Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Emlékszik erre valaki?
Új hozzászólás Aktív témák
-
bb0t
senior tag
válasz daninet #27592 üzenetére
A kutyasuli jó megoldás. Szerintem nem vagytok túl rajta. Az emberek többsége nem tud játszani a kutyával, nem tudja fárasztani szellemileg, nem tudja mit jelent az amikor a kutya semmibe se veszi. Lehet, hogy látja ez a helyzet, de a többség nem érti miért. Lehet azt hiszitek a kutyának fárasztó, hogy futkározik, és lehet azt hiszitek elég csak úgy eldobni a labdát vagy a frizbit, de az a helyzet, hogy nem. Sőt lefogadom azt gondolod láttál már szellemileg elfáradni egy kutyát, de én kétlem. A szakértő látja majd, és megmutatja mit csináltok rosszul. Már ha sikerül kifogni egy jót.
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
erik365
senior tag
-
Orlin
addikt
Köszi mindenkinek!Egyenlőre semmi folytatás,szerencsére.Pont beszéltük fél órával előbb csinálja kint akkor lehet észre sem vesszük.Csak itt bent duplán durva volt,hogy a kanapéra kitette a nem olyan régen elfogyasztott kaja egészét.(Szerencsére azon többnyire csak ő fekszik.)
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
rwin5
őstag
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Tapasztalta valaki,hogy a kutya "spontán" hány?Jöttünk mentünk a lakásba kutya az ágyon nézem kihányt mindent egyik mp-ről a másikra.Az egész délutáni kajáját,de talán okülődés sem volt.A hangulata jó ,csóválja a farkát és szaladgálna.Mitől lehet?Az ebéd maradékból kapott.Semmi extra kaja nem volt.
Most figyeljük.LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
daninet
veterán
válasz fattyu #27587 üzenetére
Vannak neki pontok amikkel egyszerűen nem tudok mit kezdeni a legnagyobb türelemmel sem. Egyik ilyen a kapu vagy ajtó. Azon át kell szaladnia. Az valamiért nem létezik, hogy ő leül a küszöbön. Ez azért zavaró, mert ha indulunk sétálni az ajtóból kiránt amint megengedem neki, hogy mehet.
Egyszer két és fél órát (!) töltöttem a kapuban és próbáltam rávenni, hogy ne szaladjon át rajta. Olyankor nem megy a séta láb mellett, egyszerűen menekülni akar a küszöbről. Ezt feladtam teljesen, inkább együtt élek vele, nem tudok a küszöb dologra napokat áldozni.
Illetve még egy mumus van, a gereblye. Azt valamiért támadja, pedig soha semmilyen interakcióba nem került vele negatív értelemben, totál hidegen hagyja a fűnyíró, a lapát stb. De a gereblye az ősellenség. De csak ha dolgozik, tehát gereblyéz. Ha egy helyben áll akkor semmi.
Ezzel sem tudtam mit kezdeni.Igazából valszeg kutyasuli lesz, elviszem vmi hozzáértőhöz, mert igazából ezek a tanácsok, hogy legyél vele kemény, próbáld megtörni, szellemileg lefárasztani stb már mind túlvagyunk rajta.
Arra is gondoltam már valami törés van az agyában és azért ilyen makacs. Van egy másik kutyánk, ugyanezen neveléssel kezesbárány. Nem törzskönyves, de nem rossz alomból van, mindkét szülője munkakutya, tereli a barikat.
[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
fattyu
veterán
válasz Dorian #27590 üzenetére
ugyanarról beszélünk csak én nem könyörgök neki ha megmakacsolja magát. én sem mondtam rángat. azt mondtam én elindulok és megyek. nem bizonytalanít el a kutya nem elindulása ellenkezése fetrengése.
Én csinálom amit én mint gazda kijelöltem. mindezt higgadt nyugodt eltökélt magabiztos aurával.
ha megtorpansz lazítasz a húzáson bármilyen REAKCIÓT vált ki belőled a növekvő ellenállással ( megtorpanás megállás lefekvés leülés bármi ) akkor Ő nyert te pedig meccset vesztettél. az kell a kimenetele legyen a történetnek hogy akármit próbált meg sem az történt és nem lett igaza ergó felesleges. ha berágsz az is reakció és akkor is vesztettél. Nyilván érzik hogy érzelmileg ki tudtak billenteni és akkor erre fog játszan legközelebb is.
minden egyes vesztett meccs a nem következetes gazdi bejegyzéseket szaporíta a fejében. és ebből lesznek szepás viselkedési gondos bizonytalan kutyák.
Következetesség mindenek felett.
Mindezt úgy mondom hogy sokak szerint túl sokat hagyok vehemenciából és hebrencsségből Deltának pl. Csak én tudom hogy a lehhiggadt felnőtt ha túl sokat kiirtasz belőle gyerekként akkor uncsi felnőtt lesz. Szóval hidd el nem vagyok állatkínzó kutyaverő szadista gazda. Szemem fénye az állat minden ember felett áll, csak ahhoz hogy harmonikus értelmes hosszú boldog kapcsolat legyen van pár sarkalatos NINCS PARDON pont amit következetesen be kell tartatni hétfő hajnalban is meg péntek este is. Nincs olyan hogy most inkább nem nézek oda és ráhagyom mert az visszaüt.
ennyi. részemről.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Dorian
félisten
válasz fattyu #27587 üzenetére
Nem teljesen értek egyet, sztem finomabb módszerrel is lehet hatékonynak lenni. A kutya szellemi ellenállását kell megtörni, nem a testit. Ez több időt és türelmet kíván, de jobb módszernek gondolom, mint a fenyítést, azzal csak azt ismeri el, h erősebb vagy.
