Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rivaul
addikt
Szia.
Elsőre sajnálom és borzasztó így látni egy kutyust
Másrészről viszont ők nem olyanok mint az emberek. Nem esnek önsajnálatba. Megoldják úgy ahogy vannak. Volt a környéken egy kerekes kutyus. Ugyan úgy viselkedett mint a többi és még sokszor elevenebb is volt. Nekünk látni egy ilyet sztem nagyobb megterhelés mint nekik. Közelebbi tapasztalatom nincs az ilyesmibe de soha nem láttam azon a kutyuson bár mi kirívóbb hátrányát a kerekeknek. Még a többi kutyával is kifejezetten jót tudott játszani. Ettől függetlenül reméljük nem lesz rá szükségetek és mihamarabbi felépülést kívánok már most! Amit meg te teszel azért az állatért az tiszteletre méltó 
-
MurdR
veterán
Üdv.
Hosszú kihagyás után újra jelentkezem.
Ugyebár tavaly hozzámkerült Rosszcsont, egy gyönyörű 55kilós csupaszív keverék kan kutyus. Mostanra szépen helyrehoztuk egészségügyileg, a súlya is csak 40-42 kiló körül mozog, a rengeteg mozgásnak és a kontrollált étkezésnek köszönhetően.
Rosszcsontnak mind a két hátsó lába műtve volt még mielőtt hozzám került, és sajnos most a bal hátsó lába műtétre szorul, mert a szervezetének kezd nemtetszeni az implantátum, sipoly van a lábán, és tegnap már nem tudott ráállni. Sajnos diszplázia is van.
Azt beszéltük a dokival, hogy érdemesebb lenne egyszerre kiszedni mind a kettőt, hogy ne kelljen 2x nekiállni a műtétnek, mert a röntgenfelvétel alapján szerinte csak idő kérdése, hogy mikor kell azt is eltávolítani.
Sajnos nagy rá az esély, hogy nem fog tudni lábraállni utána, tehát erre is fel kell készülnünk.
Persze, most mindenki szerint bizakodnom kéne, meg nem kéne erre gondolnom, de nem szeretném hogy felkészületlenül érjen a dolog, így mindennek próbálok utánajárni, hogy ne akkor kelljen kapkodnom, amikor megtörténik a baj. Van valakinek tapasztalata olyan kutyussal, aki önállóan nem tud járni? Igazából arra gondolok, hogy kerekesszék, vagy hasonló.
Nincs az az isten hogy elaltassam, mert látszik a kutyán hogy boldog, tegnap 3 lábbal is olyan boldogan elszökdécselt hozzám amikor kinéztem hozzá az udvarra, hogy rendesen megzuhantam, hogy mi lesz vele.
Na meg vannak olyan pillanatok, amiket szavakkal nem lehet leírni: amikor hazaérek, és rendesen szívinfarktustkap a kutya örömében amikor meglát és társai.
-
gabormgp
senior tag
Köszönöm a választ mindenkinek!
Mi jelenleg Advantixet használunk,csak lassan lehet csepegtetni újra,aztán mondom megkérdezem,ki hol és milyet vesz.
Ha jól tudom,a foresto csak kullancs és bolha ellen hat,míg az Advantix kullancs,bolha,mindenféle legyek ellen is.
Igazából amiért megérné váltani nyakörvre,az az úszás miatt,mert a víztől a cseppek hatóanyaga csökken.Nyakörvé nem,. -
monti0222w
addikt
válasz
z123456789
üzenetére
Köszi szépen neked is,
nemrég jöttünk meg az állat orvosunktól, elvittük őket egy általános vizsgálatra, hogy minden rendben van-e, ami azzal zárult hogy igen, illetve a kisebbiknél van, a vontatott evés, arra kapott valami konzerv félét, meg a hasmenésre ( ami mondjuk nem állandó ) kapta az Endia hasmenés elleni pasztát. Persze benne van lazán hogy a táp végett ( mert átálltunk az Acanára ) fosiznak. 
Amúgy meg tünemények, nagyon játékosak, és ahogy észre vettem, kezdenek beilleszkedni a környezetbe, egyre otthonosabbak.
-
Siriusb
veterán
Kösz a válaszokat!
2-3 hete tettem fel az új Forestót. A pajtása most bravectózik, ha lejár a 12 hét, szerintem elfelezünk egy tablettát mi is, s adom a nyakörv mellett. Viszont télire nem lesz rajta nyakörv, csak a tabletta, legalábbis ez most a tervem. No meg beszélek az állatdokival is, mi a tapasztalata a tablettával.
-
válasz
Siriusb
üzenetére
Bravecto-nál nem nagyon fogsz olyat olvasni, hogy nem vált be. Jelen pillanatban az egyik legbiztosabb védelem. 100%-os védelem nincs, de én még Bravecto mellett nem hallottam gondot. Az orvos is azt szokta mondani, hogy babézia után javallt a legbrutálisabb védelemben gondolkodni azaz a bravectoban. Nekünk mellette foresto is van.
-
kew
senior tag
válasz
Siriusb
üzenetére
Nálunk eddig csak foresto volt rajta, tavaly nyáron 1x kapott egy bravectot, kullancsot még sosem találtam benne (kopkopp).
Tervezem hogy a nyakörv mellé idén is kap majd egy tablettát is, ha jön a jobb idő, biztos ami biztos, bár nem vagyok biztos benne, hogy szükséges
Én petissimotól szoktam venni, vagy a dokinál.
-
Siriusb
veterán
-
Köszik

