégés :DD

Segíts! A halam belefulladt a vízbe.

(#66032) Yodamest válasza grimm2015 (#66030) üzenetére


Yodamest
addikt

Én csak a KDA-ra hívtam fel a figyelmét, hogy az lehetne jobb is, nem állítottam azt hogy jobb játékos vagyok vagy bármi ilyesmit, nyilván ennél sokkal összetettebb a játék. Amit állítottam az viszont igaz, a KDA igen is fontos, olyan nincsen, hogy valaki negatív KDA-val climbol, akármit is mondasz.

Sőt tovább mennék:
Illetve hát what the hell, alapvetően a KDA amilyen egyszerű objektív stat, annyira hatékonyan mutatja (már amennyire ez lehetséges egy számon keresztül), hogy egy adott játékos hogyan játszik. A jó KDA alapvetően információ ad arról:
1. Mennyi goldot szerzett közvetlenül belőled az ellenfél
2. Alapvetően mennyi harcnál voltál jelen és abból mennyire jöttél ki sikeresen

Én ezt a kettőt elég magasan értékelem, nem szeretem sem az értelmetlen feedelést, sem pedig az értelmetlen ok nélküli harcolást.

[ Szerkesztve ]

(#66033) Yodamest válasza Yodamest (#66032) üzenetére


Yodamest
addikt

Még a fentihez:

A KDA egész egyszerűen alapvető fontosságú, hogy jó legyen. Én még nem láttam és nem vettem részt olyan megnyert játékban, ahol mondjuk mindenki rossz KDA-val végzett volna. Fordítva, olyat sem láttam még hogy egy elvesztett meccsen, a vesztes csapatban mindenki űber jó KDA-val zárjon. Szóval ez ilyen alapvető törvényszerűség, ami jól belátható. Ha az én jó KDA-mmal lenne még 4 másik csapattársam, akik ugyanúgy nem feedelnek és többnyire csak győztes harcokban vesznek részt,( nyilván ezért jó a KDA-juk, mert nyerik a párharcokat) akkor nincs az az isten, hogy veszítsünk.

[ Szerkesztve ]

(#66034) Yodamest


Yodamest
addikt

A halálozások:

És akkor egy újabb kis témaindító, hogy sokan mennyire idióta dolgokban tudnak meghalni, sokszor tényleg a fejemet fogom. A könnyebb áttekintés végett ezt pontokba szedem, ha valaki magára ismer kezeket fel:

1. A torony diver:
Amikor a csávó ilyen full early gémben annyira akarja a killt, hogy lvl 3-4-5 környékén már divolni akar, beugrik ész nélkül a torony alá, aminek sokszor az a végkifejlete, hogy ő meghal és az ellenfél meg életben marad. Türelmes zónázással, backelésre kényszerítéssel többre ment volna....

2. A hátrányt nem felismerő:
Épp a napokban volt erre egy példa, ez az a játékos, aki akármennyire is behind azt hiszi, hogy na ő majd megcsinálja a nagy playt és 0-5-ben is meg tudja ölni a 7-0-ás enemyt. Bemegy ha kell 100. alkalommal is és ugyanúgy meghal mint előtte 99X, teljesen ignorálja a tényt, hogy ő a gyengébb, egyáltalán nem tudja mit kell hátrányban csinálni.

3. A buffot nem becsülő
Ez is ismerős kell legyen, baronozás után nem hazamegy a többiekkel, hanem a másik ott maradt csapattársal így 2-en elindulnak a vakvilágba az enemy nexus felé és azonnal megöletik magukat, ezzel bukva is a baron buffot. Ezerszer előforduló példa, tényleg nap mint nap látom.

4. Az overextendelő
Ez az a játékos, aki soha nem megy haza teleport által, számára csak akkor van hazatérés ha meghalt. (sztem nincs is bindolva nekik a teleport gomb semmire) Addig addig pushol, amíg mindig halál lesz a vége, a frissen éledő 5-fős enemy team sem tántorítja el, leáll harcolni velük egymaga is az enemy base előtt, soha nincs visszavonulás, csak ezt az egyet ismeri, push a végsőkig! Legnagyobb feederek ezek általában.

Még biztos lenne pár, egyelőre ezek ugrottak be, talán ezek a legsztereotíp megnyilvánulások.