Nem kell végighúzni a földön, hanem az általa kívánttól eltérő irányban a pórázzal folyamatos húzást (nem rángatást!) eszközölni (és nem annyira, h a kutya is csússzon). És türelem. Előbb utóbb megunja, megtörik az ellenállása és elindul.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
z123456789
addikt
válasz Rivaul #27586 üzenetére
Ennek valami ilyesmi lenne a módja. Pláne bull típusuaknál. Jól csináltad.
Szerdai városi foglalkozáson volt kutyacsere. A második alkalmas menhelyes felnőtt amstaff (amit egy drága galamblelkű srác választott magának ) séta közben egy regula alkalmával engem is meg akart harapni. (Ja, hozzáteszem, a kutya előttem már az oktatónál volt, mert a srác a kezét masszírozta, amit 10 perccel előtte harapott meg. A saját kiválasztottja. Volt két másik domináns shar-pei. Egyfolytában a konfliktus volt közöttük, és amikor ki akart támadni, én rántottam egyet rajta, amit úgy gondolt, hogy megtorol. Szerencsére jól működtek a reflexeim, egyből olyan pozícióba kényszerítettem, ahonnan támadni nem tudott, max gondolkozni...(#27587) fattyu +1
[ Szerkesztve ]
-
bb0t
senior tag
Hát ebben is igazatok van, mindenképpen ki kell billenteni az adott szituból, és érezze, hogy nem ő irányít.
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
fattyu
veterán
válasz Rivaul #27586 üzenetére
+1 annyival hogy nem tudom mennyire okozott fájdalmat neki és volt védekezés az odakapás meg mennyire volt komoly a mozdulat nemtudom. A gazidval szemben odamorgást ínyhúzást meg ilyeneket azt én is torlom kegyetlenül mert annak a csírája sem maradhat kutyában.
a másik felére meg annyi hogy kutya makacsol és megáll? póráz rá én meg megyek. ha a kutya a hátán csúszik akkor úgy. megunja és bele fog törődni hogy nem az van ahogy ő elképzelte.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Rivaul
addikt
válasz daninet #27583 üzenetére
Ugyan a borderekről fogalmam sincs, de Boncinak volt ilyen. Ő séta közbe makacsolta meg magát és semmit nem lehetett tenni. Volt hogy 15 percet álltunk mire nagy könyörögve megmozdult. A 3. ilyen alkalomnál pont láttam egy CM részt ahol azt mondta hogy mindenképp meg kell törni az ilyet és az van amit mi mondunk. Tehát a harmadiknál 2x szépen szóltam, aztán elkaptam a pórázt kapott két tockost és határozott rántás kíséretében végighúztam az utcán. Többé nem volt ilyen problémánk. Az hogy oda kap ahogy írtad... Sztem (lehet kiakadnak páran), de akkor is elverném mint a rongyot és földre tenném. Utána feltenném a pórázt és végighúznám az utcán. Ha a foglalkozás ennyire meg van akkor a fegyelem hiányzik.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
bb0t
senior tag
válasz daninet #27583 üzenetére
zolynet: nahát gratulálok!
daninet azt nem mondtad, hogy kan-e de feltételezem az. Szerintem a kapcsolatot helyre kéne tenni. Ehhez a futás és a frizibi nem a legjobb sportok. Olyan foglalkozásra lenne szükségetek, ami a kutya-gazdi kapcsolatot javítja. Sok ilyen van, pl. az Ö-V, az agility, klikkerezés, de egy pár alkalom kutyasuliban is segíthet. Az amit leírsz nagyon furcsa, hogy ilyenkor ennyire nem érdekli semmi. Ha tényleg annyit játszotok vele mint mondod, akkor sokkal motiváltabbnak kéne lennie.
-
zolynet
veterán
válasz Merseyside #27574 üzenetére
Na most kiégtem.
Egy nyugtató kép a tegnapi sétánkról, mi már így nyomjuk:
Life is too short to stay stock!
-
daninet
veterán
Sziasztok!
Van egy két éves border collie-nk és kicsit megyűlt vele a bajunk nevelésügyileg.
Elöljáróban leszögezem, hogy rengeteget foglalkozunk vele, majdnem minden nap addig fárasztjuk játékkal futással amíg el nem dől mint a rohadt nádVannak pillanatai, amikor egyszerűen elege lesz az emberekből, és nem tudom szebben írni, lesz*r mindent és mindenkit maga körül. Leül háttal nekünk, nem érdekli a parancs, a kaja, a fegyelmezés, a büntetés, semmi. Kb mint amikor a green peace tüntetők leláncolják magukat a parkban Megfogtam a két lábát és elkezdtem visszahúzni a füvön a házához, akkor pedig odakapott, leszidtam, megrángattam a nyakörvét, de semmi. Ül egyhelyben mint egy tönk és meredten néz a semmibe szándékösan kerüli a tekinteted.
Ez azért zavaró, mert majdnem minden nap van neki ilyenje, és ilyenkor kezelhetetlen. Pofátlan, szemtelen módon viselkedik és látszólag nincs rá hatással semmi.Valamiért haragszik ránk és nem jövök rá miért. Kap figyelmet, jutalmat, mindent. Kicsit úgy érzem ezzel ő akar irányítani, de ez jelenleg inkább patthelyzet, nyilván nem fogunk engedni. Nem tudom mit lehet vele ilyenkor kezdeni. Próbáltuk azt is, hogy akkor mi sem figyelünk rá, de akkor elkezd valami olyat csinálni amivel szándékosan bosszant minket, utána kezdi újra az egészet mikor leszidnánk.
