- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
Új hozzászólás Aktív témák
-
jézusom
addikt
válasz
Rivaul #35976 üzenetére
Szerintem semmit nem tudsz tenni. Nagyon az ösztönei ellen kellene nevelni. Jobban jarsz, ha a süniket kint rekeszted pl csirkehálóval. Én is sajnálom őket. Én mondjuk a csaholasukról mindig tudtam hogy sünit találtak, azt körbeállták, ugatták ha úgy volt gyorsan ránéztem a kamerára és rohantam ki. Bezártam őket reggelig, addig eltűnt a süni.
-
maximilian4
addikt
válasz
Rivaul #30658 üzenetére
Egy ellenőrzés sosem árt. Most mondok egy nagyon hülye példát
: Pl. hosszabb időre elutazok, és tudom jól hogy elzártam otthon a csapokat, de ennek ellenére szinte mindig visszamegyek lellenőrizni hogy tényleg elzártam-e mindent (és természetesen minden el is van zárva).
-
Zsocy155
őstag
válasz
Rivaul #30655 üzenetére
Persze, ez így természetes ahogy írod.
Nálunk a kutyus vénásan kapta az altatót, 5-7 perc múlva aludt. A műtét (fiú kutyusnál) kb15-20 perc. Majd kb fél óra után ébredezik a kutyus. Ha jó a doki akkor jó munkát végez és tudja, hogy semmilyen vérzés stb. nem lehet utána.
Mi eddig minden esetben 1 órán belül vittük haza a kedvenceinket, 7 kutyust és 4 macsekot. -
monti0222w
addikt
válasz
Rivaul #30594 üzenetére
Majdnem
Nem győzők ámulni hogy Nico milyen felelősség teljes apa lett, elég sok ember példát vehetnének róla!Sose gondoltam ezt, mikor még nem engedtük be hozzájuk akkor is az ajtó előtt feküdt, őrködött vigyázott rájuk. Amióta beengedjük hozzájuk még apásabb lett, tisztogatja, terelgeti, közbeszól vita esetén mikor összecsapnak a kicsik. Tényleg, jó ezt látni,és elnézni őket.
-
bb0t
őstag
válasz
Rivaul #30459 üzenetére
Tudom, hogy azzal etetsz (vagy etettél) sokáig, és írtad is, hogy a staffosok nagy része ezzel etet, de nagyon nehezen engedem el a Taste of The Wildot.
A bordereseknél van egy nagyon nagy presztízse, és a legnívósabb tesztek is a legjobb helyeken hozták ki. A Brit nyilván nem olyan széles körben ismert, bízzunk benne, hogy beválik.
-
Phobion
őstag
válasz
Rivaul #30442 üzenetére
Akita Inu kölyök (2 hónapos) kutyust veszünk 2 hónapon belül, ha minden jól megy. Napközben kint lesz a kertben (emiatt szükséges neki egy ház), estére bent a lakásban. A keret max. 50-55. Azt a kérdést kifelejtettem az előző hozzászólásból , hogy mindig a kutya méretéhez igazodva kell neki házat venni? Gondolom egy kölyök kutyának nem vehetünk nagy méretű házat, mert ahogy írtad nem tudja kifűteni magának.
Más:
- Ti kölyök kutyának (akita inu) milyen jutalomfalatokat javasoltok? gyártó, ízesítés, stb. minden érdekelne
- Szintén akita inu kölyök kutyának milyen száraz tápot javasoltok? Párommal olvasgattuk itt a hozzászólásokat, hogy a taste of the wild-ot egyelőre nem érdemes megkockáztatni, így egyelőre az Acana-ra ( [link] ) szavazunk. A Royal canin azért nem tetszik nekünk, mert ahogy olvastuk tartalmaz kukoricát, kukorica lisztet, szójaolajat. A többiről egyelőre nem tudunk sokat.
-
Vesa
veterán
válasz
Rivaul #30370 üzenetére
Biztos lehetsz benne! Ha jól meglesznek, az rengeteget jelent a kutyának, még akkor is, ha néha össze-össze kapnak.