(#66035) Kanczy válasza Yodamest (#66033) üzenetére


Kanczy
Topikgazda

Már sokszor elmondtuk, hogy a KDA miért nem fontos, de itt szépen le van vezetve. Faék egyszerűségű példával élve: a 0/10/1 Blitzcrank, amelyik behúzta az ellenfél carryjét, és ezzel megnyerte az utolsó teamfightot, rendkívül hasznos volt, viszont kontextus nélkül ezt senki nem fogja tudni. Alapvetően egyetértek azzal, hogy fontos nem odaadni a goldot az ellenfélnek, de az is fontos, hogy csinálj valamit a meccsen, amit te sokszor nem tettél / teszel meg. Neked rengetegszer nincs szereped a meccs alakulásában sem így, sem úgy, és ilyenkor teljesen mindegy a KDA-d, jobb lenne próbálkoznod.

You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)

(#66036) Imilenni válasza grimm2015 (#66030) üzenetére


Imilenni
addikt

Nekem nem tolnál egy ilyen elemzést?
Totál megvagyok rekedve, és fogalmamsincs min kéne legfőképpen javítanom.
Eł Chupacabra

Press "F" to pay respects.

(#66037) Yodamest válasza Kanczy (#66035) üzenetére


Yodamest
addikt

Jó erről beszélhetünk még. Most ez olyan, hogy nyilván értem amit mondasz, persze a játék csapatjáték is, szituációk halmaza.

A blitzes példába belekapaszkodnék kicsit ha már felhoztad:
Szóval a 0/10/1 Blitzcrank behúz valakit, akit megöltök utána egy teamfightban ezzel megnyerve a játékot. Ez így oké, de azt a valakit is meg kell ölnie valakinek, ha minden más csapattársaid is 0/10/1-ben van és az a carry akit behúztál 15-0-ban akkor mindenkit meg fog ölni. Szóval kellenek a killek, kell a KDA hogy megöljétek.
Egy supporttal könnyű példálózni, hogy egy jó megmozdulással lehozta, de valakinek akkor is fednek kell lennie a csapatból, hogy abból egy győztes teamfight legyen.

Szerintem low elo szinten az egyik legjobb dolog amit bárki tehet, hogy minél kevesebb goldot ad az ellenfélnek. A vesztes meccsek 80%-ban low eloban nem azon mennek el, hogy fú te atyaég valaki iszonyat base-racet tolt vagy valami olyan backdoort vagy outplayt amivel teljesen megfordított egy vesztes állást. A vesztes meccsek nagy része azon az egyszerű dolgon megy el, hogy a meccs elejétől fogva túl sok goldot adunk az ellenfélnek, amiből lassan vagy gyorsan de előnyre tesznek szert és utána szimpla nyers erőből le 1-shotolnak minket és betolják a bázist. Ez az a probléma amivel foglalkozni kell, és ez az mit én speciel nem segítek elő semmilyen formában.

Persze be lehet szélsőségesen állítani ezt is, mintha a basen állnék csak és tényleg konkrétan semmit nem csinálnék a mapon. Erre csak azt tudom mondani, hogy itt jön képbe egy másik fontos statisztika, a megszerzett gold, amit nagyon szépen feltüntet a játék a meccsek végén. Nos a győztes meccseinken szoktam ezt figyelgetni és vagy 1. vagy 2. szoktam lenne a játék során megszerzett össz-gold mennyiségben, ebben benne vannak az objektívek, killek, farm, wardok leszedése, tornyok ledöntése stb. Szóval ha ilyen jó a gold incom-om a meccsen, akkor viszont csak csinálok valamit nem?
Jó farm, jó KDA, jó gold mennyiség, a mérhető statokban mindben elég jó vagyok nagy átlagban.

[ Szerkesztve ]

(#66038) Imilenni válasza Yodamest (#66037) üzenetére


Imilenni
addikt

Hiába szerzel sok goldot, ha nem váltod előnyre..

Press "F" to pay respects.

(#66039) Yodamest válasza Imilenni (#66038) üzenetére


Yodamest
addikt

Természetesen ez is igaz.