Viszont jelezném, hogy ez időleges, ha olyan a kedve akkor szépen játszik, szaltóban elkapja a feezbie-t, hallgat ránl meg hasonlók ahogy egy bordernek kell
Kicsit úgy érzem mintha valami kamaszkori dolog lenne, de egyrészt már azon a koron túl van, másrészt pedig meg kellene fogni ezt a viselkedést mert ha berögződik neki, hogy ezzel elér dolgokat, akkor ezt játsszuk még sok évig amihez nincs kedvem
Mit tennétek?[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
bb0t
senior tag
válasz Dorian #27579 üzenetére
Ugyanezt gondolom. Szomorú, hogy nem ismerik fel a saját felelősségüket ebben a sztoriban és az állat elaltatása tűnik a legjobb megoldásnak ahelyett, hogy tájékozódnának, ők mit csinálnak rosszul.
-
Rivaul
addikt
Nekünk bármikor bármelyikünk elveheti a kaját vagy odábbhúzhatja a kutyát. Osonva meghúzhatjuk a farkát, akkor sem csinál semmit. Tudatosan építettük első perctől hisz a gyerek ha odarohan evés közbe akkor nem rághatja meg érte semmiképp. Persze ilyen nem fordul elő de így a tuti. Akinek pit vagy olyan kutya van a háznál ami könnyen meg is ölheti a gyereket az egy barom ha nem az állat biztonságossá tétele az elsődleges.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
-
Dorian
félisten
válasz Merseyside #27577 üzenetére
Azt mondd meg nekik nyomatékosan, h normális ember nem elaltatja a kutyáját, ha az a neveletlensége miatt rosszat csinál, mert az az ember hibája, hiánya, felelőssége, hanem időt és energiát fordít rá és megneveli.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
rwin5
őstag
-
bajnokpityu
félisten
-
Rivaul
addikt
válasz Merseyside #27574 üzenetére
Amelyik kutya megharapja a gazdáját az bár milyen fajta és bár mennyire szeretem, én eltávolítanám... Nem tudom mennyire komoly lehetett a pit problémája. Sztem inkább a kutyátok zavarta de tény hogy jogos a felháborodásod, és nem hagyok őrizetlenül olyan állatot aki veszélyes lehet bárkire vagy bármire.
-
Merseyside
tag
Régen jártam erre, de most meg kell osszam azt, ami történt.
Tegnap este a kisebbik fiam vitte le a farkast este sétálni. Ahogy elmentek az egyik földszinti lakás előtt, nyílt az ajtó (csak be volt hajtva, nem kilincsre zárva!!!) és kijött rajta a család pitbullja. Elöl a gyerek, mellette a farkas, mögöttük a pitbull vicsorogva. Na, a farkas azonnal beállt a fiam meg a pitbull közé, és ami belefér, elkapta a nyakát. Erre jött ki a gazdája és amíg a fiam lerángatta a farkast, bevitte a kutyáját. Feljöttek, elmesélte a fiam a történteket, én meg lerongyoltam ezerrel és szirénahangom elmagyaráztam a kutyatartás elemi szabályait.Qrvára bepöccentem, mert mi van ha nincs ott a farkas és a fiamnak megy neki? Már kétszer megharapta őket is, mert túl közel mentek hozzá, mikor evett. Egyszerűen hihetetlen.YNWA
-
bb0t
senior tag
válasz bajnokpityu #27572 üzenetére
Ja, nyilván mindenkinél eltérő. Mi hetekig adtuk az orijent de nem volt tőle jó a végtermék. Sok volt és állagra sem jó.
-
bajnokpityu
félisten
minden kutyánál már az ideális arány. nemcsak fajtánál, hanem egyedeknél. szerintem.
Alfa a lehető legszebben fejlődik, idén szinte csak orijent kapott. féláras puppyt most meg felnőttet.
nem kisérleteznék semmi mással. állag, ha normál mennyiséget adok tökéletes, szereti, szépen fejlődik, tele van energiával. mi kell még? gazdának sok pénz, mert nem arról híres, h olcsó. -
bb0t
senior tag
válasz bajnokpityu #27569 üzenetére
A zsákra sincs ráírva. Számomra a 32 már túl magas. Próbáltuk az Orijent, nem vált be. Border tenyésztő ismerősöm, aki mellesleg takarmányozási mérnök vagy mifene elmondta, hogy szerinte mi az ideális fehérje/zsír arány, a lazacos TOTW pont ennek megfelel, és nekünk nagyon be is jött, még csak másik ízre sem akarok váltani, mert a TOTW-on belül is vannak magasabb fehérjetartalmú fajták. Én is csak ezt a hármat ismertem a hazai kínálatból, de nem is volt mindegyik szimpi a listából.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Buborék annyira nem kajás, hogy sokszor meghagyta régebben a vacsoráját. Most, hogy van a kicsi azért megeszi, de most sincs mohó falás, csak nyammogás. Platinumot kap, ez bevált (szőr, kaki, stb) de a más fajtákkal is pont ez volt, új esetén 3 napi nagy örömmel ette, aztán nyammogás...
Bezzeg a kicsi egy falógép, sztem enne amíg ki nem durran. Best Choice-t kap amíg kölyök, de Buborék kajájától úgy kell visszatartani, mert azt is felfalná, a nagy mamlasz meg csak nézné.
-
z123456789
addikt
Mert belesuttogtad a fülébe amikor aludt, hogy "a Platinum ROSSZ!"
Nekem dolgozik vele. Mondjuk már nélküle is megcsinálja. Mostanság a főbb szempont - ha van nálam jutalom - az az, hogy lábnál rám figyeljen, ne ide-oda. Néhány feladat után kap már csak amúgy.