-
gabormgp
senior tag
Ki honnan rendel kullancs és bolha elleni nyakörvet,cseppet?
-
Tegnap elindultunk a Tavaszi Agility Kupa zsenge mezőnyében Nuckyval. Életünk első versenye volt, vagyis inkább versenyszituációs edzésnek mondanám. Nakus mindkét futamot szépen végigcsinálta, volt egy-két tagadás mert a sok inger kicsit elvonta a figyelmét (tüzelő szuka) de pont emiatt jók ezek a rendezvények, hogy szokja, nem csak ő van a pályán.
Egyébként második helyezést értünk el, de ha úgy vesszük csak ketten indultunk zsengében
ez még így is nagy érdem, mert ha diszkvalifikálnak akkor nem értünk volna el helyezést. 
-
Rivaul
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Mennyiszer hallom séta közbe hogy össze vissza parancsolgatnak 600 dolgot a kutyának az meg xarik már rá és csak megy a hőbörgés. Én két parancsot használok jelenleg még suliztatás nélkül. Az egyik a "gyere", ez értelemszerűen továbbhaladást vagy behívást eredményez, a helyzettől függően. A másik meg a "nem". Ilyenkor bár mit csinál, ugat, eszik, ugrál, azt abba kell hagynia és pont. Mennyivel jobb a ne ugrálj, köpd ki, fuj, ne ugass, csend stb azt a kutya a felét megcsinálja, a másik felét meg nem. Nekem legalább egy parancs van amit lexar, és nem 20. Így már nem is tűnik annyira neveletlennek külső szemmel

-
}{3@Đ$}{0ot
addikt
-
z123456789
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Jaja, igen, így van.
Örömömet lelem benne, hogy egy okos, engedelmes kutya, hízik a májam, de jobban imádom, mikor játszik, gesztikulál, ökörködik, labdázik, stb...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
z123456789
üzenetére
ha én azt mondom neki, h mehetsz, akkor húzzon játszani, szerintem, egészen addig, amig újra be nem hívom. fél szemmel azért ilyenkor is figyelnie kell, de ennyi. nálunk ilyenkor két parancs játszik, az elég, és a hozzám. amikor össze vannak gabalyodva nem gondolom elvárásnak, hogy instant le kéne ülnie/feküdni.
nyilván nem a négysávos közepén adom ki a mehetsz vezényszót

-
z123456789
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
(#26367) bajnokpityu
Mármint az a dolga, hogy szarik rám?
Ja, hát az nem is normális dolog.
(#26368) Rivaul
Ez valami underground Magyarország nem? Még mindig nem térek magamhoz...(#26371) Daffni2
+1(#26372) monti0222w
Sok sikert hozzájuk!
-
Siriusb
veterán
Ma másfelé vittem ki sétálni, s most este arra lettem figyelmes, hogy egy helyen nagyon csipegeti a bundáját, tiszta víz. Találtam egy döglött, befúródott kullancsot. Aztán még egyet máshol, az nem volt benne, de szintén döglött volt. Ha nem rágja magát, meg nem találom...
Foresto mellett még repellensel is befújtam, de úgy látszik, az semmit nem ér.Most már van, aki egy éve használja a bravectot, bevált?
-
erik365
senior tag
válasz
monti0222w
üzenetére
Nagyon aranyosak! :-)
-
Daffni2
addikt
válasz
monti0222w
üzenetére

-
monti0222w
addikt
Köszönöm szépen a párom nevében is, mert ő kapta, hogy legyen bennük öröme, és feledtese a múltat.

Annyira aranyosak, bújósak, csak megvannak még illetödve, de remélem ez elmúlik pár nap alatt, ezért is jó hogy kettőt vettünk, mert remélem együtt ezt hamarébb áthídalják, szeretetben meg nincs hiány!
Neked is Rivaul.

-
válasz
monti0222w
üzenetére
Nagyon aranyosak.
Milyen jó amikor a tesók együtt maradhatnak. 
-
Rivaul
addikt
válasz
monti0222w
üzenetére
Nagyon helyesek. ha lehetne én is kettőt tartanék, főleg ha testvérek is lennének. Csak mi már így is sokan vagyunk. Sok boldogságot velük

-
monti0222w
addikt
Haza hoztuk őket, megvolt a kis kőrnyezet ismerkedés, kis pisi, kis játék és most alszanak.
dl/upc/2016-04/293010_img_20160430_124417.jpg]
H -
Rivaul
addikt
Ez konkrétan? Botrány! És vannak sokkal cifrábbak is, pedig csak az első 50 postot néztem de kibaxta a biztosítékot rendesen... Nem egy ilyen oldalról írtak már a régi bullos fórumban ahol ezt azért moderálták, de belenézve egybe, nagyon elkeserítő a helyzet bármely fajta kutya fronton