Más:
Jaj akartam már írni, ez a toplane nagyon éc.... szerintem sanszos hogy hagyom, mostanában vissza is mentem ADC-nek, sokkal jobban élvezem. Az a baj a toppal, hogy champselect win or lose az egész, teljesen pick determináns az egész lane fázis, de emiatt a játék további része is. Abszolút az számít kizárólag, hogy counter-pickeld az ellenfeled és minél jobban ellehetetlenítsd a játékát, ennyiről szól. Folyamat rámpickelik az ilyen Teemo vagy Quinn hősöket, amikkel néha tudok, néha nem tudok mit kezdeni, mert egyszerűen olyan a kit, hogy tökéletesen counterel minden engaget, teljesen coin flip az egész.

Én senkinek nem tanácsolnám, hogy topon climboljon, hacsak nem valami olyan broken hőssel, amit nem lehet counterelni, mint mondjuk Morde.

[ Szerkesztve ]

(#66040) Yodamest válasza Yodamest (#66039) üzenetére


Yodamest
addikt

Még annyival kiegészíteném, hogy lehet climbolni ott is természetesen, de alapvetően szükséges akkor az, hogy champselect során mindig közel utolsónak pickeljünk, mindenképp az enemy topos után. (szerencsére azt vettem észre, hogy ha valakivel pick sorrendet akarok váltani azt többnyire el szokták fogadni)

(#66041) grimm2015 válasza Imilenni (#66036) üzenetére


grimm2015
senior tag

Most csak a rankedet nézem.

Én Phanteont elfelejteném a helyedben goldban, ha kicsit is hosszabb a meccs, akkor már semmit sem ér az előnyöd. Mordekaiserral biztosan több sikered lehet, bár szerintem neki is leginkább az 1v1 a különös erőssége, annak ellenére, hogy AKÁR 3v1ben is nyer(het).

Ha tudod azt tartani más hőssel, mint Phanteon, akkor simán juthatsz előre, egyszerűen panteon full 1v1 hős, így earlybe az egyik legerősebb, latre meg egyre kevésbé ér bármit is a korai előnye.

Nem optimális választás. 10ből 3 tudtál nyerni, és a vereségek nagy részében te voltál a legjobb is, de a hosszú meccseken mind elvérzel.
A statisztikád is ez, Agro vagy a játék elején, roamolsz, jó a sebzésed, jól farmolsz (egy panteonhoz képest), jól párbajozol, DE az összes hosszú játékon folyamatosan nem tudsz mit kezdeni az ellenfelekkel :D

Nyilván mindenkinek vannak egyoldalú meccsei, de neked rengeteg jó meccsed megy el azon, hogy túl sokáig tart (a karaktered számára) a meccs. Nem tudod időben befejezni a játékot.

Én pont fordított vagyok, minél tovább tart egy meccs, annál valószínűbb, hogy nyerek :DDD

Yodamest Jó KDA-t még diában sem kell tartani, (nyilván nem shield/heal suppról beszélünk).
És baromira más egy 5/5/5 Dia-s játékos 60% részvétellel, míg te 5/5/5el 15%.

Hidd el baromira nem optimális az, hogy adcvel folyamatosan alacsony a részvételed, és baromi kevés a sebzésed, ha nem valami heal/shield supportod van, akkor biztosan neked van a legkevesebb sebzésed..

Volt több mint 7k előnye a csapatodnak, és annyira lehúztad őket, hogy kikaptatok.
Ráadásul csupa felesleges itemet veszel (botrk MF-re omg :DDD ), amire azért van szükséged, hogy az ösvényen minél hosszabb időtartamig passzívoskodhass. ADC-vel átlagosan az látható nálad, hogy valaki a csapatodban vagy lehozza neked a meccset, vagy rajtad megy el.


Igen mindenki barmi sokszor meghalt, de ez nevetséges, hogy átlagosan a csapatod MINDEN TAGJA 2.5X annyit sebzett mint te, mindenkinek több killje és több assistja volt mint neked.

Az utolsó 10játékban ott tudtál jobban szerepelni (2X), ahol a z egész csapatod sokal jobb volt, az összes többi játékban kimeneteltől függetlenül csak hátráltattad a csapatod.

Battlenet: Grimm#22690

(#66042) Yodamest válasza grimm2015 (#66041) üzenetére


Yodamest
addikt

Jaj ne is mondd, ez a tegnapi meccs.... a Nunu smurf volt az enemynél és semmit nem lehetett ellene csinálni, kb 16/14X az ölt meg.... életem legrosszabb meccse volt.