És mivel otthon is foglalkozom vele, nyilván nem lehet mindig kiéheztetve. Szóval ha épp kapott reggelit, akkor is elveszi tőlem, nem fintorog. -
őstag
válasz bajnokpityu #27566 üzenetére
Ami az első helyen végzett CANIDAE azt lehet kapni itthon is.
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
bb0t
senior tag
válasz bajnokpityu #27564 üzenetére
Hát igen, TOTW, Orijen, Acana....
Az jó ha arra is dolgozik. Az enyém sokszor annyira rá van pörögve a játékra, hogy odaszagol a falatra és elcsapja a fejét, hogy hagyjál már a frizbimet adjad.
-
bajnokpityu
félisten
bb0t: nem röhög, de mi az orijen száraztápot simán használjuk jutinak is. ugyanannyira örül neki, mint a rántott májnak, meg töpörtőnek. Viszont szar dolog, amikor szájból kell adni a jutit, mert odaragad a számhoz, és nem tudom kiköpni. másik gond vele, hogy cefet szomjas lesz tőle őnaccsága.
[ Szerkesztve ]
-
bb0t
senior tag
válasz Rivaul #27561 üzenetére
Mihez képest? A multik szutykaihoz képest jó. A Pedigreehez kepest jó... De a prémium és szuper prémium tápokhoz képest természetesen nem ér fel.
-
őstag
Sierra Mountain Canine lett.
Azért az ember mindig csábulatba esik, hogy kb ennyiért dupla ennyit kap a másikból. Csakhát az ész érvek..Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
bb0t
senior tag
válasz VANESSZA1 #27552 üzenetére
TOTW-ról HappyDog? Éles váltás... A Happy Dog egy átlagos gabonás táp. Mikor Nucky jött akkor vettünk 3 kilót, de nem adtam végül oda, mert szörnyű sok és büdös volt a végtermék. Meg a szája is büdösödött tőle.
z123456789 Na erről van egy sztorim. Küldött nekünk anno Kew platinumot kóstolónak én meg azt gondoltam, ha etetni nem is ezzel fogok de a jutifalat kérdés örökre meg van oldva, mert annyira intenzív az illata. El is vittem kutyasuliba, de a Nucky nem csinálta a dolgokat. Én már lendítettem át a kötelet egy vaskos faágon, hogy az én kutyám az egyedüli aki nem csinálja amit kell, ezt megszánva az oktató felkiáltott, hogy adjon már nekem valaki virslit. Hárman rohamoztak meg virslivel, és utána Nucky úgy csinálta a lábnál követést mint a kisangyal. A platinumra neked dolgozik normálisan? Mondjuk az enyém nem kajás...
[ Szerkesztve ]
-
Rivaul
addikt
válasz z123456789 #27557 üzenetére
Én már elég sok tápot próbáltam. Valahogy a vége nem olyan mint amilyen kéne hogy legyen. Még az aldis excelentet is kipróbáltuk bevallom, mert sok helyen olvastam hogy nem is szemét. 1000ft 3kg de én sem tudom azt mondani rá hogy rossz. Sőt. Annyi baj volt vele hogy a 3 hetes teszt alatt látványosan bezsírosodott. Chow után ha az sem jó akkor happy dog megy sztem.
-
z123456789
addikt
válasz zolynet #27555 üzenetére
(#27555) zolynet
Ha jó tőle a kutya, akkor megértem.(#27556) Rivaul
Előző kutyámat én is azzal etettem. Malamut volt. Munkakutyáknak szánt változatot etettem vele. Nem tapasztaltam gondot én sem.Most már csak nyerset kap, Platinumot meg ha suli van, és jutalom falat kell.
-
Rivaul
addikt
válasz z123456789 #27554 üzenetére
Én most kezdtem a dog chow-ot. Nem megfelelő a végtermék az eddigi tápoknál. Brit nagyon jó de ott is a vége nem volt nekünk megfelelő. Legtöbb staffos Britet etet. Ha azoknak az izomgépeknek jók akkor mindennek
[ Szerkesztve ]
-
zolynet
veterán
válasz z123456789 #27554 üzenetére
Egy cimborám etet két vizslát ezzel a Brit táppal (és főz nekik), innen ragadt át. Idén már csak Brit szárazat vettem. 15kg 8900huf, illetve van hogy akciózzák az emagéknál és akkor 7500pénz.
----------------
Összetétel: csirkehús (40 %), kukorica, búza, rizs, csirkezsír (tokoferolok által védett), lazacolaj, sörélesztő, natúr aroma, szárított alma, ásványi anyagok, gyógynövény és gyümölcs kivonatok (300 mg/kg), glukózamin hidroklorid (260 mg/kg), kondroitin-szulfát (160 mg/kg), mannan-oligoszacharidok (150 mg/kg), frukto-oligoszacharidok (100 mg/kg), schidiger-jukka kivonat (80 mg/kg), organikus réz, organikus cink, organikus szelén.Analitikai összetevők 1Kg-ban: nyersfehérje 26 %, nyers zsír 13 %, nedvességtartalom 10 %, nyers hamu 6,7 %, nyers rostok 2,5 %, kalcium 1,4 % foszfor 1,1 %, anyagcseréhez felhasználható energia 4 123 kcal.
Táp adalékok 1Kg-ban: A vitamin 15 000 i.u., D3 vitamin 1 500 i.u., E vitamin (alfatokoferol) 500 mg, E1 vas 80 mg, E6 cink 70 mg, E5 mangán 36 mg, E4 réz 20 mg, E2 jód 0,65 mg, E8 szelén 0,2 mg.
[ Szerkesztve ]
Life is too short to stay stock!
-
zolynet
veterán
válasz VANESSZA1 #27552 üzenetére
Egyszer kipróbáltam,de aztán valahogy csak a Brit-tel etetem a blökit.