-
-
Rivaul
addikt
válasz
z123456789
üzenetére
Sajnos nem
Telefonra cseréli b+
Meg van aki direkt harciasabbra cserélné a több éves kutyáját. Nem csak bullok vannak, hanem agarak meg miegymás, de a többség bull természetesen. És rogyásig van posztolva folyton. Ajánlóba dobta be nekem a face jobb oldal, mikor belenéztem azt hittem agyvérzést kapok 
-
bajnokpityu
félisten
válasz
z123456789
üzenetére
hát de az a dolga, nem?
van egy pár olyan bölki nálunk, akik nonstop gazdi lábánál ülnek, még a futin is. ez sztem tökre egészségtelen
-
monti0222w
addikt
Holnap megyünk a lányokért,
a párom már annyira várja. Persze én is, de szóval mássabb ez mint anno a Zénónál volt. 
-
monti0222w
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
A kuvasznak persze hogy megvannak a rokonságai, mert annak idején akár csere úton is terjedtek a kuvaszok, mert nem gyengén megvolt a hírük! Amikor a kunokkal bejöttek, ( mert a nevéből adódóan is egyértelmű, hogy nem ősi magyar fajta) nagyon vad, féktelen természetű pásztor kutya volt, és ki ne akart volna egy ilyen egyedet akkoriban?! Így jó hogy hasonlítanak a szomszédos országok kutyái a kuvaszra, ez értendő a Cseh, Lengyel, vagy az Olaszországra.

-
válasz
philoxenia
üzenetére
Egy országon belül azért lehet erős és minőségi egy vérvonal mert nagy az egyed szám. Onnantól kezdve, hogy a magyar agár majdnem kihalt nálunk nem feltétlenül jó a minőségi mutató. De amúgy a magyar fajtáink máshol nem elterjedtek annyira míg mondjuk egy nj a világ minden táján van. Ezért speciel magyar fajtát nem vennék külföldről. De egy borderért mennék kicsit nyugatabbra.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Valószínűleg nem volt olyan, hogy magyar agár, anno másként álltak a kutyafajtákhoz, agarásztak, de nem magyar, vagy külföldi fajtákkal, hanem agarakkal, amiket a lehetőségek szerint tenyésztettek, nyilván került bele sokszor külföldi vér, de inkább a Hunyadi agarai, a Török Bálint agarai esetleg korábban mondjuk a Borsa Kopasz agarai, még korábban mondjuk Koppány agarai, (a nevek természetesen csak a kort jelölik) léteztek, nem voltak körülhatárolt nemzeti fajták, ezek a nacionalizmussal jöttek inkább, legyen agárból is magyar, legyenek magyar lófajták például, de persze azok sem magyar fajták, csak magyarországi fajták. Az ősi kutyáink nyilván mások, de azért a kuvasznak is jócskán megvan a rokonsága a környéken Olaszországtól, Lengyelországig. Ellenben a törzsállomány az adott országban a legszélesebb egy-egy fajtából általában. Persze vannak nagyon népszerű fajták, amik már nemzetköziek inkább, de ezek között nemigen van magyar fajta. Ahhoz, hogy egy fajta erőteljes legyen széles génállomány kell sok egyeddel, Magyarországon ez pár fajtánál eleve szinte lehetetlen, de pl. NJ, Labrador stb. esetében bőven megvan... Bizonyos fajtákból én se vennék magyar tenyésztőtől, de pl. Ópusztaszeren láttam nemrég egy Ridgebacket, Kimbának a nyomába se léphetett volna, pedig német gazdákkal jött, Kimba meg magyar családtól. Nem híres tenyészetből.
-
válasz
philoxenia
üzenetére
Magyar fajtát én sem vennék külföldről. Ha magyar fajtát szeretnék akkor autentikus lennék és autentikus magyar tenyésztőt választanék.

A magyar agár kérdése már más tészta. Még itt Mo-n sem tisztázott, hogy mi pontosan a magyar agár, mert kétféle is van. Széchenyi nyomán a vérvonalba angol agárt kevertek. Egyébként is alig maradt a II.VH miatt. Tehát ma adott egy keresztezett, majdnem kihalt fajtából feltámasztott kutyafajta ami ki tudja milyen távol áll az igazi magyar agártól.

-
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Nos, a helyzet az, hogy Nucky nagyon jól motiválható játékkal de kajával kevésbé. Próbáltam már ezt is azt is, a frizbiért bármit megcsinál de a kaja nem érdekli agility közben (talán csak a máj).
Nem kap elég jutalmat ez egész biztos, pedig látom, hogy számít neki nagyon. Csak amit írtál te is elméletben könnyű gyakorlatban már nehezebb.
Mondjuk egy fárasztó munkanap nem mindig vagyok olyan pörgős, hogy mickey egér hangon ugráljak neki örömömben.
Sokszor sajnos az minden dícséret, hogy megkapja a játékot.A kötődési traininget én nem ítélem el, bár nem érzem, hogy probléma lenne a kötődéssel. Tény, hogy sokszor alkalmi süket, de felteszem azért mert nem vagyok számára elég érdekes.
-
bajnokpityu
félisten
elvileg könnyű megcsinálni, gyakorlatban nem
.
tükrösöknél motivációs tréning, a kötődési tréning, és hang alapján folyamatos figyelemfenntartási eszközöket ismerem a célra. kötődésin mondjuk a hagyományos sulisok kiakadnak, hogy megalázás, éheztetés, de sztem egyáltalán nem ennyire durva a helyzet. néhány hónapra meg szokta azért könnyíteni a munkát.vagy szimplán nem kap elég jutalmat a végén. vannak kutyák, akiknek nem a kaja a legjobb motiváció, hanem játék, gazdival futás, stb.. Alfának pl van egy játékkötele, amire totál rá van kattanva. 5 perc játék úgy feltölti, hogy megint lehet vele dolgozni, és úgy csinál, mintha örömmel tenné