Nálunk is most kettő van éppen, a korosabb "minikutya" már 10éves elmúlt, utóbbi időben már azt hittük, lassan eltávozik, alig akart felállni, ha kimentünk, már nem mindig jött oda és kissé olyan életúntnak tűnt, pedig sokat van vele foglalkozva már csak a gyerekek által is. Aztán meghoztuk a kicsit nyár végén (aki jelenleg már háromszor akkora, mint a másik kutty), és valami elképesztő változáson ment keresztül az "öreg". Legalább 5évet fiatalodott, rohangál, játszik, rongyozik, ugrál, ugat és védi a házat, szóval teljes idióta (jó értelemben). Első három napban mondjuk habzott a szája az idegtől, hogy most ki a fene ez itt, aztán néha lerendezte az új jövevényt, hogy megmutassa, ki a vezér a háznál, de mára olyan szinten szeretik egymást, hogy néha percekig csak azt nézem, hogyan rohangálnak és játszadoznak. Legjobb, amikor a borjú méretű kölyök fejvesztve menekül a kis öreg szobacirkáló elöl, mert éppen rendszabályozza.
Mondjuk az is igaz, hogy a hülye harapdálásról még minig nem sikerült maradéktalanul leszoktatnom, bár már látok némi fényt az alagút végén, utóbbi időben ha ráüvöltök, hogy "NEM", akkor ugrál kettőt és abbahagyja.
-
bb0t
őstag
válasz
Rivaul #30370 üzenetére
Nálunk is hasonló a helyzet, eddig itthon voltam, most október óta dolgozok. Nincs hozzászokva, hogy egyedül van. Az az új szokása, hogy amíg nem vagyunk otthon fent alszik az ágyban.
Ez az új meló minden időt kiüt, agilityhez, sétához hideg van, de egyébként is olyan zsúfoltak a mindennapok... Mondjuk este jó sokat játszunk vele, de kellenének a nagyobb séták, több mozgás.
-
Vesa
veterán
válasz
Rivaul #30305 üzenetére
Egyetértek, ez már a sokadik kutyám, mindegyik harapdált (ami kolykoknél természetes), de most nehezebb. Azt csinálom én is amit írsz, megspékelve azzal, hogy a nyakánál fogva leviszem a földre egy erőteljes NEM kíséretében, és ez valamelyest használ nála is, de nem annyira, mint pl. anno az egyebkent sokkal keményebb dió Rottweileremnél, akit 3hét alatt leszoktatam. Most inkább az a gond, hogy a kis törékeny párom és a 10-12 éves gyerekek ezt kevéssé tudják kivitelezni. Persze próbálkozunk tovább.
-
Vesa
veterán
válasz
Rivaul #30303 üzenetére
Thanks, akkor én is maradok a marha lábszár/XXL műcsont kombónál.
Más: a rohadt harapdálásról egyszerűen nem tudom leszoktatni. Tőlem tart, engem már kevéssé basztat, de szegény párom meg a gyerekek nem tudnak úgy bejönni tőle, hogy nincs 1-2 apró seb rajtuk. Nem vadulásból csinálja, csak játszani akar így, de már nincs ötletem. Minden szart elolvastam a neten, hetekig csináltuk a tanácsokat, de semmi. Játékkal el tudom terelni a figyelmét, de amint annak vége, kezdi megint a harapdálást. Most kb. 45kg, úgyhogy annyira nem kellemes már.
-
Littoral
aktív tag
válasz
Rivaul #30228 üzenetére
Nekem van egy olyan kutyám, amelyik most 16 éves, a 17-dikben van, kistestű, amolyan pincsi-foxi-beagle keverék (most már nyilván mindenki el tudja képzelni...). Régebben bármit tettem a kutyaház bejáratához, hogy visszafogja a hideget, esőt, mindent lerágott, sőt, a háza elejét is megrágta. Volt olyan tél emiatt, hogy gyakorlatilag három oldalú házban töltötte a mínusz fokokat, mert nem tűrt semmit maga előtt és alatt, azonnal leamortizálta azt, amit odaraktunk.