Most voltunk éves "olajcserén". Látom is rajta h jó húsban van, le is mértem 21,3kg Somám.
Jó kaja a Brit, én már nem tesztelgetem melyik a jobb. Kap melle mindig mást is.Life is too short to stay stock!
-
őstag
Happy Dog táppal etet valaki?
Milyen tapasztalatok vannak ezzel a táppal kapcsolatban?Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
bb0t
senior tag
válasz Rivaul #27549 üzenetére
Ez kedves tőled, de mivel be voltam tagelve a hsz-be ezért megnyitottam. Egyébként, láttam szegénykét korábban...
-
Rivaul
addikt
-
rwin5
őstag
válasz Rivaul #27546 üzenetére
Hát én nem tudom, én annak örülök, hogyha egy kutya ösztönösen védi a "falkát". Az enyém kölökkorában mindenki nyakába ugrott, de későbbiekben távolságtartóbb lett, amit őszintén szólva egyáltalán nem bánok, persze ezt nem úgy kell elképzelni, hogyha a járdán elmegy valaki mellettünk le akarná tépni a fejét minden indok nélkül Ha a kertbe is bejön valaki olyan mély hangon ugat ahogyan amúgy kb sosem szoktam hallani, de meg is szoktam dicsérni, majd rászólok, hogy mostmár csend legyen, mert itt vagyok én is.
-
Rivaul
addikt
válasz philoxenia #27545 üzenetére
Abszolút igazad van. Csak szülői szemmel meg tudom érteni a másik ijedségét is. Váratlan volt mert soha nem csinált még ilyet és a világ egyik legjámborabb állata. A fejére lehet állni akkor is csak lehúzza a füleit hogy ezt most miért kapja.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Rivaul #27541 üzenetére
Tök normális reakció, csak kicsit túlérzékeny. Nálunk a nagyobbik kicsi oltáskor a dokitól akarta védeni a többieket, úgy kellett elhúzni onnan, még nekem is ugatott mély hangon. Ha felnőtt vetné rá a Gyerekedre magát, még örültél volna szerintem az ilyen reakciónak... Igazából csak a veszély mértékét mérte fel rosszul Bonci.
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
z123456789
addikt
válasz bajnokpityu #27543 üzenetére
Nem tudom elképzelni ezt a higgadtságot.
Példálózzunk, hátha sikerül megértenem.
Szóval, tegnap a feladat az volt, hogy a tizen x gazda láb mellett tartja a kutyákat. Adott jelre mindenki bekapcsolja őket, megy a huzavona, segéd szaladgál, ingerel.
Majd adott jelre 5mp-en belül mindenki némít, lábhoz rendel. Ez sokaknak nem sikerült. Mármint a némítás. A láb még csak-csak, de volt amelyik szinte abba sem hagyta az ugatást. Nekünk ment flottul, de továbbra sem mondanám higgadtnak a kutyámat, mert látom a fülét, szőrét, robbanna leginkább.
Ezt jó hallani, már nem vagyok szkeptikus amúgy, pár hónapja még nem hittem volna, hogy egyáltalán bekapcsol. Szóval szerintem sem lesz gond.
Abban is 100%-osan biztos vagyok, hogy ereszteni fog, csak előbb el kell érnünk, hogy legyen mit eleresztenie. Ezzel nincs probléma, már rég betanítottam neki kajával, labdával.Szóval milyen az, amikor higgadtan fog? (Azt értem, hogy lenyugtatta az ÖV-zés)
-
bajnokpityu
félisten
válasz z123456789 #27540 üzenetére
Itt van berni pásztor és roti is. mindkettő tudja, hogy tök higgadtan fog, parancsra enged, majd megint fog. a roti mondjuk tök higgadtan parancsra némán ölne embert is. namost, ha a berni pásztorból ezt kihozták, akkor jó eséllyel bármiből ki lehet.
Alfa be van sózva ÖV közben, én arra értettem, h lehiggadt, hogy két ÖV között tök nyugis. neki úgy lett kerek az élete, hogy le tudja vezetni a fölös támadó/védő energiáit. mióta járunk ÖVre, kevéssé ingerlik a bringások, banyatankok, macskák, stb.
Rivaul: lányod a falkájának tagja, sztem be is védte volna, ha folytatja. (pl közéjük áll, vagy fellöki) ha parancsra szépen visszaállt gazda mellé, akkor jól csinálta a dolgát. Alfának én vagyok a gazdája, el is ismeri, de ha valaki felém futva rámkiabálna, garantáltan torokhang, fogak elő, stb. ki nem támadhat, csak parancsomra, de szvsz ezzel nincs semmi baj. kutyák igy figyelmeztetnek. kiscsaj meg jól vette le a helyzetet.
Azt tudod csinálni, hogy a gyerekeidet is megtanitod a kutyával való bánásmódra, és amikor a kutya elismeri őket feljebbvalónak, akkor már kevéssé akarja őket védeni. Nálunk jól látszik, hogy a nagyobbik lányom veszekedéseibe nem bonyolódik bele, a kisebbiket még jobban védi.
[ Szerkesztve ]
-
bb0t
senior tag
válasz Rivaul #27541 üzenetére
Ehh, nálunk is felütötte a jelenség a fejét. Ha rám ugrik egy idegen kutya akkor Nucky bevéd, aminek nagyon nem örülök. Nekem kell megvédeni őt, és nem fordítva.