-
Mit ajánlanátok motivációra? Valószínűleg nem vagyok elég érdekes Nucky számára, valószínűleg nem tudok vele jól játszani illetve jutalmazni. Szereti csinálni az agilityt de könnyen elterelődik a figyelme. Csinálja de nm úgy mintha az lenne az egyetlen vágya, hogy velem agilityzzen.
Bajnokpityu: én is így gondolom, sokszor az kell, hogy mindkét szülő hordozó legyen. A fajta betegség pont attól válik azzá, hogy adott fajtára jellemző. A keverék az már nem az adott fajtához tartozik.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Daffni2
üzenetére
Nálunk ezt úgy mondták, h "be kell kapcsolni". majd a gyakorlás végén kikapcsolni.
Ismerek ilyen blökiket, akik képesek ennyire koncentráltan követni, majd feladat végén húzzák a pórázt, mintha kötelező lenne.és nem feltétlen igaz, h a keverékkutya is örökit. a csomó betegségnél mindkét ős hibás génje kell hozzá, aminek szinte nincs esélye, ha jó messziről származik a két ős.
nekem az a véleményem, hogy a keverékekkel kevesebb a baj, mint egy átlagos fajkutyával. fajkutyát ezért veszünk csak nagyon jó helyről, v inkább sehonnan.
-
Daffni2
addikt
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Nem szeretném,ha a kutyám így jönne mellettem!
Katasztrófa,rossz nézni, szerencsétlen állat teljes mértékben függővé tett, jutalomfalat,vagy tárgy, semmi más nem jár az eszébe csak az,hogy mikor kaphatja meg.Ráadásul ezek a kutyák soha nem játszhatnak önfeledten más kutyákkal,mert akkor oda a függés, meg a figyelem.
A gyakorlások közti időben többnyire a ketrecükben-kocsiban,utánfutóban várakoznak.
-
válasz
z123456789
üzenetére
(Mint ahogyan egy tenyésztés is jelentheti a családot fenntartó vállalkozást.)
Azt kétlem.
Ebből nem lehet megélni. Elkér a kutyáért itthon 100-120 ezret, külföldön kicsit többet. De számold össze, kaja, genetikai szűrések, dns vizsgálat, dp szűrés, karakterteszt, a szülőknek a kiállítások költségei, ha külföldre visz fedeztetni annak az úti költsége, felkészítés a különböző tenyésszemlékre, munkavizsga stb. Ezek nagyon költséges dolgok. Tenyész szukánál vársz 3 évet az első elléssel és utána sem viszed túlzásba ha lelkiismeretes vagy, szóval na... érted. -
z123456789
addikt
válasz
VANESSZA1
üzenetére
(#26345) VANESSZA1
Nagyon jó videó.
(#26346) Rivaul
3-at keverek (nem fajtiszta kutya). Arányokra figyelj! Annyira nagy különbség szerintem nincs a tápok emésztése között. Esetleg ha tartasz tőle, próbáld azt megnézni, hogy étrendkiegészítőkkel nem menne-e a dolog? Akkor no kockázat.
-
Rivaul
addikt
Szerintetek "lehet" két tápot keverni? A brit nagyon jó de van amibe a premiere jobb volt. Viszont ott meg hiányzott ami a brit-ben megvan. Nem akarok variálni és kísérletezni. Úgy gondoltam hogy a két tápot 50-50 arányba kapná minden egyes etetésnél.
-
VANESSZA1
őstag
-
z123456789
addikt
válasz
Dorian
üzenetére
"(#26341) Dorian

Macskák már csak ilyenek.
(#26342) bb0t
Épp elég betegség van, amire lehet szórni a pénzt, ha véletlenül beüt."Vagy inkább azt mondom a keverékkel is ugyanúgy kell foglalkozni mint egy tk-s kutyával."
Mondtam én ennek az ellenkezőjét?Ahogy írtam, sokan ezért csinálják rosszul. Nem gondolnak bele. Pedig csak egy rövid matek, és rájönnének, hogy az a 100-200 hamar elmegy ezekre az egyéb dolgokra. Meg a rossz magyar felfogás is közrejátszik. A kutyák csak úgy teremnek. Van minden bokor alatt egy. Minek fizetne érte 120-at, ha van ingyen is, meg 10-ért is? 100 cm-es samsung TV-ből nem kapsz 100e alatt, nem is vesznek olcsóbban. Ha lenne, akkor vennének. De nincs, ezért megy a 100 Mátyás a boltos zsebébe a TV-ért. De sajnos ezt itthon jelenleg nem lehet elérni. Mármint, hogy ne lehessen ingyen, meg 10-ért kutyát kapni, ugye? Lerágott csont sajnos ebben a topicban. :S
A következő amit írsz, szintén nagy igazság. Sokan vannak akik igénytelen fogyasztók. Az ők, és a profitorientált marketing a hibásak. Ezért megy tönkre rengeteg kisvállalkozás is. (Mint ahogyan egy tenyésztés is jelentheti a családot fenntartó vállalkozást.) Akik itt vannak szinte mindenki tudatosan választott. Ez a kis minimum kellene ahhoz, hogy legyen a vásárlásnak (jelen esetben kutyavételnek) kultúrája.
Amúgy meg, ahogy már ez is volt téma, azért egy-két rengeteg díjat bezsebelt, hivatalos tenyésztőnek is puskát tartanék a fejéhez, hogy nézze meg mit műveltek az évtizedek során!
PL.
PL (Masztiff, sharpei, németjuhász.
)Rendesen utána kéne járni, bizony. Ha nem vennél, akkor csak gyorsítanád a folyamatot Te is. De persze tény, hogy ellehetetlenedik a normális tenyésztők számára is a dolog, szart meg nem akar senki sem a pénzéért...lehetne taglalni.