Most, hogy idős korára megkomolyodott, kb. tavaly teljesen átépítettem a házát: kétrétegű teteje van, megvastagított oldala és eleje, annyi ajtónyílással, hogy a kutya éppen csak be- és kifér rajta (és ne tudjon kihúzni semmit bentről). Bent paplan- és pokrócmaradékok, meleg cuccok, vackolásra valók. Mióta megépítettem neki, szinte ki sem akar jönni belőle.
Sajnos már alig lát, kb. szagról ismer fel mindent és mindenkit. -
Dorian
félisten
válasz
Rivaul #30251 üzenetére
Elméletileg egy kutyás ismerősömnél ideiglenes befogadott:
Egy ütött vágott, mindentől félő, kutyából lett nála a fenti nyitott, játsszós tündérbogyó, Lia. De mi csak Dobby-nak hívjuk mert pont úgy néz ki, mint a Potterben a kedves házimanó
Annyira nem szívesen ajánlom, mert közös erővel próbáljuk a srácot rábeszélni, h tartsa meg véglegesen, de ha mégsem úgy lesz, szeretném, ha jó gazdája lenne. Ha érdekel, adok elérhetőséget. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Rivaul #30225 üzenetére
Nem hülye ő, be fog menni, ha tényleg fázik. Amikor remeg, még nem fázik. Nem értem, miért van így, de ezt mondja az összes tréner.
Úgy, hogy soha nem sikerült beszoktatni az óljába, egyszer egy hideg, esős éjjelre jöttünk haza, az óljából jött elénk. Tudja, hogy ott a lehetőség, de egyelőre vannak fontosabb dolgok, mint, hogy egy kicsi fázás miatt be kéne menni.
Nah, a kicsi németjuhász, akivel együtt játszottak eddig, 9 hónapos lett. Épp meséli a gazdija, hogy túl erősen harapva játszik, amikor Alfit játékból megharapta az arcán. Fel se jajdult, nem is lett verekedés, mindketten játéknak szánták, de ettől még megsérült a szentem
3 napja betadin+kéklukács)
Ha ilyen hülye ez a nj is, (mindegyik ilyen volt, akit ismertem) akkor ők ketten nem fognak játszani. Nem harc volt, csak egy rosszul sikerült játék. Dobi bőre meg reped, nagyon szarul, és hosszú időn át gyógyul
Lábán megsérült fél évesen, 2 évvel később is látható a helye.
-
monti0222w
addikt
válasz
Rivaul #30134 üzenetére
Hál istenek meg van,
ez a lényeg, a kis csavargó, elment felderíteni a környéket.
Mindenesetre szerencséd volt hogy ilyen szerencsésen alakult, mert nagyon eltud, eltudják tűnni, tüntetni a kutyát. Én is figyelek a lányokra, meg a kicsi Nico-ra, mert többen nézzegetik úgy hogy nekem, nekem az nem tetszik! Múltkor is jöttek, hogy olvasták, milyen drága kiskutyák ők, mondtak árat is amivel nagyon főlé löttek!
Az is kiverte nálam a biztit, amikor az árukat kérdezgetik, mi a fasz közük van hozzá! Esetleg, mert láttam pár embernél komoly az érdeklődés azoknak elmondtam, plusz pár tenyésztő nevét is, kapcsolat felvétel miatt. De ennyi a részemről. -
Vesa
veterán
válasz
Rivaul #30076 üzenetére
Én sem vagyok ellene, főleg nagyobb kutyáknál, mert létkérdés, hogy kontrollálni tudjuk őket. Ahhoz pedig néha éreztetni kell, hogy ki az úr a háznál. Én ütni soha nem szoktam, hanem pont azt csinálom amit Te írsz. Nyakánál fogva megy a földre egy eréjes hangú NEM kíséretében, ez bőven elég szokott lenni. Játék közben is ha bedurvul és erősen harapni kezd, kicsit megmutatom neki ki a vezér, és szépen vissza is vesz magából. Jól tanítható, de nagyon játékos és a lábbal ellökés neki kevés sajnos, arra is azt hiszi, hogy a vidámparkban van...