-
Rivaul
addikt
Ha már védelem. Tegnap sajnos negatív szereplői voltunk egy incidensnek... Sétálni mentünk, a négy gyerek, feleségem és Bonci. Bonci imádja a gyerekeket és sokáig körülöttünk jött egy másik kisgyerekes család. Egyszer csak a két család közelebb került, kb 2 méterre a műanyag motoron lévő kisfiamtól a másik kislány. A kislány hirtelen gyerek sikollyal a kisfiam irányába lódult. Bonci meg igaz nem agaresszívan de jelzően megmorogta és felállt. Nem fenyegetően de a "te mit akarsz, maradj ott" féle felállásban. Mondanom sem kell a kislány megtorpant és a szülei megijedtek. Abszolút jogosan. Életébe nem adott még ilyen reakciót a kutya és számunkra is döbbenet volt. Azonnal reguláztam de nem tudtam nagyon mert még nagyobb pánikra adott volna okot. Fogtam és gyorsan továbbálltunk. Nagyon kellemetlen volt. Feleségem komolyan megharagudott a kutyára, és nekem sem volt jó érzés, pedig tudom hogy csak "helytelenül" kezelt helyzet volt és csak védeni akart.
-
z123456789
addikt
válasz bajnokpityu #27539 üzenetére
Ő egy ÖV faj, biztos tenyészetből.
Az én ebem meg egy keverék, egy bolhafészekből, "braziloktól". Ha most vennék, szerintem mali/nj keveréket vennék, szolgálati kutya szülőktől. Van 3-4 db a sulinkban, igazi farkaskutyák.
Mi is szeretjük az ÖV-őt, de nem biztos, hogy erre született a kicsike. Ahogy írtam, korábban behúzódott mögém, most meg szépen figyel, mellettem, amíg meg nem kapja a parancsszót. Érdekli, tetszik neki, de inkább mondanám izgatottnak, mint nyugodtnak. Nem is tudom elképzelni, milyen lehet egy kutya lenyugodva ÖV alatt. -
bajnokpityu
félisten
válasz z123456789 #27538 üzenetére
Öv önbizalmat ad a kutyának. Alfa pl teljesen lenyugodott tőle. Mondjuk ő nem egy félős kutya, szóval nem lehet kiindulni abból,h nálatok is ugyanez lesz a hatás. Alfát csak béna dokinál láttam komolyan félni, ahol ki is támadt volna.
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz bajnokpityu #27537 üzenetére
Köszönöm!
Még nincs akkora önbizalma. Túlságosan nagy benne a félelemből adódó agresszió. De szépen jön fel. Első pár alkalommal pusztán a szituációtól is menekült. Utóbbi alkalmakkor már megfogta a csibészt, de nem tartja a kart meg, elengedi egyből amint megvan, és a segédet figyeli. Zsákmányszerző ösztön kontra védelem 30%-70%. A zsákmányszerzést még emelni kell. Azt mondják idővel meg lesz az is.
Extrém? A szó kicsit túlzás valóban, egyszerűen ezt a nevet adta a suli neki. Egy elhagyott ipari területen zajlik a képzés, akadályok, épületek, autók között, benne, ablakon át, több segéddel is akár, váratlan helyzetek, szituációk, egyéb zajhatások ilyesmi. Nem voltam még sose, csak videót láttam róla. (Amit nem találok, mert facebook-os feltöltés sajna ). Nagy az érdeklődés, mindig szoktak menni páran, és nekik tetszett eddig.
Az én kutyám öröklött tulajdonságai kérdésesek, mivel azt sem tudom, kitől örökölte volna. Keverék, irtó kétséges beszerzés stb... "Tesztkutya", amint már írtam.[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz z123456789 #27529 üzenetére
tök jó, grat hozzá!
ÖV-vel mi a baj? Mi az , hogy extreme? Javarészt a kutya ösztöneit, örökölt tulajdonságait használjuk, tanulni ott inkább a sallangot kell (fürkészés, stb..) -
z123456789
addikt
(#27531) rwin5
Köszönjük.
Ja, tegnap nálunk is full house volt. Kezdőn, haladón. Ideális idő kutyázni a kevésbé kitartóknak is.
Alakulgatunk, igen.(#27532) bb0t
Már vártam. Köszi.Nyertünk egy egy alkalmas extrém örző-védő foglalkozást, vagy választhatóan agility foglalkozást. Sajna extrémre még nem vagyunk készen, agility meg nem vonz. Talán később váltom be majd.
-
Dorian
félisten
Nem feltétlenül indok, de lehet ésszerű indok, ha az időskori nemiszervi daganatok arányát vizsgáljuk, kockázattűrő képesség kérdése a dolog, mert a daganat nem egy megfázás...
Viszont a fülcsonkolás pusztán "esztétika", így teljesen más kategória. (Mert értelmes ember nem harcoltatja a kutyáját és a gazda felelőssége, hogy balhékba se keveredjen.)
Én kutyáimnak nagy, kagylós felálló fülei vannak, könnyen belemegy dzsuva, sokszor kell pucolni, be is gyulladt már egyszer. Ettől azért nem fogom bevarratni nekik...Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
bb0t
senior tag
Most sem te nyerted, hanem a kutya. Na jó csak viccelek, gratulálok!
Zsocy155: Az tény, hogy ami nincs ott, az nem tud megbetegedni. De ez nem feltétlenül indok arra, hogy kés alá fektessük az állatot.