(#66043) Yodamest válasza grimm2015 (#66041) üzenetére


Yodamest
addikt

A BOTRK buildet már sokadszor írod, hogy nem jó, de az az item broken most.

Egyedüli hátránya a Bloodthirsterhez képest, hogy kevesebb a lifesteal, de cserébe sokkal több mindent ad. Direkt dummyn is teszteltem, a slow és extra as mellett még a sebzése is magasabb, ha több mint 1600hp-ja van az ellenfélnek, onnantól jóval magasabb.
Nem látom okát a 2 lifesteal item közül miért nem ezt kellene buildelnem bárkire is.

(#66044) Yodamest válasza Yodamest (#66043) üzenetére


Yodamest
addikt

Talán az lehet, hogy a crit miatt esetleg bizonyos crit% felett, jobban bescalel a BT, talán 4. itemtől, ezt így még nem teszteltem. Ha igen akkor valóban, endgame jobb lehet a BT.

(#66045) pengegyerek válasza Yodamest (#66029) üzenetére


pengegyerek
aktív tag

Yodamest illetvd grimm2015 köszönöm a statokat, szóval legnagyobb problémáim a KDA (ami egyesek szerint fontos mások szerint nem annyira) illetve a kevés részvétel :)

"Aki pálinkát iszik a temetőbe kiviszik ki pálinkát nem iszik azt is oda temetik."

(#66046) Nammarci válasza Yodamest (#66044) üzenetére


Nammarci
csendes tag

Egyrészt igen, általában jobb nem keverni a build path-et, vagy critet építesz (kraken, IE, BT, PD) vagy lethalityt vagy onhitet(ide befér a BOTRK) csak a többi onhit item amik egymást is erősítenék, egyszerűen nem passzol MF-hez. Attól még az item jó és broken is de szerintem 10/9meccsen nem érdemes építeni

Ja meg ami miatt főleg jobb a BT MF-en, néha első ütemben veszik; ma láttam róla pont videót: van ugye a w-je a hősnek ami ad passzívan elég jó movespeedet, de csak míg meg nem sebzed. De ha shield van rajtad(BT + overheal) akkor a w nem deaktiválódik így tudsz vele rohangálni :D igazából ennyi. De ez kövi patchben már változik ...

(#66047) Imilenni válasza grimm2015 (#66041) üzenetére


Imilenni
addikt

Ez poén, meccsem 90%-án azért sírok hogy pusholjunk már :D
Amikor nem reagállnak az emberek, általában az lose.

Press "F" to pay respects.

(#66048) grimm2015 válasza Yodamest (#66043) üzenetére


grimm2015
senior tag

Hiába broken, az egyértelmű, hogy nem érted a működését.
Nem is vásároltad volna csupa papír ellenfelek ellen.
MF NEM FÜGG AZ ALAPTALÁLATOKTÓL. Szükségtelen a gyors támadás, a nagy sebzésre kell építeni.
A Q miatt alapvetően az Infinity fontos, ha tudod alkalmazni a passzívot.
Akire jó a botrk (ADC), az Akshan, Kogmaw, Twich, Ashe, Vayne, Kalista illetve Varus és Kaisa.
Még Jinxnek is csak nagyon kirívó esetben lehet jó. (Legalább 3+ tank)
A többi adcnek biztosan nincs rá szüksége, és nem is optimális. A Seraphot is erölteted, annak sincs értelme.
pengegyerek
Próbálj olyan hőssel játszani, akivel magasabb a WR-ed, feltéve ha climbolni akarsz.
Nekem is van hősöm, akivel hitvány kda-m van, viszont sok meccset nyertem a hőssel.

Imilenni
Ezt írja a statisztika program, meg ez látszódik :DDD

Battlenet: Grimm#22690

(#66049) tenaijo válasza pengegyerek (#66045) üzenetére


tenaijo
tag

Majd ha végigolvastad az egyik kolléga regényeit, meg miután kimatyizta magát mindenki a statra, dobj egy discord nevet, szívesen segítek. :)

Ez igaz bárki másra is. Ugyan már nem játszom annyit, mint régen, de szívesen segítek fejlődni nektek.

(#66050) Yodamest válasza tenaijo (#66049) üzenetére


Yodamest
addikt

írtam privit :R

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  League of Legends (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.