-
Dorian
félisten
válasz
Rivaul #30039 üzenetére
Ezek jó és neves tenyésztők, de ennek megfelelően nem is olcsók. Bár felmerül, h aki nem akarja kifizetni az 1000 Eurot a kutyáért, az az én jelenlegi helyzetemben Buborékkal mit tett volna
http://facebook.com/Extrabullkennel
https://www.facebook.com/eniko.zeitler?fref=ts
https://www.facebook.com/kennel.capocaro?fref=gm&dti=268028183327468&hc_location=group
https://www.facebook.com/kennel.capocaro?fref=gm&dti=268028183327468&hc_location=group
-
TheProb
veterán
válasz
Rivaul #29941 üzenetére
De az ilyen blökik nem valami "selejtes", beteges, mindenféle oltás és egyéb kötelező dolog nélküli kutyusok jellemzően? Persze nyilván azért adják ingyen, mert nem költöttek oltásokra, stb., de ez nem hátrány?
Valamiért ezeket a putris buckalakókkal társítom (mármint a hirdetőket), de lehet ez csak egy rossz beidegződés. -
bb0t
őstag
válasz
Rivaul #29867 üzenetére
Látom, nálatok is megy a bullying.
Mi is adjuk neki az ívet, az a legjobb, mikor ketten körbevesszuk és azt mondjuk "kapjuk el a Nuckyt". Ekkor elkezdi csóválni a farkát és gyanakvóan sandít felváltva ránk, azt nézi kizől várhatja a támadást.
Steady74: Ez kb. olyan mint mikor a mienk a lapos részen belecsúszott a Tiszába, és 20 cm-rel arrébb egy sárfalon próbált minden erejét összeszedve kimászni. Teátrálisak tudnak lenni.
-
bb0t
őstag
válasz
Rivaul #29799 üzenetére
Mi meg most sokat nevetünk Nuckyn, mert kiderült, hogy fél a macskáktól. Többször is észrevettük, hogy ha kimegyünk vele a kertbe és meglát egy macskát, akkor úgy tesz mint ha nem látná, és elmegy másik irányba. Persze ha a macska fut, akkor utána iramodik, de ha az megáll, akkor sakk-matt és Nucky bepánikol, hogy most mi lesz ilyenkor elmenekül.
Autóban látványosan hisztizik, hogy "el akarja kapni" amikor meg engedjük, hogy oké menj, akkor elkezd szaglászni, vagy legelészni. Múltkor a kerítés egyik oldalán a macska, a másikon Nucky. Amikor a macska kint volt, akkor Nucky ment a kerítéshez, hogy "húú széttépem engedjetek ki", amikor a macska bejött, akkor elkezdett nyüszíteni és elrohant.
monti0222w:
-
monti0222w
addikt
válasz
Rivaul #29796 üzenetére
A gyerekek nyúzzák őt, s hogy áll hozzájuk, itt a játékban való részvételt kérdem, gondolom a nagyobbakkal megy a birkózás? Olyankor mennyire keményedik be? Azért is kérdem, mert akik ezt a topicot olvassák azoknak is legyen rálátásuk a válaszodat olvasva, mennyire barátságos ezek a fajták ha jó kezekben vannak.