-
rwin5
őstag
Gratulálok, pont tegnap jöttem el én is autóval a kutyasuli mellett láttam mennyien tréningeznek a kutyájukkal. Legalább beért a munka
-
z123456789
addikt
Háhá! Életemben sose nyertem semmiben, tegnap a suliban egy instant helyben maradási versenyben elsők lettünk (holtversenyben). Ca. 15 percig tartott az egész, mérsékelt ingerekkel megspékelve, kb egy tucat ebbel összemérve. A második helyezett pumi a végén már egyfolytában ugatott, de rohadt idegesítő volt. Aztán az oktató "hozzám" parancsa véget vetett a helyben maradásnak. Mindkét kutya egyszerre állt fel, és indult el a tömeg felé, ahol rejtőztünk (reflektorokkal szembe, szóval csak körvonalakat láttak a kutyák a ~25 fős tömegből.) Pedig gyakoroltam már többször is, nem éppen mérsékelt ingerekkel ezt is. Ott működött. Ha valaki hívta, mindig rám nézett, és várta, hogy mi legyen? Mondjuk az nem negyed órás szokott lenni, az tény.
Lényeg, hogy nagyon büszke vagyok rá. -
bb0t
senior tag
válasz philoxenia #27527 üzenetére
Igen, mert kényelmesebb mindenkinek.
-
bb0t
senior tag
válasz philoxenia #27521 üzenetére
Én kiheréltettem? Pont azt mondtam képtelen vagyok megtenni mert csonkítás.
-
Rivaul
addikt
válasz Directors #27522 üzenetére
Ahogy Dorian mondja a veszettség az utolsó amit kap. Az nektek igazából nem számít. A kombikat kapja meg és utána mehet. Nekem az utolsó kombi után egy hét amit mondott a doki, de ez kertváros és kevés kutyussal érintkezik. Sűrűbb helyen 2 hét.
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Amíg az első veszettség elleni oltást nem kapja meg a kutya addig nem vihetem el sétáltatni a kutyát semerre ?
A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
Rivaul
addikt
válasz monti0222w #27518 üzenetére
Köszönjük. Igen, ő a kisasszony Most egy éves és pár hetes.
rwin5Neked is köszi. Nem nyúl a cuccainkhoz egyáltalán. Volt belőle konfliktusunk mert a szájába egy daráló van kb. Viszont szépen megtanulta hogy nem szabad
-
bb0t
senior tag
válasz Daffni2 #27511 üzenetére
Ezek csak elvi dolgok, hiszen a dobiknak nem kell ragadozniuk. Nyilván az ember a tenyésztéssel csúnyán belenyúlt a természet dolgába, de a csonkolás egy fokkal mégiscsak rosszabb.
-
pjen
félisten
válasz Daffni2 #27511 üzenetére
A füllel kapcsolatban szerintem teljesen igazad van,a természetben nem igen van lógó fülű ragadozó,viszont farkatlan sincs nagyon.A farok amúgy is a test beszéd része.A farok kurtításról egyszer azt olvastam:azon kutya fajták farkát kezdték kurtítani,amelyeknél nem tudták tartani az előírt hoszt és állást.Hiszen nem csak a harci kutyák farka van csonkolva.
-
addikt
Mondjatok egy ragadozó emlőst amelynek lógó füle van.
Az ember nyúlt bele a természetbe először amikor lógó fülű kutyafajtákat kreált.
A dobiknál is komoly probléma a lógó fülekkel, a külső hallójárat gyulladás, kisebb csetepatéknál,komolyan sérül a fül amely nagyon tud vérezni.
A hallás és a szaglás segítségével "háromszögelnek"
Pld tök sötétben azonnal a leesett labdához rohan,nem keresgél,ellentétben a vágatlan fülűvel.
A farokvágásnak is komoly indoka van,most nem tudom kifejteni idő hiányában."Aki ad,az nyer"
-
bb0t
senior tag
válasz bajnokpityu #27502 üzenetére
Ez így képmutatás! Betiltják, de semmi szankció nincs, és teljesen elfogadott. A tiltásnak akkor lenne elrettentő ereje, ha be se tehetné a lábát kiállításra olyan kutyával. Hát ezért vagyok felháborodva!
Rivaul: Ismerek olyan kutyát akinek sajnos ollóval estek neki otthon. Később megszabadultak tőle, mert barátságos volt a kutyákkal, és ugye viadalokra szánták. Egyébként a legbéketűrőbb, legnyugodtabb kutya akit valaha láttam. És ezért ez nagy szó tőlem, a prekoncepcióim miatt.
Siriusb Vannak nagyon jó keverékek, meg kevésbé jó fajtakutyák ez tény, de én már nem szeretnék keverék kutyát. Ha lesz másik kutyám akkor border lesz, vagy olyan fajta amibe szerelmes leszek. A belgák nagyon tetszenek (nem a mali) de mindenesetre pontos elképzeléseim vannak a számomra megfelelő kutya habitusát illetően, ami egy keveréknél végérvényben kiszámíthatatlan. Az első bekezdéseddel nagyon egyetértek.
rwin5 Hát régen nyilvá telken elfogadott volt a vágás. Ez egy modern dilemma.
[ Szerkesztve ]
-
rwin5
őstag
Lehet azon az iparterületen amit bekerítettünk nagy Dogókat kéne tartani, bár asszem, hogy a mai standard nagyon semmire sem jó, mert alig bírnak futni, meg gerincferdülésük lesz. Majd este utánaolvasok bővebben
ja amúgy kondiból megismertem egy csávót ő mondta, hogy tanyán él és egy Dán Dogja van ott, istállóban lakik asszem Bár elég nomád körülmények közt élhet, mert mondta ha jön ember akkor láncra kell rakni, az meg részemről a legnagyobb büntetés egy kutyának. Meg mondta, hogy a szemei olyanok, mintha ki akarnának esni, meg van ereszkedve, nem tudom az valami betegség vagy ilyen alapból is.