-
-
válasz
z123456789
üzenetére
A keverék kutyákat nem érintik a fajtabetegségek, úgyhogy egy keverék kutya mindig sokkal kisebb rizikó mint egy fajtiszta, szaporítótól.
Egyébként a 100-200 ezer forintos kutyákkal is ugyanúgy kell foglalkozni mint egybefogadott keverékkel. Vagy inkább azt mondom a keverékkel is ugyanúgy kell foglalkozni mint egy tk-s kutyával.
Senkinek sincs a kutyára 120 ezre csak akkor nem tudom hogyan lesz pénz a jó minőségű kajára, a sulira/sportra, a különböző kiegészítőkre az állatorvosi költségekre.
Ráadásul azt az aspektusát senki sem nézi a dolgoknak, hogy a tenyésztők nyakán ottmarad a kutya. Sokan kénytelenek abbahagyni a tenyésztést. Az egyes fajták vérvonalát ha senki sem ápolja, senki sem törekszik a tökéletesítésre akkor meg lehet nézni milyen kutyák lesznek itt 10-20 éven belül.
Azok a tenyésztők fognak fennmaradni akiket nem érdekli a fajta nemesítése és azt sem nézi hova adja. Az ilyenek nyilván nem külföldre mennek fedeztetni, nem elhivatottan csinálják a tenyésztést, szinte szaporítók.
Mondjuk már most nem vennék magyar alomból kutyát kb.
-
Dorian
félisten
válasz
z123456789
üzenetére
Ma reggeli sétánál látom, hogy Buborék egy bokor előtt produkálja magát, játékra hív nagy lelkesedéssel. Közelebb megyek, a bokor fújtat

Ezek a macskák tiszta előítéletesek... "Há, most azé' me' kutya vagyok?!?" -
z123456789
addikt
válasz
}{3@Đ$}{0ot
üzenetére
Az rengeteg idő. Azzal akkor tényleg nem lehet probléma.
Nézd! Nekem is egy keverék kutyám van tavaly nyár óta, akinek még a körülményeit sem néztem meg. Full bolhás volt, a szüleit sem láttam. Szóval nem akarok affektálni, a Te döntésed lesz. Annyi tudatosság volt bennem, hogy nem szerettem volna kiadni 100-200e Ft-ot egy kutyáért, amíg nem látom azt magamon, hogy képes vagyok kellő odaadással foglalkozni egy ebbel. De azt is tudtam, hogy ha úgy döntök, akkor nem jelenthet problémát plusz még 2 kutya tartása sem. Ergo ő az Egyes. Hülyén hangzik, de egy teszt kutya. (A malamutom csak úgy volt, "mert én most azonnal akarok egy malamutot". Ott kezdtem el jobban foglalkozni a témával. Ezt csinálják sokan hibásan. Előtte kell vele foglalkozni, nem akkor amikor már megvan. Így tudatosan fogsz választani, ismerve a kockázatokat adott esetben.) A tesztkutya jelen esetben nálam azt jelenti, hogy ha nem hozom (ÉN!) az elvárt teljesítményt a kutyával, akkor is jobb helye lesz (mint a falhoz csapva), mert nagy az udvar, és kaja lesz, és még játszani is fogok vele, stb... Tehát nem az van, hogy ha nem válik be akkor altatás, menhely. Azt nem tudtam előre, hogy mennyire leszek következetes gazdi, és mennyire fogom kezelhető kutyává nevelni. Lassan 1 éves lesz, és úgy gondolom, bátran vállalhatok másik kutyát. Az "i"-re a pontot tegnap tettem rá, azzal, hogy mostanában már póráz nélkül viszem ki sétálni, és ahogy kiléptünk a kapun, (kapu bezárásáig ülő helyzetben kell maradnia) tőlünk kb 15m-re egy macska a hazafelé tartó battyogásból ledermedt, ahogy meglátott minket. Kutya füle az egekben, szőre szintén, morcos tekintet (semmi morgás). A macska egyszer csak spuri, eliszkolt. Erre a kutya reakciója annyi volt, hogy rám nézett izgatottan, kérdően, én meg mondom, "lábhoz", és elindultunk a másik irányba.Amit Rivaul csinált is egy jó példa. Ha már nem tudsz ennyit kiadni érte, akkor legalább nézd meg a körülményeket! Boncika is egy kis hercegnő (na jó inkább kis ördögfióka.
) Jó kiállású, erőteljes staff.
De mindenek felett türelem!
-
}{3@Đ$}{0ot
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére

-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
}{3@Đ$}{0ot
üzenetére
-
}{3@Đ$}{0ot
addikt
[link]
Meg kell zabálni!
-
Rivaul
addikt
válasz
}{3@Đ$}{0ot
üzenetére
Én rábíztam magam a lutrira. Tudomásul vettem hogy ráfizethetek de nekem is családtól van az amstaffom. A lényeg hogy még ha nem is tenyésztőtől veszed. Akkor is nézd meg és válogasd meg honnan hozod a kutyust.
Az etetős morgást ki lehet küszöbölni amúgy ha első perctől fogod a tálat és úgy eszik. Közbe simi is lehet néha. Ha morog akkor tiltás és addig nem ehet amíg be nem fejezi. Nekünk a staffunknak bármit ki vehetünk így a szájából és bármikor.
-
}{3@Đ$}{0ot
addikt
válasz
z123456789
üzenetére
Köszi!
"1-2 óra szerintem az ami igazán tartalmas tud lenni,"
Evvel kapcsolatban annyit hogy unokatesóméknál volt egy keverék kutyus aki a Foltos névre hallgatott. Sokszor jártam hozzájuk,még kiskoromban is majdnem minden nap ott lógtam,és akárhányszor ott voltam,mindig legalább vagy 20-30 percet simogattam,játszottam vele...stb.
Volt olyan is hogy több mint fél órát CSAK simogattam,puszilgattam,utána futkároztam vele,de például régebben egész napos ilyenek voltak.
Sajnos szegénykém már elhunyt,mert öreg kutyus volt,de sok kutya példát vehetett volna róla olyan okos volt. Annyi szépséghibája volt neki hogy evés közben nem szabadott megzavarni mert akkor morgott,volt olyan is hogy a másik kutya társát megszabta kicsit. De amúgy egy barátságos kutya volt.Ha szabadidőben nézzük akkor sztem 4-5 órát biztos ellennék a kutyával. (Kivéve ha a munkahelyen nem tartanak fel)
(#26330) VANESSZA1 Jaj,meg kell zabálni a kispofiját

Facebook-on ez az oldal van belikeolva akit esetleg érdekel: [link]

-
VANESSZA1
őstag
válasz
Dorian
üzenetére
Bár lehet, hogy többen azt mondják, hogy "túl olcsó", de ismerem akiké és nem egy rossz idegrendszerű szülőktől van, gondos gazdik, és ahogy az látszik a másik képen a szülők is szépek, egészségesek.
Szerintem nem rosszabb választás mint egy menhelyről kivett, amit nem tud az ember milyen sérelmek értek, mi mit fog kiváltani belőle. -
Rivaul
addikt
válasz
}{3@Đ$}{0ot
üzenetére
Szánd rá az időt. Mindig vannak megmaradt kutyusok akik 5-8 hónaposan már nem mennek el annyiért és 40-50k körül adják a rendes tenyésztők. Csak ki kell várni.
-
VANESSZA1
őstag
-
VANESSZA1
őstag
válasz
}{3@Đ$}{0ot
üzenetére
Szerintem is fajtamentés, vagy fogadj örökbe egy husky-t, ha minden más rendelkezésre áll.
-
z123456789
addikt
válasz
}{3@Đ$}{0ot
üzenetére
(#26309) }{3@Đ$}{0ot
Én sem foglak rábeszélni, hogy olcsón vegyél husky-t, de lévén, hogy a kedvenc fajtáim a szánhúzók, én is hozzászólnék.
1. Remek választás!
2. Nekem volt egy malamutom, egy hölgytől hoztam el, 1,5 évesen, fajtamentésen keresztül találtam. Nem vetettem alá különösebb vizsgálatoknak, de nagyon egyben volt az a kutya. Az egyetlen ami nem stimmelt a fajta standard leírásból, az az, hogy kicsit lógott a szája. (Ugyan is nekik szépen és pontosan kell hogy záródjon a nagyon alacsony hőmérséklet miatt. Ha nem zár, folyamatosan odafagy a nyál, kisebesedik, nem tud enni tőle, az állat elhullását jelentheti. ) Nem is ez a lényeg. A kutya hihetetlenül szertelen volt, egyfolytában játszani akart, a nevére sem hallgatott (át is kereszteltem
) Nem kellett neki egy hónap, és egy jó részt, engedelmes kutya lett. Ehhez persze kellett az is hogy pár naponta a földbe döngöljem, de imádta, és én is.
Később még ügyesebb és szófogadóbb lett.
Csak arra akarok célozni, hogy semmivel sem nehezebb velük foglalkozni mint más "kutya méretű" kutyával, de kell, hogy naponta vele légy minimum fél órát. És ez nagyon kevés idő, ez a nagyon minimum. 1-2 óra szerintem az ami igazán tartalmas tud lenni, és valamelyest kielégíti a kutyád, irántad érzett vágyát. Ez persze minden egészséges közepes/nagy termetű kutyára igaz. Azt mondod ezzel nincs gond. Pipa.
3. A másik valóban a pénz dolog. Az emberek nem gondolnak bele sokszor abba, hogy a 100-200e Ft-os vételi ár, semmi ahhoz képest, amit egy ekkora kutyának (szűrések, vizsgálatok, hiánya miatt) mondjuk a diszplázia kezelésére rá kell majd költeni, ha mondjuk kiderül, hogy ilyen betegsége van. Márpedig a rossz helyről származó nagytestű kutyáknál igen csak jellemző. És ez nem 1 évesen, fél évesen jön ki, hanem majd 4 évesen, mikor már mindenki szereti a kutyát. És majd akkor dönthetsz, hogy altatás (mert nem bírod anyagilag), menhely, (mert nem bírod anyagilag), vagy szinten tartás, műtét, amit nehezen lehet győzni anyagilag.(#26322) bajnokpityu
}{3@Đ$}{0ot Ez az egyik legjobb tanács, amit megfogadnék a helyedben.
És ne türelmetlenkedj! Várd ki a megfelelő pillanatot! Fajtamentést ajánlom neked is, szép példányokat lehet onnan is kifogni.
Bár onnan kiskutyát nem igazán. De a naggyal is lehet csajozni.

(#26313) philoxenia

-
}{3@Đ$}{0ot
addikt
válasz
monti0222w
üzenetére
Igen,értem,nem riasztottál el,mert végül is azért jöttem a topicba hogy érdeklődjek ez iránt.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Gondolom lett volna olcsón eladó kutya...

-
monti0222w
addikt
válasz
}{3@Đ$}{0ot
üzenetére
Hát sajnálom,
de tényleg jól át kell gondolni ilyenkor ezeket a dolgokat. Nem elriasztani akartalak, csak tudatosítani a felelősséget a kutya vállalást illetően. 
Tudod nem véletlen a sok menhelyi, kóbor, mentett kutya itt Magyarországon.
-
}{3@Đ$}{0ot
addikt
Köszi mindenkinek a tanácsokat. Agyalok rajta,de ha "ekkora anyagi rész" kell,akkor sztem tárgytalan lesz.

Azért sajnálom,mert tényleg szeretem a kutyákat. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
}{3@Đ$}{0ot
üzenetére
Fogadj örökbe egy kutyát menhelyről. Elmész párszor, ismerkedsz az ebekkel, ha igazán kelletek egymásnak, lesz vonzalom, hidd el.

Kedvenc fajtám elméletben, amire mindig is vágytam, a tibeti masztiff, de valószínűleg soha nem lesz olyan kutyám, mert nagyon drága fajta. -
bajnokpityu
félisten
válasz
}{3@Đ$}{0ot
üzenetére
annyi sok igazán jó fej menhelyes blökit ismerek...
akármikor be tudsz menni hozzájuk, elviheted sétálni, tanitgatni, és akkor még mindig eldöntheted, hogy kell-e neked felelősség, anyagi, és energiában kifejezhető teher, éveken át. -
monti0222w
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Persze értelek, én meg azért írtam neki, hogy tisztában legyen ezekkel is.

}{3@Đ$}{0ot: Ezért is írtam, neked, mivel elég nagy felelősséggel jár a kutyázás. Bármi betegsége van, az mind pénzbe kerül, sokszor nem is kevésbe, mind a gyógyszer, mind az állat orvos. Tudom számodra ez hülyén fog hangzani, de olyan problémás mint egy ember gyerek, annak minden nyűgjével és persze örömével is.

-
}{3@Đ$}{0ot
addikt
válasz
monti0222w
üzenetére
Igazából szabadidővel nem is lenne nagy baj,csak az anyagi rész kicsit szűkös.

-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
monti0222w
üzenetére
Azért linkeltem Neki a fajtamentőket, érdemes ismerkedni az ott ajánlott kutyákkal, ha pedig kiválaszt téged egy kutya, onnantól minden más... Igazából itt is a kutya választ, ha teheti...ugyanúgy, mint a nők esetében szokás mondani.
-
monti0222w
addikt
válasz
}{3@Đ$}{0ot
üzenetére
Szia, szerintem gondold át még egyszer az egészet, mert egy kutya 10-15 évig is élhet és addig kell gondoskodni róla, élelem, oltások, betegségek, mindez elég sok kiadással járnak anyagilag, rengeteget kell foglalkozni velük és ezért elég sok szabad idővel kell rendelkezned, már csak azért is mert amit választottál fajtát rendesen le kellene mozgatnod, mert különben, magatartási problémái lesznek!
Tudnod kell azt is, ők előbb jóval előbb halnak meg mint mi emberek, és ezzel is szembesülni fogsz, ha bevállalod. Kamasz korban pedig nem ártana, egy kutya suliba is elvinni azért, hogy ne legyenek problémák a kezelhetőséggel, és te is meg tanulj vele bánni.
Remélem nem bántottalak meg, nem az volt a célom, csak azt szeretném, hogy tisztába légy a kutyázást illetően.
A linkeddel meg csak az a baj, hogy szaporítottól vennéd, ezért a már megvett kutyádnak a későbbiekben lehetnek genetikailag olyan bajai amit nem szeretnél. Épp ezért ajánlják a hivatalos tenyésztőket, mert kevesebb, minimálisabb ennek a kockázata, tudom úgy jóval drágább egy kutyus ára, de a kockázat is kevesebb,
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
}{3@Đ$}{0ot
üzenetére
Nem igazán könnyű fajta, időt és fáradságot igényel a vele való foglalkozás. Alapvetően munkakutya, szánhúzásra tenyésztve. Ha nem foglalkoznak vele önfejű lesz és esetleg olyan dolgokkal foglalja el magát, amivel kárt csinál.
-
}{3@Đ$}{0ot
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Igazából nem nagyon ismerem. Max. annyit hogy nagy mozgásteret igényelnek,ezért is írtam hogy játszanák vele,és sétáltatnám igény szerint,persze mikor van szabad időm.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
}{3@Đ$}{0ot
üzenetére
Mennyire ismered a fajtát? [link]
-
philoxenia
MODERÁTOR
Örömmel jelenthetem a /korcs
/ keverék kutyák fölényét a túlélésben újra. Ivartalanítás után semmi bajuk nem volt eddig, úgy ugrálnak, mintha nem fejenként két golyóval kevesebb lenne nekik, hanem kettővel több.... 
-
Dorian
félisten
válasz
}{3@Đ$}{0ot
üzenetére
Nem is volt ilyenről szó. De gondolom nem szeretnéd, ha mindenféle betegségei (testi és idegrendszeri is) legyenek.
-
Rivaul
addikt
válasz
}{3@Đ$}{0ot
üzenetére
Szia.
Ezt hívják minőségi cserének. Viszont ha elmondjuk neked mire kell figyelni és mennyibe kerül akkor lehet visszaülsz a gép elé. Amit mutattál szép kutyusok, de nem az életbiztosítás kategória. 150 alatt nem is találsz sztem olyat...
-
}{3@Đ$}{0ot
addikt
Hali!
Nem is tudom hogy kezdjem......

Elszántam magam hogy szeretnék egy kis kutyát,pontosabban egy Szibériai Husky-ra gondoltam. (legcukibb és legszebb)
Igazából eddig nem foglalkoztam állatokkal,mert a PC játékokkal foglaltam le magam,amit meguntam,és gondoltam jobban járok egy kutyussal,akit lehet szeretgetni,játszani vele.........vagy akár csajozni.

Megvételhez mire kell figyelni? (gondolom ilyen törzskönyv...stb)
Ezekből PL.: [link] -
Rivaul
addikt
válasz
monti0222w
üzenetére
Köszi szépen neked is és ezúton mindenkinek. Nem offolok külön köszöneteket egyesével de köszönjük

-
Rivaul
addikt
Szavazzatok egyet Boncikára ha lehet. Nem szoktam ilyeneken részt venni de már 10 szavazás után is egy ezres kedvezmény kupont kapunk tápra. Így még cuki, most már nem mindenkinek tetszene

-
monti0222w
addikt
válasz
zolynet
üzenetére
Tényleg szép, anno a Zénónak volt két ridgeback barátnője, egy lány sétáltatta őket jól elvoltak hármasban meghajtották a Zénit, nem volt akkor gond a fogyással! Sajnos nem tartott sokáig, nem jöttek egyszer, nem is tudom mi lett velük. Pedig bírtam őket, távolságot tartottak az idegenekkel szemben és nehéz volt elfogadtatnom magam velük, ez is inkább a fiatalabb szukával sikerült.

Annak örültem inkább, hogy Zénónak van társasága!
-
zolynet
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
Ridgeback+rúzs

Épp fárasztom le őket és látom jönnek a szomszéd gyerekek akik a Somának szoktak dobálni. Kifli (a ridgeback keverék) kicsit elkúrt nevelésben részesült sajnos, bizalmatlan az idegenekkel, volt már rá példa hogy belekapott a kertész nadrágjába. Adódhat abból is amit írtál de itt a neveltetés miatt. Jószomszédék, másnéven anyósék kicsit félősre nevelték.
Pedig nagyon gyorsan tanítható, sokkal gyorsabban vette fel a fonalat mint Soma. Tuti jól ki lehetne képezni.
Na visszatérve jöttek a gyerekek és sajnos Kiflit fel kellett vinnem, fő a biztonság, én nem kockáztatok, még úgy sem ha résen vagyok. Eldobálgattak Somának.Na még egy kép, szép kiállása van: katt
-
Daffni2
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Arc Raiders
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- PlayStation 5
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Precision 7560 - Intel Core i9-11950H RTX A4000 32GB 1TB SSD FHD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 6GB Zalman T4 Plus Cooler Master 650W
- Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4096
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Másrészről viszont ők nem olyanok mint az emberek. Nem esnek önsajnálatba. Megoldják úgy ahogy vannak. Volt a környéken egy kerekes kutyus. Ugyan úgy viselkedett mint a többi és még sokszor elevenebb is volt. Nekünk látni egy ilyet sztem nagyobb megterhelés mint nekik. Közelebbi tapasztalatom nincs az ilyesmibe de soha nem láttam azon a kutyuson bár mi kirívóbb hátrányát a kerekeknek. Még a többi kutyával is kifejezetten jót tudott játszani. Ettől függetlenül reméljük nem lesz rá szükségetek és mihamarabbi felépülést kívánok már most! Amit meg te teszel azért az állatért az tiszteletre méltó 

nemrég jöttünk meg az állat orvosunktól, elvittük őket egy általános vizsgálatra, hogy minden rendben van-e, ami azzal zárult hogy igen, illetve a kisebbiknél van, a vontatott evés, arra kapott valami konzerv félét, meg a hasmenésre ( ami mondjuk nem állandó ) kapta az Endia hasmenés elleni pasztát. Persze benne van lazán hogy a táp végett ( mert átálltunk az Acanára ) fosiznak.

ez még így is nagy érdem, mert ha diszkvalifikálnak akkor nem értünk volna el helyezést.

Meg van aki direkt harciasabbra cserélné a több éves kutyáját. Nem csak bullok vannak, hanem agarak meg miegymás, de a többség bull természetesen. És rogyásig van posztolva folyton. Ajánlóba dobta be nekem a face jobb oldal, mikor belenéztem azt hittem agyvérzést kapok 

)

/ keverék kutyák fölényét a túlélésben újra. Ivartalanítás után semmi bajuk nem volt eddig, úgy ugrálnak, mintha nem fejenként két golyóval kevesebb lenne nekik, hanem kettővel több....