-
bb0t
őstag
válasz
Rivaul #29767 üzenetére
Szegény
A pórázas huzavona nem hiszem, hogy bejönne mert akkor mégjobban csúszik. Ha megfogjuk akkor is. Ráadásul ha pánikol csak ront a helyzeten. Túrákon ismikor beijed fent ragad valahol vagy ilyesmi akkor lehetetlen pórázzal húzni már 2x kibújt a hámból. Egyszer komplett hegyimentést kellett levezényelnünk mert felmennikönnyű de lejönni nem tudott egy szikláról. -
bb0t
őstag
válasz
Rivaul #29706 üzenetére
Ezeket az összegeket én is sokallom, de valszeg tényleg azért ennyi, mert nem nagyon akarják magyarnak adni. A tenyésztő ismerősöm 100-120 körül adja, és még így is valaki telket őrizni akarja vinni. Na meg szerintem ez az ár nem hobbi vonal, hanem tenyésztői, kiállítási. Tök mindegy kitől születik egy alom, olyan nincs, hogy mind a 8 vagy 11 hiper szuper, tenyésztésre alkalmas legyen. Nem jó a harapása, vagy a szögelése vagy mittomén, és akkor már kiállításra se jó, tenyésztésből is ki kell vonni. Ivartalanítása szerződéssel ezek a kutyák nyilván olcsóbban mennek el.
A másik dolog meg, hogy tisztességesen tartva, a kutya évei alatt ez az összeg csupán a töredéke annak amit valóban ráköltesz. Fáj egyben kifizetni, de kaja, orvos, játék, utazás, házfelújítás amiért kicsi korában szétcseszi a lakást stb, ezek mindig a többszörösére rúgnak, akár már egy év alatt is.
-
bb0t
őstag
válasz
Rivaul #29703 üzenetére
Uhh, ez most nagyon méltatlan volt tőled. Főleg úgy, hogy bullod van, ami tényleg hasznavehetetlen.
A bullok a corgikkal ellentétben nem munkakutyák, nagyon nehéz őket motiválni.
Corgi :
"A fajtákat elsősorban marhacsordák és birkanyájak, valamint pónilovak őrzésére használták. Alacsony termetű, erőteljes és értelmes kutya. Barátságos, könnyen tartható, gyerekszerető kutya." -
bajnokpityu
félisten
válasz
Rivaul #29639 üzenetére
ez nevelési módszer kérdése. tükrösök még ágyról is letiltják. ugyan Alfa még sose volt ágyon, de abszolút nem ezen múlik, h ki a főnök. Athene is ágyon alszik Daffni mellett, és mégis tud viselkedni.
hát nemtom. nekem rághatja a kezem (másét nem, és az enyémet is csak jutalomból) ha ügyesen megcsinált egy feladatot, akkor rám ugrálhat. volt régi tükrös tanáraim meg csodálkoznak, hogy mégse kérdőjelezi meg ki a főnök, és mindig első szóra végrahajtja parancsom, kérésem.
-
Yasuo
aktív tag
válasz
Rivaul #29609 üzenetére
Oké, rendben, köszi!
Akkor holnap meglesz az első fürdőzés.
Itt egy növekedős összehasonlítós videó róla, holnap készül a 8. hetes kép. -
monti0222w
addikt
válasz
Rivaul #29574 üzenetére
Mi 2.5 kg-os zacskót vesszük az egy jó darabig elég lesz nekik, így az ár sem lényeges emiatt, Zénónál már ez ütött volna jobban.
Elvittük a Lunát a PrímaVet klinikára, mert nem volt jól, több mint egy hónapja történt, és az ottani patikában kapható, illetve már a váróban is kívan állítva az N&D termékei, rá kérdeztem a dokinál és ő ajánlotta a tápot, próbakép vettünk egy 80 dkg zacskót és azóta ezt vesszük. Idáig nem bántam meg a több tapasztalatott a táppal kapcsolatban meg az idő dönti el mennyire hatékony, jelenleg azt mondom nem bántam meg a fentebb írták miatt.
Boncira térve, szerintem annyira nem gáz a gyümölcs evés, a magok meg kicsik és könnyen tudnak távozni a gyomorból, de mondjuk a sok mag az megülheti a hasát az emészthetőség miatt, épp ezért figyeld mi van vele. -
válasz
Rivaul #29579 üzenetére
Nekem most volt 2 hete belmosason a goldi, osszeallt a fustoltcsont es a cseresznyemag a beleben, 9 gubacsot szedtek ki belole. Nem volt semmi, egyik reggel fajlalta a hasat, delre mar a mutoben volt Budan az allatklinikan. Hal istennek rendben ment minden, de nem semmi tortura volt, a penzt nem is emlitve...
-
Dorian
félisten
válasz
Rivaul #29558 üzenetére
és Pityu:
Én azt gondolom, hogy tudja mi a dolga, mert ha teheti, akkor kintre piszkít (ha csak az erkélyre tud kimenni, akkor oda), és látszik az is, hogy érti, h nekem nem tetszik, ha becsinál...
Kizárnám, h nem bírja ki reggelig, mert ha éppen úgy van, h velünk alszik a hálóban, akkor érdekes módon kibírja. És napközben is előfordul, igaz ritkábban, pedig Rita 2-kor haza szokott jönni levinni.
2 hét múlva 1 éves lesz, tehát fizikailag is már rég alkalmasnak kell lennie.Ez az ösztönösen-dolog nála nem működik, a nappaliban (és nem túl nagy nappaliról beszélünk) a kanapén alszanak, oda szokott elé... Ma reggel még csak nem is egy kupac volt, hanem legalább 4 helyen + a pisifolt.
-
Johnny194
aktív tag
-
monti0222w
addikt
válasz
Rivaul #29444 üzenetére
Suliba kellene járnotok, kikupálodna egy kicsit ilyen szempontból. Sokat meg a csávó nem érthet hozzá, mert akkor tudná hogy másfél kétéves koruk felé kezdenek tömeget nővelni a Bull típusok, hacsak előbb elnem kezdenek velük a pitsportra gyúrni. Pluszba még szuka is, nem fog úgy kinézni mint egy kan. Zénó is a Dunázás miatt nézett ki jól, meg sok mozgás, futás volt akkoriban nálunk. Hál istenek, pedig nálunk is a fekete lábuak, piteznek, de nem velük volt a bajom, hanem a horgászokkal , meg sok szabadon lévő kutyával akik 0 nevelést kaptak és még behívhatóságuk is 0 volt!
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
bb0t
őstag
válasz
Rivaul #29423 üzenetére
Én csak érveléstechnikailag hoztam fel.
1) Vettem egy kutyát, nem tudom honnan, nincs semmi papírja, nem tudom milyen természetű.
2) Vettem egy kutyát egy jó nevű tenyésztőtől. A kennel tagjai kifejezetten jól kijönnek a gyerekekkel. A tenyésztő garanciát vállal rá, hogy a kutya idegrendszere jó, és nem agresszív. Csináltak habitus vizsgálatot és az alom legnyugodtabb szukáját hoztam el. Egy igazi kezesbárány. A tenyésztő ellátott egy csomó hasznos nevelési tanáccsal, azzal kapcsolatban hogyan kell szocializálni megfelelő módon. Bármikor bármi gondom van kereshetem.Melyik hangzik jobban?
De persze azt aláírom, hogy van akire nem lehet hatni érvekkel.
Nem elrugaszkodás. Akinek tk-s kutyája van, és olyan alomból hozta, az aztán bekerülhet szűkebb kutyás körökbe. Járhat kiállításokra, sok tenyésztő rendez összejöveteleket a gazdiknak. Hogy is mondjam, a kutyázás egy másik dimenziója az, amikor valaki elköteleződik egy adott fajta mellett a tenyésztőjén keresztül. Nem azt mondom, hogy ez annyira jó dolog lenne, csak éppen szerintem az ilyen dolgok által hitelessé válhatunk azoknak a szemében akik nem tudják mi a kutya. Egész másképpen hangzik, mint az, hogy na csó, vettem egy pitbúút, mert a szomszédhoz már megint belógott az a nagy dög, aztán lettek kölykök, és mondtam neki, hogy azé' ne fojtsa már le mindet, egyet elhozok inkább.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Rivaul #29426 üzenetére
Természetesen sokat számít a nevelés, de sok múlik a kutyán. Két kutya majd annyira különbözik egymástól, mint két gyerek. Azonkívül nemcsak Te neveled a kutyát, Ő is nevel Téged. Hajt az elismerésért, de le is vesz a lábadról. Ugyanazon alomból együtt nevelkedő két kutya is jelentősen különbözik általában. Másrészt a fajtajelleg azért létezik, elég erősen.
Azonban ezzel az állítással vitatkoznék. (nem napi régész, csak nem voltam gépközelben akkor) számos vérvonal agresszívvé, és konkrétan harapóssá vált. És ez csak 1 példa. agresszívnek, pláne harapósnak szerintem leginkább nevelni lehet a kutyát. -
monti0222w
addikt
válasz
Rivaul #29423 üzenetére
A törzskönyv garancia arra hogy a kutya nem lesz agresszív, nem semmi! Érdekes lenne ez a fejlemény jó pár fajtánál, mint a fila brasilero, canári dogo, káj, stb.
Tényleg túl van már lihegve ez a tenyésztés dolog, milyen érdekes régen a szelektálás természetes úton ment végbe, most meg az emberek írányítják és ez a tutti. Anno, a csorda, nyáj mellett csak az erős, életre valók maradtak meg a kölykökből, a gyengék, az instabilak hamar kirostálodtak, meghaltak.
Nem mondom hogy nem kell a tenyésztés, de nem így nem ebben a formában.
Vagy mondok saját példát: Montika törzskönyves volt és mégis ennek ellenére csak egy heréje szállt le a zacskóba, pedig tenyésztőtől vettük aki kiállításokra hordta kutyáit és díjat is nyert stb. Mégis így jártunk vele, szóval ez sem garancia semmire, most öszintén ki vinné vissza egy-két hónap után miután szembesülünk a ténnyel hogy nem fog leszállni az az egy here golyó, mert mi nem, megszerettük és ragaszkodtunk hozzá, nem jártunk vele kiállításra, nem fedeztettünk vele, nem is érdekelt annyira ez here dolog hogy problémát csináljak belőle. -
bb0t
őstag
válasz
Rivaul #29359 üzenetére
A vásárlást én sem, inkább a tudatlanságot. A mai világban az ember napokig, hetekig olvasgat ha venni akar pl. valami technikai kütyüt. Oké, még mindig vannak impulzus vásárlók, akiket meg tud győzni valami félhülye eladó a mediamarktban, de azt gondolom az itteni közösség nem pont erről híres.
De persze ha egy élőlényt vesz, akkor jó lesz az első szembejövő szaporított alomból..
Azt megértem, hogy egy-egy minden hájjal megkent szaporító lyukat beszél a laikus hasába, de itt ebben a topikban minden esély megvolt arra, hogy tájékozódjon vásárlás előtt.
Morris: Ez most már így alakult, felelőtlen döntés volt, de ha szerencséd van akkor nem rossz az idegrendszere. Gondolom mondanom sem kell, hogy egy ilyen erős felépítésű, kitartó fajtánál mennyire fontos, hogy ép legyen mentálisan. Jó esetben látta már orvos, nem szeméttel etették, és nem szakították el az anyjától idő előtt, mert akkor kétszer nehezebb dolgod lesz a szocializációval.
El sem tudom képzelni hogy zajlott az adás-vétel, aminek keretén belül nem láthattad még az anya kutyát sem, ha nem teljesen féleszűektől vásároltál akkor remélhetőleg elmúlt a kutya 3 éves és nincs még túl szerencsétlen a 10. almán. Nos igen, a felelőtlen vásárlással sokszor a rossz bánásmódot, a szakszerűtlen hozzáállást támogatjuk, de hát ez van.
És egy jó tanács: Kezdj el olvasgatni azzal kapcsolatban, hogyan kell helyesen szocializálni egy ilyen kutyát, ha nem szeretnéd a "faszéengededide necsodálkozz, hogy széttépte" attitűdöt használni.
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 25
- Óvodások homokozója
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- ZIDOO médialejátszók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Nintendo Switch 2
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- PS Plus előfizetések
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)