[ Szerkesztve ]
-
rwin5
őstag
Pár éve a kezemben volt egy asszem Német Dog-os könyv és abban konkrétan úgy fogalmaztak, hogy meg kell vágni a fülét. Egyébként erről jutott eszembe, hogy pár hete láttam egy kan-t és egy szukát kb egy 100 centi magas gyerekkel játszottak, nagyon durva látvány volt, hatalmas szörnyek Nagyon tetszenek de tartani szerintem sosem fogok.. kiennének a vagyonomból
-
Dorian
félisten
Aki levágatja a kutyája fülét, farkát, én azért is levágatnám.
[ Szerkesztve ]
-
Rivaul
addikt
válasz bajnokpityu #27504 üzenetére
Tipikus ollós gányolás Egy életre tönkretette azt a szép állatot.
Ez, egy helyesen elvégzett vágás ami a kutya karakteréhez lett számolva. Még a tiltás előtt csináltatta a srác és nem sajnálta rá a pénzt és időt mire olyat keres aki tudja is mit csinál. Ennek ellenére nekem egy percig nem fordult meg a fejemben hogy vágassak de ha már megteszik akkor csinálnák "rendesen". Az ollóval fennmaradó károsodásokat okoznak és a kutya hallása is torzulhat. Ha későn csinálják akkor meg megbolondul egy ilyen ollózástól.
-
Siriusb
veterán
Nem azzal van baj, amit a Természet alkot, hanem azzal, hogy az ember belenyúl és "nemesíti" a növényeket és az állatokat. Hát persze, hogy el lesz szúrva.
De megemlíthetjük a gyógyszereket is: egy gyógynövényben ott vannak a puffervegyületek, amik segítenek a mellékhatások elkerülésében, csökkentésében. Mit csinál az ember? Kivonja a hatóanyagot, oszt csókolom.Keverék kutyák sokkal szívósabbak tudnak lenni, mint a fajtatiszták, ha választanom kellene, inkább egy keverék mellett tenném le a voksomat, mondom ezt úgy, hogy idehaza fajtatiszta kutya hízelkedik a lábainknál, no de így hozta a Sors.
-
-
Rivaul
addikt
válasz z123456789 #27501 üzenetére
A fül és farok mind nagyon kiálló és sebezhető volt. Fül nagyon sok eret tartalmaz így vérzékeny, a látást csökkentette ezért veszteséget eredményezett. A farok egy pont amit el lehetett kapni. Ezért lettek "levéve" róluk.
bb0tA "jól" vágott fülnek követnie kell a fej formáját így kihangsúlyozva az éleket és "ördögi" külsőt eredményezve tegye még brutálisabbá a jól izmolt állatot. Láttam már nagyon szép vágást de azoknak meg van az orvosi leírása és minden állathoz egyedileg kell kiszámolni hogy hol kezdődjön, csúcsosodjon és végződjön. Ezt gondolod ki csinálja így itthon? Az értelmiségi csak vágjuk hogy agresszívan nézzen ki címszóval indul neki. Az hogy szükségtelen mert más szempontok (fent írtam) voltak vágva, az nem számít. Igen a staffokat és piteket a sötét tulajdonosok hibája miatt ítélik meg negatívan. Sajnos jogosan mert gondoskodás helyett csonkítást, és láncot kapnak, meg egy rongyot az udvarban, így olyan is lesz természetileg az állat.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
miért háborodsz fel, hogy indulhat kiállításon vágott?
Alfa a necces ilyen szempontból, dobi, farka vágott, füle nem. Semmi hátrányunk nem származott eddig ebből, amikor hozzáértő bíró döntött. Őket nem vezeti meg, hogy éppen áll-e a füle, megvan-e a farka. VB győztes dobi is került ki a vágatlanfülű-vágottfarkú dobik közül.A balfékokat megvezeti, és azt mondják rá, hogy lányos a feje. akiket meg nem vezet meg, az kifejezetten maszkulinnak tartja. Ha meg felállítom a füleit, akkor akik addig lányosnak tartották, lépnek egyet hátra
Ez van,a kan dobi szerintem is szebb vágott füllel, már bánom, hogy nem hagytuk, hogy vágják. Olyan magas a fájdalomküszöbe, hogy szvsz másnap már ugyanúgy rohangált volna. egészségileg kb egál, ugyanannyi gond lehet a vágott fülből, mint amennyi a vágás nélküliségből.ha vágják, akkor gáz, ha nem áll a füle rendesen, ezért kis korukban túl sok kalciumot adnak nekik, ez meg akár a mozgásukat is elronthatja. cserébe a vágatlan fülű meg könnyebben sérül verekedésnél+ képes begyulladni.
a kutyák ugrás közben egyensúlyukat tudják finomítani a farkukkal, cserébe meg képes meszesedni a csigolya, és akkor meg felnőtt korban kell amputálni.
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
A pitek között amúgy is rengeteg a hibásan szelektált.
Torz fajtatulajdonság pl. az is amelyik jelzés nélkül támad. És azért támad jelzés nélkül, mert a viadalok során az egy hátrány volt, ha a másik kutya tudta a jelzésből, hogy támadás fog következni. Ezért azokat kiszórták, amelyek morgással jelezték a támadás szándékát. A csonkításoknak is valószínű ilyesmi szerepe volt. Álló fül, és a nem csóvált farok, nem éppen a barátkozó szándékot jelenti. Ha a fül áll, akkor az támadó jelzés, így nem is volt más választása a másik kutyának, minthogy védje magát. A védekező kutyában meg amúgy is nagyobb az agresszió mint a határozottan támadó kutyában. Kész is a baj. Ha meg nincs farok, nincs mit csóválni, nem tudja jelezni a baráti szándékot.
Gonosz mód rafinál tud lenni az ember... :S[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Tado Smart Radiator Thermostat X
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- XL - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- SZINTE ÚJ, GARIS, 2024 SENCORE S70 400W EROLLER
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest